dijous, 6 de febrer del 2020

Deute de vida (XLII)

Anterior


CAPÍTOL 42 

No és d'estranyar que Sloane no tingués ni idea del que era Jakku. El planeta es troba en els límits de les Extensions Occidentals. És tan remot que Sloane no està segura de si estan en la galàxia. El sistema està prop de l'Espai Desconegut, l'extrem inexplorat de la galàxia. Més enllà hi ha terribles tempestes de nebuloses i pous gravitatoris. Tot aquell que ha intentat creuar l'espai que hi ha més enllà de la galàxia no ha tornat mai. De vegades han arribat algunes comunicacions distorsionades i tallades: missatges que adverteixen d'anomalies geomagnètiques i vents de plasma fulminants.
Van amb la seva nau de càrrega cap a la superfície. El planeta que els espera és un lloc desolat, inhòspit. Solament hi ha sorra, pedra i cels descolorits. Aterren prop d'un petit assentament oxidat que hi ha al costat d'un extens salar.
Sloane i Brentin surten de la nau.
Sloane fa una ganyota i es toca la ferida. La mà queda tacada de vermell. Li dóna uns petits tocs a la ferida. «Em posaré bé», pensa. Això espera.
El sol és abrasador. L'aire és més sec que la pols d'os.
Entren en l'assentament i Sloane es dirigeix cap a una cantina. Bé, és massa primitiu per merèixer-se aquest nom. És una barra feta de trossos de ferralla soldats sota un sostre tort ple de forats. A l'altre costat de la barra hi ha un home sense afaitar amb una taca de greix en el front que està servint en un got un líquid amb dauets per a un alienígena amb cap de crani d'una espècie que Sloane desconeix. L'home es torna cap a ella.
—No et conec.
—Ni jo a tu —respon ella.
Na-tee wa-sha toh ja-lee ja-wah —diu el cara-crani.
L'home de la barra nega amb el cap.
—Sí, ja ho sé. Jo tampoc sóc de per aquí. Però un treball és un treball, Gazwin —llavors es dirigeix a Sloane i Brentin—. Tinc Nèctar Tatomba, si voleu. Són deu crèdits el got o un quart de porció del Nucli d’Orkoon.
—No vull una beguda.
—Llavors no tenim res del que parlar —respon el cambrer.
—Com et dius?
—No crec que això sigui de la teva incumbència, però em dic Ballast. Corwin Ballast. I tu?
Sloane vacil·la. Invoca un nom com si fos un espectre del passat:
—Adea. Adea Rite.
—Encantat de conèixer-te —diu l'home, encara que és clar que no ho diu de debò—. Repeteixo: aquí serveixo begudes. Si no és això el que vols...
—Això és un bar. Els bars solen ser un lloc excel·lent per aconseguir informació.
—Ah. Vols informació? Doncs aquí la tens: estàs en un planeta anomenat Jakku. Aquí no hi ha res. Aquí tothom és un fantasma. Si estàs aquí, probablement també siguis un fantasma. Si vols més detalls, hauràs d'esperar al fet que comenci el torn Ergel. Jo sóc més o menys nou. Ho sento.
—Estem buscant a algú.
—Probablement no estigui aquí.
—Gallius Rax. O Galli, o Rax o...
—Molt bé, però és que jo no...
Les seves paraules es difuminen quan torna la mirada cap al cel per sobre del seu cap. Molt a dalt. De sobte, una llarga ombra s'estén sobre ells, com un núvol amb forma d'espasa que tapa el sol.
—No —diu el cambrer.
Brentin es queda bocabadat. Sloane mira cap amunt i també es queda sense paraules.
Al capdamunt, un superdestructor estel·lar ha sortit de l’hiperespai i solca el cel com una espasa inclement. «El Devastador, pensa Rae. Al seu voltant, comencen a aparèixer altres naus, una a una. Principalment destructors estel·lars, que surten del no-res. Dotzenes d'ells. Més de les quals ella tenia a les seves ordres. Només pot significar una cosa: aquestes són les flotes ocultes, les flotes amagades en les nebuloses.
Ha vingut a Jakku a la recerca de Gallius Rax. I sembla que Rax ha tornat a casa i s'ha portat amb ell a tot l'Imperi. L'Imperi de l’Sloane. La nau de l’Sloane.
El cambrer s'ha quedat blanc, i afirma amb certa solemnitat:
—La guerra ha arribat a Jakku.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada