divendres, 29 de novembre del 2019

La princesa, el pocavergonya i el granger (XVIII)

Anterior


CAPÍTOL 18

Es van llançar per l'atmosfera, volant cap a l'espai en una formació tancada. Els Y-Wing es van dispersar al voltant de l'esquadró d’en Luke, mentre circumdaven Yavin IV per trobar-se cara a cara amb l'Estrella de la Mort.
—Caram!
Luke no podia dir quin dels pilots havia deixat escapar la seva sorpresa, però no el culpava. La primera vegada que va veure l'estació de combat, els seus budells s'havien fet nusos petitons. Ara només sentia com si estigués remuntant el vol, i perseguia aquest sentiment a tota velocitat. Volar ‘ X-Wing no s'assemblava en res a volar amb el seu skyhopper, o el simulador.
—Tots els Wings, informin —va demandar Líder Vermell.
Van recórrer l'alineació. Biggs va passar llista com Vermell Tres; Wedge, com Vermell Dos.
—Vermell Cinc a l'espera —va dir Luke, quan va ser el seu torn.
—Bloquegin Alerons-S en posició d'atac —va dir Líder Vermell.
Luke es va estirar i va activar l'interruptor que desplegaria les ales de la nau, bloquejant-les en la posició de «X».
—Estem travessant el seu camp magnètic —va dir Líder Vermell. La seva veu cruixia per la interferència en el comunicador.
—Tot bé, R2? —va preguntar Luke, ajustant els seus controls. L’X-Wing va començar a botar com si hagués colpejat una porció petita d'asteroides. El droide trinà en resposta, i l’X-Wing va traduir el seu missatge en una pantalla propera: «TOTS ELS SISTEMES, LLESTOS».
—Encenguin els seus escuts —va dir Líder Vermell.
«Estrelles!, cert... Això serà útil».
Luke ràpidament va fer el que se li va indicar, mirant de reüll cap amunt, a través de la coberta. La meitat de l'Estrella de la Mort estava ombrejada pel planeta Yavin; l'altra meitat, il·luminada per la suau resplendor del sol més proper. Les mans d’en Luke van prémer els controls, mentre se li feia un nus en la gola.
Ara que estaven més a prop, Luke podia albirar les milers d'estructures diminutes que cobrien la superfície de l'estació de combat, i les llums centellejant en les diferents estacions de comandament i torres. Les altres naus s'estenien entorn d'ell, emplenant silenciosament l'etern espai al seu voltant.
—Líder Vermell, parla Líder Or.
—Et copio, Líder Or.
—Estem partint cap a l'objectiu ara.
—Assabentat. Estem en posició. Vaig a tallar a través de l'eix per tractar d'atreure els seus trets.

Dos grups de caces es van desprendre dels altres. Luke va dirigir la seva nau cap avall, en direcció a l'Estrella de la Mort; va seguir al seu esquadró cap a una sobtada ràfega de trets làser provinents d'un dels canons muntats en la superfície de l'estació espacial.
—Foc intens! —va informar Wedge.
—Ho veig —va dir Líder Vermell—. Tots, volin baix.
Hi havia un pla per a l'atac: un faria el primer tret al port de fuita, i un altre s'alinearia darrere, per si el primer pilot no podia acabar el seu recorregut. L'Esquadró Or faria el primer intent, amb l'altre esquadró cobrint-los i tractant d'atreure els trets lluny de les altres naus. Però Luke sabia que, al moment precís, qualsevol podria i hauria de fer el tret si el tenia, incloent-se a si mateix.
Va llançar el seu X-Wing en un agut descens en picat, disparant cap a una de les torretes amb turbolàser. De sobte, l'estructura va esclatar provocant una bola de foc molt més gran del que esperava. Però, per més que va tirar cap enrere els controls, la nau no estava elevant-se prou ràpid com per eludir-la. El terror va envair el seu pit.
—Luke, eleva't! —va escoltar cridar a Biggs.
L’X-Wing es va estremir mentre passava al costat de l'explosió, emergint amb les ales socarrades.

—Estàs bé? —va dir Biggs pel comunicador.
Luke es va empassar la bola que tenia en la gola i es va sacsejar la por.
—Em vaig cuinar una mica, però estic bé. Parla Vermell Cinc. Torno a entrar.
—Presta atenció! —va vociferar Líder Vermell—. Hi ha molt foc provinent del costat dret d'aquesta torre deflectora.
—Estic en això —va respondre en Luke. I va girar la seva nau, novament en veloç picat. La seva concentració es va enfocar en el blanc. Va disparar al llarg d'un tram, en la superfície de l'Estrella de la Mort, aniquilant radars i torres petites al seu pas.
L'Estrella de la Mort es tornava borrosa a través de la seva finestra conforme guanyava velocitat. A la seva dreta, va veure a Biggs anar, amb un moviment similar al seu, cap a un camp de doms i antenes, amb prou feines evadint el foc de resposta que llançava l'estació de combat.
Llavors va aparèixer aquest so, aquest grinyol delator. Luke va estirar el coll per confirmar el que la seva pantalla d'objectiu i les seves oïdes li deien. Caces TIE. Dotzenes d'ells.
—Caces enemics en el punt quatre —va dir Líder Vermell. Luke era amb prou feines conscient de l'oficial de control de Yavin IV, qui repetia la informació i demanava una actualització. Tractava d'imaginar com es veia la batalla per a ells allà a baix, si els seus cors estaven copejant tan fort com el seu.
—Vermell Tres! —La veu de Líder Vermell va interrompre els pensaments d’en Luke. Vermell Tres era Biggs. Luke va buscar en la superfície de l'Estrella de la Mort, tractant de localitzar al seu amic—. Portant un caça enemic...! Vigila!
—No el puc veure! —va respondre Biggs—. On està?
Luke va veure al caça TIE en la cua de la nau que conduïa el seu amic, just quan Biggs va descendir més prop de la superfície.
—Està enganxat a mi. No me’l puc treure de sobre... No me’l puc treure de sobre!

Biggs va canviar de direcció tan ràpid que Luke es va trobar volant de cap a la meitat del seu descens per arribar fins al seu amic.
—Resisteix, Biggs, m'estic aproximant! —Luke va mirar per sobre de l'espatlla al seu astromecànic—. Necessito més velocitat, R2!
El que sigui que hagi fet el droide li va donar una altra descàrrega d'energia. Quan Luke va tenir al caça TIE en la mira, no va vacil·lar. El va volar en mil trossos, escampant la nau de l'enemic als estels.
—Li he donat!
En lloc de sentir alleujament, Biggs només s'escoltava amb més pànic.
—Eleva't! Luke... eleva't!
—Vigila la teva esquena, Vermell Cinc! —Wedge es va ficar en la conversa—. Tens a un caça damunt teu, aproximant-se!
En un moviment, que hagués trencat per la meitat al seu skyhopper, Luke va forçar al seu X-Wing en un ascens empinat. La cua de la seva nau va rebre el cop d'un tret que va enviar el caça TIE, però no va perdre el control.
—Estatus? —va preguntar Líder Vermell.
—Em van donar, però no va ser greu —va dir Luke. Va haver-hi una altra explosió sobtada darrere d'ell quan el caça TIE, que no havia vist fins aquest moment, es va estampar contra l'Estrella de la Mort. Luke va aconseguir de veure el rostre d’en Wedge per la coberta.
—Gràcies, Wedge —va dir, agitat.
—No hi ha problema!
—Més caces enemics aproximant-se! —va reportar Líder Or—. Estem fent el nostre recorregut!
—Assabentat —va confirmar Líder Vermell.
Com si això no fos ja suficient mala notícia, la base de Yavin IV va enviar una altra aterridora actualització pels comunicadors:
—En cinc minuts estarem a l'abast de l'Estrella de la Mort.
«Està bé», va pensar Luke, aguantant la respiració. Cinc minuts encara era bastant temps. De totes maneres, necessitarien només uns segons per efectuar el tret en si. Ara només era qüestió d'acostar-se prou per fer-ho.
—Canviant a la computadora d'objectiu! —va dir Líder Or.
—Estan aproximant-se molt ràpid! —va cridar Or Dos—. Líder Or, no puc...
Luke va saber, sense haver de confirmar-ho en la pantalla, que la nau d'Or Dos havia estat destruïda, així que va ajustar el seu curs i va donar la volta per recolzar el recorregut.
—Mantingues-te en l'objectiu, Líder Or —va dir Líder Vermell—. Relaxa't!
Era massa tard... Encara amb el visor del casc abaixat, la resplendor que va provocar la nau de Líder Or quan de sobte va ser volada en trossos, ferí els ulls d’en Luke. Un dolor li va recórrer al mateix temps que lluitava per pensar què fer a continuació. Or Cinc es va col·locar en posició per fer el tret.
—Líder Vermell, parla Base Un. —La veu del General Dodonna arribava pel comunicador—. Mantingues a la meitat del teu grup fora de l'abast per al següent recorregut.
—Assabentat, Base Un —va dir Líder Vermell—. Vermell Cinc, emporta't a Vermell Dos i Tres. Esperin aquí i esperin el meu senyal per iniciar el seu recorregut.
—Entesos —va dir Luke, fent una ullada a l’escaramussa que esclatava sota ell. La suor s'obria camí pel seu rostre i feia que el seu vestit de vol s’enganxés a la seva esquena.
—Mantingues els ulls oberts sobre aquests caces! —va ordenar Líder Vermell.
—Hi ha massa interferència! No tinc cap lectura en la meva pantalla! —Era Vermell Deu, qui venia darrere del líder de l'esquadró.
—Vermell Cinc, pots veure als caces enemics des d'on estàs?
Luke es va estirar cap endavant de la cabina i va mirar cap avall, per la coberta.
—No hi ha senyal de cap..., espera! Aproximant-se en el punt tres-cinc! —A tota velocitat, tres caces TIE perseguien als altres per una vena de l'Estrella de la Mort. El que estava al centre era lleugerament diferent als altres: les seves ales tenien vores corbes, en comptes de dretes.
—Ara els veig! —va dir Vermell Deu.
—Estan al meu abast —va assenyalar Líder Vermell—. Objectiu, aproximant-se!
L'aire se li va tornar a anar al Luke. Tan a prop... Estaven de tornada...
—Només atura’ls uns quants segons més!
—No els puc detenir! —El pànic de Vermell Deu va trencar la poca tranquil·litat que Luke havia aconseguit mantenir. L’X-Wing de Vermell Deu va explotar en una pluja d'espurnes, just quan Líder Vermell va disparar els seus torpedes de protons cap al port de fuita.
—Li he donat! —va cridar Vermell Nou.
—Negatiu... —Líder Vermell s'escoltava com si estigués a la vora de les llàgrimes—. No va entrar. Només va impactar en la superfície. Vermell Cinc, prepara't per fer el teu recorregut.
—Vas escoltar això, R2? —va dir Luke.
«AFIRMATIU. LLEST».
—Jo també. —Luke va canviar el comunicador cap als altres—. Wedge, Biggs, acostin-se. Anem a entrar a màxima velocitat!
Es va escoltar un horrible crit mentre Líder Vermell s'estavellava contra una torre propera; la seva nau havia estat derrocada pels trets de l'estrany caça TIE. Luke ho va veure succeir tot a través de la seva finestra i va sentir que una mica de la seva esperança es marcia.
—Vam perdre a Líder Vermell... —va informar a la base, encara que tenia el pressentiment que allà ja ho sabien.
—Continuï el seu recorregut, Vermell Cinc —va dir el General Dodonna—. Vostè està a càrrec.
—Estic just darrere teu —va dir Wedge.
—Luke, en aquesta velocitat seràs capaç de sortir-te a temps?
Malgrat tot, Luke va aconseguir dibuixar un petit somriure.
—Serà exacte com el Canó del Captaire, a casa. No em diguis que ara tens por!
Els tres X-Wings van avançar, destruint tota estructura propera que podien. Les defenses de l'Estrella de la Mort van contestar amb foc, però Luke volava més endavant, percebent només trossos de l'explosió. El viatge es va posar més rude: va rebotar d'un costat a un altre, sacsejant el seu cervell dins del crani. «Mantingues la calma, mantingues la calma». El tret d'una de les torres li va donar i va sacsejar la seva nau. El so d'alarma va saturar la cabina.
—R2..., aquest, aquest estabilitzador ha caigut una altra vegada! Vés si el pots assegurar!
De reüll, va veure una pluja d'espurnes.
—Maleïda sigui, m’han donat! —va cridar Wedge.
Luke va serrar les dents.
—Surt d'aquí, Wedge. Ja no pots fer res allà enrere!
Ja havien perdut a molts dels seus combatents. No podien permetre's perdre també a Wedge.
—Ho sento! —Wedge s'escoltava en agonia. Luke sabia que era un combatent de cor i hauria combatut fins al final si Luke mateix l'hi hagués permès.
El noi ara estava en la trinxera; anava a gran velocitat pel mateix camí que havien pres Líder Or i Líder Vermell. La seva pantalla d'objectiu centellejà quan la va estirar cap avall per estimar la distància al port de fuita.
—R2, tracta d'incrementar la potència una vegada més!
El sotragueig es posava pitjor. Hi havia esclats i centelleigs d'explosions en tots dos costats.
—Apressa't, Luke; aquesta vegada s'aproximen molt més ràpid —va advertir Biggs, des d'enrere d'ell—. No puc retenir-los!
Luke va intentar mirar una altra vegada per sobre de la seva espatlla quan de sobte va sentir que els motors esclataven amb nova vida. «Bon treball, R2», va pensar. «Ara...».
—Dóna't pressa, Luke! —va cridar Biggs—. Espera...!
La força de l'explosió gairebé envia al Luke de cap a tota velocitat contra la superfície de l'Estrella de la Mort. La subjecció dels seus controls es va lliscar per un instant, mentre la commoció, el dolor, la ira i altres mil emocions més es van disparar per tot el seu cos.
Biggs ja no estava.                                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada