divendres, 22 de juny del 2018

Mort a Naboo (XXI)

Anterior


CAPÍTOL 21

La batalla havia acabat. Els soldats d'assalt abrasats jeien als carrers. Els oficials caiguts estaven a l'edifici on s'havien refugiat.
El Capità Typho va caminar cap a Ferus mentre aquest emergia del generador de Theed.
—Els seus amics estan fora de perill —va dir, abans que Ferus pogués preguntar.
Ferus va veure un esborrall de color marró i blau, i Trever va córrer cap a ell, el seu pèl blau volant, la seva túnica feta esquinçalls.
—Vas atrapar a Malòrum? Li vas detenir?
—Va caure en el nucli central del generador.
—Així que el secret està segur —va dir Solace, arribant fins a ells—. Sigui el que sigui.
—Netejarem això ràpidament —va dir el Capità Typho—. No hi haurà rastre de la batalla. Hem estat monitorant el sistema de comunicacions. Control Imperial de Coruscant està tractant de comunicar-se amb el batalló però no obtenen resposta. Enviaran una nau per investigar des d'algun sistema proper. Pot estar aquí d’aquí a una hora. És hora de volar l'arsenal.
—Sembla que estem llestos, company —li va dir Clive a Ferus—. Serà una mica artificiós, però crec que he calculat correctament els explosius perquè puguem sortir a temps.
Ferus li va mirar perplex.
—Tu creus? —va preguntar.
Clive va somriure.
—El teu camarada em va ajudar amb algunes idees.
Ferus va mirar a Trever.
—No em miris així —va dir Trever—. No vaig amb tu aquesta vegada. Creus que estic boig?

Clive i Ferus van entrar al gran hangar de Theed, buit ara de tot el personal. L'àrea al voltant de l'hangar havia estat buidada de persones i de qualsevol article de valor, per si l'hangar explotava l'àrea circumdant. Els pilots de Theed havien portat algunes naus fins a un lloc segur, però haurien de sacrificar una part de la seva flota perquè l'explosió no semblés sospitosa.
—El truc és arreglar les coses perquè exploti aquí, al centre —va dir Clive—. L'ona expansiva anirà cap avall, no cap a fora. Però aquest mur lateral ha de rebre una mica de l'explosió perquè també es destrueixi la caserna general imperial. Hem de donar explicacions sobre la pèrdua d'aquests soldats d'assalt.
—Fem-ho —va dir Ferus.
Es van acostar a les caixes cautelosament. Clive va començar a obrir-les amb una vibrodaga.
—Alguns d'aquests són baràdium altament volàtil —va dir Clive, mirant les instruccions de les caixes de duracer—. No deixis caure res.
—D'acord —va remugar Ferus.
Acuradament, van recollir les caixes i els contenidors i els van moure fins al centre de l'hangar. Van agafar l'explosiu sintètic altament volàtil i el van posar contra la paret. Llavors Clive es va acostar acuradament, ajustant la seqüència de les càrregues.  
—Trever va arreglar aquestes perquè es desintegressin amb l'explosió, no quedarà rastre de metall o d'explosiu. Mai sabran que ho vam volar.
—Llavors com anem a sortir a temps? —va preguntar Ferus.
—El patró està dissenyat perquè una carrega alfa deslligui una explosió que activarà la següent, i la següent, etcètera, fins que faci tanta calor aquí dins que tot el lloc exploti. Serà una explosió de bojos —va dir Clive afectuosament.
—Clive? Com anem a sortir? —va preguntar Ferus, remarcant cada paraula.
—Oh. Tinc un pla —Clive va col·locar l'última carrega alfa contra un tambor de combustible per a coets.
—Bé —va dir Ferus amb alleujament.
—Correm —Clive va col·locar l'última càrrega i la va activar—. Ara!
Ferus va córrer darrere d’en Clive, maleint-li mentalment. Clive era una d'aquestes persones dements que gaudien amb el perill extrem. Ferus va sentir la primera explosió a la seva esquena. Va sentir la calor en el seu coll. Va anar a la càrrega cap a les portes. La següent explosió li va donar una empenta a l'esquena que gairebé li tomba. La tercera va fer que l'aire cobrés vida. Va sortir muntat en una ona d'aire per les portes blindades i va aterrar sobre els seus genolls al carrer. Clive es va donar la volta, rient-se.
—Vinga, encara no ha acabat —va cridar.
La caserna general imperial va explotar mentre corrien per un pont per als vianants. El pont va caure en un aiguat de tova pedra ocre. Ferus va agafar a Clive i va donar un salt de Força fins a un lloc segur.
Tombats sobre les seves esquenes, van observar com mig hangar cremava i la caserna general imperial s'esfondrava en un munt d'enderrocs i un núvol de pols gegantí.
Tossint, van arribar fins a la Solace, Oryon, Keets, Curran i Trever, els quals estaven amb el Capità Typho observant el terrible espectacle.
—Sento això de l'edifici —va dir Ferus—. Era una part graciosa de Theed. Portarà molt temps reconstruir aquest hangar.
—Això és una cosa —va dir Typho—. La gent de Naboo és més important.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada