dissabte, 16 de juny del 2018

Submón (XII)

Anterior


CAPÍTOL 12

Guia va alçar una barra lluminosa.
—És millor mantenir-se a prop aquí sota. Vigileu per si apareixen llimacs del duracret. Són especialment agressius.
—Crec que ja hem estat presentats —va murmurar Trever.
Es van mantenir al centre del túnel mentre caminaven. Les parets rajaven humitat. Ocasionalment passaven un pudent toll tòxic, resplendent estranyament en la foscor. Van escoltar sorolls reptants, però no va aparèixer cap criatura.
—Les ciutats originals de Coruscant es van construir en l'escorça, segles enrere —va explicar Guia mentre caminaven—. La major part de la infraestructura encara està sota el sòl. La major part dels conductes d'aigua i els túnels d'energia han estat excavats, però hi havia un sistema de transport de persones que funcionava amb alguna classe de motor primitiu que es connectava amb una via en el sòl. Aquests túnels es van construir amb blocs de pedra, i algun està encara intacte. Més tard es van acostumar a bombar els oceans a les cavernes. Allà és on anem.
Van caminar fins que van perdre el sentit d'on estaven i si era de dia o de nit per sobre d'ells. Ferus va començar a sentir la falta de somni i el menjar decent. Va seguir endavant.
Sobtadament va escoltar el ressò d'aigua xipollejant. Guia es va detenir.
—L'aigua es farà més profunda, però arribarem a les passarel·les que ens portaran per sobre d'ella.
Aviat van caminar a través d'aigua que els arribava a l'altura del turmell. Endavant van veure una escala tosca, i mentre Ferus seguia les escales amb la mirada va veure que connectaven amb una sèrie de plataformes i més escales. Quan Guia va aconseguir arribar a les escales, va començar a grimpar.
Van grimpar de plataforma en plataforma en la foscor. Ferus no sabia quan profunda estava l'aigua sota ells, però podia sentir-ho: Era gairebé com si encara tingués marees, doncs semblava rugir i retirar-se com si es mogués constantment. Ell no ho podia veure, només podia olorar-ho i ara sentir-ho.
Van sentir una esquitxada i van mirar per la vora. Molt per sota només podien albirar una enorme criatura marina girant i lliscant sota l'aigua una altra vegada.
—Oh, sí —va dir Guia—. Hauria d'advertir-vos, no caigueu.
La bastida es va obrir sobtadament en un espai ample que ocupava l'amplària de la caverna. Les taules de plastoide i fusta estaven col·locades en un patró. Les estructures s'havien construït en campaments circulars separats que es connectaven unes amb unes altres a través de passarel·les de metall. Era com una petita ciutat.
En diverses estructures Ferus va veure encendre's llums. Qualsevol que estigués dins estava despertant.
Guia va alçar un petit dispositiu, i va sonar un soroll electrònic.
Els ciutadans van començar a emergir de les estructures. Eren de molts mons, i tots estaven armats. Lentament van avançar cap a Guia.
Els Esborrats es van trobar apinyats en un petit grup mentre els colons els envoltaven.
Ferus va començar a sentir-se intranquil. Estaven completament envoltats. Excedits en nombre.
Es va iniciar un murmuri, algunes paraules passant de ser a ser. Guia va alçar una mà demanant silenci.
—Us els he portat de dalt —va dir.
Després, sobtadament va girar sobre els seus talons i es va fusionar amb la munió.       
—Ara són vostres.
La munió va començar a acostar-se. Ferus, Trever, i els Esborrats van retrocedir. Però no hi havia cap lloc on anar. Només la prima barana de la passarel·la, i la llarga caiguda fins al negre oceà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada