divendres, 14 de juny del 2019

La venjança dels Sith NJ (Pr)


La venjança dels Sith NJ
(novel·la juvenil)

Episodi III

Patricia C. Wrede
Basat en el guió cinematogràfic i relat de George Lucas.




Fa molt temps, en una galàxia molt, molt llunyana...
Una promesa es trenca.
Un Jedi cau.
Un Lord Sith sorgeix.
L'Imperi neix.




PRÒLEG
Fa molt temps, en una galàxia molt, molt llunyana...

La República estava en guerra. Durant dos mil anys, els Cavallers Jedi havien mantingut la pau, però aquesta vegada fins i tot les seves formidables habilitats van ser incapaces de prevenir el conflicte. Liderada per l'ex Jedi Comte Dooku, la coalició separatista es va desprendre de la República Galàctica. La guerra es va deslligar durant una missió de rescat a Geonosis, i molts jedis van perdre la vida. El Mestre Jedi Yoda va arribar inesperadament amb tropes clon, a temps perquè la República guanyés la seva primera batalla; però massa tard per detenir la guerra.
Al principi, molts en la República tenien la certesa que els soldats clon detindrien la guerra amb rapidesa. No obstant això, la Federació de Comerç, amb el seu enorme exèrcit de droides, va recolzar als separatistes. Fins i tot amb les tècniques de creixement accelerat dels experts en clonació, prenia més temps crear un soldat clon que produir un droide de batalla. Les Guerres dels Clons es van propagar amb fúria i es van expandir per molts sistemes.
Als únics que no van sorprendre van ser als jedis. A Geonosis, Obi-Wan Kenobi i el seu aprenent padawan, Anakin Skywalker, havien esbrinat que el Comte Dooku s'havia passat al Costat Fosc de la Força; i el poder del Costat Fosc havia estat creixent durant anys. Els jedis sabien que derrotar als separatistes no seria ni fàcil ni ràpid, en haver-hi un Lord Fosc dels Sith ajudant-los.
Tan aviat com es van recuperar de les ferides que van rebre durant el seu combat amb el Comte Dooku, Anakin Skywalker i Obi-Wan Kenobi es van sumar novament a la guerra. Junts es van tornar herois de la República, de vegades al comandament dels soldats clon en les batalles campals, altres vegades amb agosarats atacs secrets. Pel seu treball, Anakin va ser investit Cavaller Jedi complet, i a Obi-Wan li van atorgar un seient en el Consell Jedi i el títol de mestre.
Ningú —ni tan sols els jedis— sabia que una de les coses que impulsaven a Anakin era el seu desig de tornar a Coruscant, on estava situat el Senat Galàctic. Desafiant a l'Orde Jedi, s'havia casat en secret amb la Senadora Padmé Amidala, qui passava la major part del temps treballant allà. A mesura que la batalla va anar expandint-se pels Territoris de la Vora Exterior, els moments que Anakin podia aprofitar per veure a la seva esposa van ser cada vegada menys freqüents.
Després, els separatistes van assestar un cop paralitzant just en el cor de la República. Una flota de naus comandada pel temible general separatista Grievous s’escapolí entre les defenses de la línia externa per atacar Coruscant. Durant la confusió, els separatistes van segrestar al Canceller Suprem Palpatine, el líder triat de la República.
A més, Coruscant no solament era el cor del Govern i la seu del Senat Galàctic. També era la llar del Temple Jedi. Quan els separatistes van començar a atacar, va arribar un missatge a la Vora Exterior que cridava als millors guerrers Jedi a tornar a casa. Abans que la flota separatista pogués sortir del sistema estel·lar de Coruscant amb el canceller, aquesta es va veure atacada. Onades de caces estel·lars clon, liderats per Obi-Wan i Anakin, van arremetre contra les seves naus...


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada