dissabte, 30 de novembre del 2019

La princesa, el pocavergonya i el granger (i Ep)

Anterior


Epíleg

Quan el sol va sortir, daurat i brillant, al matí següent, no era només en els vells temples de Yavin IV sinó en una nova galàxia, una que resplendia de perspectives. Quan les tres figures es van acostar a l'entrada del saló, cap al tron del Gran Temple, cadascuna es va sentir aclaparada pels imponents murs i sostres de roca tallats amb patrons intricats. La selva estava en el seu esplendor; cobria l'aire humit amb una intensa aroma floral.
Els soldats de la Rebel·lió s'havien posat les seves millors gal·les. Els seus cascos i botes relluïen amb els rajos de llum del clarejar, que es filtraven a través del sostre. Estaven parats, en posició de ferms, en tots dos costats del llarg passadís. Les tres figures s'aproximaven a l'entrada de la gran càmera. Luke es movia nerviós amb les seves robes noves; portava les mans juntes darrere d'ell per amagar els tremolors, només uns pocs. Però es va relaxar amb la suau xiulada d’en Han, que estava al seu costat. Chewbacca els va instar cap endavant, cap a on una figura de blanc els esperava. Va iniciar la música de celebració. I al primer senyal de les trompetes van començar a baixar les escala cap a la part davantera de la sala del tron.
La Leia va lluitar per amagar el seu somriure mentre caminaven a pas llarg cap a ella i desitjava que aquest moment signifiqués per a ells tant com per a ella. La Rebel·lió havia rebut a la princesa de braços oberts, donant-li una nova llar i un nou propòsit; ara ella els anava a ajudar a guiar el seu rumb.
Prop d'ella, col·locats en el lloc d'honor que presidia la cerimònia, estaven dos droides (tal vegada els veritables herois en tot això), polits i abrillantats. Un R2 reparat va començar a botar en les seves tres potes i a xiular d'alegria quan Han, Chewbacca i Luke van arribar a la Leia.
Les medalles estaven acuradament posades en una safata. La Leia es va girar, va aixecar les medalles i, una per una, les va col·locar en els tres herois.
Aquests es van tornar cap als soldats i oficials, i van fer una reverència junts. El saló va esclatar de goig.
La princesa, el pocavergonya, el granger.
La senadora, el contrabandista, el somiador.
La líder rebel, el capità, el pilot.
Més del que creien d'ells mateixos.
Més del que uns altres veien en ells.
Eren, els tres junts, una nova esperança per al futur.

FI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada