dijous, 28 de novembre del 2019

La princesa, el pocavergonya i el granger (XI)

Anterior


CAPÍTOL 11

Han va mantenir la seva esquena plana contra el mur al costat de l’escotilla oberta de la nau, arriscant una altra mirada cap a la rampa. L'oxigen fresc de l'exterior li feia sentir-se alerta; el compartiment s'havia escalfat tant que Han se sentia asfixiat per l'aire humit.
Va fer un cop d'ull cap a on estava Chewie, l'altre costat de la porta, donant-li un petit senyal. El seu copilot va retrocedir, ficant-se més endins de la nau. En Han era a punt de seguir-lo quan la seva atenció es va dirigir de nou als dos stormtroopers al final de la rampa d'abordatge.
—Aquesta nau és nostra —va dir un dels stormtroopers. Un moment després, va aparèixer un petit grup d'homes, de l'equip de l'hangar. Empenyien cap endavant una gran caixa rectangular color blau fosc. En Han la va reconèixer immediatament: un escàner. Així que aquests cascos blancs no estaven buits després de tot. Revisarien cada centímetre de la nau buscant compartiments secrets.
—Si els escàners troben alguna cosa, informin immediatament —va dir el stormtrooper.
En Han es va retirar, movent-se ràpidament cap a Chewie, qui estava esperant molt a la vora més propera. Luke i Ben rondaven a una distància curta darrere d'ell. El noi era la imatge exacta dels nervis. Han li va fer una mirada tranquil·litzadora abans d'ajustar el seu blàster en manera d'atordir.
El contrabandista va rastrejar el so de l'escàner, mentre els stormtroopers entraven al Falcó i es preparaven per encendre la màquina. Els tres homes parlaven en veu baixa entre ells en començar a treballar, rodant l'escàner cap endavant, directe on el wookiee els estava esperant. L'equip va tenir un segon per lluir aterrit abans que Chewie noquegés a dos d'ells amb els punys i Solo atordís al tercer en un somni profund.
Han es va posar les mans sobre la boca i va cridar:
—Escoltin, allà a baix! Ens podrien donar un cop de mà amb aquesta cosa?
Havia de donar-los crèdit; tots dos stormtroopers van ser veloços a aconseguir les seves pistoles, però molt pocs en la galàxia eren més ràpids que Han per desenfundar. Els dos stormtroopers van caure tan fort com l'equip de l'escàner.
—Bona punteria —va dir Luke, palmejant a Han en l'espatlla.
—Gràcies, noi. Ara, quin vols? —Han va fer un gest cap als dos stormtroopers.
—Ràpid, ràpid —va dir Ben, mantenint la vista en la rampa d'abordatge, mentre Luke i Han despullaven als stormtroopers dels seus uniformes.
—Oh! —L’androide de protocol, C-3PO, com li deia Luke, va sonar sorprès en ser reiniciat. I la unitat R2 rodava al voltant seu, investigant el que estaven fent.
—Uf! —va dir Han, sostenint el mico de tela negre—. Creus que aquests tipus hagin escoltat alguna vegada sobre banyar-se? El meu fa olor com si hagués dormit en ell.
Luke ensumà el seu i després va gemegar.
—Jo crec que van servir alguna cosa picant en l'esmorzar del dia d'avui.
En Han es va posar la rígida armadura blanca, ajustant les diverses corretges. El casc feia olor d’un alè pudent.
—Guia'ns, ancià. Aquest és el teu pla.
La túnica marró fosc d’en Ben onejava darrere d'ell mentre descendia per la rampa.
En Han va mirar per sobre de la seva espatlla i li va dir a Luke:
—Necessitem mantenir als droides darrere de nosaltres...
Alguna cosa va retrunyir a la distància i una alarma feble va sonar whomp-whomp-whomp. Han va córrer cap avall, just a temps per veure córrer també als restants stormtroopers i a l'equip de l'hangar per la sortida. Ben estava parat en les ombres del Falcó, amb la seva caputxa posada.
—Què has fet? —va preguntar Han.
—Trucs i ximpleries —va dir Ben, amb un somriure petit—. Una alarma de seguretat requeria la seva atenció.
En Han encara estava mirant fixament a Ben quan Luke i Chewie van seguir a l'ancià cap a fora.
—Anem —va dir Luke, assenyalant cap a la finestra d'observació situada dos pisos per sobre d'ells. El petit centre de comandament els donaria accés als detalls tècnics de l'estació de combat. Si Ben tenia raó, tal vegada podrien desactivar el raig tractor des d'aquí.
No van tenir problemes per entrar a l'ascensor sense ser vistos i pujar fins al tercer nivell en silenci. La porta es va obrir lliscant-se, i Han va sortir primer, amb prou feines evitant la tropa d'oficials que marxaven de llarg.
Ben va dir ràpid:
—Crec que és aquella porta d'allà.
—Està bé, acabem amb això. —Han va anar al capdavant, posant-se en posició just fora de la porta, amb Luke i Chewie a la seva dreta. Abans que pogués tocar-la perquè li deixessin entrar, la porta es va obrir de cop. L'oficial imperial que estava aquí aturat va donar un salt cap enrere com de sorpresa, just quan Chewie va deixar anar un magnífic rugit.
En Han va disparar a l'un altre oficial que operava el commutador i els controls, eliminant-lo, mentre la resta del grup entrava a la cambra.
—Saps? —va dir Luke, mentre es llevava el casc—. Entre els seus udols i els teus trets és un miracle que l'estació sencera no sàpiga que estem aquí.
—Que vinguin! —va etzibar Han, llevant-se el seu casc—. Prefereixo una baralla frontal a tot aquest moviment d'amagat.
Luke encara sacsejava el cap quan va voltejar cap a Ben.
—Estàs bé? Sembla que has vist a un fantasma.
L'ancià creuava la porta per la qual havien entrat, inclinant el cap lleugerament, com si pogués escoltar alguna cosa que la resta no podia.
—Sento una presència que no he sentit en força temps...
—Hem trobat l'accés a la computadora, senyor —va informar 3PO—. R2 diu que ha trobat la computadora principal des de la qual es proporciona energia al raig tractor que està subjectant la nau. Tractarà de fer que la ubicació exacta aparegui en el monitor.
En Han ni tan sols havia vist a la petita unitat R2 introduir el seu encara més petit braç sonda en un dels accessos de la consola. Després que ell i Luke van anar a mirar els monitors, Han es va tombar i, usant només el seu sentit comú, va assegurar els panys en les portes.
—El raig tractor està unit al reactor principal en set ubicacions —va explicar 3PO, ignorant les xiulades de la unitat R2—. Una pèrdua d'energia en un d'aquests terminals permetrà que la nau pugui partir.
Ben va analitzar el mapa en la pantalla.
—No crec que vostès, nois, puguin ajudar amb això. Jo hi aniré sol.
«Genial». «Fantàstic». Han va aixecar les seves mans.
—Com tu diguis. No m'estan pagant prou per a això.
Luke va ignorar a Han i va prendre el braç d’en Ben. Hi havia pànic en el rostre del noi.
—Vull anar amb tu.
L'ancià, no obstant això, estava tan calmat com sempre.
—Sigues pacient, Luke. Queda't i cuida als droides. Han de ser lliurats de forma segura, o altres sistemes estel·lars sofriran el mateix destí que Alderaan. El teu destí té una sendera diferent  a la meva.
Han va aixecar els ulls tan amunt davant el to dramàtic de Ben que haurien d'haver sortit volant fora del seu cap.
—La Força estarà amb tu, sempre —va dir Ben. Es va col·locar la caputxa sobre el cap, i després va sentir el sabre de llum al seu costat. Quan la porta es va obrir, va sortir cap al llarg corredor gris. Luke es va quedar allà dempeus per un moment, veient-lo anar-se’n, abans de tancar la porta.
En Han es va inclinar sobre la consola i va revisar al Falcó. El droide R2 va començar a xiular com un boig; el seu cap girava de tornada cap al Luke.
—Què succeeix? —va preguntar Luke.
—Espera..., més a poc a poc, R2! Senyor, em temo que no estigui completament segur. Ell diu: «l’he trobat». I contínua repetint: «ella està aquí, ella està aquí».
—Qui? —va preguntar Luke, abans que Han pogués fer-ho.
—Oh, la Princesa Leia, senyor.
—La princesa? —va cridar Luke—. Ella està aquí?
En Han va parpellejar.
—Princesa? Què està succeint?
—Certament —va dir 3PO, interpretant les xiuletades d’R2 per a ells—. Nivell cinc. Bloc de Detenció AA-23. Em... em temo que ja estigui programada la seva eliminació.
En Han podria haver grunyit. Si alguna cosa anava a encendre un foc indesitjat en Luke seria una damisel·la en dificultats. No obstant això..., el nom li sonava familiar. Princesa Leia... Leia... On havia escoltat això abans?
—Hem de fer alguna cosa! —va dir Luke.
—De què estàs si més no parlant? —va preguntar Han.
—El droide, R2, li pertany a ella. Ella va gravar un missatge perquè Ben el trobés, dient que necessitava la seva ajuda per lliurar alguna cosa emmagatzemada en el droide al seu pare, a Alderaan.
Apa. Tret que el seu pare hagués deixat el seu planeta abans de ser destruït, ningú anava a lliurar res a ningú.
—Ara mira! —va començar Han—. Que ni se t'ocorrin idees rares! L'ancià vol que l'esperem aquí mateix.
Era com si no hagués dit res, perquè Luke el va ignorar i es va girar cap als droides.
—Poden trobar un camí al bloc de detenció?
—No aniré enlloc —va dir Han. S'esperaria el temps suficient perquè l'ancià desactivés el raig tractor i després es marxaria. Amb o sense el noi.
No..., això no era cert. No s'aniria sense el noi; Luke anava a fer que el matessin. Una por indesitjada va regirar l'estómac d’en Han.
—La van a executar! —va dir Luke—. Mira, fa uns minuts vas dir que no volies res més que esperar aquí a ser capturat. Ara, tot el que vols fer és quedar-te.
Bon truc, voltejar les paraules d’en Han en contra seva. Astut, noi.
—Marxar cap a l'àrea de detenció no és el que tenia en ment. Si ens atrapen, ens executaran també.
Alguna cosa es va encendre darrere dels ulls d’en Luke; quan va tornar a mirar a Han, hi havia un somriure de complicitat en el seu rostre.
—Ella és rica.
Chewbacca va girar cap al noi, sobtadament interessat, i grunyí.
—Rica? —va repetir lentament Han—. Com de rica?
—Mira —va començar Luke—. Si la rescatessis, la recompensa seria...
Han es va descobrir, inclinant-se cap endavant.
—Què?
—Bé, tindries més riquesa de la qual et puguis imaginar! —va acabar Luke.
—No estic segur. Jo puc imaginar bastant! —Suficient per nedar i rebolcar-se en ella, i tal vegada comprar-se la seva pròpia illa personal en un planeta on Jabba no pogués trobar-li.
—I l’obtindràs! Tot!
Han es va repenjar sobre la consola, creuant els braços sobre el pit, i es va posar a pensar. «Qualsevol quantitat que se'm pugui ocórrer, eh?». Amb una recompensa d'aquesta magnitud es trauria de sobre a Jabba i quedaria en condicions per..., què, exactament? Formalitzar el seu negoci? Comprar una cosa de propietat i posar seny? Chewie havia de mantenir una família, però què faria Han amb els diners, quina altra cosa a part d’invertir-ho en el Falcó o comprar una altra nau?
El noi podia somiar tot el que volgués, com ser un gran heroi que rescatés princeses, però Han era un tipus normal que intentava cuidar la seva pell. I, si podia, també rescatava als somiadors dels seus deliris. Amb una mirada de preocupació per Luke, Han va intentar imaginar un escenari en què el noi aconseguís escapar de l'estació de combat sense la seva ajuda. Luke podia tenir cor, però hi ha moments en què has de ser un malànima per sobreviure.
Encara que, de ser honest... en Han admetria que li dolia, només una mica, que el nen suposés que tot el que ell feia era per diners.
—Més et val —li va dir al Luke—. Tot.
Han va mirar a Chewie, esperant el grunyit d'aprovació. Quan el va tenir, va preguntar:
—Quin és el teu pla?
Luke va mirar al seu voltant; els seus ulls van pescar alguna cosa en la consola.
—3PO, em pots passar aquestes manilles?
Subjectant les manilles, es va acostar a Chewie.
—Està bé. Ara, et vaig a posar aquestes...
A Chewie li va agradar aquesta idea tant com li agradaven els talls de cabell. Va deixar escapar un rugit furiós pel seu orgull agitat.
—Ei... està bé. Han, tu posa-les-hi. —Luke ràpidament va empènyer les manilles a les mans d’en Han.
—No et preocupis, Chewie. Crec saber què té en ment. Tranquil, amic. Saps que només és de mentida —li va assegurar Han.
De totes maneres, el seu cor va donar una petita estirada per la preocupació que veia en Chewie de col·locar-li d'un espetec les manilles elèctriques.
—Amo Luke, senyor! —va dir 3PO—. Perdoni'm per preguntar, però què hem de fer R2 i jo si ens descobreixen?
Luke va recollir una altra vegada el seu casc de stormtrooper.
—Tanca la porta amb forrellat!
—I espera que no tinguin blàsters —va agregar Han.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada