dimarts, 27 de novembre del 2018

Relats Recopilats Galaxy Guide 3 (III)

Anterior


3 En les trinxeres

Extret del diari de dades de Voren Na’al.
Anteriorment a Hoth, la meva experiència de combat havia estat extremadament limitada. Per descomptat, hi havia hagut alguns moments tibants i fins i tot un o dos tirotejos en el passat. De fet, aquest tipus de situacions són gairebé impossibles d'evitar quan viatges amb l'Aliança Rebel. Però per a mi, i ja posats, per a gairebé ningú de la resta del personal de la Base Eco, res s'acostava al que vàrem experimentar sota el bloqueig de la flota imperial. Res silenciarà mai el ressò dels tronadors passos d'aquests mastodòntics caminants imperials. Hi ha nits en les quals em desperto amb suors freds, amb aquests cops de malson ressonant encara en la meva ment.
La primera vegada que vaig escoltar el so llunyà d'aquests monstruosos peus mecànics copejant la superfície nevada de Hoth, vaig pensar que tal vegada seria la meva imaginació. Cap dels soldats al meu voltant sabia molt sobre els caminants; havíem sentit parlar d'ells, però mai havíem vist un a prop, ni érem capaços d'imaginar com d'aterridors que podien ser aquestes horribles màquines.
El so es va anar fent cada vegada més fort. Va haver-hi una inquietant crida de comunicador per part dels nostres exploradors en el Cingle Nord, i va acabar amb una frase tallada abruptament per la meitat i el fantasmal espetec d'un canal tancat per la força. Caminants imperials. La idea d'enfrontar-se a aquestes bèsties sense una bona cobertura ni formidables vehicles de combat bloquejava les nostres ments.
L'única cosa que va impedir que la por campés a plaer en les files va ser la formació tancada de lliscants de neu del Grup Murri rugint sobre els nostres caps en aquell mateix instant. Va provocar víctors espontanis dels soldats nerviosos ajupits al meu voltant. Tots havíem vist als nostres pilots de lliscants de neu realitzant diàriament maniobres en els simuladors, abans que els lliscants haguessin estat adaptats al fred. Però mai abans havíem vist a l'esquadró complet en vol, i era una visió encoratjadora. No estic segur, però crec recordar haver vist com el lliscant al capdavant agitava amb prou feines imperceptiblement les ales en passar, com si fos un gest de confiança que ens digués «poseu-vos còmodes; nosaltres ens ocuparem d'això».
Però malgrat tota la confiança i heroïcitats de la galàxia, res podria haver detingut a l'Imperi aquest dia. Els caminants eren simplement massa poderosos. Tot el que vam poder fer va ser realitzar una retirada amb èxit. El pla mai havia estat rebutjar les tropes imperials, ni tan sols aguantar la seva embranzida. Però va haver-hi moments en els inicis de la batalla en els quals tots ens sentíem com si tinguéssim alguna oportunitat. Jo estava allà, en aquella trinxera, només com a observador. Vaig arribar amb un hologravador en una mà i una tauleta de dades en l'altra. Però va passar poc temps abans que, sense polsim de penediment, em trobés abandonant aquestes eines aparentment inútils i les canviés pel fred consol d'un rifle blàster. Al final, com els meus companys, em vaig trobar en una carrera desesperada a la recerca de la seguretat dels transports quan els soldats imperials van entrar com un eixam en la Base Eco mentre estava sent evacuada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada