dimecres, 20 de juny del 2018

Mort a Naboo (XIV)

Anterior


CAPÍTOL 14

Solace i els altres van aterrar les seves naus en una plataforma d'entrada als afores de Theed. Sabien que els imperials vigilaven l'hangar. Clive estava familiaritzat amb Theed i els va dirigir a través dels carrers.
—La gent de Naboo no és fan de l'Imperi —els hi va dir Clive—. Mantindran la boca tancada. Només seguiu-me. Conec Theed molt bé.
—No necessito una excursió per les cantines —li va dir Ferus suspicaç.
Clive va riure.
—Puc mostrar-te això, també, company. Però comencem amb alguns contactes. Conec a un antic capità de l'exèrcit que ens pot ajudar, Gregar Typho.
—El conec —va dir Keets—. El vaig entrevistar un parell de vegades. La senadora Amidala confiava en ell.
—Guia'ns —va dir Ferus.
El Capità Typho estava en una oficina en un dels amples bulevards de Theed. Es va aixecar del seu escriptori d'una forma una mica maldestra, la manera d'un home actiu que no estava acostumat al treball d'oficina. Tenia un petit pegat en l'ull i portava un uniforme sobre la seva poderosa constitució. Recordava bé a Keets i va saludar a Clive calorosament.
—Vaig escoltar que estaves a la presó —va dir.
—L'allotjament no em tornava boig. Aquest és el meu amic, Ferus Olin. Estem tots aquí per ajudar-li a localitzar a un Inquisidor anomenat Malòrum.
El Capità Typho va assentir.
—Sabem que està aquí. Hem estat vigilant els seus moviments. Va començar en les oficines de batalló imperial, sabem que estan establint una xarxa d'espionatge aquí. Els mantenim vigilats de la mateixa manera que ells ens espien. Han pres el control d'un edifici del govern al costat de l'hangar. Malgrat les lleis de Naboo, que ho prohibeixen, sospitem que estan emmagatzemant en secret armes i explosius.
Curran Calàdian va arrufar les celles.
—Això també va en contra de les lleis del Senat. Creus que planegen assumir el control del govern?
Typho va assentir amb desgrat.
—És possible. Tenen naus d'assalt en òrbita. Ho han fet amb mons igualment poc col·laboradors, sota l'aparença de “mantenir l'ordre en la galàxia”.
—Sóc molt conscient de les seves tàctiques —va dir Ferus—. Ho van fer a Belassa, d'on vinc.
—He sentit sobre això —va dir Typho—. És el que temem. Per això hem estat mantenint un ull vigilant en Malòrum. Sabem com de prop que està de l'Emperador Palpatine. El més curiós és que no sembla estar tractant assumptes oficials. Es va registrar amb el regent imperial, per descomptat, però després d'això, ha actuat pel seu compte, tractant de no cridar l'atenció.
— I que pretén? —va preguntar Keets.
—Hem estat rebent informes d'oficials del govern que diuen que està investigant el funeral de la senadora Amidala.
La seva cara es va aombrar.
—Jo també he investigat la mort de la senadora. No em crec els informes oficials que diuen que la van matar els Jedi. Eren els seus amics. Creia en ells completament; mai va creure en els rumors durant les Guerres Clon que deien que estaven abusant del seu poder.
—No sé per què Malòrum està interessat —va dir Ferus—. Només sé que hem de detenir-lo.
Typho va assentir.
—Faré el que pugui per ajudar-vos. Què necessiteu?
—Sap on està ara mateix? —va preguntar Ferus.
—Ja no està a Theed —contestà Typho—. Acabem de rebre notícies del Director d'Essencials, que va dir que Malòrum li va forçar a revelar el parador de l'àvia maternal de la senadora Amidala. Hem intentat contactar amb ella, però viu reclosa i no ha contestat als nostres senyals de comunicació.
Ferus es va aixecar.
—Haurà de dirigir-nos fins a allà. Però primer, necessito parlar amb la Reina Apailana.

Van fer passar a Ferus i als altres davant la Reina a la sala del tron de palau. Ella portava posades les seves robes cerimonials meticulosament adornades, blau fosc amb un vestit principal a joc. La seva cara estava pintada de blanc, amb una ganivetada vermella en el seu llavi superior, anomenada la cicatriu del record. El Capità Typho els va presentar d'un en un, i tots ells van inclinar els seus caps en una petita reverència. Typho, llavors, li va donar a la Reina una breu explicació de per què estaven a Naboo.
—M'honra rebre a tan distingits convidats —va dir la Reina amb la seva veu suau—. Us dono la benvinguda.
—Reina Apailana —va dir Ferus, inclinant el cap una altra vegada—. He vingut a demanar-li una cosa que no tinc dret a demanar.
—Així i tot aquí estàs —va dir la Reina Apailana.
—Li demano que al meu senyal, talli tots els sistemes de comunicacions de Naboo. Els sistemes interns i externs de comunicació.
La Reina semblava sorpresa.
—Això és una petició considerable —va dir ella.
—Reina Apailana, els Jedi com els coneixíem ja no existeixen —va explicar Ferus—. La Mestra Jedi Solace i jo ens trobem entre els últims que queden amb vida. Una vegada va ser una amiga dels Jedi i la República. Si us plau confiï en nosaltres una vegada més. Malòrum és perillós no només per a Naboo sinó per a un futur pacífic per a la galàxia. Sé que el que demano és difícil.
—No estic molt disposada —va dir la Reina lentament—. Però tens raó, la nostra història amb els Jedi m'ha conduït a confiar en el que diuen. Mai vaig creure en la història oficial de la mort de la senadora Amidala. He animat al Capità Typho al fet que continuï buscant respostes, fins i tot si sembla que no hi ha cap a trobar. Prop del final de la seva vida, la senadora seguia tenint fe en els Jedi. Estàvem en contacte constant, així que estic segura d'això. Segueixo pensant en els Jedi com a amics, sense importar si són un o són mil.
—Llavors ho farà?
—Amb dues condicions —va dir la Reina—. Una, que enviï el senyal només per la necessitat més absoluta.
—Aquest per descomptat seria el cas —va respondre Ferus.
—Dos, tallaré les comunicacions només durant una hora —va continuar la Reina Apailana—. No puc posar en perill als ciutadans de Naboo més temps que aquest. Podem fingir una interrupció per un temps, però la presència imperial començarà a desconfiar si la interrupció dura una mica més.
Ferus va inclinar el cap.
—Això hauria de ser tot el que necessito. Gràcies.
—Gràcies pels seus serveis —va contestar la Reina. Ara era el seu torn d'inclinar el cap en un gest de respecte cap a Ferus i cap als altres—. Gràcies per no rendir-vos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada