dimarts, 19 de novembre del 2019

Aixecament rebel (XXII)

Anterior


CAPÍTOL 22

Reece es va mantenir al capdavant del grup amb el droide càmera principal, mentre el Tinent Coronel Senjax xerrava casualment.
—És millor que aquest tipus de coses surtin el més natural possible —els va dir als reporters, somrient—. Això no és una entrevista ni un documental, és una conversa amb la galàxia.
Saw va posar els ulls en blanc i Jyn li va picar al braç.
Reece va tornar a la part de darrere i els va preguntar en veu baixa:
—Tot bé?
—Tot bé per aquí. Tu com vas? —va contestar Saw.
—Ho estem filmant tot. —Reece es va donar un petit toc en el nas amb l'índex, després va trotar per arribar al capdavant una altra vegada.
Saw va arrufar les celles en veure com els droides càmera suraven sobre ells. Jyn sabia el que estava pensant: no li agradaven les missions de reconeixement, eren massa passives. Estaria feliç de fer que la fàbrica esclatés per l'aire i portar a tots els habitants del planeta a una llar més segura, excepte als soldats d’assalt. Saw se sentia més còmode tronant-los el cap que seguint-los i fingint que treballava per a l'Imperi.
La fàbrica estava sumida en un silenci peculiar. Jyn va mirar a tot arreu, observant com els obrers, fila rere fila, armaven blàsters per als soldats d’assalt. Tothom parava esment i estava atent a la seva feina; ni tan sols van girar-se a mirar l'equip de filmació quan va passar pel seu costat. Els havien preparat i advertit perquè no fessin disturbis.
Jyn i els altres van abandonar la línia principal de muntatge i es van dirigir cap a un altre sector de la fàbrica. L'àrea sencera girava al voltant d'un torn de plasma. Unes plataformes gegantines cobrien el sostre i, si ajustava els ulls, Jyn aconseguia veure que el propi sostre tenia un mecanisme per retirar-lo. Amb un torn d'aquesta grandària i el sistema d'obertura en la volta, podien treballar en satèl·lits més alts que l'edifici.
—Sí, ja ho he vist... —va dir Saw en veu baixa mentre seguien al grup de relacions públiques.
—Aquestes eines... —Jyn va arrufar el nas.
—Sí —va contestar Saw—, Idryssa estava en el correcte. Definitivament, en aquest lloc estan construint... alguna cosa. —La seva veu delatava la seva frustració. Se sentien a punt de descobrir alguna cosa gran només amb estar a la fàbrica, però la informació seguia temptant-los, fora del seu abast.
—Mira això. —Jyn va assenyalar amb el cap un espectròmetre de cristalls que estava encastat en la paret—. Pa... El meu pare solia treballar amb un d'aquests; encara que el seu era més petit, es tracta d'una eina per analitzar cristalls de kyber.
Saw va voltejar-se per mirar l'immens equip i l'àmplia varietat de làsers que emanaven d'ell. Reece es va adonar que estaven quedant-se enrere i els va fer un gest perquè s'acostessin als altres. Llavors la seva vista es va posar en el que Saw estava observant i va ajustar els ulls mirant a Jyn.
Una esgarrifança va recórrer l'esquena de la Jyn; hi havia quelcom... famolenc en la forma en què ell la mirava. Estava segura que Reece sabria per a què servia aquesta màquina i que se'n recordava del kyber que ocultava sota la seva samarreta. Es va acomodar la bufanda de carbó-cotó que portava al coll.
Quan van arribar al cor de la fàbrica, el Tinent Coronel Senjax va fer una pausa.
—Què els hi sembla si munten l'equip aquí? —va dir als reporters. Els membres del seu equip van començar a col·locar cadires, ajustar la il·luminació i preparar l'enquadrament amb els droides càmera. Es va dirigir a Jyn i a Saw, que fingien treballar amb els droides.
—Vostès dos vinguin amb mi —va ordenar fent un gest amb la mà.
Saw va arrufar el front: no hi havia cap manera raonable de negar-se. Tots dos el van seguir pel passadís fins a una habitació petita.
—Succeeix alguna cosa? —va preguntar Saw. Jyn va sentir la tensió que emanava.
—Donat el meu estatus de figura pública, la gent sol oblidar que sóc un oficial de l'Imperi —va dir Senjax—. Ah, sí, passin, passin. —Es va dirigir a un parell de soldats d’assalt que van entrar al lloc seguits per Reece.
—Què és això? —grunyí Saw. Jyn va estrènyer els punys.
—Són aquests els anarquistes dels quals ens va alertar? —li va preguntar el tinent coronel a Reece, que va assentir.
—Així és. Saw Gerrera.
A Senjax se li van il·luminar els ulls.
—Excel·lent —va dir—. Aquest nom porta bastant temps en la nostra llista.
—Això ha estat un parany? —va preguntar Saw sense poder creure el que succeïa. No podia creure que no s'hagués adonat, no que Reece l'hagués traït—. Idryssa va ser part d'això?
—Idryssa va ser una estúpida en acceptar els meus suggeriments tan fàcilment, però res més. —Rigué Reece—. Per cert, tinent coronel, segueixi el senyal que transmeten els droides càmera, li conduirà fins a una facció encara més gran.
—Traïdor! —li esbufegà Saw a Reece.
—Tu em vas trair primer —va dir Reece, tan avorrit com si no estigués succeint res—. Tu et vas emportar als meus homes, ara m’emporto als teus.
Els missatges que Reece li havia enviat al seu contacte inexistent des del comm de la base de Saw havien estat en realitat senyals directes per a l'Imperi. Jyn va resar per què els qui s'havien quedat en el post d'avançada de Saw tinguessin el suficient sentit comú per fotre el camp, que recordessin el procediment i els plans amb els quals Saw els havia trepat el cap.
Després va pensar en Jari. En veritat els havia traït, o hauria estat una altra maquinació d’en Reece? Un pensament lúgubre li va creuar pel cap: i si la paranoia de Saw li havia fet veure un traïdor on no n’hi havia?
—Ja, aquesta és la teva venjança pel que va passar fa tants anys? —Saw va deixar anar una riallada—. No eres més que un mocós ximplet, i ho segueixes sent.
L'insult li va colpejar en el més profund i el seu rostre es va enrogir amb intensitat. Jyn va recordar la cara d'ira que havia posat quan el va vèncer en el combat.
—I aquesta —va dir Reece assenyalant-la— pot ser que també li interessi. Òbviament espero més remuneració si decideix quedar-se-la. Saw va intentar mantenir en secret la seva identitat, però sospito que és...
No va acabar la frase; Saw es va moure com un raig i li va arrencar el blàster al soldat d’assalt que estava darrere d'ell. Li va disparar a Reece, que va caure com una pedra, encara que seguia respirant: el blàster estava en manera paralitzar.
Saw va apuntar al tinent coronel, però l'altre soldat d’assalt li va colpejar el braç i el tret es va desviar. Senjax va demanar suport en el comm mentre Jyn s'abalançava cap al soldat d’assalt. No estava armada per a l'ocasió, perquè Reece els havia dit específicament que els escanejarien abans d'arribar al tinent coronel i que els hi confiscarien els blàsters, però encara tenia una navalla en la bota. La va treure quan va poder i la hi va encaixar en el colze.
—Fotem el camp d'aquí! —va cridar Saw. L'habitació de fora era gran, però només tenia una entrada i ja hi havia una host de soldats d’assalt creuant la porta furiosament. Saw va envoltar el coll del Tinent Coronel Senjax amb el braç i va pressionar el blàster contra el seu crani—. Jyn, agafa a Reece!
Jyn no va qüestionar la instrucció; va agafar a Reece dels braços inerts i el va arrossegar darrere d'ella. Es van cobrir amb Senjax per sortir.
La resta de l'equip els mirava en xoc i els soldats d’assalt escoltaven amb atenció les ordres que sortien dels seus cascos. Jyn va enviar un comm d'emergència a Codo. Per un breu instant, tots van girar-se a mirar.
I, de sobte, l'edifici sencer es va sacsejar.
—Un atac aeri? —Jyn va deixar anar un crit ofegat en veure un esbart de caces TIE a través de les finestres altes.
El Tinent Coronel Senjax rigué sense alegria.
—Aquesta fàbrica anava a ser destruïda de totes maneres —va dir—. A l'Imperi ja no li serveix, no val res. Ni s'atreveixin a creure que no destruiríem alguna cosa inútil si així tenim la possibilitat de desfer-nos de vostès.
«Però la gent...», va pensar Jyn mentre una alarma fragorosa ressonava per les instal·lacions i els obrers intentaven escapar.
El Tinent Coronel Senjax va aprofitar el caos per lliurar-se de l'agafada de Saw i fotre-li un cop de manera que la seva arma sortís volant. Jyn va deixar que Reece assotés contra el terra amb la intenció de recollir l'arma i disparar-li a l'oficial, que ja escapava, però no li encertà. Saw va estirar-la fins a portar-la a la part posterior del torn de plasma, on pensava cobrir-la.
Senjax va fugir corrent i va sortir del seu camp visual. La paret darrere de la qual va desaparèixer va esclatar en flames. Els van ploure enderrocs de roca i metall, foc i bigues. L'espectròmetre saltà d'on estava encastat i els làsers que projectava es van sortir de control.
Saw va tirar de Jyn amb totes les seves forces per posar-la darrere de la seva esquena.
—Ens hem d'anar ara mateix! —va cridar.
El pànic obnubilà els sentits de la Jyn. El caos i el foc regnaven per onsevulla. A través dels clots del sostre, Jyn veia més i més caces TIE que bramaven per l'aire. La gent es va dispersar, avançant a tota velocitat pel passadís per intentar sortir de l'edifici. Un baluern va sacsejar el que quedava del lloc.
Algú cridava el seu nom i tirava d’ella. Era Saw.
—Mou-te! —va cridar en la seva cara.
El xoc va aclaparar tot el seu cos i ella va parpellejar per intentar absorbir la realitat. Paralitzada, va veure que un raig verd de plasma d'un caça TIE tallava l'aire i colpejava unes cel·les d'energia gegantines que cobrien la paret.
El seu món sencer va explotar.
Saw es llançà sobre ella per protegir-la. Els dos van aterrar en el terra amb la força suficient com per partir-se el crani, i Jyn va despertar del seu estupor. Una cascada de foc i metall els va assotar.
Jyn es va arrossegar per sortir de sota el cos desfet i florejat de sang de Saw, que es retorçava i cridava de dolor, un so que Jyn no aconseguiria oblidar mai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada