dimarts, 27 de novembre del 2018

Relats Recopilats Galaxy Guide 3 (II)

Anterior


2 Horror en la nit

Extret del diari de dades de Voren Na’al.
Us explico aquesta història amb les meves pròpies paraules, perquè jo estava allà, en les congelades cavernes de gel, vivint aquest malson amb la resta d'homes i dones de la base de Hoth. Penso que la raó principal que l'incident fos tan aterridor per a les persones involucrades va ser que va ocórrer sense previ avís. S'havien col·locat marcadors, s'havien explorat quilòmetres i quilòmetres de territori, i s'havia establert una manta de conjunts sensors, però tots els senyals indicaven el mateix. A part dels escassos i dòcils tauntauns que vàrem trobar, o d'algun ratolí de les neus ocasional, no detectàvem formes de vida prop de la Base Eco.
Amb això en ment, sobre nosaltres semblava surar una sensació de seguretat. A part dels gèlids elements d'aquest món, semblava que hi havia molt pocs perills. Tal vegada va ser aquest sentiment de seguretat el que va provocar que s'abandonessin algunes de les precaucions de seguretat habituals. Els Procediments Operatius Estàndard dictaven que els exploradors muntats havien de sortir en parelles perquè estiguessin millor preparats en cas de perill imprevist. Però la falta de qualsevol perill aparent i la falta de personal entrenat aviat van obligar als exploradors a viatjar en solitari. Afirmaven que d'aquesta manera podien cobrir el doble de territori.
Un dels primers senyals que no estàvem sols va ser el descobriment d'un tauntaun mort just en l'exterior de la base. Quan va ser conduït davant 2-1B, el droide mèdic va determinar que tenia el coll trencat. Sabedor de l'extrema resistència dels obstinats tauntaun per haver ajudat a posar la cadira de muntar a alguns d'ells, la idea que alguna cosa pogués trencar el coll d'un tauntaun era una mica més que una mica alarmant. El Comandant Derlin ho va registrar en el seu informe com una cosa que caldria investigar quan el temps ho permetés, però hi havia, comprensiblement, altres preocupacions més apressants.
El primer signe inconfusible de problemes va ser quan el Comandant Skywalker no va informar després de col·locar les seves balises sensores. El Capità Solo va sortir a buscar al seu amic en el fred letal de la nit, un acte aparentment suïcida. Va ser una nit fosca per a tots, i pocs van aconseguir dormir, però per sort va acabar amb un matí radiant de sol i el rescat de Skywalker i Solo. Però el pertorbador resultat d'aquest desastre en potència va ser que Luke havia estat atacat per alguna cosa. Tenia un profund tall en la cara i el pòmul destrossat. La simetria dels talls suggeria que havien estat unes urpes... unes urpes molt grans i molt esmolades. Després de tot, aquí fora hi havia alguna cosa.
Quan Luke va reviure en el tanc de bacta, va confirmar les nostres sospites. Aparentment havia estat atacat per alguna espècie de criatura, de més de tres metres d'altura, amb urpes letals i molt mal geni. Només havia vist una de les bèsties, però on hi ha una, deu haver-hi més. Immediatament, es va acréixer la seguretat de la base. El Comandant Derlin va ordenar patrulles de perímetre regulars, i les expedicions d'exploració van tornar al sistema de parelles.
No hi havia forma que ningú hagués sabut el que ocorreria després. Cert, tots ens havíem tornat una mica més cauts després de l'experiència del Comandant Skywalker, però ningú sabia l'autèntica magnitud del problema. Ningú podria haver-ho arribat a endevinar. Fins a la nit següent, és clar.
Va començar amb els udols. No era un soroll inusual, a causa de l'assot dels forts vents de Hoth, però aquella nit era més forta del normal, i d'alguna manera més esgarrifosa. Després va venir l'atac a Bervin, i una breu trucada de comunicador plena de pànic, interrompuda abruptament per un sonor rugit inhumà i un crit horroritzat, clarament humà.
Jo estava al centre de comandament aquella nit amb el Comandant Derlin quan va arribar la trucada. Ens apressàrem a anar al lloc de perímetre de Bervin només per trobar els senyals d'una lluita, però ni rastre del propi Bervin. Hi havia esquitxades de sang en la paret de neu oposada, on havia aparegut un gran túnel excavat. El rastre de sang continuava per l'estreta rasa per on aparentment havia estat arrossegat el cos de Bervin a través de l'obertura excavada en el mur, cap a la congelada nit de Hoth.
No van trigar molt a començar les trucades. El centre de comandament va quedar inundat d'informes d'atacs per tot el perímetre, tots seguint el mateix patró que aquest. Inquietantment, tots semblaven iguals: un sentinella solitari, atacat i arrossegat cap a la foscor. Vam fer preparatius per disposar els lliscants per a una acció nocturna, però no va haver-hi necessitat. Les bèsties van venir a nosaltres. Van venir, travessant els nostres murs de gel i neu acuradament tallats com si aquests murs estiguessin fets de mer plastifí. Van venir, amb urpes i ullals brillant per la sang de les seves víctimes recents i llançant els seus udols capaços de gelar la sang.
En el cor del seu, aparentment, descerebrat atac hi havia un denominador comú. Havia passat inadvertit en nombrosos incidents, fins que C-3PO i R2-D2 van cridar l'atenció del Comandant Derlin sobre aquest tema. Que la Força guardi sempre a aquests dos droides. S'havien adonat que les agudes xiuletades dels droides astromecànics dispersos per la Base Eco causaven atacs de fúria incontrolable a les criatures de gel. El propi R2 sentia por d'un atac semblant. Finalment, teníem un avantatge.
Tots els éssers de la Base Eco veien en els udolants i terribles monstres de l'Imperi una cosa molt pitjor que els wampes. Van contenir a les bèsties amb valor, determinació, innovació, i una mica d'artilleria pesada. Les criatures de l'exterior de la base van fugir. Devien haver quedat sadollades de foc blàster, perquè ja no vam tornar a veure-les. Les criatures de l'interior de la base van ser pasturades usant enregistraments de droides astromecànics per atreure-les lluny dels foscos passadissos gelats. Aquests gegantescos animals van ser atordits, deixant-los incapacitats, i se’ls va tancar en gàbies amb forts escuts en seccions menys vitals de la Base Eco. El personal rebel coneixia els senyals d'advertiment taronges i grocs enganxats a les portes de les gàbies, i les van sobrenomenar com a senyals de «no molestin».
Encara que van ser presos amb humor, hi havia un aspecte molt aterridor en els atacs dels wampes. L'aparent intel·ligència d'aquestes bèsties era tan esgarrifosa com qualsevol nit de Hoth. Treballaven junts, en atacs coordinats, probablement per defensar-se del que percebien com una invasió del seu territori. D'haver romàs més temps en aquest món gelat, no tinc cap dubte que hauríem tingut més nits plenes del seu horror.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada