dimarts, 31 de març del 2020

La història de la Rey (IV)

Anterior


CAPÍTOL 4

L'estómac de la Rey va rugir silenciosament quan ella i BB-8 van passar per un carret de menjar. La greixosa carn d'ocell metal·ler crepitava sota la llum del sol. La jove es va inclinar cap al droide.
—De res per no vendre't —va dir, llançant-li una clara indirecta.
Però les paraules de l’Unkar sobre «certs destacaments» interessats en BB-8 encara rondaven per la seva ment.
—No puc ajudar-te si no em dius a qui esperes —va aclarir Rey.
BB-8 va xiular, qüestionant-la.
—Què si pots confiar en mi? Tu què creus?
BB-8 no va poder discutir això. Rey li va demostrar lleialtat quan més l'havia necessitat. Lentament, BB-8 li va explicar sobre el seu amo, Poe Dameron, i li va confiar que es trobaven en una missió per a la Resistència.
Rey escoltava rumors sobre la Resistència, però mai s'havia atrevit a tenir l'esperança que fos real. Aixecar-se en contra de la Primera Ordre semblava una missió impossible. El misteriós grup militar s'hauria creat a partir de la caiguda del malèfic imperi. Els seus líders asseguraven voler pau i cooperació, però les seves brutals accions demostraven el contrari. Planeta rere planeta havia caigut sota el seu control, i fins i tot el govern de la Nova República no feia gens per detenir-los. La seva lluita pel poder amb prou feines començava a afectar a planetes distants, com Jakku. Justament uns dies enrere, els soldats d'assalt de la Primera Ordre van destruir un llogaret sagrat que estava a prop.
Rey volia aprendre tot el que pogués sobre la Resistència. Va explicar a BB-8 sobre el recent atac a Jakku.
BB-8 va xiular afligit.
—Vas estar allà? —va preguntar Rey, sorpresa. Clarament hi havia una mica més en aquell petit droide del que s'havia imaginat.
Abans que pogués preguntar-li més sobre la seva missió, un estrany va tocar la seva espatlla.
Rey es va donar volta i es va trobar amb un tipus cobert de cap a peus amb una tela negra i gruixuda. Fins i tot el seu rostre quedava ocult per unes ulleres i un respirador.
—Plutt vol droide. Nosaltres portar-nos al droide. La femella no interferir.
—El droide és meu —va replicar Rey—. No el vaig vendre, i Plutt ho sap.
—Tu dius veritat —va acceptar l'altre busca-bregues—. Plutt saber-ho. Tu no vendre. Ell prendre.
L'acompanyant havia començat a col·locar un costal sobre BB-8.
Ràpidament, Rey va tirar del bàcul de la seva bossa de lona i es va preparar per a una baralla. L'home de negre que prenia el costal amb BB-8 es convertia en la seva prioritat. Rey brandà el bàcul entre les cames del pinxo; el cop va fer que aquest caigués d'esquena. Quan va aixecar la seva arma per donar-li un altre cop, el segon pinxo la va agafar per l'esquena.
Al voltant d'ella, el Post de Niïma continuava amb el seu ritme habitual. Les baralles eren una cosa comuna i corrent aquí, i ningú s'anava arriscar a guanyar-se enemics per ajudar a un estrany. Rey estava sola enmig d'allò.
La jove li clavà una puntada en el barb al segon pinxo. Ell va cridar de dolor; per reflex, la va deixar anar i es fregà la cama ferida. L'home de negre va maleir i es va posar dempeus. Clarament, cap dels busca-bregues esperava que ella es barallés tan bé. Quan el subjecte de negre va aconseguir agafar la daga amagada en la seva bota, Rey va cridar i brandà el bàcul cap al pit d'aquest amb tanta energia com li va ser possible. L'home va caure al terra amb força. Un cop més en el cap i seria home mort.
Rey va dirigir tota la seva atenció al segon pinxo, qui seguia fregant-se la cama, però de sobte la jove va semblar recordar que l’altre sostenia un blàster. Aquest va començar a aixecar l'arma, però ella la va tirar de la seva mà abans que si més no pogués parpellejar. Amb un cop més, el segon pinxo es va unir al seu amic, quedant inconscient en la sorra.
Rey es va recolzar en el seu bàcul per recuperar l'alè. Segons sembla, Unkar realment volia a BB-8.
BB-8!, va pensar. Va córrer cap a la bossa on el droide encara es trobava atrapat.
—Espera, espera, ja et tinc.
Un contrariat BB-8 va aparèixer, girant el cap d'un costat a un altre. Estava una mica fart de ser capturat constantment. Giró el cap una vegada més i va mirar al voltant del mercat. Llavors va veure alguna cosa que ho va espantar. Molt més del que mai podrien espantar-ho el teedo o els busca-bregues de l’Unkar.
—Què passa? —va preguntar Rey. BB-8 no estava actuant amb lògica. No deixava de mirar cap a l’abeurador per a happabores, i emetia sons relacionats amb una jaqueta.
—Per què una jaqueta és tan important?
Per fi, BB-8 es va calmar prou com per explicar-li-ho. Hi havia un jove darrere d'ells, qui els mirava atentament, i, per alguna raó, usava la jaqueta de pilot de Poe Dameron. El jove havia d'haver robat la jaqueta de l'amo de BB-8. O alguna cosa encara pitjor...
Rey conservava l'adrenalina de la baralla amb els busca-bregues. Sense pensar-s’ho dues vegades, va córrer directament cap al jove que portava la jaqueta de pell marró. Ella va tenir temps d'observar com la seva expressió va canviar de la sorpresa a la confusió i, finalment, al pànic, mentre intentava escapar.
Però el jove no va arribar molt lluny.
Clarament estava poc familiaritzat amb el Post de Niïma i, ràpidament, Rey el va atrapar. Ella el va bastonejar amb el bàcul tirant-lo al terra i traient-li l'aire.
Rey sostenia el bàcul prop del rostre del jove.
— Quina és la teva pressa, lladre?
— Què? —El jove tornava a semblar confós. Rey es va preguntar com havia aconseguit robar una cosa d'un qualificat combatent de la Resistència; el jove clarament no era una ment mestra del crim.
BB-8 va girar cap a ells i va estendre un cercle elèctric encès; el va pressionar contra el cos del jove, deixant-li anar una descàrrega que li va recórrer de cap a peus.
— Auch! Escolta! Què? —va balbotejar el jove.
— La jaqueta! —va exclamar Rey, com si el jove no ho sabés—. El droide diu que la vas robar.
— Escolta, ja he tingut un dia prou desastrós, ok? Així que apreciaria que no m'acusessis de ser un... AUCH!
BB-8 va tornar a donar-li tocs al jove.
—Atura’t!
A Rey se li esgotava la paciència.
— D'on la vas treure? Li pertany al seu amo.
Lentament, el rostre del jove va semblar reconèixer el que veia, així que va sospirar apesarat.
— El seu amo està mort.
Rey va sostenir el bàcul sense deixar d'assenyalar cap al cap del jove, però qualsevol indici de voler baralla semblava haver-se esfumat d'ell.
— El seu nom era Poe Dameron, cert? —li va preguntar a BB-8—. Va ser capturat per la Primera Ordre. El vaig ajudar a escapar, però la nostra nau es va estavellar. Poe no va aconseguir sortir d'ella. —Va tornar a sospirar—. Ho sento.
BB-8 va xiular amb tristesa i es va allunyar rodant per estar un moment tot sol. Rey gairebé desitjava que el jove estigués mentint, però podia veure que cada paraula era sincera.
— Així que formes part de la Resistència?
El jove va fer una pausa abans de contestar.
— Òbviament. Formo part de la Resistència. Clar que sí. —Va dirigir la mirada cap al bàcul de la Rey i es va repetir a si mateix—. Formo part de la Resistència.
Rey va baixar la seva arma i el va ajudar a aixecar-se. Ella encara mantenia les seves precaucions, doncs en el passat li havia costat molt car confiar en uns altres, encara que sentia alguna cosa diferent respecte a aquell estrany.
— Mai abans havia conegut a un combatent de la Resistència.
— Bé, doncs just aquí es veu un —va agregar ell—, o alguns de nosaltres. Uns altres es veuen diferents.
El jove estava clarament incòmode. Rey va desitjar no haver-lo espantat tant en perseguir-lo a través del mercat o no haver colpejat el seu cap contra el terra.
— BB-8 diu que es troba en una missió secreta —va explicar Rey—. Necessita tornar a la teva base.
—Cert, pel que sembla guarda un mapa que porta fins a on es troba Luke Skywalker, i tothom es mor per tenir-ho a les seves mans.
Rey estava sorpresa.
— Luke Skywalker? Pensava que només era un mite.
Però qualsevol tipus d'explicacions hauria d'esperar. BB-8 va córrer cap a ells, repetint unes quantes paraules una vegada i una altra: soldats d'assalt. La Primera Ordre havia arribat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada