divendres, 29 de juny del 2018

Notícies de l'HoloNet de la República (48)

Anterior


Edició del Districte CoCo | Número 48 | 13: 3: 21
NOTÍCIES
Palpatine als separatistes: Parlem

El Canceller Suprem ofereix una invitació oberta al Comte Dooku

Ciutat Galàctica, Coruscant - El Canceller Suprem Palpatine ha pres de nou l’HoloNet, no per anunciar una imminent votació o una sessió del Senat, sinó per oferir una invitació oberta al Comte Dooku, el popular líder del moviment Separatista, per parlamentar.
«Hi ha molts en ambdós costats d'aquest gran debat ansiosos a convertir aquesta disputa en una guerra. No cal que es degeneri en un resultat tan perjudicial. Junts, tenim la intel·ligència i el raciocini per trobar una solució alternativa.»
Palpatine va ser ferm i serè, encara que va mostrar signes d'esgotament en el breu comunicat de 12 minuts. Es trobava assegut a la seva elegant butaca de la seva Oficina Executiva. No hi havia cap ajudant atenent a Palpatine, tot i que membres de la seva controvertida Guàrdia Roja li flanquejaven en silenci.

La transmissió va prendre el control de tots els canals governamentals i del 90 per cent de les freqüències privades, interrompent la programació regular. Visible per a milers i milers de milions d'espectadors, el comunicat d’en Palpatine estava dirigit a un únic espectador: el propi Comte Dooku.
«Apel·lo a les vostres sensibilitats desenvolupades com a Jedi venerat. Vaig ser testimoni no només de la vostra pràctica de la diplomàcia durant la Disputa de Sevarcos, fa tres dècades, sinó també dels nobles esforços del vostre antic aprenent per protegir la sobirania del meu món. Per aquests exemples, sé que sou un partidari de la pau.
»Tenim molt en comú, senyor, ja que he centrat la meva cancelleria a combatre les ineficiències de la República. Però la solució resideix no en la insurrecció, sinó més aviat en la reforma. El sistema funcionarà, i junts el farem funcionar.»
El parador del Comte Dooku és desconegut, el que va fer necessària la retransmissió per tota l’HoloNet del comunicat del Canceller. L'antic Mestre Jedi i Comte de Serenno va desaparèixer fa deu anys, només per ressorgir fa dos anys en diversos mons de la Vora Mitjana i Interior amb una retòrica incendiària que ha alimentat el moviment Separatista.
El Consell Jedi ha rebutjat en diverses ocasions que els esclats de violència dispersa per tota la galàxia responguin a les ordres d’en Dooku. En lloc d'això, atribueixen les escaramusses a oportunistes que simplement fan servir l'estendard dels Separatistes per perseguir els seus propis fins.
«Amb gran pesar hem reflexionat sobre el que suposa la pèrdua del Mestre Dooku per a l'Orde», va dir el membre superior del Consell Jedi Mace Windu l'any passat, després de la Batalla d'Antar IV iniciada pels secessionistes. «Però segueix sent el producte de l'entrenament i l'educació Jedi. És impossible que estigui encoratjant als Separatistes a prendre les armes.»
Al final de la seva declaració, el Canceller Palpatine va proposar Bothawui, un món neutral, com a potencial ubicació per conferenciar. Encara que no va posar cap data per raons de seguretat, el Canceller va anunciar que totes les vies de comunicació de la seva oficina estaven obertes per al Comte.
Els entesos estan dividits davant el resultat final del missatge de Palpatine, i sobre el que significa per a la seva carrera política. «Aplaudeixo l'intent del Canceller Suprem per buscar vies pacífiques», va dir el senador Orn Free Taa (Ryloth). «Encara que és preocupant que hagi de prendre tal iniciativa, i pel que sembla sense consulta prèvia.»
«És vergonyós», va dir el senador Onaconda Farr (Ròdia). «Està tractant d'apagar amb paraules un foc que està consumint els nostres mons, de convèncer un dic perquè no rebenti. Per què no lliurar directament la República en aquest bruixot mental? Està boig si creu que aquesta covard ensopegada aturarà l'Acta de Creació Militar.»
D'altres, com el senador R'shinnos Sh'neel (Genassa), es reserven la seva opinió fins a veure com es desenvolupen els esdeveniments. «Ha estat una aposta pensada. Pot ser que el Canceller sigui feble, però és un home intel·ligent. Jo no li menystindria. Té alguna cosa en ment, d'això n'estic segur.»

La col·lisió d'un transport tanca la hiper-ruta Corulag-Jatir

Node Colonial Mitjà - Informes de l'Oficina de Naus i Serveis indiquen que una nau contenidor d’Arcon Multinodo ha patit una col·lisió amb un micrometeorit, omplint de runa la ruta hiperespacial Corulag-Jatir. La col·lisió superlumínica, que va ocórrer el dia 12, va fer saltar al super transport automatitzat fora de l'hiperespai, i va dispersar els 25 milions de tones mètriques del carregament de gra per una immensa zona de l'espai. La presència de tantes restes ha obligat a tancar tot el trànsit hiperespacial per aquesta ruta. Ningú va resultar ferit en el xoc. El trànsit està sent redirigit pels sectors veïns mentre la Federació de Comerç supervisa les operacions de neteja.

El senador Horox Ryyder es retira

Ozlyn gox, Gravlex Med - Finalitzant amb més de cinc dècades en la política, el venerat senador Horox Ryyder es va retirar ahir en una tranquil·la i informal reunió d'amics i col·legues en el complex de la seva família de Gravlex Med.
«Confio que la nova generació porti la pau allà on nosaltres vam fracassar», va dir Ryyder. «He consumit les meves forces mantenint tot l'ordre que he pogut. Talents frescos poden ara continuar on jo ho he deixat.»
Per a aquesta fi, Ryyder va nomenar com els seus successors a l'antic President de Gravlex Mex, Zo Howler, i al seu segon, Fo Kuna. Els dos començaran amb els seus deures senatorials el dia 03:30, continuant la campanya d’en Ryyder contra l'Acta de Creació Militar.

Entre els polítics presents a la reunió hi havia el senador Bail Organa i l'antic senador Bail Antilles d'Alderaan. Organa va atorgar a Ryyder l'Escut Reial de Calcedònia, una medalla de reconeixement que tradicionalment només es lliura als aldeeranians.
«Per la vostra defensa sense igual de la virtut cívica i les vostres indestructibles conviccions morals, Alderaan desitja adoptar-vos, Horox Ryyder, com a fill heroic. Encara que l'entristeix la seva sortida del govern, el nostre planeta i tota la seva gent està en deute per les vostres incomptables contribucions a la pau i la llibertat”, va dir Organa.

NEGOCIS

L'Aliança Corporativa ataca un complex de pirates informàtics
Una roca mancada d'atmosfera es converteix en la tomba de 25 lladres de dades millorades cibernèticament
Node del Sector Fakir - Forces de l'Aliança Corporativa han llançat un atac amb andanades de míssils a un centre d'entrenament d'espionatge industrial en un remot asteroide del Sector Fakir. Yirt-4138-Grek-12, una roca de 65 quilòmetres de diàmetre mancada d’atmosfera, s'ha convertit en la tomba de 25 lladres de dades millorades cibernèticament quan els droides tanc de l'Aliança Corporativa van arrasar un complex clandestí els fundadors es desconeixen.

«El complex contenia sales de cirurgia cibernètica no autoritzades que havien servit per preparar unitats de memòria i cyborgs que han estat piratejant els sistemes d'emmagatzematge de dades de l'Aliança Corporativa», va dir el magistrat de l'Aliança Corporativa Passel Argente en un holomissatge transmès a seus accionistes. «Aquesta amenaça potencial als nostres beneficis ha estat neutralitzada».
El mes passat va ser descobert un brot d’espionatges corporatius amb l'arrest de Denlace Sachoore, una funcionària de 24 anys a qui se li van trobar dades introduïdes en una unitat de memòria implantada en el seu crani. Interrogada pels agents de l'Aliança, la seva cirurgia va ser rastrejada fins al complex de l'asteroide.
En un vot de 7 contra 2, la taula executiva de l'Aliança va ordenar l'acció immediata. Transports de l'Aliança Corporativa van acostar els droides tanc a 10 quilòmetres del complex, al qual després van arribar per terra i van trencar la pressurització de l'estructura amb andanades de míssils i foc làser.
Alguns senadors de la República han fet pública la seva preocupació per les mesures de protecció de l'Aliança, trobant excessius els seus droides tanc. En diverses ocasions, els executius de l'Aliança Corporativa han demostrat que els seus droides tanc entren dins dels límits legals.
«Tot això està clar, pel que fa a la lletra de la llei», admet el senador Gopple (Erigorm). «Però no podria anar més en contra de l'esperit de la llei. No obstant això, atès que l'asteroide estava en espai de l'Aliança, i clarament en la seva jurisdicció, legalment parlant no hi ha res incorrecte en el que han fet».
«Farem tot el que puguem per protegir els nostres recursos i propietats intel·lectuals», va dir Argente, concloent el seu missatge.

REGIONAL

Començament oscil·lant de les converses Kashyyyk / Trandosha
El Mestre Rancisis dirigeix ​​els Oficials de la Pau a Trandosha
Hsskhor, Trandosha - El Mestre Jedi Oppo Rancisis va arribar avui per al primer dia de les negociacions de pau entre Kashyyyk i Trandosha, encara que els crítics amb els Jedi s'han afanyat a assenyalar que si la delegació ha arribat quatre setmanes abans s'hauria evitat un considerable vessament de sang.
Els oficials de la pau caamasi i alderaanians, dirigits pel Mestre Jedi Rancisis, van arribar a la ciutat trandoshana de Hsskhor per reunir-se amb el senador de Kashyyyk, Yarúa, i el portaveu Superior trandoshà Hadocrassk.

El llarg i continuat conflicte entre els wookiees i els trandoshans ha portat als seus mons veïns a la vora de la guerra. Afegint en aquestes tensions, Rancisis pretén tractar el vell problema de l'esclavitud a les fronteres trandoshanes, i l'actual petició trandoshana d'obtenir representació al Senat.
Fa quatre setmanes, l'assalt a una llançadora de passatgers wookiee sobre una de les llunes de Trandosha va empitjorar la ja tensa situació. El senador wookiee Yarúa va usar la seva posició per bloquejar el comerç a Trandosha fins que els cossos dels 215 passatgers wookiee fossin retornats a Kashyyyk per a un enterrament digne. Els transdoshans es van negar, culpant de l'assalt a dissidents rebels, i proclamant que Yarúa havia sobrepassat la seva autoritat. Després van afegir que la representació wookiee del sistema Kashyyyk al Senat havia anat històricament en detriment del poble trandoshà.
«On eren llavors els guardians de la pau Jedi?», va preguntar un espectador wroonià, un dels centenars d'activistes de múltiples espècies i diverses tendències polítiques reunits a l'exterior dels Salons de Reunions de la Casa de Juntes de Hsskhor. «Si haguessin considerat fa un mes que aquest esforç valia la pena, 200 wookiees i 150 trandoshans seguirien amb vida». Sentiments similars van ser expressats en les xarxes de notícies locals de Kashyyyk.
Si es donen concessions a Trandosha de cara a ser acceptats al Senat, molts creuen que el senador Yarúa retirarà llavors a Kashyyyk del Senat i s'unirà al moviment Separatista.

Prohibit llançar desfets a PDC3141-02

Node de la Vora Mitjana - El descobriment de vida microscòpica ha detingut l'abocament de deixalles corporatives en el planetoide PDC3141-02, però en canvi ha fet perillar la tripulació de la barcassa de la Federació de Comerç Transport Granut.
La barcassa, carregada amb residus radioactius dels mons factoria de la Federació, va partir de la Vora Interior fa una setmana amb destinació a PDC3141-02. Durant el seu viatge, científics de la Universitat de Sanbra van descobrir una varietat de vida unicel·lular nativa en el que se suposava que era un planeta que no té vida. La Universitat va ser capaç d'obtenir un manament judicial temporal detenint futurs abocaments fins que les seves lectures puguin ser verificades.
El Transport va arribar al sistema per descobrir que no podia lliurar el seu carregament letal. No obstant això, no tenia el combustible necessari per transportar un carregament complet de tornada als ports de la Federació, i el seu escut amortidor de radiació només tenia cinc dies més d'efectivitat, posant així en perill els sis membres de la seva tripulació.
«Això és un ultratge! Hem estat utilitzant aquest planetoide durant segles. Sens dubte un dipòsit més no posarà en perill aquesta forma de vida imaginària. Pel que saben aquests tals erudits, és possible que hàgim estat alimentant en aquesta maleïda cosa!», va dir el senador Lott Dod en la sessió d'avui. La Federació de Comerç està actualment negociant per defugir el manament judicial de la Universitat.
«El descobriment de vida, de qualsevol vida, és memorable i obre un nou món de respostes a algunes de les nostres preguntes més antigues. Estem determinats a protegir la signatura de vida de PDC3141-02, perquè té tant dret a existir com vostè o com jo», va dir el professor Unigard Lom, el xenobiòleg a càrrec de la investigació.

Retardada l'expansió de l'HoloNet a la Vora Exterior

Node del Sector Portmoak - L'Agència de Comunicacions del Ministeri General va anunciar ahir que més de 250.000 mons de la Vora Exterior hauran de seguir un altre any sense accés a l’HoloNet. Citant la reestructuració pressupostària com a culpable, l'expansió de l'HoloNet a la Vora Mitjana proposta es retardarà almenys un altre any fiscal. Això vol dir que els Sectors Portmoak, Arkanis, Pàrmic, Quence i Kathol continuaran sense conductes primaris d’HoloNet. Aquests sectors distants usen actualment una xarxa de repetidors subespacials per comunicació intersectorial, però les actualitzacions des del nucli o regions distants pateixen uns retards que van des de dies fins a setmanes.

Paquet sospitós tanca la Primera Casa Sermeriana

Addolis, Sermèria - Un paquet sospitós que va obligar a l'evacuació parcial de la Primera Casa Sermeriana va acabar contenint tan sols una efígie en miniatura del Canceller Palpatine plena d'àcars de la pedra. El paquet va ser descobert per un droide de neteja amagat darrere d'un test al vestíbul de la Primera Casa. Segons l'agent de seguretat sermerià Lanya Sunt, el paquet anava dirigit al senador Ister Paddie i al president Dibra Born, amb els destinataris escrits a mà. El Consell Executiu de la Primera Casa i la majoria d'operacions governamentals van estar tancats durant prop de tres hores mentre els droides artificiers de les Forces de Seguretat Sermerianes examinaven el paquet. La Lliga Biològica Sermeriana ha contingut els àcars i ha confirmat que estan lliures de malalties.

Zorba el Hutt sentenciat a 45 anys

Girigard, Kip - Els petits habitants de Kip han clavat un cop dur al clan hutt Desilijic amb l'empresonament del legítim home de negocis Zorba Desilijic Tiure per retirada il·legal de pedres ilikuo. Les gemmes són valorades per la seva estètica i per aplicacions industrials, però el seu significat cultural considera la mineria no autoritzada com un crim punible amb cadena perpètua.

El Primat de Justícia Doori-Doori ha sentenciat l'influent líder de negocis hutt a 15 anys kip (aproximadament 45 anys estàndard) de presó en la Instal·lació Correccional Subsuperficial de Girigard. L'advocat d’en Zorba, el famós advocat nimbanel Bequin Fobas, va tractar d'apel·lar, però el magistrat li va recordar que Kip no té procés d'apel·lació.
El Gran Consell de Nal Hutta ha demanat l'extradició d’en Zorba, perquè pugui ser jutjat per un consell d'iguals a l'Espai Hutt, però les lleis locals van bloquejar igualment aquest recurs legal. Com a tercera part implicada, la Judicatura de la República va recolzar les disposicions de Kip, impedint la partida de Zorba.
No tots els potentats hutt van estar en contra del judici, ja que Aruk el Hutt, líder del rival clan Besadiï, va aplaudir el veredicte. «Zorba ha estat una vergonyosa ampolla farcida de pus a la gloriosa comunitat de negocis hutt, i aquesta sentència és una punció calenta que feia falta des de fa molt temps. La seva actitud bufonesca i egoista ha donat un immerescut oprobi criminal a la reputació hutt que ara, amb la seva absència, podem començar a reparar».
Els líders de clan Desilijic acataran la sentència, però han llançat la seva pròpia investigació sobre l'assumpte, en creure que Zorba ha estat víctima d'una conspiració per rivals de negocis. «Respectarem les troballes del Primat de Justícia kip», va dir el líder Desilijic Jiliac el Hutt, «però estem convençuts que el nostre germà va ser deliberadament enganyat sobre la naturalesa de les lleis locals per algú que pretenia aprofitar-se de la seva absència.»
El fill d’en Zorba, Jabba el Hutt, un influent magnat dels transports de la Vora Exterior, no va perdre temps en apoderar-se de les propietats de Zorba a Nar Shaddaa, Shaum Hiï i Tyne's Horky, en un esforç de protegir-les.
Les forces de seguretat penal de Kip es troben en alerta màxima ja que el Primat de Justícia estima que és probable que hi hagi intents de fuga.

VIGILÀNCIA JEDI

Recerca Popular demana informes pressupostaris dels Jedi

Arcologia Judicial, Coruscant - El Departament Judicial ha denegat a la Investigació Popular la seva petició de revelar informació pressupostària concernent a l'Orde Jedi. La Investigació Popular, un grup activista amb base a Coruscant que centra les seves activitats en la transparència de l'Orde Jedi, va començar la petició formal d'informació després de l'anunci la setmana passada del nou caça estel·lar Jedi.
«Nosaltres, com a contribuents que financem el Departament Judicial i l'Orde Jedi, tenim tot el dret a saber com es gasten aquests crèdits. Quant ens està costant aquesta nova joguina a nosaltres, persones que ara trobem dificultats per vestir i alimentar les nostres famílies?», va dir la líder de la Recerca, Thrynka Padaunete mitjançant un megàfon abans que una vociferant massa de seguidors es concentrés en els graons del Temple Jedi.
Citant qüestions de seguretat, el Departament Judicial va denegar la petició. «Especialment en aquests temps, la seguretat és el principal. Hi ha enemics de la República que podrien explotar semblant informació”, va dir Laddinare Torbin, Director d'Informació del Departament Judicial, a Notícies de l'HoloNet.
La Investigació Popular, que va establir el mes passat un campament temporal a l'exterior del Temple Jedi, continuarà la seva recerca d'informació, va dir Padaunete. La seva petició ja ha recol·lectat «diversos milions» de signatures, va dir als seus seguidors.

El moviment popular ha vingut guanyant suports des que l'opinió pública sobre els Jedi caigués en picat després del seu fracàs en evitar la Batalla d'Antar IV.

La mare de la Petita Ludi apareixerà en Essència

Phelar, Eriadú - Jonava Billane, la mare de la Petita Ludi, el nadó objecte d'una acalorada disputa de custòdia amb el consell Jedi, apareixerà en una propera entrega d’Essència, el popular programa d'entrevistes que es grava a Eriadú. Els executius de la cadena d’Eriadú pagaran el desplaçament de la Billane al Sector Seswenna. «Dedicarem una hora sencera a Jonava», va dir el productor Garox Tronten. «No anem a malgastar ni un microsegon. Aquesta és una història important, i volem dedicar una hora sencera examinant els secrets, els aspectes, les capes, tot el moll de l'assumpte. Estan els Jedi segrestant i creant un exèrcit de joves controlats per la ment? Arribarem al fons de la qüestió.» El programa s'emetrà el dia 3. L'entrevista a Mas Amedda que estava prèviament programada per a aquesta data serà traslladada per a més endavant aquest mateix any.

ESPORTS

Executat trampós de les carreres d’amorfoides

Ciutat Umgul, Umgul - Dues hores després de la victòria contra tot pronòstic de l’amorfoide 14 a la tercera cursa de la Pista de Carreres Fondine, la Comissió de Carreres Umguliana ha anunciat troballes de substàncies augmentadores de la viscositat prohibides en el sistema de l’amorfoide guanyador. Vob Bitas, el propietari de l’amorfoide, va ser immediatament pres sota custòdia i condemnat a mort. «Bitas havia apostat una fortuna», va dir el propietari del recorregut, Slish Fondine, «de manera que aquest amorfoide adulterat m'ha estalviat més d'un milió de crèdits. Aquesta és la quarta vegada en el que va d'any que algú ha estat descobert fent trampes. Hauríem de buscar una mesura dissuasòria més forta que la pena de mort.»

SOCIETAT

Els crítics dels holos es lamenten per endavant per la temporada d'estiu

Node dels Mons del Nucli - En una reunió dels crítics de mitjans més influents, la presidenta de l'Associació de Crítics dels Mons del Nucli, Jaysa Namoor, va començar a carregar contra la indústria holomèdia davant la imminent temporada d'estiu. «Alguns lectors diuen que he estat escrivint la mateixa crítica en els últims cinc anys. Bé, això és perquè Adarlon porta els últims cinc anys estrenant el mateix holo», va dir Namoor, obtenint l'aplaudiment dels seus col·legues. La seva diatriba va incloure l'habitual atac contra «caracteritzacions de cartró pedra, humor ofensiu de traç gruixut, soporífers efectes especials, i trames antropocèntriques i infantils». Malgrat no haver vist els holos, això no li va impedir criticar amb duresa els esperats títols estiuencs Prisma cataclísmic 4, El dia dels cadells, Cisma Infinitiu, Pes lleuger a la velocitat de la llum, Tentacle Assassí 5, Una altra mà de l'idiota 2 , Imperi Carmesí III i Un grapat de gornts.

El secret d'un home de 225 anys? dilació temporal


Wozin, Delemede - En mirar-lo, un juraria que no té ni un dia més de 35 anys estàndard d'edat, però els registres de naixement d’en Bosbit Matarcher confirmen l'impensable: té 225 anys. El seu secret? Un escut relativista defectuós. «Vaig aconseguir el que creia que era una ganga amb aquesta nau», diu Matarcher, assenyalant el seu antic saltaestrelles delemedian. «Vaig preparar l'impulsor de salt per a un viatge fora del sistema. Va trigar unes dues hores. Quan vaig sortir, havien passat 200 anys.» Matarcher s'està prenent tot això amb calma.  «Bé, de fet, quan vaig partir la meva llar era bastant mediocre i vingut a menys, però ara Delemede és un lloc pròsper. No puc esperar a tornar, però aquesta vegada volaré en un transport de passatgers.»

La teva Previsió del Temps de Cinc Dies

Nivells de rad estabilitzant-se per al cap de setmana; les flamarades coronals podrien donar lloc a extincions unicel·lulars massives, la gent propensa a les mutacions hauria de quedar-se a interiors.
     
RECTIFICACIONS

• En l'edició d'2:28, ens referíem erròniament a Deland Tyerell per «Pab», el seu antic sobrenom aleenès de carreres de beines. Tyerell no ha fet servir aquest nom des de fa anys, i ens disculpem per l'error.
• En l'edició d'2:21, informàvem que el Sector Bimkall s'havia separat de la República. Després d'una investigació més exhaustiva, aquest sector no existeix. Notícies de l'HoloNet es disculpa per qualsevol confusió.

ENQUESTA

Què opina dels intents de Palpatine de negociar amb els Separatistes?
• La solució d'aquesta crisi resideix en la diplomàcia: 26%
• És inútil, i està retardant allò inevitable: 28%
• Fa que la República sembli feble: el 29%
• Altres: 17%

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada