dijous, 10 d’octubre del 2019

Droides en perill (IX)

Anterior


PART 3
VELLS MESTRES


CAPÍTOL 9

Ezra va tancar els ulls, intentant oblidar on estava i què feia; cosa que es va tornar complicada quan unes ràfegues de vent gelat, provinents del cim d'una muntanya, quasi el tiren, mentre estava parat de mans en el casc quasi congelat del Fantasma.
—Concentra't —li va dir Kanan—. Concentra't a deixar-te anar.
—Això intento —va contestar Ezra. A diferència del Fantasma, ell no podia surar en aquesta altura usant els seus propulsors. Si perdia l'equilibri i queia de la nau, li esperava una caiguda de mil metres fins a la superfície de Lothal.
—Fes-ho o no ho facis —va afegir Kanan—, l'intent no existeix.
Ezra va obrir un ull i va preguntar:
—Això què significa? Com puc fer alguna cosa si no intento fer-ho?
Kanan es va parar sobre el casc, a dos metres de distància, reflexionant sobre el que havia dit.
—De fet, això sempre m'ha confós; però el Mestre Yoda, solia dir-ho molt —va comentar Kanan.
Assegut al costat de Chopper i d’un contenidor d’ampolles de llet blava buides, estava Zeb, badallant.
—Au vinga, noi, sorprèn-me: usa la Força!
Ezra va obrir el seu altre ull i va mirar a Zeb, amb una mica d'ira en aquest moment, així que va perdre l'equilibri i quasi cau de la nau. Kanan es va acostar i el va ajudar a pujar.
—Sempre hi haurà distraccions, per això has d'aprendre a concentrar-te. Intentem-ho una mica més —va dir Kanan mentre unia dues peces del seu sabre de llum; després li va donar a Ezra.
Ezra va examinar l'arma del Cavaller Jedi. Li agradava com se sentia a les seves mans.
—Tenir una espasa làser no et fa un Jedi —va explicar Kanan, com si hagués llegit la ment d’Ezra.
—Però m'acosto a ser-ho —va contestar Ezra, activant l'espasa; després, com Kanan li havia indicat, la va ajustar a la seva altura.
—Tanca els ulls —va dir Kanan— Chopper, quan vulguis.
Esperant amb el sabre làser en mà, Ezra va tancar els ulls i va escoltar el brunzit dels braços mecànics del droide, mentre aquest prenia un petit gerro i l'hi llançava. Només que escoltar no s'assembla en res a veure. Ezra únicament va ventar i el gerro li va copejar d'un costat.
—Auch!
No va tenir millor encert amb el següent parell de roques... que dolien més.
—Això, noi! Usa el teu cos per frenar les escombraries! —es va burlar Zeb. Chopper rigué, dissimuladament, i va llançar tres roques més. Cap va ser copejada per l'espasa; totes van colpejar en diferents llocs.
—No t'estàs concentrant —va observar Kanan.
Com podia concentrar-se si no podia veure? La gent es concentrava amb els ulls. Les tècniques d'entrenament a cegues eren estúpides i li feien enutjar.
Va intentar tallar a la meitat el contenidor de llet que Chopper havia llançat, però, com havia succeït abans va fallar i el contenidor li va copejar en el front.
Quan va obrir els ulls, va veure estels. Tota la galàxia semblava brunzir al voltant seu; després es va trontollar i va caure a un costat del Fantasma.
—Ezra! —va cridar Kanan.
Ezra va caure, però va sentir un lligam a l'esquena, com si el seu cos estigués lligat a una soga invisible. Va obrir els ulls i va veure a Kanan apuntant per un costat de la nau, estirant la mà, fent un gest d'esforç.
Estava sorprès, ell amb prou feines podia fer levitar un bol de cereal amb la Força. Kanan Jarrus, per contra, estava usant la Força per no deixar-lo caure.
Zeb va baixar penjant d'una corda, va agafar a Ezra i el va pujar de nou al casc de la nau. Quan Ezra va recuperar l'alè, van entrar a la nau. La lliçó havia acabat.
—Estàs desconcentrat, ets indisciplinat i dubtes molt de tu mateix —va comentar Kanan.
—I de qui és la culpa, Mestre? —va preguntar Ezra.
Kanan va sospirar, com donant-li la raó.
—És... és difícil ensenyar —va contestar mentre caminava pel corredor de la nau cap a la cabina. Zeb i Chopper van empènyer a Ezra perquè avancés.

—Vol dir que és difícil ensenyar-te a tu —va afegir Zeb.
Ezra va arrufar les celles. No era just, tot el que feia Kanan era dir endevinalles i mantres; no li donava instruccions específiques. El noi va empènyer al lasat per entrar en la cabina.
—Kanan...
Sabine, el va fer callar. Ella, Hera i Kanan miraven la transmissió hologràfica en la consola. L'impecablement vestit Kastle, el presentador oficial de les Notícies Imperials, va informar d’un caça TIE robat que havia atacat a un transport que portava treballadors innocents.
La notícia era una mentida. Una setmana abans, Ezra i Zeb havien pres el TIE i l’havien usat per alliberar esclaus que anaven en aquest transport. La missió els havia unit, fins que Zeb va tornar a la seva malhumorada normalitat.
—En altres notícies...
El símbol de l'antiga República va interrompre la transmissió i una imatge bidimensional d'un home vell va aparèixer.
—Ciutadans, sóc el Senador exiliat Gall Trayvis. Tinc notícies que l'Imperi no vol que se sàpiguen. Una de les més grandioses protectores de la pau de la República, la Mestra Jedi Luminara Unduli, està viva.
Un vídeo ple d'estàtica mostrava a una dona amb túnica, que només deixava veure una bella cara, amb ulls blau rei que contrastava amb la pell groga.
—Ha estat capturada il·legalment en alguna part del sistema Stygeon. Com a ciutadans, demandem que l'Emperador li doni a la Mestra Unduli un judici just davant el Senat.
Trayvis no va poder dir més, perquè l'emblema imperial va interrompre la transmissió. Sabine la va apagar. Ezra va mirar a Kanan, qui encara observava la consola, perdut en els seus pensaments.
—Luminara... la coneixies? —va preguntar Ezra.
—La vaig veure una vegada. Era una Mestra Jedi grandiosa: valenta, compassiva, disciplinada. De fet ella seria una excel·lent mestra per a tu.
Una altra mestra? No era la resposta que esperava Ezra. Ni alguna cosa que ell desitgés. Tot el que ell volia eren millors lliçons de Kanan.
Kanan va mirar a Hera i va dir:
—Sempre hi ha hagut rumors que va sobreviure a la Guerra dels Clons, però mai havien donat una localització específica. No podem ignorar això.
—Fixaré el rumb cap al sistema Stygenon —va contestar Hera teclejant en la computadora de navegació.
—La resta de vostès —va afegir Kanan—, preparin-se per a la missió.
Tots van anar a preparar-se, deixant a Ezra i a Chopper en la cabina.
—Vas escoltar això? —li va preguntar Ezra al droide—. M’abandonarà amb una estranya.
Chopper es va anar en complet silenci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada