dijous, 26 de març del 2020

El despertar de la Força NJ (Pr)


El despertar de la Força NJ
Novel·la juvenil

 
Michael Kogge

Basat en el guió cinematogràfic de Lawrence Kasdan & J. J. Abrams i Michael Arndt



FA MOLT TEMPS, EN UNA GALÀXIA MOLT, MOLT LLUNYANA...
Reviu l'emoció d'una de les pel·lícules més esperades de tots els temps a les pàgines d'aquest llibre ple d'acció: Star Wars. El despertar de la Força.
Molts anys han passat des que el Cavaller Jedi, Luke Skywalker i l'Aliança Rebel van triomfar sobre el malèvol Imperi i la galàxia ha estat en pau. Però ara, el poder del mal ha tornat a aixecar-se. Els valents homes i dones de la Resistència hauran de lluitar contra Kylo Ren i la temible Primera Ordre.
L'adaptació de l'autor Michael Kogge transmet l'aventura i l'acció de la reeixida i taquillera pel·lícula. Busca en el seu interior exclusives escenes!





Fa molt temps, en una galàxia molt, molt llunyana...



Luke Skywalker ha desaparegut. En la seva absència, la sinistra PRIMERA ORDRE es va aixecar de les cendres de l'Imperi, i no descansarà fins que Skywalker, l'últim Jedi, sigui destruït.

Amb el suport de la REPÚBLICA, la General Leia Organa lidera la valenta RESISTÈNCIA. Està desesperada per trobar al seu germà Luke, i així aconseguir que els ajudi a restaurar la pau i la justícia en la galàxia.

Leia ha enviat al seu més intrèpid pilot en una missió secreta a Jakku, on un vell aliat ha descobert una pista sobre el parador d’en Luke...



PRÒLEG

Fa molt temps va existir l'Antiga República, un govern just i benèvol que va mantenir unida a la galàxia durant centenars d'anys. Una pau suprema va regnar sota una gran democràcia. La ciència i la tecnologia es van desenvolupar, nous sistemes estel·lars van ser descoberts i poblats, les arts van florir i els ciutadans deien el que pensaven. Es va establir un Senat Galàctic, el qual li va atorgar veu al govern a cada planeta membre. Però, com tot allò que envelleix, la República va començar el seu declivi; les seves parts van començar a desintegrar-se i el seu nucli es va podrir. La guerra es va convertir en una tragèdia quotidiana. Quan, finalment, es va declarar la mort de la República, aquesta ja era un record difús en la ment dels seus ciutadans.
Fa molt temps va existir un místic orde de Cavallers Jedi. Ells eren els guardians de la pau i la justícia de l'Antiga República. Les llegendes explicaven que posseïen habilitats més enllà de l'ordinari, que incloïen poders de la ment, força invisible, saviesa i endevinació. Però, àdhuc sent tan savis com eren, els Jedi no ho van ser tant com per entreveure el mal a l'interior de la seva adorada República. Aquells amics i aliats en els quals els Jedi van dipositar la seva confiança, els van trair i van matar.
Fa molt temps va existir un Imperi Galàctic, que va néixer de les cendres de la República, encara que era totalment oposat a tot allò pel que la República va lluitar alguna vegada. En ell mai va existir una gran democràcia; un emperador tirànic va governar amb puny de ferro. Les llibertats van ser abolides, l'obediència era la regla, la propaganda va envair les arts; la ciència i la tecnologia solament es van desenvolupar per al benefici de la milícia, els sistemes estel·lars nous i vells van ser conquerits i saquejats. Els ciutadans van viure sota la por al càstig en cas de parlar en contra dels abusos que cometia l'Imperi. El Senat es va dissoldre. Els Jedi van ser exterminats. L'única veu que importava era la de l'Emperador. No obstant això, per més que aquest ho va intentar, no va poder extingir les flames de l'esperança.
Fa molt temps va existir una Rebel·lió encapçalada per uns quants entusiastes que atresoraven els principis de la República i menyspreaven a l'Imperi. A l'inici estava integrada per una bigarrada aliança de desafiadors lliurepensadors, artistes dissidents, nobles progressistes i joves inquiets. La Rebel·lió va començar una desorganitzada lluita contra l'Imperi, que era petita i feble, incapaç si més no de guanyar una refrega ni molt menys una guerra. A pesar que les derrotes s'apilaven i la victòria semblava assumpte impossible, aquells rebels no es van rendir. Van trobar l'esperança en els actes heroics d'un jove anomenat Luke Skywalker, qui va aprendre els ensenyaments Jedi i va ajudar a posar-li fi a la tirania. Amb la mateixa velocitat amb la qual l'Imperi es va erigir, també va caure. Una Nova República s'aixecaria.
Fa molt temps, sense importar com, la guerra de la galàxia va començar i és gairebé impossible detenir-la. De fet, la Nova República va sorgir per restablir la pau. No tots estaven convençuts de tornar a la democràcia. La guerra civil havia endurit molts cors. Aquells planetes que van defensar la disciplina imperial es van separar de la Nova República i es van fer dir la Primera Ordre. El seu objectiu era destruir a la Nova República i retornar a la galàxia les falses glòries de l'Imperi. Pocs en la Nova República percebien en la Primera Ordre una amenaça real, i aquells que sí ho van fer van organitzar un contraatac; no obstant això, contra el creixent poder militar de la Primera Ordre, la Resistència va començar a semblar massa petita: ja era molt tard.
L'únic que tenia el poder per ajudar aquesta causa era un home anomenat Luke Skywalker, però ningú sabia on trobar-lo.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada