dimarts, 26 de novembre del 2019

La princesa, el pocavergonya i el granger (II)

Anterior


CAPÍTOL 2

Quan van estirar d'ella per posar-la dempeus, la Leia va tornar a percebre les seves entumides extremitats. Se sentia com si l'haguessin omplert de sorra. Els seus primers passos van ser ensopecs, mentre la galàxia sencera es tentinejava al seu voltant. Els stormtroopers la van envoltar i li van col·locar, amb un espetec, unes manilles als canells.
Pensaven que podien prendre-la presonera? A ella? La Leia sabia que no tenia molt pes entre els senadors, però estava molt conscient que el públic l’estimava. Qualsevol murmuri de maltractament calaria foc en l’HoloNet. Era aquest un risc que l'Emperador estava disposat a prendre?
Francament, esperava que no.
«Com s'atreveixen!», es va dir furiosa, amb els seus llavis encara entumits per l'electricitat crepitant del raig atordidor. A pesar que se sentia com si el seu cap estigués sota l'aigua, la Leia es retorçava llançant els colzes cap enrere i donant puntades cap al genoll del stormtrooper més proper. En represàlia, els soldats la van prendre per tots costats i van empènyer cap endavant quan es va refusar a moure's. La Leia sabia que l'havien atrapat, però no anava a ser una captiva voluntària.
Després d'haver estat en els foscos passadissos interiors, el passadís principal de la nau era gairebé encegador. El fum de la batalla sufocava l'aire. Cada vegada que la Leia inhalava, els seus pulmons cremaven amb l'aguda pudor d'ozó dels trets blàster.
I hi havia cossos per tot arreu.
Els havien deixat on van anar caient; les seves ferides i expressions sense vida li van provocar arcades. No volia veure això. Era la seva gent, i ella els havia portat cap a la seva mort. No existia forma de corregir-ho o esmenar-ho. La Leia es va obligar a mirar i recordar. Necessitaria dir-los a les seves famílies... ella necessitaria... ella...
«És culpa meva », va pensar. «És culpa meva...». Leia la senadora, fins i tot Leia la princesa, podia justificar les seves morts com un sacrifici necessari, però a Leia la humana li estava costant ofegar el crit.
Darth Vader esperava aturat al final del corredor; la seva imponent altura i les seves amples espatlles gairebé bloquejaven el forat que els imperials havien fet en la comporta per entrar al Tantive IV. Stormtroopers s'arremolinaven al seu voltant. Les seves armadures sotraguejaven com exoesquelets d'insectes. Sent la mà dreta de l'Emperador, Darth Vader ressaltava en un contrast agut. La seva armadura, la seva capa onejant i el seu casc eren tan negres com les marques de foc en els murs.
I als seus peus estava la figura desplomada del Capità Antilles. La Leia podia escoltar el fort ressò de la respiració de Vader mentre els stormtroopers l'arrossegaven cap endavant, però no podia detectar cap senyal que el capità estigués viu.
Fins i tot a ell? La Leia estava segura que mantindrien viu al capità per interrogar-lo, o almenys esperava això. Ella comptava amb el seu silenciós i constant suport. De sobte, el seu pit es va paralitzar pel dolor. Els seus pensaments van quedar en blanc, envaïts per l'angoixa i la fúria.

El Capità Antilles havia estat un líder extraordinari; havia travessat incomptables bloquejos imperials per portar provisions a la Rebel·lió. I la tripulació era molt jove, massa..., tanta vida malgastada en qüestió de minuts. No podia suportar-ho.
«La guerra continuarà sense mi —havia dit el Capità Antilles—. No ho farà sense vostè».
Però en aquest moment, tot semblava impossible.
«Ho sento», va pensar ella. «Ho sento tant».
Leia, la ciutadana, estava desconcertada, però va sentir que una part d'ella encaixava en el seu lloc mentre enfrontava a Darth Vader. La senadora Leia Organa ja havia tractat amb ell anteriorment. Així que podia enfrontar-lo de nou. Podia usar el gel que inundava les seves venes per armar-se de valor en la seva presència.
La Leia es va redreçar, va tirar les espatlles cap enrere i va amagar la por. Però mai era fàcil trobar-se cara a cara amb un malson vivent. Especialment quan s'alçava enfront d'ella de forma imponent amb el seu calent i humit alè pesant en el seu rostre conforme s'inclinava cap a ella.
—Darth Vader. Hauria d’haver-ho sabut. —La Leia va abocar en la seva veu cada litre d'odi que sentia—. Només vostè podria ser tan atrevit. El Senat Imperial no es quedarà de braços creuats davant això. Quan s'assabenti que va atacar una missió diplomàtica...
—No jugui amb mi, sa Altesa. En aquesta ocasió no estava en una missió de misericòrdia. Va passar directament a través d'un sistema restringit! —No era la primera vegada que la Leia pensava que ell havia programat la seva veu perquè fos profunda i ressonant, com una tempesta. Cap home normal podria sonar la meitat de terrorífic—. Espies rebels van fer diverses transmissions cap a aquesta nau. Vull saber què va succeir amb els plànols que li van enviar.
La Leia va intentar ignorar l'intens galop del seu cor. El petit droide devia estar lluny en aquest moment, rumb cap al planeta, lluny de l'abast de Vader. S'havia vist més astuta que ell, tal vegada per primera vegada en la història, i saber-ho li facilitava mantenir la calma.
—No sé de què està parlant. Sóc un membre del Senat Imperial en una missió diplomàtica!
—És part de l'Aliança Rebel i una traïdora! —va rugir ell, girant cap a un stormtrooper proper—. Emportin-se-la!
A la seva ordre, el stormtrooper la va empènyer cap al forat d'una comporta del Tantive IV. La Leia va forçar les seves oïdes tractant d'escoltar el que un oficial imperial estava reportant a Vader. Només va atrapar unes quantes paraules: «Hem d'anar amb compte... La gent l'adora... Rebels..., princesa..., plànols...».
«Maleïda sigui!», va pensar la Leia; Vader sabia exactament quina informació havien descarregat. La Rebel·lió i tots els seus membres, incloent al seu pare, corrien més perill que mai. Se li estripava el cor de saber que era culpa seva per permetre que la nau, la tripulació i ella caiguessin a la xarxa de l'Imperi. La Leia va deixar la seva maltractada nau, sabent que seria per última vegada: només podia esperar que el que va lliurar a aquest petit droide li donés l'oportunitat de salvar-los a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada