dissabte, 16 de novembre del 2019

Aixecament rebel (IX)

Anterior


CAPÍTOL 9

Xosad i la seva tripulació estaven acabant de sopar quan Saw va arribar a la sala comuna amb Jyn. La noia va agafar un plat abans que llevessin les coses de la taula i va menjar el més ràpid que va poder mentre els homes discutien la següent missió.
Jari, el togruta, li va passar a Jyn l'últim pastisset esponjós mentre Saw els servia lum als altres.
—Ja vas veure el nou rifle disruptor d'ions T-7? —va preguntar Xosad.
—Una cosa terrible. Tant de bo tinguéssim alguns.
—L'arsenal de l'Imperi s'està proveint d'ells. Has sabut res d’Idryssa? —La intenció de Xosad era preguntar-ho de la manera més trivial possible, però Jyn advertí la intenció de les seves paraules, encara que no sempre aconseguia identificar els patrons de totes les persones que venien a veure a Saw.
—Està treballant amb un altre grup —va dir Saw. Quan Xosad va esbufegar en senyal de rebot i es va aixecar per començar a netejar la taula, va afegir—: Hi ha hagut molt moviment de doonium i dolovita en les mines.
Xosad li va llançar una mirada furtiva a Jyn i immediatament va girar-se cap a una altra part.
—I de cristalls de kyber... —Ell i els seus homes estaven presents quan Jyn va lluitar amb Reece. Saw va entendre el que estava implícit en les seves paraules.
—Deixa a la meva filla en pau —va dir en to d'advertiment.
Xosad va deixar els trastos en el lavabo i va girar-se cap a Saw, que era un home enorme i de pell fosca que no s'assemblava en res a Jyn, diminuta i de pell pàl·lida.
—Però si aquesta no és la teva filla —va dir amb afabilitat—. I és molt estrany que aquí, a Wrea, tinguis a una nena amb un cristall de kyber. Són una miqueta difícils d'aconseguir, Saw —va afegir amb sarcasme.
Jyn es va ajustar la bufanda.
—Xosad... —grunyí Saw.
—Jo també vaig estar en el Wanton Wellspring, Saw. —Xosad va ajustar els ulls mirant a Jyn—. Jo també era amic d'en Has.
—Estàs parlant massa.
—Llavors, ets qui crec, petita? —va preguntar Xosad acostant-se tant a ella que els seus lekkus li fregaven els genolls. A Jyn li va costar molt treball no girar-se cap a una altra part—. Perquè si ho ets, significa que Saw tenia ben amagada una fortuna en aquest planeta miserable.
—Acabo de dir-te que ELLA ÉS LA MEVA FILLA —va dir Saw, just darrere de Xosad. El va aferrar de l'espatlla i el va voltejar per força. Va entretancar tant les parpelles que l'ull del costat de la cicatriu gairebé no es veia—. Ho has entès? —grunyí.
Xosad va aixecar els seus primatxons braços en senyal de treva.
—Perfectament. Felicitats, són una família adorable —va afegir.
—Sí, ho som —va dir Jyn, i va fúmer una puntada de peu a Xosad darrere del genoll per doblegar-li la cama i fer-lo caure al terra.
Saw va deixar anar una riallada; malgrat tot, la tripulació de Xosad i fins i tot ell mateix semblaven aprovar la petita rebel·lió de la Jyn.
—No et preocupis per ell —li va murmurar Jari a Jyn. Després li va somriure amb amabilitat, però això no la va convèncer del que li va dir.
—Quina és la missió? —va preguntar Jyn en veu alta, esperant que tots es distraguessin i oblidessin la tensió sobre la seva veritable identitat.
Xosad va fer que Bilder, un twi’lek membre de la seva tripulació, expliqués els plans:
—L'Imperi ha enviat missions de reconeixement a planetes remots de les Extensions Occidentals usant una nau civil —va dir. L’holodisc va mostrar una nau de classe CCR—. Ho han mantingut tot en secret, la qual cosa significa, òbviament, que no volien que ens adonéssim.
—Però ens vam adonar —va dir Xosad somrient.
—És una nau petita, així que el pla és simple. La interceptem, l'abordem i ens emportem la informació que oculten en ella. —Bilder va assenyalar el punt de connexió de la nau—. La nostra nau és compatible per acoblar-se aquí, podem disfressar-nos de nau imperial encoberta que porta provisions addicionals.
—Aquí és on entres tu, Jyn —va dir Saw—. Creus que pots falsificar el que necessitem perquè ens donin accés per acoblar-nos?
Jyn capcinejà.
—No crec que sigui molt difícil. És un manifest de càrrega imperial i un codi d'accés, no?
—I un document oficial de presentació per si el necessitem. —Bilder va assentir.
—Sí, puc fer-ho. —Jyn va sentir que el pit se li inflava d'orgull. Podia fer-ho fàcilment. Usava duplicadors de codi amb freqüència i acumulava les credencials per Saw i els seus contactes. Això requeria una mica d'acabats més fins, però se sabia a l'alçada del repte.
—Anem a reunir-nos amb algú més? —va preguntar Jyn. Saw va negar amb el cap.
—És una operació petita. Si l'Imperi ens veu venir, la nau desapareixerà o demanarà reforços. Hem d'aprofitar l'element sorpresa. Xosad diu que no hi ha més de cinc persones a bord de la nau, dues d'elles són un científic i un supervisor.
Jyn va empassar saliva amb dificultat. Científic i supervisor, just com els seus pares.
—Reece i els seus homes estan explorant una altra pista en la Vora Exterior —va agregar Saw. Jyn va haver d'admetre que encara que Reece era un imbècil, no era tan inútil—. Sembla que una fàbrica està rebent molts enviaments imperials. Hi ha moltes possibilitats que aquestes dues missions estiguin connectades. Espero que rebem bona informació. —Li va fer una mirada a Xosad. El twi’lek va assentir, solemne.
—És possible estar llestos en vint? —va preguntar Bilder. A Jyn se li va regirar l'estómac: tot succeïa massa ràpid, però no volia ser la baula feble del grup.
Xosad i els seus homes es van retirar a la seva nau per preparar-se, i Jyn va passar per coses a la seva habitació. Es va assegurar que la bufanda cobrís el seu pit i el collaret, va ocultar un ganivet en la seva bota, es va lligar la funda del seu vell blàster a la cuixa dreta i es va afermar els pals curts a l'esquena. Se li va accelerar el cor. No havia sortit de Wrea en tot el temps que portava aquí amb Saw, i l'emoció de sentir-se inclosa es va ajuntar amb l'entusiasme per sortir a l'espai de nou.
Saw rigué quan Jyn va sortir de la seva habitació.
—Jyn, vas a falsificar codis, no a lluitar en una batalla. —La seva cara d'emoció va canviar i va donar mitja volta per tornar a la seva cambra. Saw li va posar una pesada mà sobre l'espatlla i la va detenir per dir-li amb veu seriosa i greu—: El millor és estar preparat.
—Som-hi! —va cridar Xosad des de la porta. Van seguir al twi’lek a la seva nau. Saw va fer que Jyn s'assegués en la part de darrere, en un seient auxiliar, juntament amb la resta de la tripulació. Ell es va quedar en la cabina amb Xosad. A Jyn no li agradava estar asseguda darrere, des d'on no veia l'exterior, i l’arnés de seguretat del seient auxiliar li feria les espatlles i la clavícula cada vegada que es movia de més. El problema era que no podien botar a l’hiperespai sense passar per la Fugida del Contrabandista, i Xosad no era gens àgil per esquivar el cinturó d'asteroides. Els escuts van haver d'aguantar més d'una pedrada. Jyn no estava preparada quan per fi va arribar el salt i l'estómac se li va pujar a la gola. Va proferir diverses malediccions en murmuris.
Jari li va llançar una mirada de simpatia.
—Ja et pots treure això —va dir Bilder assenyalant l’arnés—. Ni Xosad podria manejar malament en l’hiperespai.
—No ens tiris la sal... —grunyí Jari.
Jyn va descordar-se l’arnés i es va aixecar del seient. En la nau de Xosad, res li semblava còmode ni fàcil. Fins i tot el terra de reixeta de metall se sentia agressiu a través de les soles de les seves botes.
Saw i Xosad van emergir de la cabina i el grup es va moure a una taula que estava cargolada al terra de l'àrea comuna. Tots es van dirigir a un seient immediatament, a Jyn li va fer l'efecte que aquest procés era habitual per a ells. Es va quedar dempeus fins que els altres es van acomodar i després es va lliscar fins a la vora del banc de Saw.
Van haver de donar dos salts més a l’hiperespai i volar un tram per arribar al sistema de les Extensions Occidentals on interceptarien la nau imperial. Jyn es va preguntar si estarien prop d'algun planeta. Saw no va ser gens específic, només li va dir que era un món de gel, la qual cosa li va recordar a un planeta al que havia anat de nena amb la seva mare. El record era molt vague: l'única cosa que evocava era haver jugat en coves com de cristall, i haver usat el gel com a tobogan.
Saw no li va concedir molt temps per remembrances, la va tenir treballant en el duplicador de codis i el creador de documents la major part del viatge. Quan va acabar, Saw va analitzar els resultats amb cura.
—Aquests ens poden servir —va dir Saw en un to que li va fer sentir que no ho havia fet tan bé com s'esperava, però després li va somriure amb un immens orgull en la mirada.
Xosad va tornar a la cabina i va buscar en el sistema la nau imperial encoberta. La seva nau es va sacsejar amb tanta violència que Jyn es va relliscar del banc i el genoll se li va quedar encaixat en la quadrícula metàl·lica del terra.
—Vaig fer contacte! —va cridar Xosad des de la cabina—. Passin-me els documents.
Saw es va aixecar i va avançar a gambades cap a ell.
—Ara és quan es posa interessant —va murmurar Jari, i els seus companys van assentir amb gravetat. Jyn va sentir una pressió en els pulmons. Què passaria si els seus codis no funcionaven? De sobte es va sentir petita i sense importància, segura que faria que aquesta missió fallés.
—Estem dins —va dir Xosad des del front. La seva veu va fer ressò en el metall—. Van mossegar l'ham.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada