diumenge, 29 de març del 2020

El despertar de la Força NJ (XVI)

Anterior


CAPÍTOL 16

Kylo Ren es va agenollar davant el seu fosc mestre en el saló del post d'avançada a la Base Starkiller i li va informar del seu error.
—La ferrovellera, aquesta noia, es va resistir davant teu? —L'holograma del Líder Suprem, Snoke, enorme i imponent en l'estrada, va mirar a baix, cap a Ren.
—Això és tot el que ella és, sí. Una ferrovellera de Jakku. Sense cap entrenament, però poderosa amb la Força. Més forta del que s'imagina —va dir Ren, aixecant-se.
—Sents compassió per ella?
—Compassió? Per una enemiga de l'Ordre? No, mai —va insistir Ren.
—No és ella qui t'està fent fallar. És la teva feblesa —va advertir-li Snoke—. On està el droide?
El ressò d'unes botes en el pis del saló va precedir a la veu del General Hux.
—Ren va creure que ja no era valuós per a nosaltres. Va creure que podia obtenir tot el que fos necessari de la noia. Com a resultat d'això, el més probable és que el droide hagi estat tornat a les mans de l'enemic.
Ren va sentir la fúria del seu mestre, encara que la veu de l’Snoke no la delatava.
—Ja hem localitzat la base principal de la Resistència?
El general es va detenir davant l'estrada i va fer una reverència.
—Vam poder rastrejar la seva nau de reconeixement en el Sistema Illenium. Ens estem coordinant amb les nostres naus espies per comprovar on es troba la ubicació específica de la base.
—No la necessitem. Preparin l'arma. Destrueixin el seu sistema —va ordenar el Líder Suprem.
Hux va perdre el componiment.
—El sistema? Líder Suprem, tindrem la ubicació de la nau en qüestió d'hores, i...
—No podem esperar. Mentre més temps els hi donem, més oportunitats tindran per trobar a Skywalker i convèncer-ho de tornar per desafiar el nostre poder.
Ren va fer apilament de valor.
—Líder Suprem, puc obtenir el mapa de la noia i acabarem amb aquest assumpte. Només necessito la seva orientació.
L'holograma del Líder Suprem es va enterbolir com els núvols d'una tempesta enterboleixen al crepuscle.
—Tu em vas prometre que quan es tractés de destruir a la Resistència no em fallaries.
Ren es va estremir, la seva confiança va desaparèixer.
—General, prepari l'arma.
—Sí, Líder Suprem. —Hux el va saludar i va sortir de la sala de comandament.
—Kylo Ren —va dir el Líder Suprem—, sembla que haig de recordar-te una cosa, haig d'ensenyar-te el poder del Costat Fosc. Porta'm aquesta noia.

***

Finn va observar una representació tridimensional del planeta gelat en el qual va ser entrenat. Al voltant d'ell, en el saló d'estratègia cobert d’enfiladisses, es trobaven els comandants de més alts rangs de la Resistència. Entre els quals Finn va poder reconèixer estava l'Almirall Statura, la General Organa i l'Almirall Ackbar, el llegendari comandant mon calamari de l'Aliança Rebel per la seva històrica victòria a Endor. Tots, seriosos i solemnes, van examinar el mapa planetari que es projectava des d'una taula central circular.
Poe Dameron i el Capità Clac[1] Wexley, un pilot de cabell fosc, van fer un pas al capdavant per informar a l'equip allò que Finn els havia dit. El planeta, conegut com la Base Starkiller per Finn, contenia una arma que complia amb les expectatives del seu nom. Emprava el nucli planetari com a dinamo i utilitzava el sol del sistema com a lent; l'arma Starkiller podia disparar un raig d'energia, d'energia fosca, per ser precisos, a través de l’hiperespai a altres estrelles o planetes. El cop es dispararia al nucli de l'objectiu per fer-ho implosionar, convertint-lo en pols estel·lar, el mateix que ho havia conformat.
—És una altra Estrella de la Mort —va dir un veterà barbut amb llarg cabell blanc, referint-se a l'estació espacial de l'Imperi que havia servit com a arma per destruir planetes dècades enrere.
—M'agradaria que aquest fos el cas, Major Ematt. —Poe va carregar un altre holograma esfèric—. Aquesta era l'Estrella de la Mort. —L'orbe estava cobert per metall en lloc de boscos nevats i muntanyes congelades, i el cràter que era la seva lent d'enfocament superlàser es trobava forjat en l'hemisferi nord. L'Estrella de la Mort només era una petita lluna al costat de l'holograma del planeta gelat—. Aquesta és la Base Starkiller.
Finn va parlar.
—El General Hux ens va dir que és l'arma més poderosa que s'hagi construït mai. Va dir que el seu radi d'abast cobreix la meitat de la galàxia.
L'atent silenci dels oficials es va convertir en una xerrada nerviosa. Han Solo, irritat, va interrompre.
—No m'importa com de gran sigui. Com la fem esclatar?
El silenci va tornar.
Encara que era prim i baix d'alçada, en un instant l'Almirall Statura va tenir totes les mirades damunt d'ell quan va fer un pas al capdavant.
—La nau ha d'estar al seu moment més vulnerable quan està completament carregada. Si l'oscil·lador del camp de contenció es destrueix d'alguna manera, alliberarà l'energia acumulada, i no en una línia de foc, sinó a través del nucli planetari. Si bé això potser no causés la destrucció total de la base, almenys deixaria a l'arma permanentment danyada.
L'Almirall Ackbar va agitar el seu cap de color salmó. La seva veu gutural sonava com si estigués parlant sota l'aigua, l'hàbitat natural de la seva espècie.
—Res d'això és possible. En l'instant en què moguem les nostres forces del seu amagatall, la Primera Ordre sabrà que coneixem la ubicació de l'arma i mobilitzarà les seves naus per protegir-la. La seva flota és massa gran com perquè nosaltres aconseguim sortir il·lesos.
La General Organa va mostrar a tots el datapad que havia estat llegint durant la reunió.
—D'acord amb això, no tenim temps per analitzar més la situació. Estan carregant l'arma una vegada més. I crec que tots podem endevinar molt bé quin serà el seu següent objectiu.
El cor d’en Finn va donar una bolcada. Els seus nous amics no tenien possibilitats contra l’Starkiller. Gairebé se li ocorre suggerir que fugissin, però cap a on?
Poe va desafiar els ànims alacaiguts en proposar una idea.
—Podran elevar els escuts, però si podem trobar la manera de travessar-los, podem i aconseguirem arribar en aquest oscil·lador amb tot el que tinguem.
—Qualsevol pla és inútil mentre els seus escuts estiguin habilitats —refutà Ackbar.
En Han no estava preocupat.
—Molt bé, llavors el primer que farem serà deshabilitar els escuts. Noi, tu vas treballar aquí. Què pots dir-nos?
Ell mirava a Finn i en qüestió de segons tot el saló va fer el mateix. Depenien d'ell. Així com algú més que no estava aquí. Algú a qui podria salvar si pogués entrar a la Base Starkiller.
—Puc deshabilitar els escuts, sé on se situen els controls importants —va indicar Finn—. Però necessito estar allà, al planeta, tenir accés al lloc.
—Jo et portaré —va afirmar Han, sense titubejar.
La General Organa va girar-se per mirar al seu marit.
—Com, Han?
Finn va notar que Han li va regalar a la general el mateix somriure tort que li havia mostrat a Rey.
—Si t’ho dic, no t'agradarà.
Amb el pla llest, tots van sortir d'aquí per realitzar els preparatius. Per primera vegada des que havia desertat de la Primera Ordre, Finn va sentir que el seu entrenament seria d'utilitat.

Han va cridar a tots els tècnics que treballaven en el Falcó que sortissin i va començar a fer el manteniment necessari per si mateix. En realitat això significava donar ordres a tort i a dret.
—Chewie, revisa l'accelerador horitzontal. Finn, vés amb compte amb aquests dentons; són explosius.
Finn va mirar preocupat el contenidor que carregava.
—Ho són? Per què no m’ho vas dir?
—No volia posar-te nerviós —va indicar Han—. Quan acabis de pujar-los, vés a parlar amb alguns d'aquests tècnics d’Ala-X i mira si pots aconseguir-nos un regulador termal per tenir de suport.
Una veu va fer que Han deixés de mirar cap al Falcó.
—Sense importar quant ens discutim, sempre he odiat veure't partir —va dir la Leia, caminant cap a ell.
—És per això que me’n vaig —li va respondre amb un somriure de complicitat—, perquè m'estranyis.
Leia rigué.
—Bé, doncs gràcies per això.
—Algunes coses mai canvien —va contestar.
—Sí. Encara em tornes boja.
Ell va tocar les seves espatlles i es va posar seriós.
—Leia, hi ha una cosa que he volgut dir-te des de fa molt temps.
Ella va alçar el braç i va tocar els seus llavis amb el dit.
—Digues-m'ho quan tornis.
Ell va abraçar a la seva esposa.
—Si veus al nostre fill, porta’l a casa —li va demanar. Han li va fer una forta abraçada, decidit a fer justament el que li havia demanat.




[1] Snap, sobrenom posat per Wedge Antilles pel soroll que feia Wexley petant-se els artells dels dits. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada