dissabte, 28 de març del 2020

El despertar de la Força NJ (IX)

Anterior


CAPÍTOL 9

Sí, va ser el motivador.
Finn es va col·locar sobre el forat del pis en l'estada i li va proporcionar una hidroclau, una clau Harris i altres eines que no podia nomenar i que ella necessitava per fer les reparacions pertinents. Rey havia segellat la majoria de les fuites de gas, però seguia treballant.
—Com de greu és? —li va cridar.
—Si volem viure, molt greu —li va cridar ella al seu torn.
—Ens estan caçant. Necessitem escapar d'aquest sistema... ara! —va assegurar Finn.
Rey va apuntar el cap fora del forat de la coberta.
—BB-8 va dir que la base de la Resistència està situada en un lloc que només «alguns» coneixen. I si haig de portar-vos, necessito saber-ho. —Ella va tornar a ajupir-se per seguir martellejant el motivador.
Finn també necessitava saber-ho, així que va intentar convèncer al droide que l'hi digués, doncs la base de la Resistència seria, en realitat, l'únic lloc on la Primera Ordre no podria matar-los.
Desafortunadament, pels sons del droide astromecànic, la qual cosa Finn va entendre va ser que BB-8 no confiava en ell, ni una mica.
—M'acabes de tirar en cara que no formo part de la Resistència, veritat? —va preguntar Finn.
El droide es va moure cap amunt i cap avall, fent el que semblava ser un gest aprovatori. Finn va observar a l'estrany droide rodó. Poe va estar disposat a arriscar la seva vida per tal de recuperar a BB-8, aquest era un senyal que potser podia confiar-li el que era a punt de revelar.
—Molt bé, aquí entre nosaltres, no formo part d'ells; només intento escapar de la Primera Ordre —va murmurar de manera que Rey no ho pogués escoltar—. Però digues-nos quina és la teva base, i jo m'encarregaré de portar-t’hi primer. Tracte fet?
L'ull radar de BB-8 va mirar a Finn, però el seu altaveu va romandre en silenci.
Rey va tornar a aparèixer.
—Conductor pilex, ràpid! —Mentre Finn anava cap al contenidor d'emmagatzematge, ella es va dirigir al droide—: On està la teva base?
El droide va romandre en silenci. Finn va buscar l'eina.
—Au vinga, BB, digues-li.
El droide es va moure d'un costat a un altre i finalment va murmurar alguna cosa breu.
—El Sistema Illenium? —va preguntar Rey.
Finn va trobar el conductor pilex i l'hi va donar.
—Exactament, el Sistema Illenium. —Ell va intentar sonar com si sempre ho hagués sabut—. Anirem cap allà tan aviat com puguem, no?
—Si aconsegueixo fer que aquesta nau torni a funcionar, els deixaré en la terminal Ponemah, però això és el més lluny que puc arribar.
—I què hi ha de tu? —va dir Finn.
Rey el va mirar com si la resposta fora òbvia.
—Necessito tornar a Jakku.
—Tornar a Jakku? Per què tots volen tornar a Jakku?
El parpelleig de les llums de l'interior del vaixell de càrrega va fer que la discussió sobre Jakku es tornés irrellevant.

No va ser el motivador.
Rey va descobrir que el que estava causant aquell problema era pitjor. Molt pitjor.
La consola de la cabina de comandament estava morta.
Tots els controls estaven anul·lats. Els motors estaven inerts, les llums es van atenuar, l'armament de la nau estava congelat. Algú havia pres un control remot sobre la nau i l’havia paralitzat.
Rey es va col·locar en el seient del pilot, sentint-se paralitzada. Mirà a través de la finestra de la coberta i no va veure res més que espai. Un infrangible raig tractor emès per una enorme nau espacial els estava arrossegant des de la part posterior del transport.
En tornar del port d'observació, Finn es va enfonsar en el seient del copilot.
—És la Primera Ordre.
La Primera Ordre només havia estat un rumor i un nom per a la Rey fins aquest dia.
—Què fem? Ha d'haver-hi alguna cosa...
—Morir —va assegurar Finn.
Rey va tornar a provar la consola, però no va tenir sort.
—Ha d'haver-hi altres opcions a més de morir.
El transport corellià va cruixir, mentre el raig tractor l’arrossegava cap a l'hangar del seu segrestador. Tot semblava estar perdut, fins que Finn va tenir una idea, i ella, com no se li ocorria res millor, va acceptar.
Van agafar unes màscares de respiració dels casellers i es van amagar, juntament amb BB-8, sota la coberta de l'estada. Finn va col·locar la placa solta en el seu lloc, per sobre d'ells. Rey va intentar arrencar el fixador que havia utilitzat per segellar la fuita de gas.
—Estàs segur que això funcionarà amb els soldats d'assalt?
—Les seves màscares filtren el fum, no toxines —va respondre Finn.
—Vostès, els de la Resistència, vaja que saben del que parlen.
Finn va fer una ganyota que a ella li va semblar estranya, doncs havia volgut fer-li un compliment.
De sobte, les llums de la nau van brillar. Un soroll va fer ressò mentre la rampa d'abordatge s'estenia.
—Aquí vénen! —va exclamar Finn.
Rey va poder escoltar com abordaven els soldats d'assalt. No havia tingut el temps suficient per arrencar el fixador que havia estret uns moments abans perquè no hi hagués una fuita, la qual cosa significava que no podria deixar escapar el gas que aplacaria als soldats. L'única cosa que podien fer en aquest moment era romandre en silenci i esperar al fet que els soldats oblidessin revisar els compartiments amagats.

El parell que va abordar el Falcó Mil·lenari no eren soldats d'assalt, sinó contrabandistes. Un era vell, humà i d'aspecte despentinat. L'altre era gairebé mig metre més alt i molt més pelut. Van entrar a la nau amb un aire amb molta cura i afecte, com si hagués passat molt temps des de l'última vegada que havien caminat pels seus passadissos.
La pintura de les parets estava escrostonada en molts més llocs dels quals recordaven. La sorra havia erosionat els terres i molts conductes estaven exposats. La nau havia envellit, i ells també. Malgrat tot el que havia passat en aquest temps, el vaixell de càrrega en el qual alguna vegada van travessar la galàxia no es veia molt diferent respecte en aquell últim dia que el van veure.
—Chewie —va dir l'ancià—, estem a casa.
El seu «primer oficial», terme que usava més per afecte que per fer alguna distinció en el rang, va emetre un joiós bram. Chewbacca era un wookiee, una alta i grenyuda espècie que tenia la força per arrencar braços, però també la intel·ligència per utilitzar les més avançades tecnologies. Anys enrere, Han Solo va salvar la vida a Chewbacca; des d'aquell dia, i segons els costums wookiees, Chewbacca es va unir al seu salvador, sense importar-li l'opinió del jove d'aquell llavors.
Aquest jove ja no era tan jove. El seu cabell havia encanudit i tenia arrugues en el rostre que combinaven amb les de la seva jaqueta de pilot, però Han Solo estava lluny de passar a millor vida, i menys ara, quan després d'anys de buscar-la finalment es retrobava amb l'única nau espacial que havia estimat: el Falcó Mil·lenari.
Els seus pilots actuals no van ser difícils de trobar. Una placa de la coberta de l'estada no estava unida al terra. Chewbacca va acabar de trencar-la i Han va assenyalar amb el blàster a dos joves: un home i una dona, tots dos humans, i a un modern droide de model rodó. Els joves van alçar les mans en senyal de rendició.
—On estan els altres? —va preguntar Han—. On està el seu pilot?
—Jo sóc... el pilot —va quequejar la noia.
—Tu? —Han difícilment podia creure que algú tan jove pogués pilotar una nau tan modificada i d'un temperament tan particular com el Falcó.
—Només som nosaltres. Finn, BB-8 i jo —va contestar la noia.
Chewbacca es va parar fermament a un costat d'en Han i va rugir una pregunta.
—No, de debò —va replicar la noia—, som els únics a bord.
Finn va obrir molt els ulls.
—Pots entendre aquesta cosa?
—I «aquesta cosa» pot entendre't a tu, així que vigila —va replicar en Han—. Surtin d'aquí.
Els dos van sortir del forat amb el droide. Han va tornar a mirar amb curiositat a la noia.
—On vas trobar la nau?
—En el Post de Niïma —va respondre.
—Jakku? En aquest abocador?
—Gràcies! —va exclamar Finn. Després va mirar a la noia, com si aquella pregunta confirmés el que ell havia dit—. Abocador!
—Et vaig dir que havíem de verificar dues vegades les Extensions Occidentals —li va dir Han a Chewbacca. Ells havien passat per aquest sistema en el seu transport de càrrega, posant molt poc interès en Jakku, quan els sensors del transport van detectar un senyal familiar, el del Falcó—. Qui la tenia? Ducain?
—L'hi vaig robar a Unkar Plutt —va respondre la noia.
—Qui?
Ella va baixar les mans.
—Ell l'hi va robar als Nois Irving, els qui l'hi van robar a Ducain.
—Qui me la va robar a mi! —va exclamar Han—. Vull que li diguis que Han Solo va recuperar per sempre al Falcó Mil·lenari.
Tots dos joves es van quedar bocabadats. Han va enfundar la seva arma i va anar amb Chewbacca a visitar la cabina de comandament que no havia vist en tant temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada