diumenge, 30 de juny del 2019

El retorn del Jedi NJ (II)

Anterior


CAPÍTOL 2

Si qualsevol altre senyor del crim hagués rebut un missatge hologràfic d'algú que deia ser un Cavaller Jedi, aquest gàngster hauria estat preparat per negociar, fugir a un altre planeta o directament rendir-se. Però Jabba no era qualsevol senyor del crim, així que va decidir fer una festa.
Era un esdeveniment luxuriós i sorollós, amb alienígenes femenines mig nues girant al ritme de la Banda de Max Rebo. En la plataforma dels músics, Max Rebo —un ortolà de pell blava que tocava un teclat Xarxa Ball Jett— interpretava una melodia bastant lenta acompanyat d'un shawda ubb semblat a un gripau anomenat Rapotwanalantonee —tots li deien Rappertunie—, que tocava el growdi, una barreja de flauta amb òrgan d'aigua. Mentre sonava la música, l'atractiva twi’lek Oola ballava de manera suggestiva al costat dels moviments carnosos de Yarna d’al’ Gargan sobre el terra enfront de la tarima de Jabba. Des d'allà, Jabba mantenia la corretja d’Oola ben subjectada mentre bavejava i la mirava moure el seu cos verd.
Si bé Jabba podia semblar despreocupat, havia pres almenys dues precaucions contra la possible arribada de Luke Skywalker. Primer, havia instruït a Bib Fortuna per assegurar-se que Skywalker no posés un peu dins del palau. Segon, s'havia cerciorat que la seva festa tingués un convidat particularment ben armat: Boba Fett.
Amb un casc que havia heretat del seu pare, Boba Fett estava completament ocult en la seva cuirassa plena d'armes, que incloïa un guant amb llançamíssils de canell, una genollera amb llançador de dards, botes amb pinxos accionats per ressort, un garfi de subjecció turboprojectable i una gran motxilla propulsora capaç de disparar míssils. La seva arma preferida era un rifle blàster EE-3 de BlasTech que ell mateix havia modificat per poder disparar amb una sola mà; rares vegades ho deixava de costat.
Fett havia fet diversos treballs per a Jabba al llarg dels anys, des que era petit, majorment com a assassí. Per a la majoria dels deutors, la sola idea de rebre una vista del despietat caça-recompenses era una raó suficientment bona per assegurar-se de pagar a Jabba dintre del termini i en la forma escaient. Boba Fett estava aturat prop del nínxol on estava exhibit Han Solo congelat en carbonita i des d'allà vigilava la sala del tron.
Pel caça-recompenses, tots els que estaven en el palau eren personatges sospitosos, així que tot el que podia fer realment era mantenir-se a un costat i estar alerta per si apareixia Skywalker. Però Fett també mirava a les tres coristes alienígenes de la banda. Una d'elles, una bella pèl-roja ungulada amb un vestit ajustat al cos, va mirar a baix de l'escenari i li picà l’ullet.
C-3PO també va notar la presència de Boba Fett. Per haver tingut una trobada amb ell prèviament, l’androide daurat va mantenir distància.
La música va arribar a la seva fi i Rappertunie va inclinar el seu petit i grassonet cap cap a l'audiència. Jabba estirà de la corretja de l’Oola i va dir en huttès:
—Ah! Fes-ho una altra vegada!
Un dels cantants de Max Rebo, un alienígena pelut i petitó anomenat Joh Yowza, va pensar que Jabba estava exigint una altra melodia. Amb una veu greu i aspra, Yowza va exclamar:
—Un, dos, tres!
Això va motivar a Rappertunie a començar a tocar una altra cançó, però no era la que Yowza volia. Yowza va cridar:
—No, papi, no! Un, dos, tres!
La banda completa va tocar i les tres coristes van tornar dissimuladament a l'escenari. Els espectadors embriacs de l'audiència ulularen i udolaren quan la cantant principal, Sy Snootles —una seductora dama de cames llargues amb pell groga i punts blaus—, va passar davant dels altres cantants vanant-se i va agafar el micròfon. La característica física més notable de Snootles era la seva boca, que estava al final d'una protrusió de 30 centímetres de llarg que s'estenia des del seu brillant cap clapejat. Els seus seductors llavis gruixuts estaven pintats de vermell brillant.
A pesar que Max Rebo estava dirigint el seu conjunt a través d'una variació de jizz-wailer estàndard, Sy Snootles batia amb picardia les seves llargues pestanyes i cantava a crits lletres improvisades que haguessin estat censurades oficialment per l'Imperi. Membres de l'audiència trobaven això divertit, excepte pel purità Bib Fortuna, que estava mortificat. Quant a C-3PO, l’androide de protocol estava completament perplex per l'ús erroni i desvergonyit de diversos verbs per part de Sy Snootles.
Mentre sonava la música, Jabba —amb una lluentor libidinosa en l'ull— li feia senyals a Oola perquè fora a asseure's amb ell. El hutt va vociferar:
Da eitha!
Oola va parar de ballar i va retrocedir, negant amb el cap.
Na chuba negatori Na! Na! Natoota... —Furiós, Jabba va tirar més fort de la corretja, va assenyalar la seva tarima i va ordenar—: Boscka!
Oola va tirar de la tibant corretja cap enrere i va continuar protestant.
Jabba va colpejar cap avall un botó amb el seu puny. Abans que Oola pogués moure's, una porta secreta es va obrir sota ella. Oola va caure a pes a través del terra. Els músics i cantants es van quedar en silenci i van mirar al lloc d'on l'esclava havia desaparegut. La porta secreta es va tancar de cop i els malèvols amics de Jabba es van apressar a mirar cap a baix a través de l'enreixat de metall per veure el clot profund sota el sòl.
Oola va caure pel pou i va aterrar en el pis brut del clot de parets altes. Es va aixecar ràpidament i es va parar per enfrontar una gran porta de metall que estava col·locada en una de les parets. Oola va tremolar quan la porta va començar a elevar-se i un grunyit apagat va sonar des de l'altre costat. Sabia el que vindria i que era a punt de morir, però ja havia decidit que era preferible la mort que passar un segon més com a esclava de Jabba.
Mentre els amics de Jabba miraven cap avall entre les reixes per veure com Oola enfrontava el seu destí, C-3PO va negar amb el cap i va mirar cap a un altre costat. Va observar amb tristesa la figura d’en Han Solo en carbonita i es va preguntar si alguna vegada aniria a deixar el Palau de Jabba en una sola peça.
De sobte, es va escoltar el so del tret d'un blàster des d'una escala propera. C-3PO i la resta de la gent va voltejar-se cap als graons que portaven a l'entrada principal de la ciutadella. Un dels busca-bregues de Jabba més valents va pujar corrent els graons a la recerca de qui havia disparat, però un instant després, va tornar caient i va aterrar inconscient en el terra.
Fett havia escoltat l'explosió i havia vist al busca-bregues caure, però aquest tipus de violència no era inusual en el palau. Va tornar la seva atenció a Rystáll, l'atractiva cantant que li havia captivat i ara estava parada prop d'ell. Usant el telèmetre de punteria del seu casc, va seguir atent a l'escala propera.
Dues figures van baixar els graons i van entrar en el saló del tron. La primera era la d'un caça-recompenses completament vestit de cuir, inclòs un casc que li ocultava el cap, i tenia un codificador de veu i un suport per al cap; el suport estava equipat amb un escàner de visió augmentada i un làser de punteria integrat. En una de les mans enguantades en cuir, el caça-recompenses portava una llança amb punta elèctrica. A l'altra mà sostenia una corretja, que estava ben lligada a un collaret en el coll de la segona figura: un wookiee alt i pelut que semblava afeblit i marejat.
Mantenint ben ferma la corretja, el caçador emmascarat va fer una reverència a Jabba. Després, amb una veu masculina codificada que sonava grinyolant, gutural i monocord, el nouvingut va dir en ubès:
—Sóc Boushh i he vingut per la recompensa per aquest wookiee.
En sentir això, C-3PO va mirar des d'enrere dels sequaços de Jabba i va exclamar en veu baixa:
—Oh, no! Chewbacca!
Jabba no parlava ubès, però va reconèixer al presoner wookiee. Des de la seva tarima, Jabba va somriure i va dir:
—Finalment tenim al poderós Chewbacca.
El hutt va cridar a C-3PO. Acostant-se a ell, l’androide de protocol va dir:
—Ah, nosaltres, sí, emm. Aquí estic, Excel·lentíssim. Emm, sí!
Jabba va fer una declaració en huttès. C-3PO va mirar a Boushh i va traduir:
—Oh, l'il·lustre Jabba li dóna la benvinguda i amb molt gust li pagarà la recompensa de vint-i-cinc mil.
Boushh va respondre en ubès:
—Vull cinquanta mil, no menys.
Mirant a Jabba, C-3PO va traduir:
—Cinquanta mil, no menys.
Esbalaït, Jabba va muntar en còlera. Un dels seus gruixuts braços es va estirar amb fúria i va empènyer a l’androide de protocol, que va caure de la tarima i va retrunyir contra el terra. Amb indiferència, Boushh va transferir la llança d'una mà a l'altra, de manera que aquesta i la corretja estaven subjectades al guant dret del caçador de recompenses.
Aixecant-se del terra, C-3PO va murmurar:
—Ai, ai... però què, què vaig dir?
Jabba es va dirigir a Boushh. Mentre el hutt parlava, Boba Fett es va allunyar de la Rystáll i va anar a un lloc on pogués veure bé tant a Boushh com al wookiee.
Jabba va acabar de parlar i va mirar a C-3PO. Tornant a l’ubès, C-3PO va girar cap a Boushh i va dir:
—Um, el Poderós Jabba pregunta per què hauria de pagar cinquanta mil.
La mà esquerra de Boushh es va estirar fins a una butxaca per a municions, va treure una esfera de metall i va passar el dit per un interruptor en l'esfera. Quan una petita llum centellejà a la base de l'interruptor, Boushh va respondre.
Encongint-se, C-3PO va traduir nerviosament:
—Perquè està sostenint un detonador tèrmic!
Max Rebo es va cobrir els ulls amb els seus dits curts i rodanxons, i Salacious Crumb —com gairebé tots— es va llançar al terra a la recerca de protecció.
Però Fett no va dubtar, va treure el seu rifle blàster amb una velocitat increïble i va apuntar el seu canó a Boushh. Va reconèixer el detonador com un de Classe-A, que produiria una explosió amb un radi d'abast al voltant d’uns vint metres. També va poder determinar, per la llum indicadora d'activació del detonador, que Boushh havia programat el gallet perquè funcionés com un interruptor de contacte continu: si el dit de Boushh es corria del gallet del detonador, tots i tot dins del saló del tron —excepte, potser, algunes peces de l'armadura de Fett— serien instantàniament desintegrats. Malgrat els seus reflexos, Boba Fett sabia que no podria sortir de l'habitació prou ràpid, però no estava disposat a morir com un covard en el terra.
Un silenci tibant va omplir el saló del tron. Després, Jabba el Hutt va inclinar el seu enorme cap cap enrere i va començar a riure. Quan va recobrar l'alè, va fer un gest a Boushh i va dir en huttès:
—Aquest caça-recompenses és la meva classe de púrria..., valent i enginyós.
En veure que Jabba semblava tenir el control de la situació, Fett va baixar lleument el seu rifle blàster. Jabba li va fer una oferta a Boushh, que C-3PO va traduir:
—Jabba ofereix la suma de trenta-cinc —de cara a Boushh, l’androide daurat va agregar—: I li suggereixo que l'accepti.
Boushh va desactivar el detonador tèrmic i va dir:
Zeebuss.
—Està d'acord! —va exclamar C-3PO amb immens alleujament.
El saló del tron es va omplir de hurres i aplaudiments, i es va reprendre l'escandalosa festa.
Un parell de guàrdies gamorreans van aferrar a Chewbacca i el van arrossegar cap a fora del saló. Boushh va parlar breument amb C-3PO, després Bib Fortuna es va acostar i li va murmurar alguna cosa sobre els arranjaments financers a Boushh. Bib es va allunyar, després tant Boushh com C-3PO es van donar la volta per mirar a Boba Fett observant-los des de l'altre costat de la sala. Fett lentament va assentir amb el casc posat per mostrar aprovació a l'altre caçador.
Fett havia demostrat en múltiples ocasions que no tenia cap competència real al mercat dels caça-recompenses. No obstant això, Boushh acabava de provar que fins i tot ell podia ser pres per sorpresa.
Boba Fett estava decidit a evitar que això li tornés a succeir.

Els guàrdies gamorreans van portar a Chewbacca per una escala cap a la masmorra. Però abans que el wookiee deixés el saló del tron, va aconseguir veure a un home amb armadura que empunyava una gran vibrodestral. Un extravagant casc adornat amb una tira amb ullals amagava els trets del subjecte, però Chewbacca va poder veure a través de la disfressa de Lando Calrissian.
Lando havia usat a un vell contacte del baix món a Tatooine per assegurar-se un lloc com a guàrdia en el Palau de Jabba, on li havien assignat el treball —sota el nom de Tamtel Skreej— en un dels esquifs de les sorres del hutt. Li havia causat dolor veure als gamorreans empènyer a Chewbacca cap a la porta que portava a la masmorra, però va deixar que això succeís perquè sabia que encara no havia arribat el moment de barallar.

Va caure la nit a Tatooine i la foscor inundava el Palau de Jabba. Quan tots els glops ja havien estat servits i els últims borratxos o bé s'havien anat o bé s'havien desmaiat, una solitària figura va caminar silenciosament a través del saló del tron. Era Boushh.
Boushh va passar sigil·losament pel costat d'un grup de criatures embriagades que roncaven. En arribar davant el nínxol d'exhibició, el caça-recompenses va mirar el bloc de carbonita que contenia la forma congelada d’en Han Solo. Sota el bloc, el pis estava cobert de sorra. Si hi havia algun artefacte de seguretat ocult, Boushh no ho va veure.
Boushh va entrar en el nínxol d'exhibició i va trobar dos botons il·luminats en la paret, just sota el buit d'un elevador amb cortines. En prémer el botó inferior, es va desactivar l'escut de força que mantenia el bloc suspès en l'aire. El bloc va descendir a poc a poc al terra, almenys fins que inesperadament es va trontollar, va caure cap enrere i va xocar contra la paret sorollosament.
Boushh va mirar al seu voltant i es va assegurar que les criatures que estaven a prop continuessin dormides. I així era. L'atenció de Boushh va tornar al bloc, que ara estava inclinat contra la paret.
Els panells de control es trobaven col·locats al llarg de les vores exteriors del marc de carbonita. Boushh va pressionar un botó que estava al costat del monitor de flux de carbonita, després va lliscar la palanca de carbonització i va observar que una llum verda titil·lava en el sistema monitor de vida.
La càpsula va començar a emetre un so quan la dura carcassa que cobria els contorns del rostre d’en Han va començar a fondre's. Boushh va observar com una energia brillant es vessava des de la carcassa de carbonita trencada. Abans de l'esperat, la capa metàl·lica de carbonita es va escórrer del tot i el cos fluix d’en Han va caure cap endavant, fora del bloc, i va col·lapsar en el terra sorrenc.
Boushh es va agenollar al costat d’en Han i va haver d'esforçar-se per aixecar-ho. El pèl i la pell d’en Han estaven mullats i freds, i tremolava de cap a peus.
Parlant en bàsic, la veu grinyolant i digital de Boushh va dir:
—Relaxi's un moment. Va ser alliberat de la carbonita.
En Han va obrir els ulls i va tractar de prendre la màscara de Boushh.
—Shhh —va dir Boushh—, té la malaltia de la hibernació.
—No puc veure —va dir Han.
—La vista li tornarà amb el temps —va contestar Boushh ajudant-lo a asseure's.
Han va continuar tremolant.
—On estic?
—El Palau de Jabba.
—Qui ets?
Boushh va aixecar la mà i es va llevar el casc de cuir i metall i va revelar la cara de la Princesa Leia. Amb la seva pròpia veu, va dir:
—Algú que t'estima.
—Leia!
La Leia va besar-lo. Havia tingut por de no tornar a veure’l, almenys no viu, però aquí estava en els seus braços. Pel temps perdut, i perquè el temps era preuat, l’havia de besar.
Després va recordar on estaven. Els seus llavis es van separar dels d'ell i va dir:
—Haig de treure't d'aquí.
Va envoltar el tors d’en Han amb els seus braços i el va alçar fins que va estar dempeus. Llavors, tots dos van escoltar un so: una riallada dispersa i baixa.
—Què és això? —va preguntar Han fent un esforç amb els ulls temporalment cecs a la recerca de la font del riure en la foscor—. Conec aquest riure.
Damunt del nínxol, una cortina es va obrir des del buit de l'elevador i va deixar veure a Jabba el Hutt i els seus riallers sequaços. Han i Leia lentament es van donar la volta per enfrontar al senyor del crim. Salacious Crumb estava assegut dins dels plecs de la carnosa cua de Jabba. Darrere del hutt, C-3PO estava parat entre Bib Fortuna i un gran de tres ulls anomenat Ree-Yees. C-3PO no havia pogut advertir a la Leia perquè la mà dreta de Ree-Yees estava cobrint el seu codificador de veu.
Leia va mantenir a Han prop d’ella. Darrere d'ells, una altra cortina es va obrir des de les escales que portaven cap a l'àrea de les habitacions d'hostes. Des de les escales, Boba Fett i els guàrdies de Jabba van avançar cap al nínxol d'exposició.
En Han pestanyejà i va dir:
—Escolta, Jabba. Mira, Jabba. Just anava camí a pagar-te, però em vaig distreure. No és culpa meva.
—És massa tard per això, Solo —va respondre Jabba en huttès—. Pot ser que hagis estat un bon contrabandista, però ara ets farratge de bantha —Jabba es rigué una altra vegada i Salacious Crumb se li va unir amb riallades descontrolades.
—Mira... —va dir Han.
—Portin-lo —va ordenar Jabba.
—Jabba... —va dir Han mentre dos guàrdies l’agafaven i l’allunyaven de la Leia— et pagaré el triple! Estàs malgastant una fortuna aquí. No siguis ximple!
Mentre Han era arrossegat fora de l'habitació, un guàrdia gamorreà i el disfressat Lando Calrissian es van parar a banda i banda de la Leia i la van prendre pels braços. Jabba va dir:
—Portin-me-la.
Els guàrdies van obeir i van escortar a la princesa de manera que va quedar gairebé contra el hutt. Mirant a Jabba amb fúria, Leia va dir amb valentia:
—Tenim amics poderosos. Es penedirà d'això.
—Estic segur —va dir Jabba bavejant. Va deixar caure la llengua des de la seva àmplia boca i va llepar el rostre de la Leia i la seva roba.
—Puaj! —va dir Leia retrocedint. C-3PO va tremolar i va mirar per a un altre costat.
—Aiiiii, no suporto mirar! —va clamar.
Jabba va pensar que la Leia tenia un sabor agradable, però la seva roba grisa i polsosa no li va atreure massa. Li va ordenar a Bib Fortuna que busqués algunes peces que fossin més del seu gust...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada