dilluns, 30 de març del 2020

El despertar de la Força NJ (i Ep)

Anterior


EPÍLEG

Va haver-hi una vegada un místic orde de Cavallers Jedi, els qui eren els guardians de la pau i de la justícia en la galàxia. Molts van ser els herois que van estar en les seves files. Herois coneguts pels noms d’Obi-Wan Kenobi, Yoda i Anakin Skywalker. Però igual que la República que defensaven, els Jedi van ser traïts des de dins. El seu orde es va extingir i, malgrat el gran esforç que es va realitzar dècades més tard per revifar-lo, la nova flama no s'encenia. Els Jedi es van extingir gairebé per complet.
Va haver-hi una vegada una noia que es feia dir Rey. Ella va viure sola durant molts anys, fins que va conèixer el valor de la família i dels amics. Amb dos d'aquests amics va pilotar una nau espacial cap a un planeta llunyà i va aterrar en una illa envoltada per un oceà blau verdós. Unes escales de pedra, tallades a la muntanya de l’illa, la van portar a una clariana. Aquí l'esperava l'ermità a qui havia anat a buscar.
Va haver-hi una vegada un home que va rebre en néixer el nom de Luke Skywalker. Ningú li havia dit per aquest nom en molt, molt temps. Vivia sol, habitava aquella pacífica illa d'un planeta perdut. Ell li va permetre a la noia contemplar-lo abans de llevar-se la capa. La seva vestimenta era simple; el seu cabell, blanc. Una barba el separava de la seva joventut, igual que la llunyania d'aquell planeta el separava del seu passat. Però ara havia estat trobat.
Va haver-hi una vegada un sabre de llum que va passar de mà en mà. La seva fulla era de color blau. La noia a qui li pertanyia ara l'hi va estendre a l'home al que li va pertànyer alguna vegada. Ell la va mirar a ella i després va mirar l'empunyadura que tenia a la seva mà, com si es tractés d'un record que volgués oblidar.
Va haver-hi una vegada un gran coneixement sobre la Força, un camp d'energia creat per totes les coses vives, que mantenia unida a la galàxia. La Força va ser el que va dotar als Jedi de poder. Els va permetre aconseguir grans gestes físiques i mentals, i convertir l'ordinari en extraordinari. No obstant això, quan els Jedi van ser caçats i destruïts, el coneixement de la Força va semblar morir amb ells. Molts anys després, individus sensibles en la Força no van tenir ni la instrucció ni el coneixement per evocar-la adequadament. El seu veritable poder romania dormit en les seves vides, era un potencial que mai havia estat despertat. Amb el temps, les escasses proves de la seva existència van fer que alguns creguessin que la Força mai va existir.
No obstant això, dins de la noia, de l'home i del sabre de llum que van sostenir, la Força va despertar novament.

FI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada