dilluns, 11 de juny del 2018

Carrer d'ombres (XIV)

Anterior


-[PART II]-

RITUS DE PAS



14

Hi havia una raó per la qual el Qarek'k era anomenat literalment i no només col·loquialment capbussada en l'idioma neimoidià. Per entrar, un travessava un portal des del carrer i llavors queia tot un pis fins a una passarel·la d'espera. Potents repulsors col·locats a cada costat de la caiguda detenien als visitants d'un en un, sostenint-los fins que l'equip de seguretat col·locat al capdamunt i a banda i banda examinava a consciència a cada visitant. En aquells que passaven la prova se'ls permetia descendir delicadament fins al sòl i entrar en l'establiment. Aquells que no la passaven, o que discutien, o que per contra intentaven crear problemes eren enviats de tornada al carrer.
Les armes estaven permeses. En aquesta regió del baix Coruscant, eren els vianants desarmats els que es consideraven poc convencionals. Els pràctics amos del Qarek'k no tenien cap problema amb què la clientela portés múltiples instruments de destrucció. Els clients eren benvinguts si entraven armats fins a les dents amb tot carregat, incloent una bomba tàctica. No obstant això, usar una arma en l'establiment faria que un es trobés amb el que era considerat el grup de seguretat més dur del sector, compost per encanudits veterans de les Guerres Clon que havien vist i tractat amb tot... moltes vegades.
Dins d'aquest sòrdid cau de lladres, assassins, i altres brivalls es capbussava una femella humanoide especialment atractiva d'edat indeterminada, pèl vermell foc i pell blanca com la neu. Aurra Sing podria haver emfatitzat la seva entrada fàcilment executant un parell de tombarelles cap endavant o girs mentre es deixava portar i detenir pel camp de l'entrada. No obstant això, no va veure raó per esforçar-se per entretenir a la dissoluta clientela del Qarek'k. Així que simplement va saltar des del carrer i va esperar pacientment al fet que el sistema de seguretat l'examinés i la baixés fins al sòl.
La identificació que se li havia proporcionat la reconeixia com a agent privat en assumptes Imperials. No va ser qüestionat. Ni tan sols el sabre làser, que per a qualsevol que no treballés per a Vader hauria estat motiu per cridar a un escamot de soldats d'assalt i Inquisidors, només per alçar una cella. Certament l'autoritat d’en Vader era penetrant.
Es va detenir mentre el porter, un sakiyà, la mirava de cap a peus, realitzant una última comprovació manual entre la seva persona i la seva targeta d'identitat.
El bitllet doblegat de cent crèdits en el revers de la targeta es va lliscar hàbilment per la màniga de l’humanoide calb, i aquest va fer un gest brusc perquè continués.
Encara que la seva expressió exterior no va canviar, Sing va somriure dintre seu mentre s'endinsava en el cau laberíntic d'habitacions. Fins i tot amb autorització imperial, mai era mala idea caure-li bé al cap de seguretat.
Es va permetre ser absorbida pel soroll de mitja dotzena de bandes diferents de música en directe. Una tempesta de llums —algunes fixes, altres mòbils— banyava les sales adjacents en tots els colors i combinacions possibles, incloent infrarojos i ultraviolat. Depenent de la teva espècie, exposar-te massa a un to o un altre podia donar lloc a una cremada seriosa o a un càncer menor. Els propietaris no assumien cap responsabilitat per tals esdeveniments. Qualsevol prou adult, temerari i convençut dels delits del Qarek'k com per arriscar-se a entrar ho feia sota el seu compte i risc.
Finalment, va trobar un seient buit en una sala anomenada Redrum Carmesí. Amb els braços estesos, el cambrer amani la va mirar de dalt a baix.
—Una mica de beure, tipa dura? —la bombolla hipersònica que embolicava la barra feia possible la conversa malgrat les dues bandes en competició.
Sing va somriure dintre seu.
—Què et fa pensar que sóc una tipa dura? No et semblo tova i adorable?
Els petits ulls vermells de l'amani, adaptats per veure amb poca llum, es van centrar en ella.
—No hi ha gens d'això en tu, humanoide. Ja he vist als de la teva classe per aquí moltes vegades.
—Ets perceptiu —li va dir ella. Era un mascle, pel color.
—Només sóc un cambrer —va replicar ell—. No vull problemes.
—No et facis un cabdell encara. Busco informació, no problemes. Prendré un Or de Merenzane, amb glaçons[1].
El cambrer va dubtar.
—Car.
Sing li va mostrar la targeta de crèdit que li havien proporcionat. L’amani va arrufar el gest.
—Pagues amb targeta. Efectiu és millor.
—Però en el meu cas faràs una excepció.
Ell va agafar la targeta sense protestar.
—Quina classe de glaçons vols? —va indicar amb un gest després d'ell als contenidors corbs que anaven del sòl al sostre—. Tenim de tot, des de silicats purs fins a rars metalls no ferrosos.
—N’hi haurà prou amb aigua congelada.
Va escoltar a les dues bandes que omplien el Redrum amb soroll de paret a paret. Cadascuna estava composta per múltiples espècies, semblaven estar competint entre si per veure qui podia tocar no la millor música, sinó la més alta. L’amani estava de tornada en menys d'un minut. Ella va prendre un xarrup del líquid que borbollejava en el got alt i va somriure lentament.
—Bé. Vegem... parlaves d'efectiu —agafant la borsa lligada a la seva cintura, la va obrir per complet i li va deixar fer un bon cop d'ull abans de tancar-la de nou. El que va veure a l'interior va fer que els petits ulls de l’amani es tornessin enormes.
—No hauries de portar tants crèdits imperials a un lloc com aquest —la va reprendre—. Un mer humanoide com tu podria sortir seriosament ferida.
—No et preocupis per mi —va replicar ella—. Ara... per refrigeri líquid, pagaré amb targeta. Per menjar, pagaré amb targeta. Per informació... pagaré en efectiu.
L’amani era massa baix per inclinar-se sobre la barra. En lloc d'això, es va alçar amb els seus llargs i arrossegats braços fins que la seva cara va estar a l'altura de la d'ella.
—Què és el que desitges saber? Quines dades busques?
—Estic buscant a algú. El seu nom és Jax Pavan, encara que podria ser conegut per aquí per un altre nom —va alçar una holo. Immediatament es va expandir per proporcionar un retrat giratori tridimensional de l'home en qüestió—. És un Jedi, encara que no gran cosa.
Els gruixuts llavis de l’amani es van corbar cap avall en un arrufament elàstic.
—Els Jedi han estat assassinats. Assassinats per sequaços de l'Imperi —la va mirar una mica més severament—. Ets un sequaç de l'Imperi?
—Treballo per a mi mateixa. En realitat, he estat contractada directament per Lord Vader.
El cambrer va vacil·lar, la va mirar fixament i va esclatar en riallades.
—Una tipa dura amb sentit de l'humor. Això és rar. Bé, no és assumpte meu per a qui treballis.
—M'alegro que apreciïs l'absurd d'això —va guardar l’holo i la imatge va desaparèixer.
—Tal vegada no és un Jedi. Tal vegada em van donar informació errònia. Personalment, no m'importa si és el Gran Mestre o un reciclador local d'enderrocs. Només necessito trobar-lo.
—Tant de bo pogués ajudar-te, tipa dura. Tinc una memòria excel·lent.
—Ho sé. Per això se sol contractar als de la teva espècie com a rastrejadors —va somriure seductorament—. Apel·lo a la teva naturalesa mercenària.
—No puc donar-te informació que no tinc. Em cobriria de fang si això refresqués el record que cerques, però no hi ha res —alçant una mà de tres dits, va assenyalar cap a la sala següent, la Dystopia Verda. Si per ventura, — la música que reverberava a l'interior era fins i tot més alta que la del Redrum Carmesí—. Podries intentar parlar amb el meu company Calathi, allà.
El que fa un per diners, llibertat, i un Senyor Fosc del Sith, es va dir a si mateixa mentre es baixava del seient.
Dirigint-se cap a la següent sala, va trobar el pas bloquejat per tres clients. La seva primera impressió va ser que havien passat algun temps veient com podia emborratxar-se més mentre continuaven dempeus i marginalment funcionals.
La seva segona impressió va ser que era un empat a tres.
No obstant això no és que li importés molt a l'embriagat trio. Òbviament tan embriagats per contemplar alegrement el mestissatge, la van envoltar. El zabrak era el més agressiu. Una mena de llop shistavanen ocupava un costat, mentre que un utai més gran i corpulent bloquejava l'altra direcció.
Sing va fer un xarrup a la seva beguda i va continuar tranquil·lament cap a la sala verda. El zabrak es va moure per interceptar-la.
Era alt, musculós i estava "borratxo fins a les banyes", com deia la dita. Li va somriure, revelant uns canins impressionants.
—No t'havia vist abans per aquí, petit floc de neu.
—No havia estat abans per aquí. Si em disculpa...
Allargant un braç, va col·locar una poderosa mà en la seva espatlla esquerra. Ella la va mirar, es va girar lleument, i ell va deixar que caigués.
—Jo no tornaria fer això.
—Per què? —el somriure es va fer més ample—. No t'agrada el meu...
—No particularment. Tampoc m'agrada el teu aspecte, la teva actitud, el teu alè i particularment la teva olor corporal. Empestes —va mirar als companys intoxicats del zabrak—. De fet, tots empesteu. Però almenys hi ha varietat en la vostra pudor.
El shistavanen i l’utai van intercanviar mirades divertides.
—Ets una autèntica tipa dura —va dir l’utai.
—Que graciós, això és el que ha dit el cambrer. Tal vegada necessito un canvi de pentinat.
L’utai va arrufar el gest.
—Tal vegada hauries de ser més educada —va suggerir.
—Cert —va estar d'acord el zabrak—. Seria una pena veure a un preciós floc de neu com tu fer-se mal quan tot el que volem és una mica d'amabilitat —va estendre un braç i la va agafar de l'espatlla una altra vegada.
Aurra Sing es va sentir abruptament i inexpressable cansada. No tenia temps per a això. Però no cridar l'atenció, es va recordar a si mateixa, era prioritari quan s'estava de caça.
Els hi donaria una oportunitat més.
—Et vaig dir que no fessis això —li va dir al zabrak—. Aparta-la o perd-la.
El zabrak es va acostar més, el seu alè era un miasma alcohòlic.
—Fes-nos un petó.
Ningú va veure el que va ocórrer després. Van saber que va ocórrer perquè podien veure els resultats, però va tenir lloc tan ràpid que quan els hi van preguntar després tot el que podien recordar era dues ombres: una de carn i una altra de llum.
En un moment el zabrak havia estat inclinant-se cap a la Sing. Al següent estava trontollant cap enrere, mirant fixament el seu braç esquerre, que havia estat seccionat a l'altura del colze amb precisió quirúrgica per un sol moviment del sabre làser. La seva mà va agafar espasmòdicament l'espatlla de la Sing per un segon abans de caure al sòl.
El zabrak es va trontollar cap enrere fins que es va esfondrar en un divan, contemplant atordit el monyó cauteritzat del seu avantbraç. Els altres dos també van quedar momentàniament paralitzats, però la immobilitat del xoc no va durar molt.
—A per ella! —va cridar l’utai mentre ell i el pesat home llop es llançaven cap endavant. Les vibroespases llambrejaren, disposades a tallar arran i mutilar.
Moments després el cap del shistavanen contemplava fixament el bigarrat sostre, havent estat separat del seu cos. L’utai encara estava dempeus, amb aspecte desconcertat. Llavors una fina línia vermella, recta com un làser, es va materialitzar al centre del seu cos, des del cap a l’entrecuix. Un instant després les dues meitats del cos van caure netament en direccions oposades.
El cambrer amani va parlar per un comunicador:
—Neteja en la Secció Set-B.
No hi havia molta sang, doncs el sabre làser hi havia cauteritzat les immenses ferides mentre eren infligides. Sense haver vessat una gota de la seva beguda en el transcurs de la baralla, Aurra Sing va desactivar la seva arma amb calma i es va girar per contemplar al zabrak d'ulls desorbitats.
—Em prendria una beguda enorme si fos tu —li va suggerir—. El xoc desapareixerà aviat, i voldràs estar mig anestesiat per llavors —va fer una pausa, i va afegir—. Però pren-te-la en un altre lloc.
El zabrak, agafant el monyó del seu braç esquerre, va retrocedir trontollant i va deixar que la multitud, que amb prou feines havia detingut el seu ball frenètic per observar l'altercat, l'hi empassés.
Enganxant el seu sabre làser al cinturó, Sing es va tornar, es va acostar de nou a la barra, i va col·locar diverses fitxes de crèdit enfront de l’amani.
—No tinc temps per respondre preguntes. Ni de la teva seguretat, ni de la policia del sector. Això hauria de cobrir qualsevol molèstia.
Una mà de tres dits va fer desaparèixer els diners tan destrament com qualsevol mag.
—Quina molèstia?
Ella va somriure lleument, es va girar, i es va encaminar cap a la sala anomenada Dystopia Verda.


[1] Aquí en l’original diu “on the rocks”, expressió anglesa per dir: amb gel. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada