dilluns, 19 de novembre del 2018

Fantasma Jedi (VIII)

Anterior


Capítol 8

Tash va cridar.
No va poder evitar-ho. La veu enutjada venia de tot arreu a al voltant seu, colpejant-la amb la força d'un cop de puny en l'estómac. Però no hi havia ningú a la sala. Mentre els ressons del seu crit s'esvaïen al llarg dels passadissos, Tash seguia mirant al seu voltant amb els ulls oberts pel temor. Va sentir una altra onada d'aire fred sobre ella, però aquesta vegada una sensació va penetrar en els seus ossos juntament amb el fred. Por.
Aterrida, es va allunyar de la sala maleïda. Però va anar massa lenta. Va sentir l'ona de fred glacial passar a través d'ella de nou. Va ser tan forta que va aclaparar els seus sentits, i tot es va tornar negre.

Tash es va despertar amb la sensació d'una càlida mà sostenint la seva. A poc a poc, va obrir els ulls, i va parpellejar a la llum de diversos panells lluminosos portàtils. La brillant llum feia un halo al voltant de l'amable cara somrient de FluxDeForça.
—Et posaràs bé —va dir suaument—. Només relaxa't.
Va intentar parlar, però la por semblava haver ofegat les seves paraules. Sabia que havia d'avisar als altres sobre la maledicció, però l'única cosa que va aconseguir dir amb veu raspada va ser:
—Hoole.
—He enviat a buscar-li —va dir FluxDeForça—. Els teus amics estaven en la seva nau. Estaran aquí en qualsevol moment...
—Estic aquí —va dir la brusca veu de Hoole quan el shi’ido va aparèixer al costat de FluxDeForça.
Igual que el crit anterior de Mangol, la veu de la Tash havia fet ressò a través de les parets metàl·liques de l'estació espacial. FluxDeForça i els caçadors de fortuna havien acudit corrent quan l'havien escoltat. Hoole estava visiblement alleujat de veure que la seva neboda estava fora de perill.
—Tash, què estàs fent aquí? —va preguntar.
Zak estava just darrere d'ell.
—Estàs bé?
FluxDeForça va detenir tota conversa.
—Per la Força! Ella l'ha trobat!
Va assenyalar pel túnel, on l'entrada a la biblioteca romania encara visible.
—No, no! —va cridar la Tash, aferrant el braç de FluxDeForça—. No vagis allà! Està maleïda. Està embruixada!
FluxDeForça va aixecar una cella.
—Està què?
—Hi havia una veu. No hi havia ningú allà, però alguna cosa em va cridar. Però hi havia un... —no sabia com descriure-ho—. Era com una ona de por.
—Tash, calma't —va dir FluxDeForça, els seus ulls blaus resplendint cap a ella—. El més important ara és que has fet una cosa que ningú més ha estat capaç de fer. Has trobat la biblioteca Jedi!
—Mangol la va trobar —va murmurar Tash—, i està mort.
FluxDeForça va arrufar les celles.
—Cert, però estic segur que no va tenir res a veure amb la pròpia biblioteca.
—Si que va tenir a veure —va dir amb desànim—. La llegenda diu que només un veritable Jedi pot trencar la maledicció del Costat Fosc. El caçador de fortuna no era un Jedi, i... —va prendre una respiració profunda—, i jo tampoc.
Hoole va posar una mà gentilment en l'espatlla de la Tash.
Al costat d’en Hoole, Devé va parlar amb la veu més càlida que el seu programa podia manejar.
—Tash, si això realment és una biblioteca Jedi, llavors seria el major descobriment galàctic en cent anys.
Tash va sacsejar el cap obstinada.
—No importa. Aquest lloc és perillós. Jo no penso tornar allà.
Els ulls negres d’en Hoole van estudiar a la seva neboda per un moment, llavors el shi’ido va assentir.
—Molt bé. Tornarem a la Mortalla per assegurar-nos que estàs bé. Després podrem discutir el nostre següent pas.
FluxDeForça no va estar d'acord.
—Vosaltres mateixos heu dit que Gog us persegueix. A la biblioteca, amb tot el coneixement que conté, podríeu trobar una manera de detenir-li. Esteu perdent un temps valuós.
El shi’ido es va encongir d'espatlles.
—La nostra decisió està presa.
Un núvol fosc va passar pel bell rostre de FluxDeForça però no va dir res. Els altres, no obstant això, no van ser tan silenciosos.
Domisari va dir que anava a tornar al solàrium també, però els altres dos caçadors de fortuna eren poc inclinats a marxar-se.
—Hem estat buscant la biblioteca durant setmanes —va dir un d'ells—, no podem simplement allunyar-nos d'ella ara.
Hoole va tornar al solàrium amb Zak, Tash, i Devé. En lloc d'entrar a la biblioteca, FluxDeForça els va seguir fins als nivells superiors.
—Només penseu en això —estava dient FluxDeForça quan van arribar al solàrium—. Vint mil anys de tradició Jedi s'emmagatzemen en aquesta sala. Penseu en els secrets que aquests llibres han de contenir! Tots els misteris de l'univers podrien ser respostos allà.
Hoole es va detenir en sec.
—Espero que tinguis raó, FluxDeForça —va dir. Va assenyalar cap a la pila de contenidors de càrrega que havien marcat els límits del campament de Mangol—. Perquè ara tenim un altre misteri que resoldre. El cos de Mangol ha desaparegut.
Tots van seguir el dit llarg i ossut d’en Hoole. El shi’ido tenia raó. El cos del cercador de tresors ja no estava.
Devé va fer la pregunta òbvia.
—Qui hauria agafat un cadàver? I per què?
Mirant al seu voltant, Zak va fer una pregunta que ningú havia considerat.
—On està Dannik Jerriko?
Els altres no van poder respondre. Es van adonar que Jerriko no havia arribat quan Tash va cridar. I no estava allà en aquest moment.
—Us ho he dit, està tramant alguna cosa —va insistir Zak—. Aposto al fet que va matar a Mangol i ara ha retirat la prova.
Tash era a punt d'insistir que no hi havia cap assassí, però abans que obrís la boca, un altre crit va vagar gemegosament a través de l'estació espacial. Va ser seguit per un altre desesperat crit demanant ajuda. En el solàrium, tots es van mirar entre si, i cada rostre es va posar pàl·lid.
Tots sabien el que anaven a trobar a la biblioteca. Els dos caçadors de fortuna estaven morts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada