dilluns, 30 de març del 2020

Aliens (6-3)

Anterior


CAPÍTOL —18—

Sense saber que el transport que acabava d'abandonar era a punt d'esclatar, Scorza va aterrar amb un fort cop i va rodar per la coberta en flames del Botxí. El Corsari Carmesí estava només a uns pocs passos de distància, defensant-se d'un parell de Gray Gundarks que van aparèixer de sobte davant d'ell. Traient el seu blàster a tota velocitat, Scorza es va desfer dels enemics del seu enemic.
En els voltants, només el Corsari i Scorza seguien dempeus. El foc s'estenia per la coberta i aïllava al Corsari de la seva tripulació. Era el moment. Ningú li robaria al weequay la seva venjança.
Scorza rigué.
—Sempre et vas creure superior a mi, veritat, Corsari? Tots aquests anys t'has quedat amb els millors contractes, has robat botins que em pertanyien per dret, m'has tractat com si fos un zero a l’esquerra! Com si no existís!
El somriure d’Scorza va desaparèixer mentre apuntava amb la seva arma.
—Bé, mira't ara —es va burlar amb desdeny—. Aposto al fet que mai vas pensar que acabaries així.
El Corsari va mirar al voltant. Va fer un incòmode pas cap endavant. Un so similar a una botzina, provinent d'una gola inhumana, va emanar de darrere de la màscara vermella i brillant del Corsari.
Scorza va sentir una ira que va empetitir tot sentiment que hagués conegut fins aquest moment.
—Què? —va dir el weequay, ennuegant-se amb la seva pròpia bilis—. Com..., com és possible que no sàpigues qui sóc? —va exclamar.
Sidon Ithano, el pirata més perillós per navegar els Clústers Perduts més enllà de la Vora Exterior, el més temut adversari de l’escaramussa d’Adratharpe VII, el lladre més infame de la seva espècie, simplement es va encongir d'espatlles com si es disculpés per alguna cosa. Hi havia conegut molts pirates weequay. Estaven pràcticament pertot arreu.
Scorza va deixar anar la seva pistola i va desembeinar la seva vibroespasa d'alta densitat. Acabaria amb la vida del seu enemic amb les seves pròpies mans; només això restauraria l'honor del weequay.
La batalla va començar: Scorza brandava la seva arma com un boig. El Corsari Carmesí es movia amb destresa, bloquejant l'atac amb la seva pròpia espasa i llançant uns quants atacs al weequay. Per un breu instant, Scorza va pensar tenir l'avantatge. Després, Sidon Ithano va respondre amb una forta puntada i va llançar al seu sorprès enemic per la borda de la barcassa.
Just llavors, el cor de l'agitat vòrtex va explotar amb un centelleig d'energia color blau pàl·lid i, de sobte, cada gra de sorra que hi havia en el desert es va congelar en el seu lloc.



CAPÍTOL —19—

El míssil que el Botxí havia disparat no era un míssil qualsevol; era una peça d'enginyeria molt rara i totalment il·legal, coneguda com disruptor cinètic. Havia estat dissenyat per usar-se en assentaments on s'extreia gas. El seu propòsit era separar matèria particular de recursos gasosos quan es treballava en situacions volàtils. En la seva configuració original de fàbrica, els disruptors eren molt efectius; per un curt període de temps van tenir una gran demanda.
Desafortunadament, quan es va intentar utilitzar-los fora d'ambients simulats, es va descobrir molt ràpidament que l'energia cinètica generada pels míssils aviat tornava, i molt més perillosa i volàtil del que havia estat abans. Això significava que si un els usava, diguem, en una tempesta de sorra, només es tindrien uns quants minuts abans que les partícules congelades comencessin a moure's una altra vegada. Una hora després d'això, les partícules prèviament congelades solien tornar-se extraordinàriament volàtils.
Com a conseqüència d'això, els disruptors van ser retirats del mercat; no obstant això, seguien disponibles, en quantitats molt escasses, en racons de la galàxia que tenien dubtosa fama.
El vòrtex que feia uns instants tirava lentament dels dos navilis que estaven lligats junts s'havia dissipat abruptament. El desert es va congelar. En no estar acostumats als moviments interminables de les dunes de sorra, diversos pirates, motoristes i lladres, van caure imprevistament a la coberta. Però el Corsari Carmesí i la seva tripulació estaven preparats.
—Deixin anar els cables d'arrossegament! —va cridar Quiggold—. Restableixin les coordenades! Això encara no ha acabat!
Pendewqell va llançar a un Gray Gundark confós per la borda de la barcassa que encara estava en flames.
—Aquí està! El creuer de combat! —va cridar amb emoció.
En efecte, les restes de l'antic navili de la Confederació es trobaven just de l'altre costat del vòrtex que assotava amb fúria moments enrere.
I amb això, el Botxí va avançar amb determinació, mentre deixava enrere als pirates i motoristes desorientats, enmig de la seva ardent perdició.




CAPÍTOL —20—

Quan la tripulació del Botxí va arribar a la resclosa d'aire del navili separatista, el desert començava a tornar a la vida. Per empitjorar les coses, s’adonaren de seguida que el Botxí no era el primer d’arribar al premi.
Squeaky grunyí mentre batallava amb els controls de l’escotilla del creuer de combat. Quiggold va inclinar el cap, assenyalant els pesats speeders que estaven amarrats al casc del creuer.
—Els Ullals del Hutt! Havien de ser aquestes maleïdes rates womp les que se'ns escapolissin per davant! Si arribem a veure'ls...
L’escotilla es va obrir i, immediatament, Quiggold va deixar de malparlar. Dins estaven els membres de la banda coneguda com els Ullals del Hutt: morts.
—Bé —va continuar Quiggold—, oblidin-lo.
Squeaky va deixar anar un grinyol de terror. El Corsari va sacsejar els temors del pirata de musell de porc amb només aixecar la seva mà enguantada. Quiggold va repetir el sentiment que tractava d'expressar el seu capità.
—Ells no estaven preparats. Nosaltres sí ho estem. S'han estat filtrant gasos de durílliam del nucli de la nau durant dècades. Tots, posin-se els seus respiradors. Ara.
Emmascarats per protegir-se dels perillosos gasos, els membres de la tripulació del Botxí es van obrir pas cap a les profunditats del navili caigut, a la recerca del seu botí.



CAPÍTOL —21—

Scorza va sortir arrossegant-se furiós del casc en flames del Botxí, d'on havia estat penjant des que li van fúmer una puntada i van llançar-lo per la borda. Era un weequay pacient i sabia que, una vegada dins del navili separatista, podria superar als seus odiats enemics.
Llavors, el botí, que tant mereixia, seria seu per fi.



CAPÍTOL —22—

Desplaçar-se per l'interior del creuer resultava difícil: la corrosió acumulada al llarg de diverses dècades havia afectat seriosament els passadissos; hi havia molt poc espai per maniobrar entre els enderrocs caiguts i els droides de combat inactius.
No obstant això, se les van manegar per maniobrar. En poc temps, la tripulació del Corsari havia arribat a la coberta de comandament. Estava tan destruïda i abandonada com la resta del navili, amb un droide de combat mig destrossat assegut en l'estació de comandament. El droide en qüestió es movia, però molt poc. S'escoltava un lleu espetec i un brunzit cada vegada que el braç del droide es movia de dalt a baix, una, i una altra i una altra vegada.
La Reveth estava perplexa.
—Té energia?
—Amb prou feines —va respondre Pendewqell—. Una tempesta magnètica que va tenir lloc fa sis mesos va fer que es reiniciessin els sistemes d'algunes naus abandonades a la regió. La càrrega s'ha estat acumulant lentament en els motors d'energia de la nau des de llavors. Això va ser el que va activar la transmissió que vam rastrejar.
—Ah —va dir Quiggold—. Llavors, la nau ha estat encenent-se i acumulant energia lentament?
—Exactament —va respondre Pendewqell, escanejant la llista d'embarcament.
El Corsari va sacsejar el cap, consternat.
—Pen —va començar a dir Quiggold, mentre usava un elevador de voltatge per encendre la computadora secundària de la nau—. Tu i jo hem treballat junts durant un llarg temps. Així que vull que sàpigues que et faig aquesta pregunta de la manera més amable possible.
—Eh... Sí, Quiggold?
—Per ventura ets idiota?
—Eh.
—Només existeixen dues respostes, Pendewqell: sí o no. Per ventura. Ets. Idiota?
—Eh... No, senyor. No. No ho sóc.
—Oh, que bé —va respondre Quiggold, amb falsa sinceritat—. Llavors, suposo que el fet que estiguem en un creuer de combat ple de droides de combat que s'estan reactivant és alguna cosa que vas considerar quan vas suggerir aquesta cerca del tresor?
L’ishi tib va fer una pausa, alternant la mirada entre l'impassible capità i l'irritat primer oficial.
—Oh —va dir—. Ah —va afegir.
Cap d'aquestes respostes va servir de molt.



CAPÍTOL —23—

A fora, Toltek, el devaronià, finalment va aconseguir arribar a la nau.
La banda de pirates devaronians havia observat la batalla en la distància i, ja que no volien involucrar-se en absolut, la van envoltar, amb l'esperança d'esquivar als combatents i arribar abans al navili separatista caigut. Desafortunadament, en morir la tempesta de sorra, també va morir l'impuls del seu navili d'energia eòlica. Els va prendre pràcticament una hora sencera perquè l'impuls de la tempesta tornés amb suficient intensitat perquè el navili devaronià comencés a moure's una altra vegada.
Toltek va somriure. No li importava. Superava en armes a tots els altres pirates i la seva tripulació controlava la sortida. L'única cosa que havien de fer era esperar; el Corsari Carmesí sortiria eventualment amb el premi. Senzill.
Desafortunadament per a Toltek, no estava assabentat de l'espectacular reacció que el disruptor cinètic del Corsari Carmesí causaria molt aviat. Ni ell ni la seva tripulació estaven preparats per al moment en què cada gra de sorra que girava al seu voltant comencés a explotar amb la força d'un detonador tèrmic.
Així va ser com la història de Toltek el devaronià va arribar a la seva fi.



CAPÍTOL —24—

El creuer va tremolar. La tripulació del Botxí va córrer tan ràpid pels atrotinats passadissos com els permetien els enderrocs que obstaculitzaven el camí. El Corsari els havia donat a tots instruccions exactes, així que sabien que la seva finestra d'oportunitat per escapar s'estava tancant.
La Reveth estudiava els holoesquemes del navili.
—La volta hauria d'estar per aquí —va dir ella, assenyalant una gran porta que estava parcialment oberta.
Pendewqell es va detenir en sec.
—Just per aquí? Just per on estan les estacions de càrrega dels droides?
—No estan actius —va argumentar la Reveth.
—No estan actius..., encara —va exclamar l’ishi tib.
—Ja sigui aquí o aquí dins —va dir Quiggold, fent a un costat les seves preocupacions—, estarem en problemes una vegada que s'activin. Així que cal aconseguir el tresor i sortir d'aquesta nau.
La tripulació es va moure per les enormes càmeres. Centenars de droides de combat penjaven sense vida de les seves estacions de càrrega inertes.
—Tinc un mal pressentiment sobre això... —va balbotejar l’ishi tib.
Quiggold va fulminar a Pendewqell amb la mirada.
—Tens un mal pressentiment? De debò? Just ara, de sobte, tens un «mal pressentiment»?
L’ishi tib es va posar una mica a la defensiva.
—Només és una expressió...
—Doncs és molt estúpida! Clar que tens un mal pressentiment! Estem enmig d'una nau de combat abandonada que, a més d'estar mig enterrada al centre d'un remolí de sorra, està plena de droides programats per matar a tot intrús! Tots tenim un mal pressentiment sobre això! I tot va ser idea teva!
—El tresor! —va exclamar Pendewqell—. Això farà que tot valgui la pena! Cristalls que tenen un valor de milers de milions de crèdits! Ja veuràs! Ja ho veuran tots!
—Serà millor que així sigui —va dir Quiggold entre dents.

Darrere d'ells, massa lluny com perquè algú s'adonés (excepte tal vegada l'exèrcit de droides aparentment inert), Scorza els seguia, planejant la seva inevitable venjança.



CAPÍTOL —25—

—Un pod d’estasi crio-cíclic? —va dir Pendewqell, amb una veu desesperada.
La tripulació havia aconseguit arribar fins a la volta i, amb ajuda d'alguns trets de blàster i explosius estratègicament col·locats, va aconseguir obrir-la. Però, no hi havia cristalls d'espasa làser per enlloc. Només un pod d’estasi crio-cíclic. Generalment, aquests s'usaven només per períodes de temps curts, però aquest pod clarament portava aquí molt temps. El cristall transparent del pod estava cobert de gebre, per la qual cosa era impossible distingir el que hi havia endins.
El creuer va tremolar de nou. La tempesta explosiva de l'exterior li donava els últims tocs a la ja destrossada nau de combat. Aviat, la infraestructura no resistiria més.
—D'acord, pensin, qui sap el que pugui estar congelat aquí dins! —va dir Pendewqell amb un optimisme inexistent—. Aposto al fet que és alguna cosa, o algú, molt valuosa!
La tripulació va fulminar a l’ishi tibi amb la mirada.
—Bé, si no és valuós, per a què conservar-ho en una volta? —va cridar Pendewqell amb exasperació.
El Corsari va assentir. Quiggold es va encongir d'espatlles, senyal que estava d'acord.
—Bon punt. Cal desactivar-ho.
Squeaky i Reveth es van acostar al pod, mentre Pendewqell començava a pitjar els botons que es trobaven al costat d'ell, en el panell del sistema generador d'emergència, el qual havia conservat intacte el camp d'immobilitat. Pocs segons després, la càpsula va començar a obrir-se i la forma del que estava emmagatzemat dins es va tornar clara a la vista de tots.
Un soldat clon de la República, viu, dècades després de la fi de les Guerres dels Clons.
—On..., on estic? —va quequejar el soldat.




CAPÍTOL —26—

El droide de combat B1-CC14 havia vist dies millors. En les dècades que havien passat des del xoc en la superfície de Ponemah, el droide havia estat objecte de la corrosió i la degradació dels seus circuits. No és que tingués importància, ja que el droide també havia estat sense energia tot aquest temps.
Fins ara.
Alguna cosa havia encès els receptors d'energia de la nau estavellada i els seus sistemes s'estaven recarregant lentament.
Amb el seu únic sensor funcional, B1-CG14 s’adonà d'una alerta preocupant que apareixia en la consola mig destrossada enfront d'ell. El carregament, el tresor del Comte Dooku, havia estat alliberat del seu estasi crio-cíclic. No se suposava que això havia de passar. El soldat clon havia estat capturat a Coruscant, havia sortejat grans perills i havia estat tancat en un estasi mèdic de llarg termini després d'un rigorós interrogatori. Aparentment, el clon havia estat l'últim ser a parlar amb un famós traïdor de la República i es creia que estava en possessió d'informació vital, encara que no hi havia estat disposat a confessar aquesta informació als droides interrogadors. Així que, seguint estrictes ordres del Comte Dooku, el clon havia estat congelat en estasi i ningú més, ni tan sols els droides, tenien permès tornar a parlar-li. No fins que el propi Dooku pogués interrogar al clon en persona.
Aquest era el pla. Però alguna cosa, que B1-CC14 ignorava, havia sortit malament. En realitat no importava què, el cas era que la nau havia estat detectada i atacada per les forces aclaparadores de la República i tots els intents del droide per escapar de la destrucció havien fracassat.
Ara només quedava una ordre que importava. El Comte Dooku havia estat molt específic. Calia evitar que el presoner escapés, a qualsevol cost. Bé, almenys B1 sabia que encara podia complir aquesta part de les seves ordres.
Amb la poca energia que li quedava, el droide va activar aquells sistemes d'emergència que estaven programats per mobilitzar al contingent de superdroides de combat, amb una bateria a prova de fallades. D’aquí a pocs minuts, més d'una dotzena de superdroides de combat envairien els passadissos i es desfarien de tots els visitants no desitjats.
I amb això, B1-CC14 va tornar al dolç i pacífic oblit de la desactivació.




CAPÍTOL —27—

La Reveth es va moure ràpidament per ajudar al soldat a aixecar-se. Això va ser un error; malgrat les dècades que portava congelat en estasi, estava clar que els instints de combat del clon romanien intactes.
—No ho entenen! —va cridar el soldat, mentre empenyia a Reveth cap enrere. El clon es veia aterrit. Febril. Balbotejava. —Sóc metge —va dir entre panteixos—. I jo..., jo em vaig assabentar d'una cosa..., una cosa horrible. Cincs[1] ho sabia... Ell va ser el que es va adonar després que Tup[2]..., i per això el van matar. Però jo vaig seguir investigant. Van dir que era un virus...
El Corsari va fer un gest subtil a Squeaky i Pendewqell, i els dos pirates van començar a envoltar al clon malalt per tots dos costats.
—Un xip en els nostres caps. En els caps de tots els clons! Una ordre. Un comando per trair..., matar... I tot això ve del Canceller!
El clon va prendre la mà estirada d’Squeaky i el va llançar contra Pendewqell, qui avançava cap al soldat. No obstant això, l'esforç va ser massa per a ell, la qual cosa va fer que trontollés.
—Els Seppies, ells em van capturar.
El soldat parlava ràpid, gairebé tant com per seguir tot el que deia. Era com si el clon no s’adonés que estava parlant en veu alta.
—Em van interrogar per esbrinar qui més sabia sobre això —el clon suava. Tremolava. Es veia trist—. Mai vaig tenir oportunitat de dir-li a ningú més el que sabia. No sabia en qui confiar. Però no els hauria dit de totes maneres.
»Així que van dir... —Els pirates estaven callats, escoltant mentre el clon malalt i delirant seguia amb el seu relat—. Van dir que m'enviarien amb algú amb qui no podria ocultar secrets..., amb els sith... El fred..., el fred que congelava i cremava al mateix temps...
El clon va caure al terra. Els seus ulls es van posar en blanc.
—Enverinament per estasi —va murmurar la Reveth—. Va estar atrapat aquí massa temps.
—No! Encara puc salvar-los. Skywalker! —va murmurar el clon amb intensitat—. Busquin al General Skywalker! Ell ens ajudarà. Ell pot salvar..., salvar als Jedi..., salvar a la República!
—Quin és el seu número d’identificació, soldat? —va preguntar Quiggold al soldat recentment descongelat.
—CT-6116 —va respondre el soldat, tossint—. Kix. Em diuen..., Kix..., senyor...
I havent dit això, el soldat va quedar inconscient. La Reveth va col·locar ràpidament un respirador sobre la cara del clon.
—Bé —va dir Quiggold, trencant el llarg silenci que hi havia entre el grup de pirates—, aquesta sí que va ser informació molt valuosa, Pendewqell. Segurament la República Galàctica estarà molt feliç ara que tenen la possibilitat d'impedir que l'emperador pugi al poder. Probablement també li hem estalviat a la galàxia un centenar de pèrdues. Tal vegada puguem acudir amb el Consell Jedi i demanar-los una gran i sucosa recompensa!
El primer oficial va girar-se per donar la cara a l’ishi tib, qui els havia guiat ximpletament a la cacera d'aquell tresor.
—Així que, l'única cosa que hem de fer ara és tornar en el temps! Què opines de...?
Però Pendewqell ja s'havia marxat.





[1] Fives, soldat clon, CT-27-5555, també conegut com ARC-5555. (N. Del T.)
[2] Cutup, soldat clon, CT-4040. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada