dijous, 21 de juny del 2018

Mort a Naboo (XX)

Anterior


CAPÍTOL 20

Ferus estava sorprès. Tant ell, com Obi-Wan van sentir que Malòrum era sensible a la Força. Però això estava lluny de ser competent amb un sabre làser.
On havia rebut entrenament amb el sabre làser? Malòrum va subjectar el sabre làser fàcilment en la clàssica postura d'estar llest, la barra vermella es projectava cap avall.
Ferus li va envoltar lentament, sostenint la seva fosca mirada. Bé. Un antic Jedi i un pretendent Sith a punt d'enfrontar-se. Interessant.
Malòrum va carregar. Els dos sabres làser van xocar. Ferus va sentir una quantitat sorprenent de poder d’en Malòrum. Tal vegada això no seria tan fàcil.
Però ho faria.
Girà sobre si mateix en una volta de cent vuitanta graus, donant una puntada amb el seu peu al mateix temps. Va fallar la barbeta de Malòrum per un pèl.
A Ferus li agradava lluitar amb les seves botes així com amb el seu sabre làser. Havia après a lluitar sense un sabre làser quan havia estat un ciutadà normal de Bellassa. De vegades això significava lluitar brut. Buscant obertures, usant qualsevol material que resultés útil. Encara podia barallar-se com als carrers si havia de fer-ho
Va lluitar sense urgència de moment, envoltant a Malòrum, desafiant-li, buscant febleses. Ferus les va marcar en el seu cap. Malòrum confiava en la seva agilitat però tenia poca gràcia. Tenia força però no sabia com usar-la de forma eficaç. Però sobretot, i això era el que Ferus estava segur que li derrotaria, Ferus podia sentir l'emoció de Malòrum en el seu estil. La còlera alimentava els seus atacs. Era un error que molts cometien. Però no un Jedi.
Després d'algunes fintes i atacs, van arribar a un llarg passatge amb parets corbes. Una sèrie de portes d'energia el recorrien. Rajos d'electrons premien de manera rítmica. Ferus recordava això de la història que havia escoltat de padawan. Les portes d'energia havien detingut a Obi-Wan i havia estat incapaç d'ajudar al seu Mestre en la seva batalla final amb Darth Maul. En aquests segons crucials, havia observat com Qui-Gon rebia el cop fatal i queia, just davant els seus ulls.
Aquí estava, a la meitat de la batalla, i de sobte se sentia assaltat per una simpatia profunda per Obi-Wan. Durant les setmanes passades havia estat intimidat per un Mestre Jedi, irritat pels seus silencis, alterat per les seves decisions. Ara es va adonar completament del poc que entenia del que jeia sota.
No puc imaginar el que ha vist. Com ha sofert. El que ha perdut.
Va passar a través de la primera porta d'energia però de sobte es van tancar amb un brunzit darrere i davant d'ell. Malòrum estava en la següent càmera. Què estrany era veure al teu enemic i ser incapaç de moure's.
Amb prou feines podia entendre les paraules de Malòrum.
—No pots detenir-me —va dir Malòrum—. Només pots retardar-me.
—Oh, et detindré —va contestar Ferus—. Encara que trobaré a faltar les nostres converses.
Les portes d'energia es van obrir de cop. Ferus va saltar cap endavant, balancejant el seu sabre làser. Malòrum li va esquivar i es va acostar prou per copejar l'espatlla d’en Ferus. Va haver de saltar cap enrere, i les portes d'energia es van tancar una altra vegada.
—He après del millor —grunyí Malòrum a través de les seves dents.
—Siri Tachi. Obi-Wan Kenobi. Soara Antana. El mateix Yoda —Ferus no sabia si Malòrum podia sentir-li, però sentia els noms dels seus mestres ressonant en el seu interior com un càntic poderós—. No saps què és el millor.
Les portes d'energia es van reobrir i Ferus es va llançar cap endavant, fent retrocedir a Malòrum.
—Vols ser un Sith, Malòrum? —li va ridiculitzar. —És això? El gosset de Palpatine està cansat de mossegar turmells?
La fúria va enfosquir la cara d’en Malòrum. . Exactament el que havia esperat.
Malòrum va saltar cap endavant en una ràpida combinació que Ferus va esquivar amb dificultat. El Costat Fosc de la Força brunzia amb ell ara mentre augmentava la seva còlera.
D'acord, tal vegada era hora d'una nova estratègia.
Malòrum va canviar de direcció i va poder sortir corrent cap a una passarel·la. Ferus va saltar per seguir-li. Es va preguntar si Malòrum es dirigia cap a una sortida. Sabia que si Malòrum podia sortir d'allà el perdria. Era gairebé com si Malòrum conegués el camí i estigués guiant-li. Tal vegada tractava de portar-li de tornada cap a l'exèrcit imperial, esperant que encara estiguessin lluitant.
Combatien furiosament ara, usant cada polzada de la passarel·la. Van lluitar al voltant del profund nucli central, centenars de metres per sota. Ferus va usar el seu avantatge d'agilitat en la Força per botar i fer un salt mortal, donant potència al seu impuls. Va lluitar usant només el sabre làser, reservant una altra puntada o un cop de colze per quan ho necessités, quan Malòrum no s’ho esperés.
Va empènyer a Malòrum cap enrere, obligant-li a confiar en el seu equilibri per evitar caure en el pou de baix. Malòrum s’inclinà i va girar, però estava començant a suar.
Ferus va veure la seva oportunitat. Es va deixar a si mateix lleugerament desprotegit, i Malòrum va carregar. Mentre s'acostava, Ferus va llançar el seu colze directament contra el front d’en Malòrum. Això li va deixar atordit durant una fracció de segon, i Ferus va usar l'empunyadura del seu sabre làser per apartar el sabre de Malòrum de les seves mans. El sabre làser va sortir disparat, directament sobre el pou.
La boca de Malòrum es va obrir en un crit que va ressonar per les parets.
—No! —va cridar. Ferus podia sentir la Força prement mentre Malòrum saltava per l'aire, intentant agafar el sabre làser mentre girava. Intentant invocar la Força per empènyer l'empunyadura del sabre làser cap a ell i portar-li a la seguretat de la passarel·la següent.
No... Intentar... Ferus va observar a Malòrum cometre l'error elemental de qualsevol estudiant novençà Jedi.
Va veure que Malòrum estava encegat per la necessitat. Si perdia el sabre làser seria deshonrat. Mai seria un Sith.
El sabre làser de Malòrum va caure com una pedra. Encara en l'aire, Malòrum va perdre la seva agafada en la Força. La seva capa es va embullar al seu voltant, i Ferus va veure el pànic en els seus ulls.
Llavors va caure, a baix, a baix, a baix, cap al nucli central.
I el secret d’Obi-Wan es va anar amb ell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada