dijous, 15 de novembre del 2018

Estrella de la Mort (LXXI)

Anterior


71

LLANÇADORA MÈDICA E-2T 5537
Dance es va deixar caure en el seient del pilot i va encendre el processador central. Van aparèixer les pantalles integrades.
—Motor sublumínic encès —va dir—. Ara, si algú ens obre la porta...
El Control de la Porta va demorar només un parell de segons a consultar pel comunicador:
—Llançadora mèdica E-2-T Cinc-Cinc-Tres-Set, per què encén motors?
Dance va mirar a Uli. Uli va activar el comunicador.
—Aquí el Dr. Kornell Divini, nombre d’op 504614575. Hem de fer una recollida d'emergència.
—Transmeti les seves ordres, Doctor.
Uli va mirar a Dance.
—Fes-ho, Vil.
Dance va enviar l'arxiu.

BIBLIOTECA I ARXIUS, ESTRELLA DE LA MORT
La línia de comunicació recablejada es va encendre. Atour va agafar l'auricular.
—Control de Vol —va dir.
—Control de Vol? L'estació de comunicacions ha d'haver-me donat la connexió incorrecta. Ho sento.
Atour va parpellejar.
—Amb qui intenta posar-se en contacte?
—La biblioteca. Aquí el Tinent Esture. Un androide que estàvem estudiant va sofrir una descomposició de firmware i necessitem parlar amb el seu supervisor.
—Ho sento no puc ajudar-ho, tinent... estem una mica ocupats aquí.
—D'acord. Canvi i tallo.
Atour va tallar la connexió i va començar a suar. Això era dolent. Tornarien a comprovar el nombre i trucarien de nou. Si no contestava —i havia de contestar, en cas que fóra Control de la Porta de la Badia—, sabrien que alguna cosa anava malament, i de seguida enviarien a algú per tenir una petita xerrada amb ell. Els droides que sobtadament es posaven en blanc eren bastant rars com perquè sospitessin d’alteracions. Això sumat al fet que un número de comunicador es va connectar malament més d'una vegada, amb tot això un oficial imperial podia treure conclusions.
Quant temps tenia? Minuts, amb sort. Segons, més probablement...
El comunicador es va encendre una altra vegada. Atour el va activar.
—Control de Vol.
—Control de Vol, aquí Control de la Porta de la Badia Cinc-Set-Cinc-Quatre-U. Tenim ordres de sortida d'una Llançadora Mèdica I-2T.
Atour va tractar de sonar avorrit.
—Nombre d'ordre?
El tècnic va llegir el codi. Atour va comptar lentament fins a tres.
—Ah, sí, aquí està. És un nombre vàlid, control. Deixi'ls sortir.
—Entès, Control de Vol.
Atour va apagar el comunicador i es va inclinar en la seva cadira. Ara si la programació de P-RC3 seguia funcionant, la nau salparia en un moment o dos, i si algú intentava detenir-la amb el raig tractor amanyat... el que podria succeir, perquè Control de Rajos Tractors no tindria una còpia de l'ordre de la nau en el seu ordinador més que el veritable Control de Vol... llavors, en teoria, el raig no funcionaria i podrien volar lliures.
En teoria.
En qualsevol cas, no hi havia res més que ell pogués fer ara. Es va aixecar i es va apartar de l'escriptori. Si l'avaluació del perill de la Teela Kaarz era correcta, i si els rebels podien llegir els plànols prou bé per detectar l’error de disseny —ambdues suposicions raonables—, llavors a l’Estrella de la Mort podrien quedar-li només uns minuts més d'existència. Si de fet aquest resultava ser el cas, ell sabia on volia passar els últims minuts.
Atour va entrar a la biblioteca fins a quedar envoltat de prestatgeries de diversos emmagatzematges de dades. Cintes, xips, discos, fins i tot llibres. Com sempre, estar envoltat pel coneixement li reconfortava. Es va asseure en un banc.
Era una pena que mai escriuria aquest llibre. La destrucció de l’Estrella de la Mort hauria estat un capítol final potent. Ah, bé... tal vegada algú algun dia posaria l'estilet en la pantalla i explicaria la història.
Atour va somriure. Va respirar profund l'aire florit.
Estava satisfet.

SALA DE CONTROL DEL CENTRE DE COMANDAMENT, ESTRELLA DE LA MORT
Tarkin estava dempeus observant el gràfic del planeta i la lluna a mesura que l'òrbita del món s'acostava a completar-se.
Vader havia tret el seu esquadró TIE d'elit i derrocat a diversos dels rebels, encara que això no havia estat necessari. No podien fer mal a aquesta estació. Res podia.
Es va acostar un tinent d'operacions. Tarkin el va mirar. L'home estava òbviament preocupat.
—Hem analitzat el seu atac, senyor, i hi ha un perill —va dir.
Perill? Impossible!
—Haig de tenir la seva nau esperant?
Tarkin va mirar fixament a l'home.
—Evacuar? Al nostre moment de triomf? Crec que sobreestima les seves possibilitats. —Es va tornar per veure el gràfic.
Tallar i córrer just quan eren a punt d'acabar amb la base principal de la Rebel·lió? Absurd!
—Base rebel, tres minuts i comptant —va dir la veu de l'altaveu.
Quin dany podrien possiblement fer els últims pocs caces en aquest moment? En menys de tres minuts, serien orfes, una presa fàcil, i la guerra estaria efectivament guanyada.

CONTROL DE FOC DEL SUPERLÀSER, ESTRELLA DE LA MORT
Tenn Graneet mirava el gràfic en la seva pantalla. L'objectiu estaria a l’abast en un parell de minuts.
La seva boca estava tan seca com la sorra del desert, la seva panxa regirada com el mar en una tempesta. No podia fer això. No podia assassinar un altre món més. Però tampoc podia detenir-se. Si fora a abandonar el lloc, un altre artiller estaria aquí per substituir-lo en tan sols uns minuts i ell estaria en el calabós amb una marca de mort militar sobre ell.
Què anava a fer ara?

LLANÇADORA MÈDICA E-2T 5537, SISTEMA YAVIN, ABAST GORDIÀ
Les portes de la badia es van obrir, i Vil va accelerar. La petita nau es va disparar cap a fora. Ara tot el que havia de fer era mantenir-se en la ranura...
—Llançadora Mèdica E-2-T Cinc-Cinc-Tres-Set, aquí Control de Vol. A on va?
—Control de Vol, aquí el Tinent Fayknom —va dir Vil—. Hem de fer una recollida d'emergència.
—No tinc cap registre del seu pla de vol.
Fes temps, Vil!
—Eh, aquest no és el meu problema. Jo només volo on m'indiquen. Verifiqui amb el Control de la Porta, ells ens van autoritzar.
—Estem tractant de fer això ara, tinent. Doni la volta i torni al moll fins que ho aclarim tot.
—Negatiu, Control de Vol. Aquesta és una missió prioritària. Si tornem, serà massa tard per fer el nostre treball.
L'oficial de Control de Vol estava entre l'espasa i la paret, ho sabia Vil. Tenia els seus protocols, i no s'estaven complint. Però algú havia obert les portes i va deixar partir la llançadora, així que tal vegada es tractava d'un error de computadora. No seria la primera vegada.
—Aquí TIE X1 —va venir una veu profunda pel comunicador—. Quin és la naturalesa de la seva missió, llançadora?
Vil va sentir que les seves entranyes es congelaven. Qualsevol pilot de caces estel·lars que pogués diferenciar un tractor d'un compressor coneixia aquesta designació. El mateix Vader estava en el comunicador.
—Una nau imperial entrant ha estat danyada pel foc rebel —va dir Vil—. Tenen ferits.
—No tinc coneixement d'aquestes arribades imperials —va dir Vader—. Torni a l'estació.
—Entès, Lord Vader. Tornem a l'estació. —Va apagar el comunicador.
—Què? —va dir Ratua—. Estàs boig?
—Relaxa't —va dir Vil—. No anem a tornar. Però si ell pensa que ho farem, guanyem uns segons més per allunyar-nos. Som més ràpids que ell, una vegada que estiguem en moviment. No podrà... uh-oh.
—Què? —Això va venir de la Teela.
—Ve cap a nosaltres.

TIE X1
Al mateix instant en què havia vist aquesta llançadora mèdica, Vader havia sentit que alguna cosa anava malament, un clam del Costat Fosc. Mentre li ordenava a la llançadora que tornés a l'estació, en va tenir prou amb un moment de sondeig amb la Força per reconèixer una ment que li resultava familiar.
Hi havia diversos a bord, cap d'ells febles mentals, però... una dona... on l'havia sentit abans?
Ah, la tenia. A l'estació, quan l'havia recorregut durant la construcció. Un dels constructors, una arquitecta, l’havia fet fora dels seus pensaments, com si li tanqués una porta en la cara. Li havia impressionat la intensitat de la seva ment i voluntat.
Què estava fent una arquitecta en una nau de rescat mèdic?
I llavors ho va saber: desertors!
La seva còlera va augmentar. Hi havia tantes coses en aquest projecte que ell no havia pogut controlar. Bé, podria ocupar-se d'això! Els Ala-X podrien esperar un moment o dos més. Ell mateix s'ocuparia d'aquests traïdors. Aprendrien que resistir-se a Darth Vader era fatal...
Mentre ell i els seus companys d'ala s'acostaven, la nau mèdica es va inclinar en un ajustat gir d'alta acceleració. Vader va sentir el teixit de la Força estremir-se mentre ajustava la seva trajectòria per interceptar-los.
Va obrir el canal una altra vegada.
—Torni a l'estació, llançadora, o vaig a disparar-li —va dir.

LLANÇADORA MÈDICA E-2T 5537
Estaven en seriosos problemes, Vil ho sabia. Ni tan sols estaven armats, i Darth Vader era el millor pilot de la galàxia. Va recordar haver dit alguna vegada alguna cosa en el sentit que probablement anava a destruir la seva pròpia nau si alguna vegada es trobava en la mira de Vader... que d'aquesta forma almenys podria triar quan morir.
Encara que ara no era només la seva vida la que estava en joc.
Desesperat, Vil va passar mentalment per cada truc en el qual va poder pensar. Cap d'ells anava a funcionar. Estaven fregits.
Tret que...

TIE X1
Vader es va acostar. La computadora de punteria va enfocar l'exploració. Tenia una fixació. Fossin el que fossin, espies, potser?... no importava. Els eliminaria i tornaria a la tasca principal.
Va prémer els botons de tret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada