divendres, 16 de novembre del 2018

Fantasma Jedi (Pr)


Fantasma Jedi
La Galàxia de la Por 5

John Whitman

Tash, Zak, i el seu oncle Hoole estan fugint del malvat científic imperial Borborygmus Gog. L'únic lloc on amagar-se està a Nespis VIII, una estació espacial abandonada.
El lloc havia estat la gran Biblioteca Jedi de Nespis VIII. Segons Devé, la biblioteca encara està allà, però està maleïda... i embruixada pel fantasma d'un Jedi.
Si poden trobar la biblioteca, potser Tash i Zak puguin trobar una manera de detenir a Gog.
Però quelcom malvat mora a Nespis VIII.
I és molt més temible que un fantasma Jedi.



Pròleg

La porta de la llançadora es va obrir al paisatge gris d'un món mort. El vent udolava per la seca plana, xiulant entre les esmolades lloses dentades de roca que semblaven sorgir de la terra com arbres de pedra.
Borborygmus Gog va sortir a trompades de la llançadora. Estava frustrat.
La seva frustració es va convertir en pur odi quan va veure el que li estava esperant en la superfície del planeta.
—Quin plaer tan inesperat —va dir amb desdeny.
Darth Vader resistia l’udolant vent, més fort que les esmolades roques al voltant seu.
—Estic aquí per arreglar el Projecte Critestel·lar.
Gog li va mirar.
—El Projecte Critestel·lar no necessita ser arreglat.
Vader va inclinar el cap cap endavant, baixant la mirada cap al doctor.
—Està segur? Hoole ha demostrat ser un enemic formidable. Ja li vaig advertir que no fos massa confiat. Ara Hoole ha arruïnat les quatre primeres etapes del Critestel·lar, i encara està en llibertat, gràcies a la seva incompetència.
La pell de l'esquena de Gog es va estremir. Odiava a Vader, odiava el seu poder i la seva arrogància. Gog desitjava aquest poder... fins i tot més del que desitjava prendre el lloc de Vader al costat del tron de l'Emperador. Gog era un shi’ido, un canviaforma. Va sentir la temptació de transformar-se en una bèstia wampa dels gels i estripar la gola de Vader. Mirà cap al sabre de llum que penjava del cinturó de Vader. Estava segur de poder arribar a Vader abans que el Senyor Fosc tragués la seva arma.
Però Vader també empunyava la Força, i en contra d'això, Gog no tenia defensa. Almenys no encara.
—El projecte està en una etapa molt important. El cinquè experiment és crucial. A més, el propi Emperador em va posar al càrrec del Projecte Critestel·lar. És la meva responsabilitat —va dir Gog.
L'aspra respiració de Vader es va sentir clarament a través de la seva màscara.
—I el propi Emperador m'ha demanat que m'asseguri que procedeix sense interferències. Ja he ordenat la mort de Hoole i la seva família.
—No! —va etzibar Gog.
La veu del Senyor Fosc es va tornar amenaçadora.
—Què?
Gog es va recuperar i va dir amb calma:
—És a dir, hi ha una cosa peculiar en els nebots de Hoole... especialment en la neboda. Mereixen ser estudiats més profundament.
—Ha intentat utilitzar-los amb el seu projecte Màquina de Malsons i ha fracassat. Ara ells ho amenacen tot —es mofà Vader.
—Però...
—L'ordre està donada —el va interrompre—. Ja he enviat a un assassí per trobar-los.
Amb això, Vader es va donar la volta i es va allunyar. En algun lloc aquí fora, la seva nau i els seus soldats aguaitaven.
Gog va resistir la urgència de treure el seu blàster i disparar-li per l'esquena. El Senyor Fosc s’adonaria sense donar-se la volta encara que tan sols busqués la seva arma. Vader tenia la Força.
La Força. Si els seus plans tenien èxit, Gog necessitaria alguna cosa per derrotar la Força.
Un somriure fred es va lliscar pels llavis d’en Gog. No li havia dit a Vader per què li interessaven els nebots de Hoole (especialment la neboda). I per què el cinquè experiment era tan important.
Tenia a veure amb la Força.
Gog sabia que havia d'actuar ràpid si volia vèncer a Vader. Es rigué dintre seu. Vader volia als Arranda morts. Gog els volia vius.
Hoole i els seus amics tindrien sort si l'assassí de Vader els trobava primer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada