dimecres, 4 de març del 2020

Última oportunitat (LIX)

Anterior


59
ELS ROMANENTS MESULANS, ARA

Lando va córrer. Les seves magnetobotes produïen sorolls metàl·lics sobre la graella de ferro de la passarel·la. Sabia que no tenia sentit, però de totes maneres va córrer. Alguna cosa en el seu interior es negava a només quedar-se assegut i permetre's volar a trossos. Han havia rebut el seu missatge, això esperava, així que tot el que li quedava per fer era moure's.
Es va escoltar una ràfega, després una altra va colpejar l'aire immediatament després. Tot s'havia acabat.
Una fissura es va obrir al costat de Lando mentre baixava de pressa per la passarel·la, entre dolls de vapor, cables i travessers que col·lapsaven al voltant. Més endavant, esperava l'espai obert.
Darrere d'ell, una altra explosió va travessar el contenidor de deixalles; aquesta va enviar a l'exterior un baluern que va fer que les dents li petessin. Un motor en flames d'algun tipus es va estavellar davant, va saltar sobre ell, aterrant sense perdre el pas, i va córrer cap a la porta oberta d'endavant.
L'explosió final l’atraparia des d'enrere. Si feia que el temps avancés més lent, sentiria com cremava el seu vestit espacial, després esquinçava la seva pell i arrencava cada òrgan fins a desaparèixer per complet de l'existència. Es tornaria pols espacial.
Tal vegada hi havia quelcom bell en tot això. No obstant això, en aquest moment no semblava així. Kaasha miraria per la finestra del Chevalier i es faria preguntes.
El contenidor de deixalles es va sacsejar amb una altra explosió, però no importava; Lando estava en la riba. Sense detenir-se, es va llançar a l'espai obert, amb els braços estesos a cada costat, i va esperar el final.
En canvi, alguna cosa el va prendre pel canell i el va subjectar amb força. Una cosa més el va agafar per l'altra. Mirà a cada costat, amb llàgrimes en els ulls, i va veure la cara de la seva vella amiga.
Ha degut de morir, sense sentir-ho, perquè la cara d’L3 estava a cada costat seu. Ella havia vingut a conduir-lo al paradís, o a qualsevol lloc al que anaven els pocavergonyes i jugadors quan morien després de salvar la galàxia de la condemna imminent (dues vegades ara, però qui les comptava?).
—Au vinga, General Calrissian —va dir un dels L3—. Sortim d'aquí.
Les seves motxilles propulsores es van encendre al mateix temps, llançant-los als tres cap endavant, mentre una explosió espectacular sorgia darrere i després tot s'enfonsava en la foscor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada