diumenge, 16 de juny del 2019

La venjança dels Sith NJ (XI)

Anterior


CAPÍTOL 11

Durant el camí fins a Utapau, Obi-Wan va analitzar quina era la millor manera de trobar i destruir al General Grievous. Si entraven fotent trets, Grievous fugiria una altra vegada. El general droide tenia sempre preparada una nau d’emergència en algun lloc proper al seu centre de comandament. Potser ni tan sols estigués amb el seu exèrcit. El seu centre de comandament podria estar amagat en alguna part del Sistema Utapau, mentre que els seus droides s'agrupaven per atacar en una altra.
Llavors Obi-Wan va decidir mantenir a les seves tropes clon a bord del creuer jedi i anar a explorar el sistema ell mateix, silenciosament. D'aquesta manera, podia assegurar-se que quan ordenés a les seves tropes atacar, ho farien en el lloc correcte.
El Comandant Cody va acceptar l'ordre sense dubtar, com sempre. Els clons havien estat genèticament dissenyats per obeir ordres; aquest era el motiu pel qual cada gran ofensiva necessitava un Cavaller Jedi com a líder. Encara que havia treballat i combatut al costat dels clons durant anys, la seva disposició a acatar qualsevol ordre, sense importar com d’irracional fos, encara posava nerviós a Obi-Wan. Els éssers lliures no haurien de ser tan... obedients.
Obi-Wan es rigué. Quantes vegades s'havia queixat de la independència i obstinació amb què Anakin feia les coses? I aquí estava, preocupat per què les seves tropes clon eren massa submises. Anakin es descompondria del riure si sabés el que el seu mestre estava pensant.
El planeta Utapau semblava bastant tranquil quan Obi-Wan volava sobre ell amb el seu caça estel·lar. No hi havia cap rastre dels exèrcits droide. Les enormes ciutats-cràter semblaven en pau. Bé, tampoc havia cregut que trobaria al General Grievous a simple vista, i Utapau era oficialment neutral. Hauria de carregar combustible i buscar en la resta del sistema.
Organitzar un descens no era un problema. Un administrador local que semblava preocupat fins i tot es va acostar a la nau per saludar-lo. Obi-Wan es va inclinar amablement en una reverència.
—Amb el seu gentil permís, voldria una mica de combustible i utilitzar la seva ciutat com a base per explorar sistemes propers.
L'administrador va fer un gest i el personal de la base es va apressar a fer un manteniment al caça.
—Què està buscant? —Va preguntar com si en realitat no li interessés.
—Un exèrcit droide —va respondre Obi-Wan— liderat pel General Grievous.
L’utapauenc es va quedar molt quiet per un instant. Després es va inclinar de costat, com si estigués inspeccionant la part de baix del caça d’Obi-Wan. Aquest moviment va acostar el seu cap a Obi-Wan i va amagar el seu rostre de la finestra que estava a dalt. Amb veu molt baixa, va dir:
—Grievous està aquí! Som ostatges. Ens estan observant.
—Entenc —va respondre a poc a poc igualment. Si feia el moviment equivocat, els droides assassinarien a milers de civils. Amb raó l'administrador estava preocupat!
—Nivell deu —va murmurar l’utapauenc abans de redreçar-se. Obi-Wan va assentir i va tornar caminant al caça estel·lar. Es va ajupir sota aquest per simular que estava observant alguna cosa que l’utapauenc li havia assenyalat. Després va entrar al caça estel·lar.
Mentre el personal de la base acabava el seu treball, Obi-Wan va configurar un canal de comunicació segur amb les seves tropes clon.
—He localitzat al General Grievous —li va dir al comandant—. Informi al Consell Jedi immediatament. Em quedaré aquí.
Va tallar el senyal, després va donar unes ràpides instruccions a la seva unitat R4 i s’escapolí del caça estel·lar per l'extrem de la cabina de comandament. Quan el caça es va enlairar, ell ja estava amagat entre les ombres a l'entrada de la ciutat-cràter. Ara tot el que haig de fer és arribar al nivell deu i derrotar a Grievous.
Arribar allà va ser, en realitat, molt més fàcil del que havia pensat. Les escales estaven bloquejades i els ascensors havien estat deshabilitats, però ningú s'havia molestat d’apostar a un guàrdia en les parets obertes del propi cràter. Tot el que Obi-Wan va haver de fer va ser trobar un dels llangardaixos gegants que usaven els utapauencs com a bèsties de muntar. El llangardaix va escalar la paret del cràter amb facilitat i en poc temps Obi-Wan estava creuant la vora del nivell deu a la recerca del centre de comandament.
Ho va trobar a un quart del camí que envoltava al pou: hordes de droides de batalla ho tornaven inconfusible, àdhuc si el General Grievous en persona no hagués estat aturat en l'extrem més llunyà entre els membres del Consell Separatista. Aquesta era una complicació inesperada. No podia lluitar contra tots ells —i tots els seus formidables guardaespatlles— al mateix temps, no sol. A més, si podia acostar-se prou per escoltar el que estaven dient, potser descobriria alguns dels seus plans. Va desmuntar del llangardaix i s’escapolí per un camí estret i alt, esperant que el so de les seves veus arribés fins allà una vegada que estigués prou a prop.

***

El General Grievous va observar al Consell Separatista amb repugnància: els neimoidians Nute Gunray i Rune Haako, els qui representaven a la Federació de Comerç; l'Arxiduc Poggle el Menor, que es veia curiosament feroç per ser banquer; Shu Mai, San Hill, Wat Tambor i la resta. No era la primera vegada que Grievous s'alegrava que el seu rostre metàl·lic no pogués mostrar cap emoció. Seria desafortunat que aquests éssers s'adonessin de quant menyspreu sentia per ells.
El Consell es va agitar. Si deixava que comencessin a parlar de nou, estarien aquí tot el dia. Ja havien perdut massa temps fent preguntes i discutint solemnement sobre alternatives sense sentit. Era temps que es retiressin.
—No passarà massa temps abans que els exèrcits de la República ens rastregin fins aquí —els va dir Grievous sense embuts—. Dirigeixin-se cap al Sistema Mustafar en la Vora Exterior. Estaran fora de perill allà.
Nute Gunray va mirar desorbitat a Grievous. Els seus ulls sortits li donaven un lleuger aspecte de gripau.
—Fora de perill? —Va escopir—. El Canceller Palpatine se les va enginyar per escapar de les teves urpes, general. Tinc dubtes sobre la teva capacitat per mantenir-nos fora de perill.
Va haver-hi un murmuri general d'aprovació de la resta dels consellers. Grievous es dreçà a la seva altura màxima i va llançar el seu cap cap a l'indignat neimoidià.
—Agraeixi, virrei, no trobar-se en les meves urpes —va dir amb un to de veu baix i amenaçador. Gunray va retrocedir i el murmuri es va detenir abruptament. Grievous va esperar un moment, esperant que la lliçó calés profund—. La seva nau està esperant —li va indicar al grup.
El Consell Separatista va decidir partir ràpidament. Grievous es va quedar aturat, immòbil i silenciosament amenaçador, mentre els consellers se n'anaven apurats i llançaven mirades nervioses en la seva direcció. Fa falta tan poc per espantar aquests éssers ordinaris, va pensar. I la por és tan útil...
Ara tot el que havia de fer era quedar-se a Utapau fins que aquest molest Jedi caigués en el parany. Amb sort, no hauria d'esperar massa.

***

Mentre els membres del Consell Separatista sortien en fila, Obi-Wan es va quedar quiet, esperant que diversos dels centenars de droides de combat també es marxessin. Cap d'ells es va moure. Aquest és el moment, llavors. Obi-Wan es va prendre un segon més per concentrar-se en la Força viva, després es va llevar la capa i va saltar cap avall. Va descendir just enfront del General Grievous.
Era impossible llegir el rostre metàl·lic del general droide, però el seu to era de sorpresa quan va dir:
—El seu comportament em resulta desconcertant. Vostè s'adona que està perdut, no?
—He portat dues legions completes amb mi —va respondre Obi-Wan—. Aquesta vegada no escaparà.
Grievous va fer senyals i els seus quatre guardaespatlles van avançar cap endavant mentre feien girar les seves electrovares.
Obi-Wan es va ajupir i va encendre el sabre làser. Va fer una finta per mantenir l'atenció dels droides sobre la seva arma mentre usava la Força per fer caure un enorme bloc rectangular de duracer des del sostre.
La tàctica va funcionar millor del que havia esperat. Tres guàrdies van ser completament aixafats; el quart va quedar parcialment atrapat i s'esforçava per agafar la seva electrovara. El sabre làser d’Obi-Wan el va travessar netament quan avançava cap al General Grievous.
Més droides van entrar en grans quantitats, però el General Grievous els va detenir amb un gest de la mà. Va tirar cap enrere la seva capa i va revelar el cinturó d'on penjaven les espases làser robades als jedis que havia matat. Es va inclinar per prendre dos a cada mà. Què creu que està fent?, es va preguntar Obi-Wan. Llavors els braços metàl·lics del general es van dividir longitudinalment; Obi-Wan ara s’enfrontava a un enemic de quatre braços que tenia un sabre làser a cada mà.
—El Comte Dooku em va entrenar en les arts Jedi —va afirmar Grievous i va passar a l'atac. Va fer girar dues de les espases làser com serres circulars, mentre donava punyalades amb les altres dues quan veia una oportunitat.
Era gairebé com lluitar amb quatre persones diferents al mateix temps. El sabre làser d’Obi-Wan vibrava quan bloquejava i desviava els atacs, però va saber que no podria mantenir aquest ritme per molt temps. Era hora de canviar d'estratègia. Va saltar, va fer un gir en l'aire per sobre de Grievous i va aterrar darrere d'ell.
Grievous no havia de donar-se la volta; simplement girava el seu cos mecànic fins a mirar per a l'altre costat. Però fins i tot fer això li portava temps i va desbaratar el seu atac el temps suficient com perquè el sabre làser d’Obi-Wan superés la seva guàrdia. Dos dels seus quatre braços van caure al terra, encara sostenint les espases làser robades.
Abans que Grievous es pogués adaptar i atacar amb els dos sabres làser que li quedaven, Obi-Wan va utilitzar la Força. Va aixecar a Grievous per l'aire i el va llançar contra una de les bigues que sostenien el nivell. L'impacte va fer que deixés anar les espases làser, que van caure en el terra del centre de comandament. Grievous, per la seva banda, es va lliscar per la vora del pis i va caure en el nivell de més a baix.
El lloc s'estava omplint de trets làser; havien arribat les tropes clon i estaven mantenint ocupats als droides de combat. Obi-Wan va córrer cap a la vora a temps per veure a Grievous escapolir-se cap a un ciclòpode. Ho sabia! Té una nau d’emergència en algun costat, i creu que arribarà a ella mentre aquests droides em mantenen ocupat! Bé, no aquesta vegada!
Amb una fúria de llum, Obi-Wan va llançar una pluja de trets cap als droides de batalla i xiulà al seu llangardaix de muntura, just quan el general posava en moviment el seu ciclòpode i se n'anava rugint. El rèptil va saltar cap avall i va caure sobre un droide de combat. Obi-Wan es va pujar a l'esquena del llangardaix d'un salt i va partir darrere de Grievous.

***

Anakin va arrufar les celles mentre avançava ràpidament pels passadissos de l'edifici del Senat. Se suposava que eren bones notícies les que li portava al Canceller Palpatine, però la forma en què el Mestre Windu parla parlat l'havia lloc nerviós. El comandant clon va informar que Obi-Wan havia trobat al General Grievous. La transmissió de l'holograma, per fi, havia estat clara, amb cap titil·lació ni l'estàtica que causava un bloquejador o altres interferències. Anakin fins i tot havia vist en el fons soldats clon que es preparaven per atacar.
Havia esperat que els altres membres del Consell estiguessin eufòrics. Però en comptes d'això, estaven seriosos i feien comentaris ambigus sobre observar quina era la reacció del canceller a la notícia. Aquesta guerra s’acabarà aviat. Per descomptat que es posarà content! Quina altra cosa estan esperant?
Però el Canceller Palpatine va rebre la notícia amb la mateixa expressió seriosa dels membres del Consell.
—Trobar al general droide no és el mateix que vèncer-ho —va murmurar Palpatine—. Solament podem desitjar que el Mestre Kenobi estigui a l'altura de la missió.
—Jo hauria d'estar allà amb ell.
—Em molesta que el Consell no valori del tot els teus talents —va continuar el canceller—. No et preguntes per què no et van convertir en un Mestre Jedi?
—Desitjaria saber-ho —Anakin va negar amb el cap—. Sé que hi ha coses sobre la Força que no m'estan revelant.
—No confien en tu, Anakin —Palpatine va fer una pausa—. Volen prendre el control del Senat.
—Això no és cert —va dir automàticament Anakin. Els jedis no volen el poder, però si al Consell Jedi no li interessa el poder, per què estan tan preocupats pel canceller?
—Estàs segur? I si tinc raó i estan planejant prendre la República? —El Canceller Palpatine va negar amb el cap amb una mica d'exasperació—. Anakin! Travessa la boira de mentides que els jedis han creat. Sóc el teu amic. Deixa'm ajudar-te a aprendre les veritables formes de la Força.
Anakin va sentir una esgarrifança. Palpatine no era un Jedi.
—Com les coneix vostè?
—El meu mentor m’ho ensenyar tot —va respondre Palpatine amb tranquil·litat—. Fins i tot la naturalesa del Costat Fosc.
—Coneix el Costat Fosc? —Anakin es va detenir en sec quan el sentit de les paraules li van colpejar—. Vostè és un Lord Sith! —Va dir i va encendre el seu sabre làser.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada