dilluns, 18 de juny del 2018

Mort a Naboo (I)


Mort a Naboo

L'últim dels Jedi 4

Jude Watson



CAPÍTOL 1

Les reunions amb l'Emperador sempre eren inquietants. Malòrum només esperava que aquesta no fos fatal.
Malòrum es va detenir davant la porta de l'oficina privada de l'Emperador, a gran altura en els pisos superiors de l'edifici d'oficines del Senat. Havia passat l'escàner d'armes. Com el súbdit més lleial de l'Emperador, era un procés que trobava insultant, però s’hi havia de sotmetre's. Una vegada que travessés aquestes portes, seria introduït davant Palpatine per Sly Moore, aquesta nul·litat amb cara de lluna que va aconseguir lliscar-hi fins a una posició de poder. Probablement fent xantatge als éssers adequats, va pensar Malòrum, perquè no podia trobar una altra raó per a la seva prominència. L'onada de gelosia habitual va passar a través d'ell mentre es preguntava, una vegada més, per què els altres tenien el que ell mereixia.
Va respirar profundament.
Necessitava un moment. Necessitava recordar-se a si mateix com de bé que estaven anant les coses. No importava quines mentides li hagués dit Darth Vader a l'Emperador, Malòrum sabia la veritat. Ell era el millor Inquisidor que tenia l'Emperador.
Preparat, Malòrum va avançar a grans passos a través del llindar. Va experimentar la seva batalla habitual de voluntats amb Sly Moore. Ella va lliscar cap a ell i ell va continuar cap a la porta de l'oficina interior de Palpatine, perquè no semblés que estava esperant al fet que ella li deixés entrar. Simplement va travessar la porta, lleugerament per davant d'ella, per descomptat.
Va calcular el temps perfectament.
La seva petita victòria va morir ràpidament quan Palpatine es va girar en la seva cadira per encarar-se amb ell. Immediatament, Malòrum va saber que aquesta no anava a ser una bona reunió.
Es va armar de coratge i va avançar entrant a la grandiosa habitació vermella. Li agradava aquesta oficina. El profund color vermell, les estàtues de brònzium dels Quatre Savis de Dwartiï, l'accés d'alimentació de dades que llançava informació constantment. Senties que veritablement estaves al centre de la galàxia, controlant a tothom en ella.
Palpatine li va mirar amb els seus pàl·lids ulls. Malòrum va desitjar, no per primera vegada, que Palpatine no hagués estat marcat tan odiosament durant la batalla amb Mace Windu. Era positivament inquietant; un pensaria que amb tot aquest accés a la Força podria trobar una manera de semblar més atractiu. Quan Malòrum es convertís en Emperador (un pensament que Malòrum només permetia que creués la seva ment ocasionalment; encara hi havia un llarg camí per recórrer) s'asseguraria de tenir descans de sobres i un viatge rejovenidor als excel·lents cirurgians de Belazura una vegada a l'any.
—Per què va donar l'ordre de volar el Temple Jedi? —L'Emperador li va disparar la pregunta. Massa abans per als preliminars.
—Estava seguint una ordre de Lord Vader...
—Ell va dir que diria això.
—Però és cert... Tècnicament. —Vader havia fet el suggeriment només per veure com reaccionaria Malòrum. Malòrum havia caigut directament en el seu parany protestant que tenia arxius que serien destruïts. El següent que va saber era que Vader li estava reprenent per tenir arxius que havien estat registrats al banc de dades principal dels Inquisidors.
Havia corregut el risc, tractant de volar el Temple. Realment havia gaudit tenint allà la seva oficina. Caminar pel gran vestíbul era emocionant. Era l'evidència visible de la grandesa desbancada pel poder de l'Imperi. Prova que una connexió amb la Força no era suficient; el que importava era com usaves el Costat Tenebrós de la Força.
Sabia que l'Emperador Palpatine estava frustrat amb l'aprenent amb el qual havia acabat. Havia esperat algú amb un poder impressionant, però en lloc d'això tenia un cos reconstruït amb una màscara de respiració. Darth Vader era poderós, però comparat amb el que podria haver estat... bé, qui no estaria disgustat?
El que Palpatine necessitava era un nou aprenent. Per la seva sensibilitat en la Força, Malòrum havia estat tret de la foscor. Palpatine li havia revelat que era un Sith. Li havia explicat el que era la Força amb detall i com, amb entrenament, Malòrum podria usar-la per aconseguir grans coses.
Malòrum havia esperat un accés major per això: sopars amb l'Emperador i els seus ajudants de major confiança; confidències per a ell només; invitacions als apartaments privats de Palpatine a l'exclusiva torre residencial República 500. En lloc d'això, ell mateix estava en la llista d'espera d'un apartament, a la mateixa altura de Senadors i buròcrates. Era desesperant!
Ara estava impacient per complaure a Palpatine i era menyspreat per Darth Vader a cada pas.
—Va excedir la seva autoritat —va continuar Palpatine. La seva mirada era tan esgarrifosa com un mes llarg de vacances a Hoth.
Malòrum va mirar cap a les estàtues de brònzium buscant inspiració, després va desviar la mirada ràpidament. Havia après a mantenir la seva posició amb l'Emperador. Mai discuteixis. Presenta el teu cas, llavors canvia el tema si pots.
—L'atac a Solace i als seus seguidors està en procés —va dir. Va desenrotllar la seva millor peça d'informació, la que mantenia en reserva com un jugador inexpert de sàbacc—. Tothom ha estat assassinat i la comunitat destruïda. S'ha confirmat que ella està morta.
—I ho va veure amb els seus propis ulls?
—Vaig rebre un informe del comandant —Esperava realment l'Emperador que recorregués tot el camí fins al nucli, fins a les antigues cavernes de l'oceà?
—Un Jedi no està mort fins que veus el cos. Informi'm quan això ocorri.
Havia estat acomiadat. Malòrum va prendre la decisió instantània de conservar la informació que tenia a Ferus Olin sota custòdia. Podria necessitar-la en una futura cita. I tenia plans per a l'antic aprenent de Jedi, plans que només començava a forjar. Ferus era l'únic ser que podia trobar que pogués connectar-li amb l'antic Darth Vader.
Malòrum es va inclinar i es va retirar, ignorant a Sly Moore i dirigint-se directament cap al turboascensor exprés. Mentre descendia per l'edifici d'oficines del Senat, va pensar sobre el que sabia... i el que encara havia de descobrir.
El seu tros d'informació més important era aquest: Sabia que Darth Vader era Anakin Skywalker.
L'Emperador no sabia que Malòrum sabés això. Abans que les cintes de l'atac del Temple haguessin estat esborrades, ell les havia vist. No havia estat un Inquisidor en aquell llavors, només un dels oficials d'intel·ligència Imperials de confiança enviats al Temple després de l'Ordre 66. Havia vist el que havia fet Anakin Skywalker. I havia vist al cavaller Jedi agenollar-se davant l'Emperador, el qual li hi havia anomenat "Darth Vader".
Des de llavors havia fet de la seva ocupació descobrir tot el que pogués sobre Skywalker. Suborns, vigilància i investigar el que havia ocorregut mesos abans.
Sabia que Anakin Skywalker havia estat un aprenent de Jedi en el mateix temps que Ferus Olin. Sabia que Skywalker era el pare del nen de la senadora Amidala, el nen que mai havia nascut. Sospitava que la senadora havia estat tractada a Polis Massa, però fins ara la desaparició dels registres havia detingut el rastre de sobte.
Els secrets contenien sorpreses. Una vegada que sabies els secrets d'una persona, tenies la clau per destruir-li.
Ferus Olin seria la clau.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada