dimarts, 26 de juny del 2018

Notícies de l'HoloNet de la República (45)


Notícies de l'HoloNet de la República

Vol. 531
Edició del Districte CoCo

Pablo Hidalgo & Paul Ens


Recull del material publicat en un lloc web oficial d’Star Wars, que va ser creat amb la finalitat de promocionar l'estrena a cinemes de: Star Wars Episodi II: L'Atac dels Clons el 2002. Es tracta de diversos articles de notícies en-univers que detallen els esdeveniments galàctics previs a l'inici de la pel·lícula.
A més de cobrir els esdeveniments importants que tenen una clara influència sobre el que passa a “L'Atac dels Clons”, el lloc inclou una sèrie d'articles que estan relacionats amb altres elements de l'Univers Expandit.






Números publicats

Número 45 | 13: 2: 28
Número 46 | 13: 3: 7
Número 47 | 13: 3: 14
Número 48 | 13: 3: 21
Número 49 | 13: 3: 21
Número 50 | 13: 4: 4
Número 51 | 13: 4: 11
Número 52 | 13: 4: 18
Número 53 | 13: 4: 25
Número 54 | 13: 5: 2
Número 55 | 13: 5: 9
Número 56 (Actualització) | 13: 5: 16


Edició del Districte CoCo | Número 45 | 13: 2: 28

NOTÍCIES
Notícies de l'HoloNet, de tornada i més segura

Després dels desafortunats atacs de pirates informàtics de 02:25, l'edició gratuïta de Notícies de l'HoloNet torna ara a estar en línia i més segura que mai. Les nostres xarxes fan servir ara els més recents guardasockets de MerenData i un administrador de sistemes de seguretat Mandalmatrix d'última generació. No hem reparat en despeses per proporcionar-los a vostès, lectors de tota la República, una experiència de notícies ràpides, fiables i, sobretot, segures.
Ens agradaria recordar als lectors que només la versió d'accés gratuït de Notícies de l'HoloNet va ser afectada. L'edició de subscripció completa, disponible per només 45 crèdits i plena d'actualitzacions d'últim minut des de totes les regions de la galàxia, no va ser afectada de cap manera. Recordin, una subscripció completa a Notícies de l'HoloNet és un gran regal!
Ens han assegurat que la judicatura està investigant la qüestió de l'atac informàtic. Les nostres aplicacions de recuperació estan treballant sense descans en tornar a reunir els nostres antics arxius, i els demanem paciència mentre recuperem les nostres edicions anteriors.
-L’Equip Editorial de Notícies de l'HoloNet

Ando i Sy Myrth abandonen la República

Ciutat Quantill, Ando - Menys de dues hores estàndard després que aquest matí fos declarada oficial la separació d’Ando i Sy Myrth, joiosos manifestants anti-republicans van omplir els carrers de la concorreguda Avinguda Raquis de Ciutat Quantill, celebrant la separació.

La sessió d'aquest matí al Senat va veure la sortida formal d’Ando i Sy Myrth de la República. Els representants dels mons, els senadors Po Nudo i Toonbuck Toora, respectivament, no van aparèixer al Senat, i en el seu lloc van presentar les seves renúncies a través de proxys droide.
Aqualish de diferents territoris i procedències es van reunir a la plaça de la ciutat, sostenint pancartes que denunciaven a la República i celebraven al seu estimat senador. Diversos Guàrdies del Senat de la República van ser cremats en efígie.
«Ando ha de determinar ara el seu propi futur», va dir via holograma un orgullós Primer Ministre Daragi Hoba als festejants andoans. «Està destinat a fer-ho, donada la hipocresia rampant de la República de Palpatine. La controvèrsia actual sobre la creació d'un exèrcit de la República és només un altre en una llarga sèrie d'insults al poble aqualish».
Hoba va fer referència a la llarga història de la República obligant a la desmilitarització del poble andoà, que sovint va donar lloc a sagnants conflictes com el de la Batalla de Raquish, i l'incident de la Dorsal Horos.
El senador Nudo no va ser vist a Ando durant la celebració, i és probable que es trobi en trànsit, tornant de Coruscant.
La secessió de Sy Myrth no ha estat una gran sorpresa per als habitants de Coruscant més informats. La senadora Toora ha estat absent de les seves funcions des de fa més d'un mes estàndard, i els transports de la República destinats a Sy Myrth havien vist denegat el pas durant els últims 25 dies.
La senadora Toora ha estat durant molt temps una opositora política a Palpatine. Fa una dècada, es va posar del costat dels representants de la Federació de Comerç durant l'incident de Naboo, i ha estat una forta crítica dels esforços de la República per regular les operacions del Gremi de Comerciants en la Vora Exterior.
«Atès que Sy Myrth és en gran part autosuficient i molt ric, crec que l'única cosa que el planeta va a"patir "serà veure’s alliberat de la càrrega dels impostos de la República», va dir Brookish Boon, el presentador i comentarista polític sy myrthià, durant la seva emissió matutina.
L'Oficina del Canceller no estava disponible per a fer comentaris, encara que el més probable és que aquestes últimes pèrdues siguin abordades durant la sessió de demà del Senat.

S'espera un èxode massiu d’aqualish

PortOest, Coruscant - Transports Línies Estel·lars Freespan ha anunciat els seus plans per doblar el nombre de sortides programades a Ando, en previsió de l'augment de la demanda pels expatriats andoans que desitgin tornar. S'espera que altres de les principals companyies de transport estel·lar, incloent Romodi Interestel·lar i Galàxia Tours, anunciïn augments similars.



Ja, tot just hores després de la secessió, més de 500 aqualish han reservat bitllets per abandonar Coruscant. PortOest, que maneja la major part de les sortides dels emigrants de Coruscant, ha experimentat un increment del 6000% en el trànsit des que va començar la crisi separatista.
«Està clar on és ara la nostra llar», va dir turmentat Unga Torr, un aqualish que treballava anteriorment com a funcionari del Senat. Ell i la seva família són només uns dels centenars que es troben avui a les oficines de bitllets de PortOest.
D'acord amb els registres del cens oficial, hi ha una població estimada de 145 milions d'aqualish vivint a Coruscant ara mateix, la major part a la regió de les Altures Taung de la ciutat. S'espera que l'economia local de les Altures, gran part de la qual està regentada per -o donant servei a- aqualish, es desplomi.
No és probable que aquestes repercussions siguin tan greus en la població sy myrthiana, que també han declarat avui la seva secessió. Només hi ha una estimació de 15 milions de sy myrthians, àmpliament distribuïts per les diferents municipalitats de Coruscant.
Mentre PortOest s'enfronta a un èxode aqualish massiu, PortEst continua rebent un flux constant de refugiats dels mons que han declarat la seva secessió. «Si creus que això és greu ara, espera al fet que aquells aqualish que encara volen formar part de la República comencin a arribar», va dir un oficial de seguretat de PortEst que no va voler ser identificat.

El representant Binks destrueix una estàtua de gel en una gala de captació de fons


Plaça Jrade, Coruscant - Ho ha tornat a fer: El representant Jar Jar Binks (Naboo) va destruir accidentalment una elaborada estàtua de gel en una gala de captació de fons en el luxós districte Jrade de Coruscant, la nit passada. Pel que sembla, el notòriament maldestre Binks va enganxar les estovalles sobre les quals reposava l'estàtua a la faixa del seu vestit de gala, i va tirar a terra la intricada estàtua -un original de Kime Enanrum- en intentar atrapar al vol els canapès que havia fet caure en copejar a un cambrer que passava. Aquest incident recorda un de similar fa dos mesos, quan Binks va desactivar accidentalment la cúpula celeste en la inauguració de l’Aviari d’Ocells Shree en Perill d'Extinció. «Sabia que ell estava convidat a anar», va dir un moix Enanrum, «no sé en què estava pensant per portar aquí l'estàtua».


Els veterans d’Stark carreguen contra Amidala

Phelar, Eriadú - L'Assemblea de Veterans d’Stark ha criticat públicament a la senadora de Naboo Padmé Amidala per unes declaracions que se li atribueixen durant una manifestació pacifista a Commenor. El portaveu de l'AVS, Laslo Dorits, va definir les declaracions d'Amidala com «vergonyoses, estúpides i tòpiques» durant una entrevista en directe al programa d'entrevistes Essència d’Eriadú, la nit passada.

«Els soldats són eines prescindibles per a polítics com ella, als quals no els agrada tacar-se les mans de fang o de sang per defensar la República», va dir Dorits al presentador AndroosinLiann. «No obstant això, van ser soldats que van alliberar el seu món fa una dècada, i ara ens anomena covards».
La declaració a què es refereix Dorits és una que Amidala va realitzar a una congregació d'estudiants de la Universitat de Commenor durant la gira per diversos planetes de la seva Campanya contra la Militarització de la República. «La guerra és el producte de la covardia; cal valor per renunciar a les respostes fàcils i buscar solucions pacífiques”, va dir la senadora.
Amidala, que conclou la seva sèrie de discursos la setmana que ve a Chommel Menor, ha rebutjat fer comentaris, però va escriure el següent en el tauler d'intercanvi de missatges de Naboo a l'HoloNet.
«Tinc un gran respecte pels homes i dones que s'encarreguen de protegir la seva terra natal. Jo també he viscut amb l'espectre de la guerra, i mai ho oblidaré, El que no respecto és el bel·licisme innecessari com el que mostren alguns elements alarmistes del Senat.»


NEGOCIS

Sense floritures ni emocions: El Mobquet A-1 Deluxe

Un lliscant funcional a baix cost? És això tot el que vostè mereix?
Per Clegg Holdfast
És difícil dir a quin es refereix el «Deluxe» al Mobquet A-1 Deluxe. En una indústria on la tallada del luxe en el pastís dels consumidors està sent devorada ràpidament per SoroSuub, Incom i Conceptes de Motor zZip, Barredores i Lliscants Mobquet ha decidit pensar de forma econòmica. El resultat ha seguit, per tant, la mateixa línia.

El Deluxe no guanyarà cap premi pel seu rendiment. Ni per la seva aparença. Ni per cap altra cosa, realment. Però, per ser justos, què pot esperar un per un model bàsic de 6.500 crèdits? És un vehicle amb forma de càpsula, amb el pilot i el passatger asseguts en fila d'un. Això, per a alguns, almenys suggereix l'aparença de velocitat o evoca imatges de cotxe de núvols o de saltador suborbital. Però amb el motor a tot gas, només oferirà 160 quilòmetres per hora de velocitat punta... No és precisament material amb el qual batre records.
Tot i que no especialment potents, els motors són robustos i fiables, els sis mòduls impulsors RS-J24 són peces ben manufacturades, i el Mobquet A-1 els deixa a la vista. De fet, sacrifica l'ergonomia lògica per fer-ho: per sortir del vehicle, el pilot i el passatger han de demostrar la seva fe en el sistema de refrigeració, no fos cas que es cremin pels motors exposats sobre els que han de grimpar!
I parlant de la refrigeració, aquest és un altre dels grans defectes del Deluxe. Una sèrie de ports d'entrada al morro del lliscant capturen aire per refrigerar el grup de motors. Els canals d'aire envolten el compartiment del motor, però el seu aïllament deixa molt a desitjar. No només és un problema la contaminació acústica, sinó que les olors exteriors també es filtren a la cabina, fent que viatjar per mons contaminats sigui un mal asfixiant.
La campanya publicitària del Mobquet Deluxe-1 destaca l'assequibilitat, però pregunteu-vos: És això tot el que vostè mereix? Un lliscant funcional a baix cost? El model bàsic no té cap tipus d'equipament, incloent pilot automàtic, mòdul d'entreteniment, i balisa de navegació. Per descomptat, es poden adquirir com afegits, però, per què molestar-se? Amb la seva configuració actual, l'A-1 només pot aconseguir una altitud d'uns dos metres. Mobquet ofereix un paquet de trineu d'altitud, però a gairebé la meitat del cost del lliscant clarament no val la pena.
Suposo que l'A-1 és bo per a la Vora Exterior i mons fronterers. No obstant això, no sé vostès, però si jo em quedés perdut a la frontera, per descomptat no voldria aparentar-ho. Com a poc, és un bon kit d'iniciació per a la bogeria de la personalització que està arrasant entre la joventut del Nucli amant dels lliscants.
Les dades d'un cop d'ull:
Fabricant: Barredores i Lliscants Mobquet
Model: Flotador A-1 Deluxe
Tipus: Cursor terrestre
Longitud: 7,1 metres
Tripulació: 1
Passatgers: 1
Velocitat màxima: 160 quilòmetres per hora
Altitud màxima: 2 metres

La propaganda de la Datanet, autèntica?

Arcologia del CBI, Coruscant - Els més experimentats informàtics de MerenData encara es pregunten com va poder ser compromès un servidor de dades del CBI per difondre propaganda separatista la setmana passada, fins i tot després d'haver examinat i purgat el sistema.
Els clients del CBI que fan servir la xarxa de comunicacions de dades del clan bancari haurien rebut missatges incitant a la secessió i amb la reforma del Senat, amb el que semblava ser la signatura del Comte Dooku. L'Oficina d'Intel·ligència del Senat ha desestimat ràpidament la propaganda en considerar-la un frau, però els agents de MerenData no semblen estar d'acord.
«Habitualment, atribuiríem aquest tipus de vandalisme a pirates informàtics independents que tracten de crear-se un nom», va dir Gray Tucker, administrador de Seguretat de MerenData. «Però obrir-se pas a la xarxa del clan bancari suggereix que aquesta gent té uns recursos impressionants.»
Els agents del CBI continuen dient als seus inversors que els seus sistemes són segurs, i apunten al fet que només s'han vist compromesos els seus sistemes d'intercanvi de missatges, i no els canals de transacció, més fèrriament guardats. «La seguretat de les inversions dels nostres clients és sempre la nostra principal preocupació», diu San Hill, president del CBI en un missatge que acompanya tots els estats de comptes enviats aquest mes als inversors.

IA desendolla l’R5


Ciutat Rordis, Núbia - Després d'un any de vendes decebedores, Julynn Kentas, president d'Indústries Automaton ha confirmat que el gegant de la manufactura de droides cancel·larà la producció de la seva sèrie R5 de droides astromecànics. El droide va ser originalment publicitat com una alternativa assequible al més costós R2. No obstant això, les mesures d'estalvi de costos condueixen a compromisos, o el que Meqteq Il·lustrada va anomenar «una pila d'un metre d'alt de les pitjors decisions de negocis que podries desitjar». IA espera esmorteir les pèrdues reutilitzant les carcasses dels R5 existents en la seva moderadament reeixida línia de droides agromecànics R2-AG i R4. Les altament populars unitats R2, R3 i R4 veuran continuada la seva producció.


REGIONAL

Els cultistes Nikto assolen el Corredor Sisar

Dnalvec, Sriluur - L'Oficina de Naus i Serveis ha anunciat una advertència per a viatgers prop de la zona del Corredor Sisar de la Perifèria, a causa de creixents actes de violència del Culte Nikto de M'dweshuu.
El violent «culte de sang» de seguidors nikto ha trobat el seu camí fora del seu planeta natal de Kintan, i es troba enmig d'una campanya de violència dispersa al llarg del Corredor Sisar. El Culte -que se suposa format per menys de 100 individus- ha assassinat a 27 viatgers en mutilacions ocultistes, l'última la setmana passada a Punt Nwarcol.
El Culte Nikto és anterior a la República i ha estat sotmès pels governants hutt en nombroses ocasions, en cadascuna de les quals se suposava haver estat eliminat. El Culte va governar un cop el planeta Kintan, obligant a la brutal annexió del planeta per part dels hutt fa segles.
Els negocis locals i els governs planetaris han emès recompenses obertes per niktos lliures a la Perifèria. Moltes d'aquestes recompenses ofereixen una gratificació entre 1000 i 5000 crèdits «viu o mort». Per tant, es recomana fortament als niktos lliures (aquells que no es trobin a les ordres dels hutts o les empreses dels hutts) que evitin viatjar a la Perifèria.
Dorosiï el Hutt, Intermediari Designat al Senat, ha assegurat als agents de la República que poden resoldre la violència del culte sense intervenció governamental. No obstant això, s'ha confirmat que el Consell Jedi està examinant la situació i probablement enviï un grup de treball.

Els durosians qüestionen l'Enciclopèdia

Ciutat Espacial de Jyvus, Duro - Hoolidan Keggle, Cap Oficial de Representants dels durosians, ha criticat formalment a Premsa Triplanetària, els editors de l'Enciclopèdia Galàctica, durant la seva intervenció en l'Estat de la Unió. Definint el seu treball com «descuidat i insensible», Keggle se sent ofès per l'entrada referent als neimoidians, en la qual actualment es llegeix «Veure: durosians». Segons Keggle, «tot i que reconeixem un ancestre comú molt, molt distant, des de llavors hem anat per camins molt diferents. Simplement, no entenem com pot ningú confondre el seu poble amb el nostre”.




VIGILÀNCIA JEDI

Declarada perduda l'expedició Jedi virgilliana

Node Virgillià - L'expedició diplomàtica Jedi enviada a obrir converses de pau en la Guerra Civil Virgilliana ha estat declarada perduda després de no tenir-ne notícies seves durant tres setmanes estàndard. Quatre Jedi -els mestres Ludwin Katarkus i Everen Ettene juntament amb els seus padawans Danyawarra i Halagad Ventor- van sortir de Coruscant el mes passat per intentar mitjançar en el conflicte, que ja dura dos anys, entre l'Alineament Lliure Virgillià i l’Aristocràcia. En arribar, el seu transport va ser atacat i destruït. El Temple Jedi realitzarà demà serveis funeraris pels protectors caiguts.


ESPORTS

Muja ataca les xenoadmissions de la lliga juvenil

Oront, Elom - El pintoresc analista d’smashball Kav Muja ha atacat els agents elomins de la lliga juvenil durant el segon descans de la derrota per 4-2 dels Ranphyx davant els Cuirassats Corellians.
«Per què estem perdent davant el pitjor equip de la lliga?», Va cridar Muja. «Perquè hem entrenat als seus millors jugadors. La galàxia envia als seus nens a les nostres escoles d’smashball, de manera que la lliga ens dóna l'esquena i diu, "Ho sento, petit Timi Elomin, no pots aprendre a jugar a smashball. Nari Naboo ha ocupat el teu lloc". No pots pilotar un vaixell de càrrega si estàs perseguint un xerfer. És una desgràcia!».
La diatriba d’en Muja va girar inesperadament cap a la política interplanetària. «Tinc un missatge per a tots aquests planetes que parleu de separar-vos de la República. Abandoneu-la d'una vegada o no ho feu, però calleu d'una vegada. Portem anys de "ens anirem, ho diem seriosament, ens anem". Escolteu! No ens importa, però no torneu. No vull veure-us a la porta del Senat l'any que ve».

Les carreres de beines prohibides a Caprioril

Doolis, Caprioril - Els esforços de la Fundació Ratts Tyerell han aconseguit la prohibició de les curses de beines al planeta Caprioril. El procònsol Shren Whist ha anunciat el tancament de l'Estadi de Curses de Beines de Dooris, que serà transformat en altres instal·lacions amb una funció que encara està per determinar. «No volem veure més famílies destrossades per aquest supòsit esport irracionalment violent», va dir un victoriós Pab Tyerell, portaveu de la Fundació i fill del difunt campió de carreres de beines Ratts, que va morir en competició fa una dècada.


SOCIETAT

El Festival Priole Danna es manté
Ciutat Gryle, Lamuir IV - Tot i les creixents tensions per tota la República, els agents lamuirians insisteixen que el Festival anual Priole Danna continuarà segons el programa.

El 2.345º festival és reconegut com una celebració energètica de festivitats, desfilades i representacions teatrals en un planeta habitualment tranquil, Lamuir IV. L'atracció més popular és l’Esquitx Musical Anapolla, que compta amb famosos artistes coneguts pels seus enregistraments i talentosos nouvinguts.
El festival estava en dubte després de les declaracions de la mestra de cerimònies de l'any passat, Diva Arroquitas, en què va dir que es negava a viatjar durant la crisi separatista actual.
«Ara més que mai la gent necessita concentrar-se en la vida, la música i l'amor, i això és exactament del que tracta el Priole Danna», assegura Eizzam Stachrini, director del Festival. El Festival està programat per començar el 13: 6: 12.

Myer debat la reforma del calendari

Mennaa, Mrlsst - L'Oficina de Mesures i Estàndards de la República està debatent l'assumpte de la reforma del calendari, iniciada per un informe independent que cita «una imminent crisi burocràtica de diferents mesures del temps» en els registres oficials. D'acord amb l'informe, hi ha més de 20 sistemes de calendari en ús per les diferents oficines governamentals al llarg de la República, tots ells «oficials» en certa mesura. «L'ús de múltiples esquemes de mesura del temps era originalment per acomodar els nostres diferents fons culturals», diu Keelen Ma, portaveu de Myer, «però ara és només un embullat embolic de confusió. Tenim la judicatura usant el calendari estàndard de 10 mesos, arxivers usant la notació alderaaniana d’11 mesos, i infraestructura que utilitza un sistema de base hexadecimal. Els investigadors s'estan cansant de necessitar convertidors de calendari en les seves tauletes». El debat actual se centra en quin sistema de notació per marcar el punt de l'any zero és el millor, amb la Gran resincronització de fa 13 anys i la Reforma de Ruusan de fa un mil·lenni com les opcions més populars.

Menys falcopenats signifiquen un estiu primerenc

Node ClimaRed, Coruscant - La Xarxa de Control de Clima de Coruscant (ClimaRed) canviarà abans a l'estiu aquest any a petició de la Comissió de Vida Salvatge. En resposta a les decreixents poblacions de falcopenats, la Comissió de Vida Salvatge espera allargar el cicle d’aparellament del falcopenat fent l'estiu més llarg per als ocells indígenes. Els horaris i temperatures d'estiu començaran el dia 23. La data de començament de la tardor no es veu afectada.

La teva Previsió del Temps de Cinc Dies[1]

Pronunciat activitat de flamarades estel·lars aquesta setmana; Índex UV aconseguint un màxim de 44,9; es recomana blindatge EM en tots els aparells electrònics.
UN COP D'ULL MÉS DE PROP

Lectures més venudes

1. Esculpint la República: La Història Real del Comte Dooku, Andevor Javin
2. Els vint Perduts: L'Ascensió de Dooku (No autoritzat), Professor H. Hrush
3. Pensaments Càlids per a Invertebrats, Dxulininan
4. Kholemi Elaru, Patijak Sonn
5. Mynock Nocturn, Pregar Farnoster

ENQUESTA

Podria haver estat evitada la separació d’Ando?
• Sí: 22%
• No: el 78%





[1] Al lloc web original, per entrar a la secció del pronòstic del temps hi ha un camp on suposadament s'introdueix un codi de planeta. L'enllaç porta en forma aleatòria a una de les pàgines del pronòstic sense importar el codi introduït. Com aquest comportament no es pot imitar en aquest mitjà, s'ha optat per incloure el contingut de les cinc pàgines aleatòries com una secció en els cinc primers números d'aquesta publicació. (N. De l’E.)
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada