dissabte, 28 de març del 2020

El despertar de la Força NJ (X)

Anterior


CAPÍTOL 10

Han Solo. El Falcó Mil·lenari. Encara que Rey sabia molt poc sobre la Primera Ordre, ho sabia tot sobre Solo i la seva famosa nau. Havia escoltat que els comerciants explicaven històries de les seves aventures i havia practicat les seves maniobres llegendàries en el seu simulador de vol.
Rey va córrer per acostar-se a l'ancià.
—Aquest és el Falcó Mil·lenari? I vostè és Han Solo?
Ell va somriure, torçant la boca.
—Solia ser-ho.
BB-8 va rodar darrere d'ella, mentre Finn s'unia a ells, agregant les seves pròpies preguntes.
—Han Solo? El general de la Rebel·lió?
—No —va agregar la Rey—, el contrabandista.
Finn semblava desconcertat.
—No va ser un heroi de guerra?
Rey va recordar el poder que va sentir quan va arrencar els motors a Jakku. Tot va tenir sentit.
—Aquesta és la nau que va travessar el Corredor de Kèssel en catorze parsecs.
—Dotze —va corregir-la Han, i va repetir amb sorna la xifra que ella acabava de dir—: Catorze... —Però va semblar encara més ofès quan va llegir la pantalla de la cabina de comandament—. Escolteu, algun lleter de moofs va col·locar un compressor en la línia d'ignició!
Rey i els altres se li van unir en la cabina de comandament.
—Unkar Plutt ho va fer. Jo també vaig creure que era un error, posa molta pressió sobre...
—... l’hiperpropulsor —va agregar Han, acabant tots dos la seva oració, i la va mirar detingudament. Les arrugues dels seus ulls el feien una persona difícil de desxifrar. Per ventura estava enutjat amb ella? O impressionat?
Semblava enutjat pel que li va dir al seu company.
—Chewie, posa'ls en una càpsula de salvament i envia'ls al planeta habitat més proper.
—Espera... no... Necessitem la teva ajuda! —Rey va mirar a BB-8—. Aquest droide necessita arribar a la base de la Resistència al més aviat possible! Porta amb si un mapa amb la ubicació de Luke Skywalker.
El nom va tenir un efecte immediat en Han. Les dures línies de les seves arrugues es van suavitzar, la seva mirada es va tornar distant; davant els ulls de la Rey, es va convertir simplement en un ancià trist.
—Tu ets el Han Solo que va lluitar amb la Rebel·lió? —va preguntar Finn—. Tu el vas conèixer.
—Conèixer? —Han va deixar anar un llarg sospir—. Sí... jo vaig conèixer al Luke.
Un soroll metàl·lic provinent del transport va fer ressò en la cabina de comandament. L'ensomni va deixar de reflectir-se en les faccions d’en Han i la seva duresa va tornar.
—No em diguin que un rathtar es va deixar anar —va murmurar.
—Espera... un què? —va preguntar Finn.
Han i el wookiee es van apressar a sortir de la cabina de comandament. Rey es va negar a quedar-se enrere, i el mateix van fer Finn i BB-8, van seguir als contrabandistes i van baixar per la rampa d'abordatge del Falcó cap a la badia de càrrega del transport que conduïa Solo.
Finn va continuar amb les preguntes al mateix temps que Han i Chewbacca estrenyien el pas a través dels passadissos principals del transport de càrrega.
—No transportes rathtars, cert?
—Sí transporto rathtars.
En entrar al gran celler principal de la nau, Han va teclejar una de les tantes consoles. Un holograma tridimensional del transport de càrrega es va materialitzar, mostrant una petita nau amb forma de tenalla acoblada a ell.
—Són els Guavians Letals, van haver de seguir-nos des de Nantoon. —El wookiee grunyí—. Això mai està bé. Odio això.
—Quina cosa? —va preguntar Finn.
—Quan algú que vol matar-nos ens troba. —Han i Chewbacca es van apressar cap a la cabina de comandament, obligant a Finn, a Rey i a BB-8 a seguir-los una vegada més pel passadís.
Rey finalment va tenir l'oportunitat de preguntar a Finn allò que la preocupava.
—Què és un rathtar?
Finn va girar-se a mirar-la.
—Alguna vegada vas escoltar sobre la Massacre de Tríllia?
—No.
—Què bé —va replicar.
—Li estic portant tres al Rei Prana —va presumir Han.
—Tres! —Finn va fer un gest de negació.
Rey ho va ignorar.
—Com els vas ficar a bord?
—Diguem que solia tenir una tripulació més gran.
Han es va detenir en el passadís i va pressionar un botó ocult en la mampara. Una secció del terra es va replegar, deixant a la vista una escala.
—Quedin-se sota la coberta fins que jo ho digui.
—Què hi ha de BB-8? —va preguntar Rey.
—Ell es queda amb mi —va respondre Han—. Quan em desfaci de la colla, podran tenir-lo de retorn i seguir amb el seu camí.
Finn va esperar al fet que Rey baixés per l'escala.
—I els rathtars...? On els guardes?
Un gran baluern va sacsejar el passadís. Darrere d'una portella de transpariacer situada en la paret del passadís va aparèixer una fila circular de llargues dents, prou grans com per mastegar a un wookiee.
Han rigué.
—Bé, aquí està un.
La criatura va tornar a envestir la portella.
—Ara aneu a baix! —li va dir Han a Finn.
Finn ho va fer ràpidament. Rey es va apartar per mirar al Han.
—I tu què faràs?
—El mateix que sempre faig —li va contestar—: parlar i parlar fins a sortir-me amb la meva.
Chewbacca va girar els ulls i grunyí.
Rey va observar com Han i a Chewbacca van marxar a tot córrer pel passadís, discutint durant tot el camí. BB-8 va córrer darrere d'ells, sense emetre una sola xiuletada. El seu ull radar va mirar-la, i la trapa del terra es va tancar.

Han, Chewbacca i BB-8 no havien avançat molt quan es van trobar amb els seus visitants no desitjats. Un portal es va obrir i d'ell van sortir sis membres dels Guavians Letals. Cinc d'ells eren aguerrits i estaven armats amb canons de percussió; vestien un uniforme escarlata clapejat, amb canilleres i espatlleres. Al centre dels seus brillants cascos vermells hi havia un cercle fosc. No hi havia una sola taca de color en el gec de pell ni en les botes del sisè guavià, el seu líder. Ell no usava casc; quedaven al descobert el seu cabell castany i el seu rostre, que es veia massa pueril per a una vida criminal. No obstant això, el canó de percussió que apuntava a Han i Chewbacca deia el contrari.
—Puc manejar-ho, deixa-m'ho a mi —li va murmurar Han al seu company. Chewbacca va esbufegar, com sempre que Han prenia el control. No seria el mateix si no ho fes. Era part de la seva rutina.
BB-8 es va quedar del costat del wookiee i es va amagar darrere de la seva cama peluda.
El líder guavià va avançar cap a ells.
—Han Solo, ets home mort.
Han li va donar la benvinguda amb un somriure.
—Bala-Tik, quin és el problema?
Bala-Tik no li va retornar el somriure.
—El problema és que et vam prestar cinquanta mil per a aquest treball.
—I rebràs magnífics guanys.
—També li vas demanar prestats cinquanta mil a Kanjiklub —va assegurar Bala-Tik.
—Qui et va dir això?
—Kanjiklub.
—Au vinga. No pots confiar en aquests petits fenòmens —va sospirar Han, i després va utilitzar la seva càlida i amigable veu una vegada més—. Bala, quant temps portem coneixent-nos?
—La pregunta és per quant temps més ens coneixerem. No crec que per molt, amb aquestes excuses —va asseverar Bala-Tik—. Volem els nostres diners de tornada. Ara.
—Creus que és molt fàcil caçar rathtars? Em vaig gastar aquests diners.
—Kanjiklub també vol que li retornis la seva inversió.
—Mai vaig fer un tracte amb Kanjiklub.
—Digues-ho a Kanjiklub.
Un segon portal es va obrir darrere de Chewbacca i Han. D'ell va sortir un bigarrat grup de delinqüents, i cap d'ells era ni perdedor ni petit. Comparats amb els Guavians Letals, vestien més com els pirates que eren, amb pegats en els ulls i brutes jaquetes, però les seves variades armes eren igual de letals.
Chewbacca va esbufegar quan el cap del segon grup a bord va fer un pas endavant. L'home tenia una complexió robusta com una olivera, un bigoti prim i la mirada igual de punxant. Han el va saludar amb el mateix somriure fingit que havia usat amb Bala-Tik.
—Tasu Leech, què agradable és veure't!
Leech va escopir unes quantes paraules en el seu idioma natiu, i Han no va necessitar parlar-ho a la perfecció per entendre-ho. El bandit volia que Han i Chewbacca es podrissin.
Leech va alçar el seu rifle-baioneta, però Bala-Tik va bloquejar la seva línia d'atac.
—Aquesta unitat BB... —li va dir a Han, mirant al droide—. La Primera Ordre està buscant una com aquesta. I a dos fugitius.
—És la primera vegada que escolto sobre el tema —va dir Han.
De sobte, un sonor soroll metàl·lic va semblar contradir allò. Han es va encongir. Què estaven fent aquests nois?
El primer oficial d’en Leech, un repugnant brivall a qui Han coneixia com Razoo Qin-Fee, li va ordenar als altres buscar en el buc de càrrega.
—D'on vas treure al droide? —va preguntar Bala-Tik.
—És meu, això és tot —va respondre Han.
—Ens emportarem al droide —va declarar Bala-Tik—. I els nostres diners.
Razoo va repetir l'amenaça de Leech, agregant que Han podia decidir entre si s’emportaven al droide lliurement o sobre el seu cadàver.
Després les llums van començar a parpellejar. El constant so dels mecanismes que els envoltaven va deixar d'escoltar-se a causa d'un terrible aldarull d'espetecs i escorriments que va fer ressò al llarg del passadís.
—Tinc un mal pressentiment sobre això —va murmurar Han.

***

Finn també tenia un mal pressentiment sobre allò.
Ell i Rey es van arrossegar al llarg del túnel de servei i van arribar a la sortida de ventilació, la qual cosa els va permetre escoltar i veure una mica del que estava succeint en el passadís. Rey va voler veure una mica més, per la qual cosa es va pujar a una biga de suport per treure el cap a través de les reixes, però la biga es va trencar sota el seu pes, fent el so que va alertar als pinxos de Kanjiklub i els va fer buscar-los.
No obstant això, els bandits eren l'últim dels seus problemes en aquest moment. Mentre ensumava en la caixa de fusibles que controlava tant la il·luminació de la nau com les seves portes de seguretat, Rey va proferir un terrorífic «oh, oh». Les llums van parpellejar per amunt d'ells, però les portes blindades no van baixar, la qual cosa hagués fet que cada banda quedés atrapada, com era la seva intenció.
—«Oh, oh», què? —va preguntar Finn.
—Fusibles equivocats —va respondre Rey.
El terrible so que va seguir va confirmar que, efectivament, havien estat els fusibles equivocats. En lloc de tancar totes les portes de seguretat de la nau, les havien obert, i d'aquesta manera havia alliberat a tot allò que hi havia estat tancat.
—Rathtars —va dir Finn empassant saliva.
Finn es va arrossegar pel túnel darrere de la Rey, la seva supervivència depenia de romandre el més lluny que poguessin dels rathtars, i el Falcó Mil·lenari seria el millor lloc per a això. Finn va desitjar que Han i Chewbacca se'ls unissin, però, en escoltar el xivarri de més amunt, va pensar que probablement no anava a poder ser.

***

—Nou pla! —va cridar aquell a qui Han va anomenar Bala-Tik—. Mateu-los i agafeu al droide.
Es van escoltar els trets dels blàsters, seguits de crits.

***

Finn es va estremir. Havia escoltat suficients sons com aquests el dia anterior.
No obstant això, els crits van continuar, eren més i es repetien amb major freqüència com per ser només d'un parell de contrabandistes; ni tan sols un wookiee ferit podria proferir-los per si mateix.
Els rathtars.
Finn va aixecar la primera trapa d'accés que va veure i va sortir com va poder. En trobar el passadís lliure d'homes i monstres, va ajudar a la Rey a pujar; després va fer un senyal.
—El Falcó està per aquí.
—Segur?
—No —va contestar, però de qualsevol manera van córrer cap a aquesta direcció.
—Com són els rathtars? —va preguntar la Rey.
—Horribles —va respondre, girant en una cantonada i retrocedint immediatament—. Es veuen just així.
Rey es va congelar, cobrint-se la boca. En tombar la cantonada, una abominació rodona, palpitant i plena de tentacles lluitava contra un bandit, encara que no era precisament una baralla. Els trets blàster del pirata no feien una altra cosa més que rebotar en els bulbs sensorials que cobrien el cos del carnívor, fent-lo enutjar. Atrapat en els seus tentacles, l'home cridava mentre l’embolicaven les enormes gargamelles plenes de filoses dents.
Finn va agafar-la i la va allunyar perquè correguessin de retorn pel passadís, però la velocitat humana no és alguna cosa que preocupi a un rathtar. De sobte, un tentacle va colpejar i va enxampar a Finn.
Ell es va barallar, donant puntades, va mossegar i va colpejar. L'agafada del tentacle, semblat al d'una tenalla, solament es va afermar més al voltant de la seva cintura, arrossegant-lo cap a la boca de la bèstia. Com al bandit abans que a ell i en aquelles pobres criatures de la Massacre de Tríllia, Finn anava a ser mastegat i picat en centenars de trossos.
Ell ja no escoltava els seus propis esgarips. Solament escoltava a Rey cridant el seu nom.

—Finn!
Rey va cridar el seu nom dues vegades mentre la bèstia girava la cantonada, emportant-se a Finn. Ella va córrer darrere d'aquesta, però una vegada més la criatura va resultar més ràpida en tombar en una altra cantonada. Semblava voler gaudir el seu menjar en pau.
La Rey es va detenir, albirant el senyal d'una porta. Va empènyer el panell d'aquesta i va entrar a la cambra de control auxiliar del gran transport.
Es va dirigir cap al grup de pantalles que mostraven les seccions interiors de la nau. En una es veia el passadís per on el fastigós monstre arrossegava a Finn, qui seguia lluitant per escapar.
Quan el rathtar va passar per una intersecció, Rey va tocar la consola que estava sota els monitors. Aquí no hi havia fusibles que pogués confondre; només havia d'activar la mampara d'aquesta porta de seguretat. Aquesta es va deixar anar i va llescar el tentacle que subjectava a Finn.
Les botzines van transmetre el crit del rathtar ferit, però Rey estava concentrada en l'altre costat de la porta de seguretat, on Finn s'arrencava d'una estirada les restes de tentacle. Ella va localitzar la seva ubicació i va sortir disparada de la cambra de control.
Quan el va trobar, tremolava i respirava amb dificultat.
—Una porta... es va tancar... al moment en què...
—Quina sort —va respondre la Rey.

***

Cobrint-se darrere d'una pila de contenidors, Han va poder veure al seu bebè. El Falcó Mil·lenari jeia tranquil en l'altre extrem de la badia de càrrega.
Els trets blàster il·luminaven l'aire i martellejaven els contenidors. Un grup format per Guavians i pirates de kanjiklub els disparaven. Han els va disparar al seu torn, i el mateix va fer Chewbacca, a la gatzoneta a un costat del seu company, empunyant la seva ballesta wookiee. BB-8 es va ficar entre ells, indefens davant aquest tipus d'atac de llarg abast.
Han va calcular la distància cap a la seva nau. No estava molt lluny. El problema seria que es convertiria en un blanc fàcil pels malfactors supervivents, que li disparaven des de lluny, des del passadís.
Malgrat el risc, havia d'intentar-ho.
—Jo obriré la porta —li va dir a Chewie—. Cobreix-nos.
Li va fer un senyal amb el dit al droide, indicant-li que el seguís, i llavors els dos van córrer cap al Falcó davant els ulls dels seus atacants. Mentrestant, Chewbacca va esgotar la meitat de la seva bandolera, llançant tret rere tret de plasma en el passadís.
Han i BB-8 van arribar il·lesos al Falcó. En Han va obrir la comporta i la rampa d'abordatge va descendir.
Després va començar a disparar per cobrir a Chewbacca.
—Chewie! Som-hi!
El wookiee va rugir i va córrer cap a la nau. Amb la seva enorme gambada va creuar bona part del trajecte en la meitat del temps que li va prendre a Han. Però no va ser prou ràpid. Un tret blàster li va donar en l'espatlla i el wookiee va caure.
Han va deixar que BB-8 s'encarregués de pujar la rampa, va agafar la ballesta de Chewie i es va reintegrar al tiroteig. Li va disparar al guavià que es va atrevir a llançar aquell tret que va ferir al wookiee i després va utilitzar cada múscul del seu cos per aixecar al seu pesat amic. Junts van avançar trontollant cap al Falcó, mentre Han disparava als bandits.
La seva punteria era gairebé perfecta, i la dels bandits, no. La majoria d'ells va retrocedir, doncs havien perdut a molts, mentre que Han i Chewie van aconseguir arribar al Falcó.
—Han! —va cridar una veu femenina. Els dos nois van travessar corrent la badia en direcció cap a ells.
—Tanca la comporta darrere de nosaltres —li va ordenar a la noia i va recarregar al seu amic sobre Finn—. Tu cuida a Chewbacca.
Finn gairebé cau de la rampa a causa de la peluda càrrega que tenia sobre ell.
—Com faig això?
Han va deixar que Chewie li rugís les indicacions i es va apressar cap a la cabina de comandament, el funcionament del qual recordava a la perfecció. Es va col·locar en el seu gastat seient i va començar a aixecar els interruptors i a girar els discos per iniciar la seqüència d'enlairament. Malgrat que no ho havia fet en anys, en cap moment va vacil·lar; coneixia el procediment del Falcó de memòria. Durant moltes nits fosques, Han va aconseguir agafar la son en repassar-ho en el cap.
Gairebé no va notar quan la noia va prendre el seient de Chewie.
—Escolta! Què fas?
Ella es va inclinar cap a la consola del copilot i va pressionar una sèrie de botons.
—Unkar també va instal·lar una bomba de combustible. Si no la prepares, no anirem enlloc.
Han va observar les mires i els calibradors. La noia tenia raó.
—Odio aquest paio.
—I necessites un copilot.
Han es va burlar.
—Ja en tinc a un. Està allà darrere.
Els brams de Chewbacca s'escoltaven en la badia mèdica. Malgrat com sonaven, Han no podia determinar si es devien pel dolor o a l'empipament que li ocasionaven els intents del seu infermer per calmar-ho.
—Només és una rascada! —va cridar Finn, la qual cosa va ocasionar que el wookiee s’enfuriés encara més.
Després de revisar que la noia hagués preparat la bomba de combustible, Han va escalfar els motors i va preparar la computadora de navegació perquè calculés les rutes.
—Observa el propulsor, donarem el salt a la velocitat de la llum.
Ella el va mirar absolutament perplexa.
—Des de l'interior de l'hangar? Per ventura això és possible?
Han va continuar fent els ajustos del vol en la seva consola.
—Mai em qüestiono res, sinó fins al cap de fer-ho —li va advertir a la noia. Es va abstenir d'admetre que, com ella, no estava molt convençut que funcionaria.
Però no van tenir més opcions quan un rathtar va saltar des del passadís i va aterrar damunt de la nau. En uns quants segons va avançar pel casc fins abraçar la cabina de comandament. La noia es va estremir quan la criatura va intentar mossegar a través de la finestra per menjar-se’ls, deixant rastres de bava.
—Mai em vaig imaginar que aquest dia seria així —va assegurar Han—. Inclina els escuts...
Ella va pressionar els seus controls.
—Llest!
—Els d’allà enrere, agafeu-vos! —va cridar Han als altres passatgers.
—Sense problemes! —va respondre Finn.
Han va subjectar la palanca de l’hiperpropulsor i li va donar a la computadora de navegació un segon més per calcular.
—Au vinga, nena, no em fallis!
Va tirar de la palanca.
Alguna cosa va xiular. No es van moure. Les dents del rathtar van seguir intentant mastegar la finestra, mentre que el Falcó romania categòricament en l'hangar.
—Què?! —va exclamar Han. Si Plutt s'havia ficat amb el seu hiperpropulsor, Han hauria d'anar personalment a Jakku i escanyar en aquest estúpid.
—El compressor... —va indicar la noia.
—Per descomptat. —Aquest lleter de moofs havia instal·lat un compressor en la línia d'ignició. Han va estar a punt d'arribar-hi i encendre’l, però la noia ho va fer per ell. La fulminant mirada del vell es va convertir en un somriure que li demostrava el seu agraïment.
Han va tornar a tirar de la palanca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada