divendres, 23 de novembre del 2018

Exèrcit del Terror (VI)

Anterior


Capítol 6

Zak i Hoole van aixecar els braços per protegir-se la cara. Tash va estrènyer la seva abraçada amb Amma.
El fum s'elevava des de la porta rebentada. Segons després, un esquadró de soldats va saltar a través de la porta oberta, amb els blàsters encenent l'aire amb trets d'energia. L'Imperi els hi havia trobat!
Llavors Zak va veure a un soldat molt més alt que la resta. La figura va rugir mentre sacsejava el seu cap pelut. Era un wookiee.
—Chewbacca! —va cridar Zak.
El wookiee va rugir de nou.
—Alto-el-foc! —va ordenar la veu d'una dona. El tiroteig es va detenir immediatament.
Darrere del wookiee, altres tres figures van sortir del fum. Hi havia un home ros, un de bru que es movia amb un aire arrogant, i una bella dona jove que tenia els ulls clars i el port orgullós d'una líder natural.
—Princesa Leia! —va dir Tash emocionada—. Luke, Han! Què esteu fent aquí?
En Han Solo va ficar el blàster de nou en la seva funda.
—Podríem fer-vos la mateixa pregunta, noia. No us hem vist des que tots vam escapar de D’vouran.
La Leia els va estudiar a cadascun, fins i tot a Devé, amb una mirada irònica en el rostre.
—Vosaltres quatre teniu l'hàbit d'aparèixer en els llocs més estranys. Només puc suposar que això no és una coincidència.
—Com ha dit Han Solo —va respondre Hoole—, podríem dir el mateix de vosaltres.
Hi havia deu soldats amb els líders rebels, Zak va veure els emblemes en els seus uniformes. Va reconèixer el símbol rebel dels informes de notícies clandestins que havia vist en l’HoloNet.
—Ho sabia! —va dir—. Sou rebels. Ho vaig dir des del moment en què us vaig conèixer.
Els ulls foscos d’en Hoole van retornar la mirada fixa de la Leia.
—Puc assumir que heu vingut aquí per saber més sobre el Projecte Critestel·lar?
La Leia va estar sorpresa, però només per un moment.
—En realitat, hem vingut a destruir el Projecte Critestel·lar. Després de D’vouran, vam començar a investigar el Departament de Ciències Imperial i vam saber que l'Imperi estava tramant alguna cosa... com de costum. Finalment vam obtenir el nom Projecte Critestel·lar i el vam rastrejar fins aquest planeta.
—Només per trobar que us havíeu avançat —va dir Luke Skywalker. Li guinyà un ull a la Tash, i ella va sentir la Força fluir entre ells, just igual que en la seva primera trobada. Era un formigueig calent i elèctric, com si estigués en un extrem d'un cable amb Luke en l'altre. Junts, feien una connexió—. Sabia que hi havia quelcom més en vosaltres del que semblava —va dir, mirant directament a Tash.
Els ulls d’en Zak es van il·luminar.
—Bé, és genial que estigueu aquí. Podreu proporcionar-nos una sortida del planeta. La nostra nau va ser colpejada per un canó d'ions i ens vam estavellar... aterrant.
Han va assenyalar amb el polze per sobre de l'espatlla.
—Sí, ens vam quedar fregits per la mateixa arma. Les nostres naus van colpejar la superfície bastant fort a uns cinquanta quilòmetres d'aquí, però el Falcó Mil·lenari no està massa danyat. Gràcies a les meves mans.
Chewbacca va bordar una mica sarcàstic.
—Sí, i a les de Chewie també —va traduir Han—. De totes maneres, vam deixar a alguns tècnics treballant en el problema. La nau hauria d'estar llesta per volar quan tornem.
—Podrem marxar-nos tan aviat com ens assegurem que el Projecte Critestel·lar està destruït —va dir la Leia—. I, si és possible, ens agradaria interrogar a l’ésser que està darrere del projecte. Les nostres fonts diuen que és...
—Un shi’ido anomenat Borborygmus Gog —la va interrompre Hoole—. Ho sabem.
Els ulls de la Leia es van engrandir. Era evident que estava impressionada. Hoole va continuar:
—Però em temo que no sereu capaços d'interrogar-li. Va morir fa alguns dies. Estic segur que qualsevol informació vital va morir amb ell.
—Sona com que teniu una gran història per explicar —va dir Han, sacsejant el cap.
—Més tard —va dir la Leia—. Ara mateix, hem de comprovar que Gog s'ha anat, per estar segurs. 3PO! R2!
Un androide daurat d'aspecte humà, molt similar a Devé en forma, va arrossegar els peus cap endavant, seguit per un company grassonet amb forma de barril. Tash i Zak van reconèixer a C-3PO i R2-D2.
—Aquí, Altesa! —va cridar l’androide daurat, 3PO—. Estàvem, ehem, cobrint la rereguarda.
R2 va emetre una sèrie de xiulades i grinyols.
—Calla, R2! —va dir 3PO—. No pots protegir els teus servos de l'oxidació!
La Leia no els va fer cas.
—R2, connecta't a la computadora principal. Vull saber tot el que cal saber sobre el Projecte Critestel·lar.
Amb una xiuletada alegre, R2 va rodar cap a la consola i va ficar la seva interfície en un endoll obert.
—He estat duent a terme la meva pròpia recerca des d'un angle diferent —va explicar Hoole—. Ens vam trobar amb Gog abans que sabés que la seva caserna general estava aquí a Kiva. Quan vam arribar aquí, aquesta instal·lació estava abandonada i no queda gens del projecte.
—Excepte ell! —Tash es rigué, aixecant al nen petit sobre les seves espatlles. Havia agafat la seva única trena de pèl ros i estava tirant d'ella—. El vam trobar en aquest tanc-ou.
—I qui ets tu, petit? —va dir la Leia, sostenint la cara grassoneta del bebè entre les seves mans.
—Amma! —va xisclar el noi.
—Creiem que aquest és el seu nom —va explicar Tash—. És l'única paraula que coneix.
La Leia va passar un dit a través d'una gruixuda capa de pols acumulada en la part superior d'una consola informàtica.
—Sembla com si aquest lloc hagués estat abandonat des de fa algun temps. Com podria el bebè haver sobreviscut?
Hoole va assenyalar al tanc amb forma d'ou.
—Crec que aquest és el propòsit d'aquest tanc. Se suposava que havia de mantenir al nen amb vida durant l'absència de Gog.
—Aquest Gog, deuria d'haver estat planejant experimentar amb el bebè —va dir Han, despectiu—. Aquests imperials són més viscosos que Jabba el Hutt.
—Bé, sembla que va trobar el seu destí abans que pogués fer-li res a aquest petit —va dir Luke, fent pessigolles al bebè sota la barbeta. Amma rigué.
R2 va deixar escapar una xiuletada excitada.
—Sa Altesa —va dir 3PO—. R2 diu que ha descarregat els arxius d'aquest equip als seus bancs de memòria. Si alguna vegada va haver-hi algun arxiu sobre el Projecte Critestel·lar, ha estat destruït.
—Ho sabia —va dir Hoole—. Gog era massa acurat com per deixar registres sobre això. El que estigués planejant, s’ho ha emportat a la tomba.
—Bé, llavors assegurem-nos que no ens emportem res a la nostra —va dir Luke—. Vull deixar el planeta abans que els problemes ens trobin.
—Relaxa't —va dir Han amb un badall—. Quins problemes podrien trobar-nos en un lloc desert?

Unes hores més tard, Zak i Tash estaven obrint-se pas a través de les roques de Kiva una vegada més. Havien advertit als rebels sobre les estranyes criatures ombrívoles, per la qual cosa el grup mantenia els ulls oberts mentre viatjaven. Darrere dels dos Arranda marxava l'esquadró de deu soldats rebels. Luke Skywalker caminava amb Tash i Zak, mentre Hoole caminava davant, parlant en veu baixa amb la Princesa Leia i Han Solo. Davant de tots ells avançava el poderós Chewbacca, amb els seus aguts sentits wookiee escanejant el paisatge a la recerca de problemes.
Zak, Tash, i Luke Skywalker s'alternaven per carregar al bebè. Amma tirava dels seus cabells i passava les mans per les seves cares mentre reia i amanyagava.
—No sé com anem a cuidar a aquest nen —va reflexionar Hoole—. No tenim cap forma d'alimentar-li, tret que pugui menjar els subministraments que vam portar de la nostra nau.
—No cal preocupar-se per això ara —va respondre Luke—. Tot el que demanda és atenció. És com si ningú l'hagués agafat o abraçat abans.
—Això és trist —va dir Tash—. Tal vegada és un orfe.
—En aquest cas, sé com se sent —va dir Zak.
—Jo també —va afegir Luke Skywalker serenament.
—Bé, ja no serà un orfe mai més! —va dir encoratjada Tash—. Ens té a nosaltres —va sostenir al bebè en l'aire—. Amma, a partir d'ara Zak i jo som el teu germà i la teva germana, i tu ets oficialment part de la família Arranda.
—Amma! —va xisclar el bebè feliçment.
Amma es va retorçar tant que gairebé li cau a Tash.
—Uff, s'està tornant pesat. Zak, llest per a un altre torn?
Zak va agitar els braços com si fossin fideus humits.
—Jo no. Els meus braços són a punt de caure. Luke?
El rebel ros es va encongir d'espatlles.
—Ho sento, nois. Haig d'anar al capdavant amb Chewie. Tal vegada un dels comandos agafi el torn. Ei, Rax!
Un dels comandos rebels es va obrir camí cap al davant.
—Sí, senyor?
—T'importaria fer una mica de cangur?
El comando va sospirar. Podien dir que no li agradava la idea, però Luke era un heroi de la Rebel·lió, per la qual cosa Rax es va penjar el rifle blàster per sobre de l'espatlla i va agafar a Amma entre els seus braços. Amma va enfonsar el cap en el coll del soldat.
—Amma!
—Li agrades! —Tash rigué.
—Hurra —va gemegar el soldat.
Es van posar en marxa.
Aviat van arribar a un camp de roques, situades com un petit bosc de pedra. Hi havia altes roques primes que s'elevaven més enllà del cap d’en Hoole, i més baixes i gruixudes que només li arribaven a la cintura a Tash. Encara que pedres com aquestes cobrien el planeta sencer, allà s'alçaven tan enganxades que una persona amb prou feines podia lliscar-hi entre elles.
En Han Solo va ordenar un alt.
—No podem passar per aquí i seguir veient les esquenes dels altres —va explicar—. Haurem de dispersar-nos i passar el millor que puguem.
—Tal vegada hauríem de fer marrada —va suggerir la Leia.
—Perdríem molt temps —va respondre Han—. A més, dubto que hi hagi res de què preocupar-se.
—M'asseguraré d'això —va dir Hoole.
Va tancar els ulls. Al principi, va semblar tremolar com si tingués fred. Llavors la pell es va arrossegar a través dels seus ossos, i en un obrir i tancar d'ulls, havia canviat la seva forma... a la d'una llarga i prima serp. La serp era gairebé transparent, i difícil de veure en la llum grisenca de Kiva.
R2 va xiular.
—Molt cert, R2 —va replicar 3PO—. Com una serp de cristall, l'amo Hoole no tindrà problemes per explorar aquestes roques —3PO va baixar la veu—. M'alegro que vagi en aquesta direcció, i no cap a mi!
La serp de cristall reptà a través del camp de roques, lliscant-se ràpidament a través de les obertures. Uns moments més tard van veure un centelleig de llum en l'altre extrem. Amb un esborrall de moviment, la serp va canviar de nou a Hoole. L'alt shi’ido va agitar els braços. El camí era segur.
La Leia va agitar els braços en resposta.
—Entesos, tothom, trenqueu la formació. Apressem-nos a passar.
Els comandos rebels van trencar files, i tots van començar a obrir-se camí a través del bosc rocós. Com eren els més petits, Zak i Tash es van lliscar fàcilment a través del laberint de roques, i ràpidament van arribar a l'altre costat, on Hoole els esperava. Van veure com, d'un en un, els rebels arribaven en aquest extrem del camp. En uns instants tots havien arribat, excepte...
—On està Rax? —va preguntar Han.
—On està Amma? —va preguntar Tash.
—Estava just darrere meu —va dir un dels comandos—. Vaig pensar que estava...
El rebel no va acabar la frase. Un terrible crit va esquinçar l'atmosfera tranquil·la.
Tothom es va submergir de nou en el bosc de pedra, corrent en la direcció del crit. Zak i Tash van ser els primers d’arribar, seguits de prop per Hoole, Han Solo i Luke Skywalker. El que van trobar va fer que tots panteixessin.
Amma estava tendit en el terra, arraulit en una bola, sanglotant. Semblava com si hagués caigut. Al costat d'ell jeia el rifle blàster d’en Rax, la seva roba, la seva motxilla, i fins i tot les seves botes.
No obstant això, el comando havia desaparegut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada