dimarts, 25 de febrer del 2020

Última oportunitat (XXXIV)

Anterior


34
HAN
MOTEL SATEL·LITARI DE FREERAGO’S,
UNS DEU ANYS ABANS

—Darrere teu —va cridar Han.
Chewie es va llançar fora del camí amb un clavat i Han va disparar al lloc on ell acabava d'estar, una, dos, tres vegades, i un droide va volar cap enrere amb un crit, va copejar contra la paret i va acabar en el terra. Chewie es va aixecar i va llançar un grunyit d'agraïment; després van seguir movent-se pel corredor mentre el fum i més foc de blàsters emergien al pati. Una paret completa havia estat destrossada, probablement per un detonador tèrmic mal llançat, i Han només va poder distingir la forma de l'home alt amb la túnica que llançava trets de blàster darrere d'una font. No obstant això, no podia aconseguir un tret net.
—Segueix avançant, Chewie. Vegem si podem... vigila! —Un altre droide va sortir del corredor adjacent trepitjant amb força, un d'aquests models tipus caixa caminant, amb espurnes blaves d'electricitat brollant de les seves armadures esteses. Chewie es va donar la volta, va colpejar al droide amb un braç, després el va agafar amb tots dos i el va llançar al pati, on va quedar instantàniament fregit pel foc dels blàsters.
—Bon llançament —va dir Han—. Vegem si aquest corredor ens porta darrere de la font.
Chewie va assentir i els dos es van ajupir en passar per la paret oberta; van fer marrada per un pati secundari més petit, darrere del principal. Es veia el cel nocturn buit i un milió d'estrelles més enllà de la fila de pilars de pedra en l'extrem. Van arribar a la riba mateixa del Freerago’s. No era d'estranyar que Gor s'hagués amagat allà: no tenia més on córrer. Una antiga paret de pedra amb dues entrades obertes separava aquest pati del lloc on el pau’an estava defensant la seva posició darrere de la font.
—Anem —va murmurar Han i li va fer senyals a Chewie perquè sortís darrere de Gor des del costat oposat. Chewie va avançar amb passos suaus pel pati i va preparar la seva ballesta.
Han va assentir i tots dos van passar per les entrades buides, amb les armes apuntant directament a l'esquena de Gor. L'alt pau’an estava ajupit sobre alguna cosa, mentre les seves mans es movien frenèticament.
—S’ha acabat —va dir Han—. Lliura el Phylanx.
Es va donar la volta lentament amb les mans enlaire. Tenia un blàster en una mà i alguna cosa embolicada en una tela en l'altra. Algunes arrugues s'escorrien per la seva cara llarga i grisa, i taques d'un vermell profund envoltaven els seus ulls negres brillants. Va somriure presumptuosament, fins a mostrar totes les seves dents destrossades, que apuntaven en totes les direccions possibles.
—S’ha acabat? —va xiuxiuar Gor—. Només acaba de començar.
—Què bufó —va dir Han—. Ara dóna'ns el...
—Moguin-se! Moguin-se! Moguin-se! —va sorgir el revelador crit imperial de l'altre costat de la font. L'esquadra de stormtroopers va sortir a camp obert i s'obria pas amb els blàsters preparats.
—Gor —va dir Han.
Aquesta rialleta burleta es va convertir en una riallada. Gor va llançar el paquet a l'aire just quan l'esquadra de stormtroopers girava a la font amb trepitjades ressonants i els blàsters preparats. Tots els ulls miraven cap al paquet mentre aconseguia el punt més alt de la seva trajectòria, i després, en lloc de precipitar-se de nou cap a baix, es va alliberar dels seus embolcalls i amb una petita explosió va sortir disparat cap al cel. Hagués seguit pujant, més enllà de les parets obertes de bat a bat i cap a l'espai, si el propi espai no hagués estat completament eclipsat per la part inferior de color gris metàl·lic d'un vaixell de càrrega corellià YT-1300.
Un petit compartiment es va obrir en la part inferior del Falcó, i Gor va deixar escapar un udol tan escarit i miserable que Han va apartar la mirada de la seva pròpia victòria que es desdoblegava just a temps per veure que el pau’an queia de genolls amb el blàster apuntat cap al cel. El Phylanx va desaparèixer en el Falcó. Gor va fer tret rere tret cap al cel, però llavors tres stormtroopers es van apilar damunt d'ell mentre la resta llançava trets a l'atzar al Falcó, que es retirava.
—Som-hi, Chewie —va cridar Han, retirant-se de la carnisseria. Van córrer de pressa al pati posterior, mentre Han parlava amb Sana per l'intercomunicador.
—Estem en l'extrem de l'atri, darrere d'aquest pati que tu acabes de... Oh... —El cel obert va ser una vegada més esborrat pel Falcó, però ara l'obertura estava just enfront d'ells, entre els pilars cridaners. Dins de la cabina de comandament, Sana va agitar la mà amb entusiasme.
—Et vaig dir que li interesso —va esbufegar Han mentre sortien corrent i els trets de blàsters produïen sons penetrants darrere d'ells.
Chewie tan sols va capcinejar i va llançar un rugit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada