diumenge, 9 de juny del 2019

Guardians de la clau txiss (VI)

Anterior


CAPÍTOL 6

Nuru Kungurama va travessar una entrada estreta i va entrar a una àmplia habitació fosca. Encara que Nuru no podia veure cap font de llum i les parets sense decorar i l'alt sostre no tenien finestres, llargues ombres es lliscaven com serps pel terra nu. Al principi, Nuru va pensar que era l'única persona a l'habitació, però llavors va veure a una solitària figura amb túnica contra la paret oposada. La figura era un home alt amb pèl platejat.
Una esgarrifança va recórrer l'esquena de Nuru mentre reconeixia a Ring-Sol Ambase.
—Mai hauries d'haver abandonat el Temple Jedi, jove —va dir Ambase—. Mai hauries d'haver-me seguit —Ambase va semblar lliscar-se lentament lluny de la paret, movent-se cap a Nuru com si els seus peus no estiguessin en contacte directe amb el terra.
Nuru va fer un pas cautelós cap enrere mentre movia la mà cap al seu cinturó. La seva mà es va detenir en sec mentre sentia la intensitat de la mirada de l’Ambase atrapant el segon sabre làser que penjava del seu cinturó.
Ambase va dir:
—Veig que tens alguna cosa que no et pertany.
Un fort vent va colpejar l'habitació, i les parets i el sostre es van esvair, revelant una vista extensa d'edificis alts i agulles que envoltaven la posició de Nuru. Nuru de sobte es va adonar que no estava en una habitació en absolut, sinó que estava en el sostre d'un gratacel d'una àrea desconeguda al planeta Coruscant.
S’adonà d'altres figures en el sostre. Dos soldats clon i un droide esquelètic estaven lluitant. Pensava que els clons estaven atacant al droide, però llavors un clon va colpejar a l'altre mentre el droide simplement observava.
Mentre els clons continuaven la seva baralla, els núvols distants darrere de l’Ambase van començar a sonar, generant baixos ressons de tro. Els llampecs resplendiren, encenent les finestres emmirallades d'un gratacel proper que s'assemblava a una espasa aixecada. Ambase es va moure més a prop d’en Nuru, va estendre una mà cap endavant i va dir:
—Els sabres làser. Dóna-me'ls.
Nuru va sacsejar el cap.
—No, m... —Se li va ennuegar la paraula Mestre. L'home que estava davant seu ja no era el seu Mestre, ja no era un Jedi. Per a Nuru, ell era l'home que havia fet esclatar la nau de la Veeren a trossos. Un assassí.
—No sóc cap assassí —va dir Ambase—. I sí sóc el teu Mestre.
Nuru no sabia com Ambase estava llegint els seus pensaments. Va tractar de calmar la seva ment, de recordar el seu entrenament Jedi, però va ser distret pels clons lluitant i les seves pròpies emocions vibrants.
—Puc percebre la teva ràbia —va dir Ambase. Ell va estendre ambdues mans, exposant els seus palmells—. Estic indefens. Et toca a tu.
Nuru va pensar de nou en la Veeren, en com havia vist indefens com la seva nau explotava. Va sentir un violent arravatament de poder solcant les seves venes. Mostrant les dents, va agafar el seu sabre làser.
Però el seu sabre làser no estava, juntament amb l'arma del seu Mestre. I conforme la seva mà aferrava l'aire buit dins del seu cinturó, va veure tots dos sabres làser materialitzar-se instantàniament a les mans de l’Ambase.
Ambase va encendre els sabres làser. Va creuar les fulles d'energia espetegant enfront d'ell, va escombrar amb elles la una contra l'altra, i les fulles van fer un soroll de guspireig mentre anaven en tisora cap al cap d’en Nuru.
—NO! —Va cridar Nuru mentre obria els ulls.
—Està bé, comandant? —Va dir Trencador.
Nuru estava assegut al costat de Trencador, darrere dels dos pilots KynachTech, Pikkson i Sunmantle, en la cabina de comandaments del vaixell de càrrega Suwantek. A través de la finestra de la cabina de comandaments, va veure una cascada de rajos lluminosos que indicaven que la nau encara estava viatjant a través de l’hiperespai. Els pilots havien mogut els seus seients per mirar enrere cap a Nuru, que tenia una mà col·locada fermament sobre els dos sabres làser en el seu cinturó. Nuru va parpellejar amb els seus ulls vermells mentre apartava la seva mà de les armes.
—Ho sento —va dir ell—. He tingut un malson.
—Oh —va dir Trencador—. No sabia que haguessis tingut mai malsons.
—Jo tampoc —encongint els ulls en el seu seient, Nuru va dir—: Tot va bé amb la nau i els passatgers?
—La nau opera correctament, senyor —va dir Sunmantle.
Trencador va dir:
—Vol un informe d'estat, senyor?
—Sí, si us plau.
—El Comissionat Sommilor està descansant a les cabines de la tripulació. Xerraire encara està inconscient però estable. Umbrag continua tancat. Tallant l’està vigilant.
—Bé —va dir Nuru—. Suposo que només estic... nerviós.
Els pilots van tornar la seva atenció als controls de la nau. Trencador es va inclinar més prop de Nuru i va murmurar:
—Comandant, de debò sembla atribolat. Si no li importa que li pregunti... de què anava el seu somni?
—Vaig veure a Ring-Sol Ambase. Estava a Coruscant. Va tractar de matar-me.
El gest de Trencador es va arrufar.
—Quan vam estar a Kynachi, vostè va dir que el motiu pel qual va abandonar el Temple Jedi i va seguir a Ambase era perquè havia tingut un pressentiment que alguna cosa aniria malament amb la seva missió. I tenia raó. Tot va anar molt malament. Podria ser el seu somni com aquell pressentiment que va tenir? Una predicció del que ocorrerà?
—No ho sé —Nuru va sacsejar el cap—. No estic segur de molt ja. Res ha anat com esperava des que vaig abandonar el temple.
Trencador va sospirar.
—Jo vaig començar la meva vida en una tina a Kamino fa deu anys, la qual cosa em fa més jove que vostè, senyor. I només sóc un soldat sense poders especials, i mai seré tan savi com un Jedi. Però si hi ha una cosa que puc dir-li, és que tot no sempre va d'acord al pla. Ha d'estar preparat per improvisar. I mentre que pot sentir-se insegur sobre moltes coses, comandant, pot confiar que els nois i jo alegrement li seguiríem a qualsevol lloc.
Nuru va somriure i va dir:
—Gràcies, Trencador —ell se sentia inquiet pel seu somni de l’Ambase. Es va inclinar cap endavant en el seu seient, va tocar l'espatlla de Pikkson i va dir—: Quan sortim de l’hiperespai?
—En vint minuts, senyor.
Trencador va dir:
—Estic segur que se sentirà millor quan torni al temple.
—Probablement tinguis raó —va dir Nuru mentre s'aixecava del seu seient—. Comprovem què tal estan Xerraire i els altres.
Deixant el seu casc en un ganxo en la part de darrere del seu seient, Trencador va seguir a Nuru fora de la cabina de comandaments. Nuru va tractar de calmar els seus pensaments, però no podia lliurar-se de la sensació de què alguna cosa dolenta anava a passar.
Artells i Gizz estaven asseguts amb el soldat que anomenaven Sagaç en el celler principal del vaixell de càrrega Suwantek, a una curta distància d'on Tallant estava fora de l’escotilla de la càmera que contenia a Umbrag. A causa que Gizz estava en una necessitat desesperada d'una dutxa però es negava a donar-se’n una, Artells havia suggerit que ell i Sagaç portessin els cascos, els quals tenien purificadors d'aire incorporats. Això va ser un alleujament pel suplantador perquè era físicament esgotador pel clawdite mantenir la seva aparença per períodes perllongats.
Però fins i tot després que el clawdite hagués relaxat els seus músculs facials, no estava respirant amb facilitat. Estava preocupat per Asajj Ventress i el que podria voler que fes a continuació.
Ja havia sabotejat les càpsules vitals de la nau estel·lar que portava a Ring-Sol Ambase a Kynachi. A Kynachi Ventress havia emboscat a Sagaç per permetre que el clawdite el personifiqués i s'infiltrés en l'Esquadró Evasió. El clawdite llavors va manipular la nau de Lalo Gunn per anar al sector del Forat Negre i va activar la hipercomunicació de la nau per permetre la comunicació interestel·lar mentre viatjaven a través de l’hiperespai. Havia fet totes aquestes coses perquè si no les hagués fet, Ventress el mataria.
L'última vegada que havia parlat amb Ventress, ella li havia dit que contactés amb ella en una hora, però aquesta hora havia passat feia molt. Viatjant a través de l’hiperespai sense cap accés a un transmissor d’hipercomunicació, no seria capaç de parlar amb ella de nou en la seva pròpia unitat d’holocomunicació fins que arribés a Coruscant. Sabia que ella estaria furiosa. Quant al que li farien els clons si descobrissin que era un clawdite, només podia imaginar-ho.
—Alguna cosa va malament, Sagaç? —Va dir Artells—. Has estat horriblement callat.
—Estic preocupat per Xerraire —va dir el clawdite.
Nuru i Trencador van caminar cap al celler. Trencador va dir:
—Acabem de comprovar com estan Xerraire i Plomes. La condició de Xerraire segueix estant estable —mirant d’Artells a Sagaç, Trencador va dir—: Per què porteu els cascos? —Però llavors les seves fosses nasals es van obrir i va mirar a Gizz, i Trencador va afegir—: No importa.
Nuru va dir:
—Sortirem de l’hiperespai en uns deu minuts —ell va mirar al droide a l'altre costat del celler—. Tallant, assegura't que Umbrag no ha tractat de llevar-se els lligams.
Tallant va obrir l’escotilla de la càmera que contenia a Umbrag. El droide va entrar en la càmera i va dir:
—Comandant! Alguna cosa va malament.
Nuru va córrer cap a la càmera i va trobar a Tallant agenollat al costat d’Umbrag, que jeia sobre el seu lateral en la plataforma. Pel que Nuru podia veure, les manilles encara estaven fermament en el seu lloc al voltant dels canells i turmells de l’Umbrag. Umbrag no es movia.
Nuru es va agenollar al costat de Tallant i va mirar a la carn verda sobre el clatell de l’Umbrag. Quan no va poder detectar cap senyal de pols, va examinar els controls de pressió en la placa pectoral metàl·lica de l’Umbrag. Trencador, Artells i Sagaç es van moure cap a l’escotilla de la càmera a temps d'escoltar a Nuru preguntar:
—Funciona aquest aparell respiratori?
—No estic segur —va dir Tallant—. Potser el va apagar?
Gizz es va acostar darrere dels soldats fora de la càmera i va dir:
—Què està passant aquí?
Ignorant a Gizz, Nuru va mirar enrere cap a l’escotilla per poder mirar als soldats i va dir:
—Porteu un kit mèdic i un kit d'eines, i també porteu a Plomes! —Els tres soldats van empènyer al costat de Gizz, que va trontollar cap enrere. Conforme els soldats van sortir corrent en direccions diferents, Nuru tornava la seva atenció cap a Umbrag quan alguna cosa forta va colpejar el lateral del seu cap.
Umbrag havia estat fingint estar inconscient i havia esperat exactament el moment just per colpejar tots dos braços contra Nuru. Conforme Nuru queia de costat sobre la plataforma, Umbrag va alçar la part superior del seu cos ràpidament, va col·locar els seus guantellets emmanillats al voltant del cap del jove Jedi i va rodar lluny de Tallant.
Tallant es va preparar per llançar-se cap a Umbrag, però quan l'esquena de l’Umbrag va donar contra la mampara del costat contrari, l’skakoan sostenia a Nuru com un petit escut contra el seu pit, els seus avantbraços col·locats sobre la gola de Nuru. A través del vocalitzador del seu vestit d'armadura, Umbrag va panteixar mecànicament:
—Un moviment en fals i li trenco el coll al Jedi!
Tallant es va quedar gelat. Els ulls de Nuru estaven tancats, i el seu cos estava mort. Per l’escotilla oberta, Gizz va bramar:
—Deixa anar al nen, lleig de...!
El Supervisor Umbrag va retorçar els canells lleugerament, simultàniament aplicant pressió contra el coll de Nuru mentre disparava un raig d'energia d'un blàster ocult en el seu guantellet esquerre. El raig va xocar contra la part superior del pit d’en Gizz, noquejant al gegant d'esquena cap al celler principal.
Tallant encara estava col·locat per atacar quan es va adonar que Umbrag havia girat la seva arma oculta de manera que el seu canó estigués col·locat contra el fons de la mandíbula de Nuru. Tallant va escoltar a un dels soldats cridar fora de la càmera. Umbrag va mantenir els seus propis ulls fixos en el droide mentre deia:
—Mataré al noi tret que facis el que dic!
Tallant va dir:
—Nuru Kungurama no és l'únic Jedi a bord.
—Què?!
Tallant havia estat esperant distreure a Umbrag, i quan va escoltar la sorpresa en la veu de l’Umbrag, va saber que el seu farol havia funcionat.
El droide automàticament va calcular els moviments dels soldats fora de l’escotilla i simultàniament va calcular com saltaria per la càmera, aferraria els guantellets de l’Umbrag i rescataria a Nuru. Però just mentre Tallant saltava cap a Umbrag, va escoltar una segona ronda de foc de blàster perforar la càmera.
El tret va venir de l’escotilla. Tallant encara estava viatjant per l'aire quan va veure el raig d'energia disparat córrer cap a Umbrag i encertar en l'única àrea desprotegida del cos amb armadura de l’skakoan.
Un mil·lisegon després de l'impacte, Tallant va aferrar els guantellets de l’Umbrag i va tirar d'ells cap al seu propi cos metàl·lic per evitar que el blàster del guantellet ferís a ningú més. El droide es va girar a la meitat de l'aire perquè els seus peus aterressin sobre la plataforma mentre tirava alliberant els guantellets.
Umbrag havia mort a l'instant. Tallant va comprovar per assegurar-se que Nuru encara respirava, després va girar el seu cap metàl·lic per mirar cap a l’escotilla oberta. Va veure a Sagaç alçat sobre el cos caigut d’en Gizz en l'entrada. Els peus d’en Sagaç estaven col·locats entre les cames esteses de Gizz, i sostenia el seu rifle blàster de manera que encara estava apuntant al cap de l’Umbrag. Darrere de Sagaç, Artells i Trencador sostenien els seus propis rifles.
Encara mirant a Sagaç, Tallant va dir:
—T'has mogut més ràpid del que havia calculat.
El clawdite va quequejar:
—Està bé el comandant?
Gizz grunyí amb força des de la plataforma. Conforme Artells s'agenollava al costat de Gizz, Trencador va saltar passant a Sagaç cap a dins de la càmera. Caient al costat de Nuru i tirant d'ell lluny de l’Umbrag, Trencador va bressolar el clatell de Nuru i va dir:
—Pot sentir-me, senyor? —Ell va baixar la seva orella sobre la boca del noi, després va dir—, està inconscient, però respira bé —conforme aixecava a Nuru i el portava fora a través de l’escotilla, va dir:
—Que ningú toqui a Umbrag. Segelleu la càmera.
Tallant va seguir a Trencador fora de la càmera i va segellar l’escotilla. Artells va dir:
—Gizz! Encara estàs amb nosaltres?
—Sí —va murmurar Gizz mentre movia el seu gruixut cos contra la plataforma—. Es requereix més d'un raig blàster per matar-me ben mort. Però crec que em vindria bé un kit mèdic. Com està Umbrag?
—Ell no necessitarà un kit mèdic.
Gizz va somriure.
—Aquest dia cada vegada va a millor.
Mentre Artells obria un kit mèdic i començava a netejar la ferida d’en Gizz, Tallant va mirar a Sagaç amb duresa i va dir:
—Vaig calcular que podia rescatar al comandant sense cap pèrdua de vides. Com et vas moure tan ràpid?
El clawdite va dir:
—No ho sé. Simplement... em vaig moure.
Artells va dir:
—Simplement alegrem-nos que Nuru estigui bé, que Umbrag no li va ferir. No puc creure com Umbrag ens va agafar a tots per sorpresa.
Tallant va dir:
—Potser si m'hagués mogut més ràpid...
—Potser hauries de fer que Trencador comprovi els teus circuits —va dir Artells.
Tallant va sacsejar el cap amb tristesa.
—Potser simplement no estic fet per ser un Jedi.

***

Nuru va ser tènuement conscient del so dels motors subllum del vaixell de càrrega encenent-se quan va obrir els ulls per veure a Trencador i a Plomes alçats sobre ell.
Per la forma en què s'alçaven sobre ell, podia dir que ell estava jaient en una llitera elevada a les cambres de la tripulació. Plomes estava estudiant un petit escàner mèdic que sostenia a un parell de centímetres del cap de Nuru.
Nuru va dir:
—Què... on estem?
—Tranquil, comandant —va dir Plomes—. Va estar inconscient durant diversos minuts.
—Hem deixat l’hiperespai?
—Sí, senyor —va dir Trencador. Nuru va agafar alè profundament.
—Com de prop estem de Coruscant?
—Acabem d'aconseguir l'òrbita.
Nuru va tancar els ulls amb força. Els va obrir de nou.
—Em va copejar Umbrag?
—Ho va fer, senyor. Just abans que li agafés per escanyar-li.
—Oh —va dir Nuru, fregant-se el coll—. Suposo que no el vaig detenir.
Trencador va arrufar les celles.
—Els nois i jo vam fer un treball maldestre cobrint-li les esquenes, senyor. És culpa meva. Hauria d'haver inspeccionat l'armadura de l’Umbrag més acuradament quan li vam posar les manilles. Tenia un blàster incorporat en un dels seus guantellets. Després de noquejar-lo a vostè, va disparar a Gizz i...
—Gizz?
—Ell està bé, senyor.
Plomes va assentir estant d'acord.
—Li vaig col·locar un pegat de bacta al gran col·lega. Estarà bé, però hauria de comprovar com estan ell i Xerraire.
Pensant ràpidament, Nuru va dir:
—Digues-li als pilots que ens portin directament a l'edifici del Senat Galàctic. Necessitem portar al Comissionat allà abans de portar a Xerraire perquè el tractin en el Temple Jedi.
—Sí, senyor —va dir Plomes. Ell va sortir de les cambres de la tripulació.
Nuru va mirar a Trencador i va dir:
—Per què va esperar Umbrag fins que gairebé haguéssim arribat a Coruscant abans d'atacar?
—Em preguntava el mateix. Potser simplement va entrar en pànic. Si tenia un motiu, se’l va emportar amb ell.
—Què vols dir?
—Umbrag tenia el seu blàster de guantellet contra el seu coll, senyor. Sagaç li va disparar. Està mort.
—Oh —Nuru es va sentir lleugerament malalt mentre s'aixecava per descansar sobre els seus colzes—. Això és desafortunat.
—Ell podria haver-li matat. Sagaç li va salvar la vida.
—Estic agraït per això, però també estic segur que el Consell Jedi i el Senat Galàctic haguessin preferit que Umbrag encara estigués viu per ser interrogat —Nuru va comprovar el seu cinturó per assegurar-se que el sabre làser de Ring-Sol Ambase encara estava assegurat al costat del seu—. On està el cos de l’Umbrag?
—Segellat en la càmera on li va atacar.
Nuru va fer una ganyota.
—Necessito veure’l. Després que portem al Comissionat Sommilor al Senat, espero que faci un informe complet al Consell Jedi.
Trencador va seguir a Nuru fora de les cambres de la tripulació, i es van dirigir cap al celler principal.
—Comandant, si el que va dir l’Aristocra sobre allò d’espies i assassins estant pertot arreu és cert, com podem estar segurs que vostè estarà fora de perill en qualsevol part de Coruscant?
Nuru va sospirar.
—Simplement haurem de romandre alerta i córrer el risc.
—Això no és exactament el que jo en diria un pla.
—No, no ho és. Però com tu has dit, no tot té sempre que anar d'acord al pla.
Trencador va sacsejar el cap.
—Tant de bo no m'ho hagués recordat.

***

El vaixell de càrrega Suwantek encara estava descendint a través de l'atmosfera de Coruscant, dirigint-se a l'edifici del Senat Galàctic, quan un transport Kuat de classe Corona va sortir de l’hiperespai en el Sistema Coruscant.
A causa que milers d'altres naus sempre arribaven o sortien del planeta fortament poblat en qualsevol moment donat, ningú s’adonà especialment del Corona.
Dins del Corona el soldat clon anomenat Sagaç es va tornar cap a Ring-Sol Ambase i va dir:
—Vol que vagi directe al Districte Dacho, general?
Ambase va assentir.
Sagaç va estendre el braç cap als controls de vol però va vacil·lar.
—Si puc preguntar, senyor... com sap que Dooku no ens està portant a un parany?
—No ho sé —va dir Ambase—. Però podria haver-nos matat fàcilment abans quan vam abandonar el seu palau, i no ho va fer. Així que descendeix, Sagaç, i usa el sigil. No hem d'alertar a altres Jedi de la nostra presència.
Sagaç va pressionar els propulsors del Corona i es va moure cap a les ombres d'un transport de passatgers que es dirigia en la direcció general del Districte Dacho.

***

Mentre el Corona s'aproximava a una extensió de gratacels industrials que conformaven el Districte Dacho de Coruscant, una nau d'enviaments Telgorn d'aspecte atrotinat va sortir de l’hiperespai i es va inclinar cap al costat nocturn de Coruscant.
El nom de la nau d'enviaments era l'Habilitat de la Mà, i malgrat la seva aparença, portava sistemes defensius i armes fortament modificats. El seu amo era Cad Bane.
Bane estava assegut en la cabina de comandaments al costat de Robonino. Robonino va dir:
—Estàs segur que el teu client et va contractar per ajudar a un Jedi?
—Si no estigués segur —va dir Bane arrossegant les paraules—, no hauríem abandonat Vaced amb tanta pressa —ell va teclejar en un teclat, introduint les dades que havien estat transmeses pel seu client. Un visor va mostrar una lectura gràfica d'un sector industrial de Coruscant, després una llum verda va aparèixer, juntament amb un llistat de nombres. La llum representava a una nau estel·lar, i els nombres eren el codi d'identificació de la nau. Bane va dir—: El tinc.
Les aletes de Robonino es van retreure contra el lateral del seu cap.
—Tens a qui?
—Al Jedi, Ring-Sol Ambase. Viatja en un transport Kuat sobre el Districte Dacho. Sembla que aterrarà en Manufactures Moxonnic, o millor dit el que queda del lloc —Bane va dirigir la nau d'enviaments cap avall a través del cel nocturn de Coruscant mentre traçava una ruta cap a les instal·lacions abandonades—. Serà interessant veure’l de nou.
Els ulls de Robonino es van obrir amb sorpresa.
—T'has trobat amb aquest Jedi abans?
—És per això pel que veure’l de nou serà interessant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada