dissabte, 8 de juny del 2019

Duel a la Roca Destrossada (X)

Anterior


CAPÍTOL 10

L'explosió va ser tremenda. El míssil antivehicles Z-6 havia colpejat i detonat amb un esclat fragorós contra el casc inferior de l'Harpia Veloç. Lalo Gunn va cridar com si el seu propi cos hagués rebut el cop directament, mentre que Xerraire s'aferrava als controls enfront d'ell. Nuru, que no hi havia estat lligat a un seient, va ser llançat per l'aire i va rebotar en el baix sostre de la cabina de comandaments.
Una altra explosió va sacsejar l'Harpia. Nuru va agafar el respatller del seient de Xerraire i va tirar de si mateix per aixecar-se de la plataforma. A través de la finestra de la cabina de comandaments, va veure que estaven sent llançats cap al canó anomenat la Roca Destrossada.
Xerraire va dir:
—Perdem altura.
Desesperadament empenyent interruptors i palanques conforme comprovava una lectura d'estat, Gunn va respondre:
—Digues-me alguna cosa que no sàpiga ja!
—Hem perdut tots els escuts, coets d'aterratge i el propulsor de babord primari.
—També sé això, així que simplement calla! —Gunn va lluitar amb els controls per estabilitzar la nau. Un horrible grunyit mecànic va retrunyir a través de l'Harpia mentre Gunn d'alguna manera alçava el morro.
A través de la finestra, Nuru es va alleujar de veure que ja no estaven caient cap a Vaced, sinó que la nau encara estava inclinant-se amb força cap a l'esquerra.
—Has de portar-nos a baix, Gunn. No puc deixar escapar a l'assassí.
—Potser no ho has sentit, nen, però ell ha fet esclatar ELS NOSTRES coets d'aterratge! Hauré de fer un aterratge d'emergència, i aposto al fet que sortirà ferida. Hauries d'haver-me deixat fer-lo esclatar quan vaig tenir ocasió!
Nuru sabia que la nau de la Gunn estava equipada amb càpsules d'emergències. Era a punt de suggerir que evacuessin quan va recordar a Gizz en la cabina principal. Gizz amb prou feines podia cabre a través de l’escotilla principal de l'Harpia, molt menys en una de les beines d'emergències.
—Tu pots portar-nos a baix de forma segura, Gunn —va dir Nuru—. Jo sé que tu pots.
—No puc dir-te quant significa això per a mi —va dir Gunn sarcàsticament.
Nuru va arrufar les celles. Ja era prou dolent que no hagués aconseguit protegir a Sommilor i als dos pilots kynachi, però ara havia posat en perill a tothom en l'Harpia, també. De sobte va sentir una sensació gairebé aclaparant de fracàs.
I encara així, encara volia anar darrere de l'assassí. Sabia que havia comès un terrible error en subestimar l'habilitat de combat de l'home, però ara es preguntava si també havia errat en tractar de capturar a l'home viu.
Hauria d'haver tractat de matar-lo?
Profundament en el seu interior, Nuru va sentir alguna cosa agitar-se, una estranya sensació que no era ni càlida ni freda, sinó... fosca.
L'Harpia es va sacsejar mentre estripava a través del cel, deixant un rastre de foc i fum.

***

Hudu Shiv va mirar enrere al vaixell de càrrega deshabilitat conforme el seu jetpack li portava cap a la superfície de Vaced. Si el Jedi i els altres passatgers en el vaixell de càrrega es consideraven afortunats d'estar encara vius, Shiv prenia el crèdit d'això. Després de tot, ell havia apuntat el seu míssil al casc inferior, no a la cabina de comandaments o a qualsevol lloc prop dels tancs de combustible.
Va descendir prop del seu Persecutor, va apagar el jetpack i va colpejar el terra corrent. Va utilitzar un control remot per desactivar el sistema de seguretat de la nau, va entrar en la nau ràpidament, i va agafar una mica d'equip. Sabia que si Nuru Kungurama sobrevivia, alertaria als seus superiors sobre veure a un home portant una armadura mandaloriana a Vaced. Shiv faria el que fos necessari per descoratjar al Jedi de donar-li caça.

***

L'Harpia Veloç estava inclinada fortament però encara en l'aire. En la cabina de comandaments, Nuru s'havia lligat a un seient darrere de Gunn i Xerraire. Pel comunicador, van escoltar a Artells dir:
—Tenim un incendi en el celler de popa, capitana.
—Llavors apaga-ho! —Va deixar anar Gunn. Ella va mirar d'una vegada a les poques mires que encara estaven funcionant—. El sensor de seguiment del terreny ha esclatat, però encara tinc ulls. La portaré al terreny entre l’espaiport i el bosc —ella va inclinar la barbeta cap a l'intercomunicador—. Tothom, escolteu! És massa tard per fer de bombers! Lligueu-vos ara perquè anem a...
Una salva de foc làser va passar per la cabina de comandaments, i llavors un rierol de rajos d'energia va xocar contra el casc superior de l'Harpia, sorprenent a tothom en la cabina de comandaments.
—Stang! —Va maleir Gunn mentre l'Harpia se sacsejava davant l'impacte—. Qui ens dispara ara?!
Un moment més tard, la nau atacant brunzí sobre l'Harpia i va sorgir a la vista. Era la nau de classe Persecutor que Nuru havia vist abans. No tenia cap dubte que l'assassí amb armadura estava pilotant el navili, i que la seva meta era fer caure l'Harpia.
—Això ho explica —va esbufegar la Gunn mentre empenyia els controls, llançant a l'Harpia a un gir sobtat que va fer que els motors udolessin. L'Harpia va rotar un fum negre mentre sortia del gir i s'alçava darrere del Persecutor. Nuru va veure a Gunn estendre el braç cap a un interruptor vermell en la consola d'armes. Ell no va tractar d'evitar que ella el pressionés.
Els llançamíssils de l'Harpia van disparar. Dos míssils volaren cap al Persecutor, que es va inclinar sobtadament cap a l'esquerra. Els míssils van córrer més enllà de la nau objectiu, després es van arquejar lleugerament abans d'accelerar, cadascun inclinant-se a un costat del Persecutor. Els míssils van xocar contra la nau i van detonar. El Persecutor va esclatar en una explosió brillant que va llançar enderrocs ardents pel cel sobre la Roca Destrossada.
Gunn va deixar sortir una xiulada.
—Això es va sentir molt bé —va dir ella mentre s'inclinava de tornada cap a l’espaiport—. Ara arriba la part difícil.
Gunn va empènyer l'accelerador i va pressionar un interruptor, i l'Harpia es va llançar cap amunt. Una alarma va començar a gemegar. Nuru no podia dir si venia de l’espaiport o de la cabina de comandaments. L'Harpia es va sacsejar mentre lliscava sobre les plataformes d'aterratge, es va inclinar amb força mentre creuava el camp adjunt, i després va caure.
L'Harpia va patinar pel terreny, aixafant l'herba alta i deixant una gran trinxera al seu pas. Es va estremir violentament i va arribar a detenir-se, just mentre els droides bombers arribaven a l’espaiport.
—Fi del trajecte —va dir Gunn brutalment.
Nuru es va llevar el cinturó de seguretat.
—Vaig a comprovar com estan els altres —va tornar a la cabina principal, on va trobar a Sagaç i a Artells ja treballant per treure a l'inconscient Gizz del terra. Els ulls de Trencador estaven oberts, i Tallant estava ajudant-li a aixecar-se de la llitera. Trencador va sacsejar el cap i va dir:
—M'he perdut alguna cosa?
—Et posarem al dia després que tots estiguem fora —va dir Nuru, fent un gest cap a l’escotilla principal. Però conforme es tombava, s’adonà d'un cinturó d'utilitats de cuir que jeia en la plataforma. Ell va agafar el cinturó i ho va mirar amb sorpresa—. D'on ha sortit això?
—Ho vaig trobar prop de Trencador en el bosc —va dir Tallant—. Sento no haver aconseguit esmentar-ho, però teníem una mica de pressa. Sospito que pertanyia al franctirador.
Nuru va continuar mirant al cinturó per un moment, després va estendre el braç cap al seu propi cinturó i va treure el sabre làser de Ring-Sol Ambase. Va assegurar el sabre làser en un ancoratge en el cinturó que Tallant havia recuperat.
—No, Tallant. Això no pertanyia al franctirador.
El cinturó tenia tres sacs enganxats. Dos estaven buits. Un no ho estava.

***

—Què skrag em va colpejar? —Va gemegar Gizz mentre s'aixecava en el terra a un parell de metres de les restes de l'Harpia Veloç, on Tallant estava ajudant als droides a extingir les petites flames que encara estaven cremant.
—Pren-t'ho amb calma, Gizz —va dir Nuru—. Podries tenir una commoció.
Gizz va mirar a Nuru, i després s’adonà dels quatre soldats clon que estaven a prop, escoltant a un oficial de l’espaiport. Els soldats s'havien llevat els cascos. Gizz va parpellejar i va arrufar les celles.
—Alguna cosa va malament amb la meva visió. Veig quàdruple.
Nuru va somriure.
—Són clons.
—Oh —va dir Gizz—. Ei, què li va passar al paio amb armadura del qual anàvem darrere, el que va fer esclatar la meva swoop?
Nuru va assentir.
—Està mort.
—Aquest dia està millorant —Gizz va badallar—. Tinc un mal de cap terrible. Vaig a descansar els ulls una estona —ell es va recolzar en el terra i va començar a roncar gairebé immediatament.
Nuru va mirar cap a l'oficial de l’espaiport, que era un home d'aspecte seriós. L'home va dir:
—Hauria d'haver sabut que Gizz estava involucrat en aquest accident. Des que va arribar a Vaced, ha estat donant problemes. I ningú plorarà per aquesta banda amb la qual anava.
Nuru va sacsejar el cap.
—Gizz no és responsable del que va ocórrer aquí.
—Bé, tinc munts d'altres motius per enviar-li a presó! Pertorbar la pau, embriaguesa pública, impagament de deutes... —Mirant a la forma dorment de Gizz, va continuar—, miraré de veure que Gizz vagi a alguna presó de fora del món, potser a les Mines d'Espècia de Kèssel. Fes-li una ullada mentre agafo algunes cadenes —ell es va tornar i es va dirigir cap a un dels edificis de l’espaiport.
Quan l'home va estar fora de l'abast de les oïdes, Nuru va dir:
—Ens anem. Ara.
—Tens un estrany sentit de l'humor, nen —va dir Gunn.
—Ho dic de debò. Agafarem la nau de Sommilor. Ens emportarem els cossos de Sommilor i els seus pilots amb nosaltres.
—De tornada a Coruscant? —Va dir Sagaç.
—No immediatament —Nuru va sostenir el cinturó d'utilitats—. Això és del Mestre Ambase. Tallant ho va trobar en el bosc prop de Trencador. Se li deu haver caigut a l'assassí. I vaig trobar això en un dels sacs d'utilitats —ell va estendre el braç cap a una butxaca i va treure un dispositiu en forma de disc. Era un emissor d'imatges, un projector d'hologrames compacte. Va activar l'emissor d'imatges i una lectura hologràfica es va materialitzar sobre el disc. La lectura era un mapa tridimensional del Sistema Bilbringi, completa amb coordenades navegacionals—. El Dipòsit Bilbringi no està lluny d'aquí. Potser l'assassí va portar al meu mestre a Bilbringi i el va deixar allà. Necessito esbrinar-ho.
—Prec el seu perdó, comandant —va dir Sagaç—, però no hauríem de contactar amb les autoritats de Coruscant primer i fer-los saber el que li va ocórrer a Sommilor i als seus pilots?
—No —va dir Nuru abruptament—, cap transmissió a Coruscant. Algú ens ha estat rastrejant per l'espai, possiblement manipulant els nostres moviments. Mai hem trobat el transmissor a l'Harpia, però no vaig a córrer més riscos, contactarem amb les autoritats després que investiguem Bilbringi.
—Estàs boig, nen —va dir Gunn—. Com saps que l'assassí no va deixar enrere aquest cinturó a propòsit? Potser estava tractant d'atreure't a tu i a la resta de nosaltres a un parany a Bilbringi!
—He considerat aquesta possibilitat —va admetre Nuru mentre desactivava l'emissor d'imatges—. Però el fet que l'assassí ataqués l'Harpia suggereix el contrari. No crec que estigués tractant de portar-nos a cap part. Estava tractant de matar-nos. Pot ser que mai sapiguem qui era o quins eren els seus motius, però sabem que no danyarà a ningú de nou.
—Bé, no comptis amb mi, de totes maneres —va dir Gunn—. Em vas ajudar a sortir de Kynachi, i a canvi, et vaig portar a l'espai Txiss i de tornada. Però si hagués sabut que faria un desviament a un forat negre, que m'embullaria amb pirates espacials, que perseguiria a un assassí amb un míssil en la seva esquena, i que l'Harpia acabaria així... —Ella va fer un gest cap a la seva nau en ruïnes i va sacsejar el cap—. Oblida-ho. Trobaré una altra forma de sortir de Vaced. He acabat de viatjar amb vosaltres.
Nuru va sospirar.
—Sento això de l'Harpia. Et prometo que, quan torni a Coruscant, faré una petició al Consell Jedi perquè la República et reemborsi...
—Estàs assumint que tornaràs alguna vegada a Coruscant —li va interrompre Gunn—. De què serveix una promesa si vas a Bilbringi i fas que et matin a tu i a tots els altres?!
—És suficient, Lalo —va dir Xerraire.
Tothom va mirar a Xerraire. Mai abans s'havia dirigit a Gunn pel seu nom de pila.
—Ho sento, Nuru —va dir Gunn silenciosament—, confio que la teva promesa és bona —llavors ella es va acostar a Xerraire, li va mirar directament als ulls, i va dir—, et demanaria que et quedessis amb mi, però ja sé la resposta. A reveure, Xerraire —ella es va girar i va començar a allunyar-se.
Xerraire va agafar el braç de la Gunn i va tirar d'ella cap a ell. Ell la va besar. Ella li va retornar el petó.
Artells va comprovar el seu rifle. Trencador va alçar la mirada cap al cel. Sagaç va baixar el cap i es va mirar les botes. Nuru va joguinejar amb l'emissor d'imatges. Tallant va caminar des dels enderrocs i va dir:
—Tots els focs s'han apagat.
—No des d'aquí —va dir Gunn mentre s'allunyava de Xerraire, ella va estendre el braç cap amunt, va tocar els llavis d'ell, i va dir:— Vés amb compte amb aquesta boca teva —ella va mirar als altres membres de l'Esquadró Evasió i va dir-los:— Adéu, nois.
Sagaç va dir:
—On aniràs?
—Podria simplement trucar a un vell amic perquè em reculli —llavors Gunn se’n va anar caminant cap a l’espaiport amb el cap ben alt. No va mirar enrere.
Artells va mirar al gegant dormit i va dir:
—Simplement el deixem aquí?
—Podria tenir un registre criminal —va dir Nuru—, però sí que em va salvar d'un horrible accident. Imagino que podria estar bastant agraït si no es desperta a la presó.
Sagaç va dir:
—No estarà suggerint que el portem amb nosaltres?
Nuru va assentir.
—Confio en els meus instints, Sagaç. Sospito que Gizz no ha tingut una vida fàcil. Crec que es mereix una altra oportunitat —ell va mirar a Xerraire i va dir—, vas passar un munt d'hores en la cabina de comandaments de l'Harpia. Creus que pots fer volar el vaixell de càrrega de Sommilor?
Xerraire va assentir.
—Bé. Ara, anem marxant abans que aquest paio de l’espaiport torni.
Conforme ficaven a Gizz en el vaixell de càrrega de Sommilor, ningú s’adonà del petit cilindre magnètic gris que encara estava enganxat a la cama esquerra de Tallant.

***

Gairebé mitja hora després que l'Harpia Veloç xoqués en el camp d'herba de Vaced, el vaixell de càrrega de Sistemes Suwantek va desenganxar, portant a un jove Jedi, quatre soldats de la República, un comando droide remodelat, un gegant anomenat Gizz i els cossos de tres homes morts de Kynachi. Conforme el vaixell de càrrega ascendia des de l’espaiport de Vaced, un únic home, en un altiplà en la Roca Destrossada, observava la partida a través dels seus macrobinoculars.
Hudu Shiv va baixar els macrobinoculars. Satisfet amb què el Jedi i els seus aliats haguessin abandonat el planeta, va caminar cap al bot salvavides d'emergència que descansava a prop. Havia desacoblat el bot salvavides del seu Persecutor just abans d'usar un transmissor de control remot per enviar al Persecutor a l’encalç de la nau de Kungurama. I llavors, després d'usar el control remot per disparar un parell de trets a la nau de Kungurama, havia permès que el Persecutor fos destruït.
Shiv imaginava que el Comte Dooku expressaria el seu descontentament quan sabés que Nuru Kungurama havia vist a un guerrer mandalorià a Vaced. No obstant això, Shiv havia cobert el seu rastre fingint la seva pròpia mort i també havia complert els seus objectius primaris. Els homes de Kynachi estaven morts, i un cinturó d'utilitats Jedi havia estat abandonat en el lloc del tret.
Shiv va grimpar cap al bot salvavides. Ja havia traçat una ruta cap a una estació espacial propera on seria recollit per un transport de la Guàrdia de la Mort encobert. Va pressionar la ignició, i el bot salvavides es va llançar des de l'altiplà, deixant un rastre de vapor d'aigua mentre viatjava per l'atmosfera.
Es preguntava si es creuaria amb Nuru Kungurama de nou. Tant com Shiv s'enorgullia per ser un professional, no podia negar que volia una altra mostra pel Jedi que havia fracassat a matar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada