divendres, 30 de novembre del 2018

Relats Recopilats Galaxy Guide 3 (V)

Anterior


5 Motí en el Rand Eclíptic

Voren Na’al va escoltar la següent història en el saló de tripulació de la fragata mèdica rebel. L'estava explicant Hobbie a un Luke Skywalker tremendament curiós i nostàlgic, durant un intercanvi d'històries sobre el seu difunt amic mutu, Biggs Darklighter. Es transcriu aquí la història amb el permís d'ambdues parts involucrades, per honrar la memòria de Biggs Darklighter.
Oficialment, la nostra missió al Sistema Bestine era lliurar una remesa de mineral de rubíndum —una substància fonamental per a la construcció de motors d’hipervelocitat— a les recentment construïdes Drassanes de l'Armada Imperial d'aquest sistema. Extraoficialment, Biggs i jo teníem la nostra pròpia missió. El meu vell amic Lindy estava destinat a Bestine, i en la seva última holotransmissió m'havia parlat dels seus nous amics... membres de l'Aliança Rebel. Tots dos estàvem ansiosos sobre el que pensàvem que havíem de fer. Quan arribéssim a Bestine, anàvem a escapar de la nau, trobar a Lindy, i unir-nos a la rebel·lió. Almenys, aquest era el pla.
Al principi, tot semblava anar bé. Gairebé massa bé. El capità, en un cop de pura sort per a nosaltres, ens va ordenar a Biggs i a mi abandonar el Rand Eclíptic i contactar amb el personal de la drassana que anava a prendre possessió de la remesa de mineral. El Capità Heliesk era un oficial extremadament eficient que usualment seguia els procediments amb detall. Ens preocupava que enviés tant al primer oficial com a l'oficial executiu de la nau en una missió com aquesta. Era contrari a la seva política habitual que almenys un de nosaltres romangués a bord en tot moment, i ens preguntàvem si sospitava alguna cosa.
Encara que estàvem nerviosos, tractàvem de veure el costat bo de la situació. No hauríem d'escapar de la nau després de tot, i atès que les nostres ordres eren buscar i trobar a algú, podíem utilitzar «oficialment» el nostre temps buscant a Lindy.
La nostra sorprenent sort va continuar, i Lindy ens va trobar gairebé immediatament. Ens va conduir a un hangar buit on ens va presentar a diversos dels seus amics. Tots ells treballaven en secret per a la rebel·lió, traient de contraban peces de naus estel·lars i matèries primeres fora del sistema perquè les usessin els rebels en la construcció de les seves naus. Estava esperant l'arribada d'un nou contacte rebel, al que només coneixia com a «Foc Estel·lar».
D'acord amb Lindy, aquest contacte ens ajudaria a prendre una nau i unir-nos a l'Aliança Rebel. La situació no era prometedora, però l'etern optimisme d’en Biggs va aconseguir evitar que em tirés enrere amb tot l'assumpte. Però quan la porta principal de l'hangar es va obrir i una esquadra de soldats d'assalt imperials va entrar en l'estructura voltada, vaig desitjar per la Força haver-ho fet.
Els soldats d'assalt aviat ens van envoltar i, com temíem, estaven liderats pel Capità Heliesk. Somreia confiat mentre s'acostava a nosaltres. Va haver-hi una llarga i dolorosa pausa mentre mirava directament als rostres de cadascun dels homes capturats, per acabar finalment amb nosaltres. El silenci va ser trencat abruptament quan ens va parlar a Biggs i a mi.
—Bon treball. Porteu aquesta escòria rebel de tornada a la nau. Tanqueu-los en la cel·la foc estel·lar.
Llavors em picà l’ullet i va deixar caure un cilindre de rang en el suós palmell de la meva mà.
El cilindre de rang servia com a clau per a les estances del capità, i una vegada que l'escorta de soldats ens va abandonar, vam anar directament cap a allà. El Capità Heliesk no estava molt lluny de nosaltres.
—Nois —va dir amb un somriure—, aneu a apoderar-vos de la nau.
El seu pla era senzill. L'Aliança necessitava el nostre carregament, però atès que seguia sent un valuós espia amb una considerable autoritat dins de l'Imperi, el capità no podia permetre's ser descobert com a simpatitzant de l'Aliança. La solució perfecta era un motí. Biggs i jo fingiríem una revolta i prendríem el pont. A partir d'aquí, podríem usar l'amenaça d'activar l'autodestrucció de la nau per obligar a la resta de la tripulació a marxar-se. Però el problema era el que podria passar una vegada abandonéssim Bestine. Era una Drassana de l'Armada Imperial, i segurament hi havia una quantitat considerable de caces TIE que podrien sortir en la nostra persecució.
El primer pas del pla va sortir bé, i la tripulació no va tenir cap altra opció que abandonar la nau. Amb l'ajuda de Lindy i els seus amics, vam poder manejar el pont i treure del planeta al Rand Eclíptic i el seu valuós carregament.
El següent pas era més espinós. L'Imperi tenia un nombrós complement de caces TIE estacionat a Bestine, i van sortir darrere nostre gairebé immediatament. Hi havia massa d'ells per contenir-los amb el feble armament del Rand Eclíptic, però només necessitàvem resistir el temps necessari per fer els càlculs per al salt a la velocitat de la llum. Biggs tenia aquesta lluentor familiar en els ulls.
Orientant el celler d'estribord de la nau cap a l'eixam de caces que s'acostava, va deixar anar la meitat del carregament de mineral directament en la trajectòria de les naus. Això va crear un camp d'asteroides a petita escala. Només uns pocs caces van aconseguir esquivar el letal mineral que surava a l'espai. Explosions disperses i enderrocs donant tombs van omplir l'espai darrere de nosaltres. Els pocs caces que van aconseguir travessar van ser incapaços d'impedir que saltéssim a l’hiperespai per començar una nova vida amb l'Aliança.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada