dimecres, 20 de juny del 2018

Mort a Naboo (XI)

Anterior


CAPÍTOL 11

El pla era simple. La part difícil era fer-ho.
Ferus jeia despert en la foscor, revisant el que Clive havia esbossat mentre el propi Clive dormia en un racó roncant sonorament.
Una vegada que estiguessin a la fàbrica, Clive desactivaria una màquina de càrrega que transportava les enormes caixes de duracer fins a la nau de transport. Simplement tenia intenció de desactivar el sistema de comptatge. El fet que jurés que podia fer-ho amb una cullera era suficient parar provocar-li malsons, així que va decidir no posar l'accent en això.
—Inventari —havia dit Clive, explicant el seu pla—. Si desorganitzes els seus procediments d'inventari, es tornen bojos. Saben que són responsables per a algun Gran Moffing Toffhead[1] al final de la cadena, així que tot ha d'estar en ordre. Llavors estan carregant les caixes, però no s'estan comptant. Això significa que hauran de comptar-les manualment. El que significa que deixaran obertes les portes de la badia del transport. I això ens donarà la nostra oportunitat. Després que t'encarreguis del guàrdia principal i agafis la seva arma.
—Com vaig a fer això?
—Ja pensaràs en alguna cosa. Els altres guàrdies estaran revisant la màquina i vigilant als presoners, perquè quan alguna cosa va malament, temen que tothom s'amotini.
—Llavors m'encarrego del guàrdia...
—Per llavors estaré en posició de detenir la càrrega completament. Llavors tu i jo pugem a bord usant les portes de la badia, arribem a la cabina, fem fora als pilots, i ens enlairem.
—Sembla haver-hi un bon nombre de forats en aquest pla.
—Bé, res és perfecte.
Ferus va recordar la conversa ara mentre jeia sobre la seva esquena. Confiava en Clive, confiava en els seus instints i també confiava que si no aprofitava aquesta oportunitat estaria mort.
Va tancar els ulls però no va dormir. Va ser abans del clarejar quan va escoltar les botes a l'exterior. Massa d'hora per despertar als presoners.
Podia veure la lluentor en els ulls d’en Clive. Estava completament despert, escoltant.
—Això no pot ser bo —va murmurar Clive.
Les botes es van detenir davant la porta. Clive es va moure ràpidament. Es va llançar a través de la cel·la i va copejar a Ferus mentre la porta s'obria i les llums s'encenien sobtadament en un intent d'encegar-los.
—Em va robar les botes! —va cridar Clive salvatgement.
—Ja no té importància —el guarda va somriure burletament.
Ferus va ser recollit i el van llançar a un carro de transport, una petita caixa tancada que usaven per ficar i treure presoners... del bloc d'execució.
Era la seva hora.
La coberta es va tancar i es va bloquejar. En pocs segons, traurien a Ferus.
Va estrènyer un dispositiu de contenció entre els dits, el pern que Clive li havia passat quan havia fingit atacar-li. No tenia ni idea de què fer amb això. Difícilment era una arma. Però era alguna cosa.

Van ficar a Ferus en una cel·la. Li van llegir la seva ordre d'execució en veu alta.
—Per l'ordre de... Crims contra el règim imperial... —No tenia importància.
La porta es va tancar darrere dels guàrdies. Era una petita cel·la amb gruixuts murs de duracer. No hi havia espai per ficar-se al llit i amb prou feines per asseure's. No hi havia finestra, ni cadira. Res aquí més que temps, i molt poc d'això.
Va agafar el dispositiu en un puny. No podia escapar d'allà amb això. Clive ho sabia. Però quan vinguessin a per ell, quan li portessin a la sala d'execucions, llavors tal vegada podria usar-lo.
Posa un petit objecte en una peça d'equip en la forma adequada, i pots desactivar-lo. Desactiva alguna cosa i obtens una distracció. Algunes vegades això és tot el que necessites.
A tot això, preferiria tenir un sabre làser.
Ja els sentia venir. No et deixaven descansar molt temps.
Encara tenia la Força. Estava allà, fins i tot en aquest pudent planeta depriment, fins i tot en aquesta gàbia fosca que feia les vegades de cambra. Estava dins d'ell i al seu voltant i ell podia accedir a ella quan volgués.
Es va aixecar.
Avui moriria o escaparia.
Seria la seva elecció. No la d'ells.
La porta es va obrir. Hi havia sis soldats d'assalt. Un era un oficial, consultant un datapad adherit al seu canell.
—Ferus Olin, criminal del planeta Bellassa. Escàner retinal —va alçar escàner fins a l'ull d’en Ferus—. Identificació confirmada.
Li van ficar per la força a una altra habitació, una més gran, amb diverses cadires amb cadenes que estaven fixades al sostre i penjaven com enfiladisses letals. Hi havia un droide mèdic en una cantonada. Així que seria una injecció letal.
Li van empènyer més enllà del droide. Es va posar el dispositiu de contenció en el palmell de la mà mentre passava. Esperava que els guàrdies continuessin empenyent-li, i ho van fer, copejant-li amb els seus rifles làser. Ell va fingir ensopegar estenent un braç per equilibrar-se. Es va agafar al droide mèdic.
—Aparta't! —El soldat d'assalt va incrustar la culata del seu rifle en la seva espatlla.
El dolor va baixar pel braç d’en Ferus. No tenia importància. Havia pogut lliscar el dispositiu en la ranura del droide.
Li van portar fins a la cadira, llavors li van deixar caure en ella.
—Prepara la injecció —va dir l'oficial.
El droide no es va moure.
—Prepara la injecció! —va cridar l'oficial.
—Restricció —va contestar el droide breument.
—Què?
L'oficial es va girar. Era el moment que Ferus havia estat esperant. Amb una puntada va enviar a un soldat cap a un altre; un colze va enviar a un tercer girant. La Força brunzia al seu voltant mentre saltava sobre la pila, agafant ràpidament dos blàsters pel camí. Girà en l'aire, mantenint-se immòbil per un instant per fer miques al droide, després va aterrar. Es va llançar al sòl per esquivar el foc làser i va utilitzar l'impuls per rodar com una pilota, derrocant a la resta dels soldats d'assalt. Mentre s'aixecava va agafar una targeta de seguretat del cinturó d'utilitats d'un soldat.
L'oficial li va plantar cara, amb el blàster alçat.
Ferus va alçar els seus blàsters. Cap d'ells es va moure.
L'oficial va disparar. Ferus ja s'havia aprofitat de l'instant abans del tret i va saltar. Va disparar al sostre. Els perns que mantenien les cadenes en el seu lloc van caure. Les cadenes van caure. Va enrotllar a l'oficial amb elles.
Des que havia estat en la caixa de detenció, no estava segur d'on estava en el complex de la presó. Hauria de trobar la fàbrica. No estava segur de si Clive hauria pogut desactivar el carregador però havia d'assumir que el pla seguia endavant. Clive esperaria que aparegués. Si no, no tenia dubtes que Clive marxaria sense ell... si podia.
Ferus va travessar corrent els passadissos. Havia d'haver-hi una altra entrada a la fàbrica, una que havien d'usar els guàrdies.
La va trobar. Les portes blindades es van obrir gràcies a la targeta. El xivarri de la fàbrica va assaltar les seves oïdes.
M'alegro de donar-li en aquest lloc el petó de comiat.
Es va ajupir ràpidament darrere d'una màquina. La fila de presoners mantenia les seves cares cap al seu treball. Un guàrdia patrullava a dalt i a baix, a dalt i a baix. Ferus no veia interferències en la rutina. Al lluny, descansava la nau de transport, mentre una rampa traginadora introduïa caixa rere caixa en el seu interior.
Llavors va escoltar el cruixit d'un transmissor i va veure a un oficial baixant ràpidament pel passadís, cap a la nau. Un altre oficial s'apressava de la direcció oposada.
Ferus es cobria amb el soroll de les màquines i la rutina regular del guàrdia que patrullava. Mentre el guàrdia li donava l'esquena, ell va avançar ràpidament cap endavant i es va encarregar del primer oficial. L'oficial es va copejar el cap contra una màquina i va perdre el coneixement.
Mantenint el cap ajupit, Ferus va córrer més enllà del clam de les turbines que convertien el duracer en planxes i les transformaven en engranatges i clavilles. Va agafar un grapat d'engranatges mentre corria.
Per llavors els presoners li havien vist però no van dir res. Si un d'ells anava a escapar-se, ho faria o no ho faria. Ells ni li ajudarien ni li posarien obstacles. Però podia sentir el seu àvid interès en el seu progrés i la seva convicció que fallaria.
Les portes de la badia ja estaven obertes, i el segon oficial pujava pel rampa, llest per comptar manualment. Sens dubte esperava al seu company oficial d'un moment a un altre. Tenien una finestra de temps per fer això. Una vegada que fos incapaç de contactar amb l'oficial mitjançant el comunicador, l'oficial començaria a sospitar.
—Apareixes just a temps —Clive ja estava al seu costat.
—Blàsters —Ferus va dir la paraula no com una necessitat sinó com un advertiment.
—Què...
Ferus havia sentit l'onada de Força, advertint-li. Va apartar d'una empenta a Clive mentre el foc làser explotava sobre el seu cap. Va impactar en una màquina de planxes, enviant foc fos en totes direccions.
—Ens han descobert —va dir Ferus.
—Tu creus?
Van pujar la rampa corrent, zigzaguejant per evitar el foc dels guàrdies que anaven darrere d'ells. Van aparèixer soldats d'assalt i van pujar per la rampa. Clive va usar un vell truc, llançant el grapat d'engranatges rampa a baix. Els soldats d'assalt van relliscar i van caure. Amb una empenta de Força, Ferus els va donar un impuls extra, llançant-los al sòl de la fàbrica.
Clive li va dedicar una mirada de sorpresa però no hi havia temps per a preguntes. Clive va llançar la cullera, girant ràpidament, cap a l'únic oficial imperial. Li va copejar directament enmig del front amb tanta força que els seus ulls es van posar en blanc i va sofrir un col·lapse. Ferus va tancar ràpidament les portes de la badia.
—La cabina —va dir Clive—. Ara vindran a per nosaltres amb les armes grans.
—Aquestes no eren les armes grans?
Van córrer cap a la cabina i van travessar la porta. Dos pilots de càrrega es van aixecar d'on havien estat descansant amb un ull en el panell de l'ordinador de navegació. Van veure el blàster a la mà d’en Ferus i la mirada de determinació en els ulls d’en Clive.
Van alçar les mans.
—No em vaig apuntar per a això —va dir un.
—Jo tampoc —va dir l'altre.
—La porta està per allà —va dir Clive. Va pressionar el botó de la rampa de la cabina amb el puny.
Es van llançar fora, saltant de la rampa abans que copegés el sòl. Clive va prémer de nou el control de la rampa mentre Ferus encenia els motors.
La nau de transport va sortir disparada cap al cel. La presó es va convertir en un esborrall grisenc a la meitat de la jungla.
I llavors els primers caces van començar a elevar-se des de la plataforma d'aterratge.
—Han de ser tan fastigosament ràpids? —va murmurar Clive.
—Quin és l'estat del nostre sistema d'armes? —va preguntar Ferus, augmentant la velocitat.
Clive va revisar les lectures de l'ordinador.
—Uh, no gaire bo. Tenim un parell de canons làser de baixa potència.
—I...?
—Això és tot.
—Això és tot?
—Això és tot.
Ferus va fer una ràpida ullada a l'ordinador de navegació. Els caces imperials s'acostaven. El vaixell de càrrega era vell i lent. Les seves armes eren rudimentàries. Podien jugar a l'amagatall, però no hi havia asteroides pels voltants i de totes maneres seria com amagar a un wookiee darrere d'una branqueta.
—No hem arribat fins a aquí perquè ens converteixin en pols espacial —va dir Clive feroçment.
Però tots dos van mirar cap a les naus i van saber que estaven condemnats.


[1] Toffhead, de les paraules toff (petimetre) i head (cap). En el cas de Moffing, els adjectius en anglès que acaben en “-ing” indiquen o descriuen una característica d'alguna cosa o algú. Una traducció seria més o menys: Gran Moffing Toffhead. Aquest Gran Moff Cap de petimetres. (N. del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada