dissabte, 11 de març del 2017

Vel de traïcions (IV)

Anterior



CAPÍTOL 4

Obi-Wan no va activar els motors repulsors fins que no va veure la beina dels terroristes alçant-se de la coberta de l'hangar. A les enormes obertures situades al final dels braços-hangars calia afegir ara les creades pels portals de contenció magnètic que s'estaven obrint al revolt intern de cada zona. Desenes de beines i barcasses de càrrega van començar a dirigir-se cap a aquestes obertures més petites, formant-se ràpidament un coll d'ampolla en elles tot i els esforços supervisors de l'ordinador central.
Obi-Wan va comprendre que si es demoraven massa en arribar al portal més proper, tant Qui-Gon com ell es veurien obligats a buscar un altre mitjà d'abandonar la nau. Però el jove Jedi era sobretot metòdic i, abans de decidir un rumb, va dedicar un llarg moment a estudiar el ritme del trànsit, anticipant-se a quins podien ser els llocs més probables de generar un embús.
El rumb que va traçar els va portar directament als elevats sostres de l'hangar, entre politges i grues, abans de baixar cap al portal de contenció de la zona 3. El jove va fregar tres beines en el seu descens i va evitar netament la col·lisió amb una barcassa que començava a embussar la sortida.
Cohl havia deixat l'hangar uns minuts abans, però el rastrejador que Obi-Wan li havia col·locat a la nau permetria als Jedi distingir la seva beina entre les milers que componien el ramat que sortia en estampida del vaixell de càrrega.
—Ja els tenim, Mestre —va dir a un Qui-Gon que estudiava les pantalles—. S'adrecen a la centrosfera. No sé si pretenen sobrevolar o descendir sota ella, però augmenten la velocitat.
—No et separis d'ells. Però estigues a una distància segura. Encara no volem descobrir la nostra presència.
La part interior del vaixell de càrrega en forma d'anell era un espectacle digne d'admiració; davant d’ells tenien la centrosfera d’un color blanc os, amb els seus immensos braços perdent-se de vista a tots dos costats, i tota una multitud de naus de totes formes i mides sortint dels seus hangars. Però el moviment erràtic d'aquestes beines i gavarres no deixaven gaire temps a Obi-Wan per contemplar el paisatge. Dividia la seva atenció entre el titil·lant cercle que era la beina d’en Cohl en els monitors de control i les pantalles de la consola que li mostraven imatges de l'exterior.
Amb la majoria de les beines dirigint-se cap a la part inferior de la centrosfera, fins i tot la menor topada provocaria reaccions en cadena entre elles. Ja hi havia moltes beines girant descontrolades, unes quantes d'elles en rumb de col·lisió amb els braços-hangars.
Tot això li recordava alguns exercicis que havia realitzat en la seva infància en el Temple Jedi de Coruscant, on l'objectiu de qualsevol estudiant era mantenir una atenció constant a una única tasca, mentre cinc dels seus mestres feien tot el que podien per distreure’t.
—Vigila amb la popa, Padawan —li va advertir Qui-Gon.
Una beina havia sorgit de sota d'ells, xocant amb la popa en ascendir. En córrer perill de veure’s girats, Obi-Wan va connectar els coets d'altitud del morro aconseguint estabilitzar la nau just a temps. Però el frec els havia desviat del seu rumb, dirigint-los de sobte cap a la gruixuda estructura que unia la immensa centrosfera amb els braços.
Obi-Wan va mirar els monitors superiors, però no va veure cap cercle lluminós.
—Els he perdut. Mestre.
—Concentra’t en el lloc al que vols anar —va dir Qui-Gon amb veu calma—. Oblida't del monitor i deixa que la Força et guiï.
Va tancar els ulls per un instant i, després de seguir els seus instints, va modificar el rumb. Va mirar les pantalles per comprovar que tornaven a tenir davant la beina d’en Cohl. A estribord.
—Ja els veig, Mestre. S'adrecen a la part superior de la centrosfera.
—El Capità Cohl no és dels que solen amagar-se entre el ramat.
El jove Kenobi va tornar a connectar els coets d'altitud per ajustar el rumb i no va trigar a veure la tranquil·litzant brillantor intermitent del cercle.
La centrosfera va omplir les pantalles connectades a les càmeres de vídeo del morro de la beina, mostrant pis rere de pis del que Obi-Wan sabia que una vegada van ser sales de conferències i cabines per a la tripulació, fins que la Federació de Comerç va decidir usar mà d'obra androide. Estaven gairebé a la cinta de la centrosfera quan un únic caça va aparèixer en una de les pantalles, disparant amb els seus canons bessons contra un objectiu que estava fora de la seva vista.
—Un CloakShape del Front de la Nebulosa—va dir Qui-Gon amb certa sorpresa.
Els CloakShape eren caces de curt abast i forma aplanada, amb ales corbades cap a dintre, dissenyades per combatre dins d'una atmosfera. Però el grup terrorista havia modificat aquest en particular afegint-li un motor d’hiperimpuls i alerons de maniobra a la part de darrere.
—Però, contra què disparen? —va preguntar Obi-Wan—. Els pilots d’en Cohl han d'haver destruït i als caces del Guanys.
—Sospito que aviat ho sabrem, Padawan. Fins llavors, concentra't en la nostra actual situació.
El jove aprenent es va encrespar una mica per la suau reprimenda, però aquesta era merescuda. Tenia tendència a pensar en el futur, en comptes de concentrar-se en el present i escoltar el que els Jedi deien la Força viva.
La beina d’en Cohl, anava guanyant velocitat i ja estava molt per sobre del cim de la centrosfera i els voluminosos escàners que estarrufaven la part superior de la torre de control del vaixell de càrrega, evadint-se amb arriscades maniobres del núvol de beines en el qual s’havia amagat fins llavors. Tement quedar molt distanciat, Obi-Wan va recórrer als motors d'impuls per augmentar la seva velocitat.
Per quan va estar sobre la corba superior de la centrosfera, ja havia reduït considerablement la distància que els separava i es disposava a seguir a Cohl a espai obert quan va aparèixer bruscament un altre caça en les seves pantalles, un Headhunter[1] Z-95 modificat que va explotar un instant després.
—La batalla continua —va dir el seu Mestre.
En sortir de l'abraçada dels hangars, els dos Jedi van poder veure l'origen dels trets. Hi havia un segon vaixell de càrrega flotant com un anell sobre la cara oculta de Dorvalla, embolicat en les flamarades de foc amb què el sembraven les naus del Front de la Nebulosa.
—Reforços de la Federació de Comerç —va dir Obi-Wan.
—Aquest vaixell de càrrega podria complicar la situació —va murmurar Qui-Gon.
—Però aquesta vegada tenim a Cohl.
—Cohl és molt hàbil. Podria haver anticipat això. Mai fa cap moviment sense un pla de contingència.
—Però, Mestre, sense les seves naus de suport...
—No esperis res. Limita't a mantenir el rumb.
La banda de vuit homes d’en Cohl, duia a terme les seves tasques preassignades dins dels igualment estrets compartiments de la beina dels terroristes.
—Escotilles interna i externa segellades, Capità —va informar Boiny des del seu lloc a la corbada consola de control—. Tots els sistemes en funcionament.
—Preparat per passar dels repulsors a la propulsió per fusió —va dir Cohl, ajustant-se l'arnés del seu seient.
—Preparats per a la conversió —va informar Rella.
—Comunicacions connectades —va dir un altre—. Pas a freqüència prioritària.
—Espai net, Capità. Estem superant la marca de mil metres de la centrosfera.
—Anem amb calma —va dir Cohl, conscient que hi havia certa tensió en l'aire filtrat—. Mantindrem aquest rumb discret fins arribar als deu mil metres. Llavors sortirem a tota velocitat.
Rella va mirar-lo aprovadora.
—Planeja amb compte, executa sense errors...
—I evita ser descobert, abans, durant i després —va completar Boiny.
—Poseu rumb 1-1-7, cap al costat de babord del vaixell de càrrega —els hi va dir Cohl—. Accelereu a punt cinc. Reactors de fusió a l'espera.
Va reclinar la cadira i va connectar les pantalles d'estribord. El Falcopenat i les naus de suport se les havien arreglat per mantenir a ratlla l’Adquirent, però els caces de la Federació estaven per tot arreu, assetjats pels pilots del Front de la Nebulosa i desorientats pel torrent de beines de càrrega que brollaven dels hangars del Guanys. Només havien d'arribar fins al Falcopenat i posar uns quants parsecs de distància entre ells i l'Adquirent. Rella es va inclinar cap a ell per parlar-li en un murmuri.
—Si sobrevivim a aquesta, et perdono per haver acceptat aquesta operació.
L'humà va obrir la boca per respondre quan Boiny va dir:
—Passa alguna cosa estranya, Capità. Podria ser un error, però tenim una beina de càrrega enganxada a nosaltres a les sis.
—Ensenya-me-la —va dir Cohl, clavant els seus ulls violetes a la pantalla.
—Just la del centre. La que té el morro en punta.
Cohl va guardar silenci per un moment.
—Canvia el rumb a 1-1-9.
Rella així ho va fer.
Boiny va proferir un riure nerviós.
—La bina canvia el seu rumb a 1-1-9.
-Algun tipus d'arrossegament gravitacional? —va preguntar un dels altres, un humà anomenat Jalan.
—Un arrossegament gravitacional? —va repetir la Rella amb evident burla—. I què se suposa que és un arrossegament gravitacional per les llunes de Bodgen?
—El que impedeix a Jalan pensar amb seny —va murmurar Boiny.
—Calleu-vos tots un moment —va dir Cohl, acariciant-se pensatiu la barba-. Podem escanejar aquesta beina?
—Podem intentar-ho.
Cohl es va forçar a respirar profundament i va creuar els braços sobre el pit.
—Anem a jugar sobre segur. Retorna'ns al corrent de beines.

* * *

—Ens estan escanejant, Mestre —va dir Obi-Wan—. I també canvien de rumb.
—Pensen amagar-se en aquest núvol de beines —va dir Qui-Gon, per si mateix—. Ja va sent hora de proporcionar-los un altre motiu de preocupació, Padawan. Quant ens allunyem una mica més del vaixell de càrrega, activa el detonador tèrmic.

* * *

Cohl es va agafar als reposa-braços del seu estret seient. Quan la beina terrorista va xocar amb una altra beina pertanyent al torrent d'aquelles que sortien a l'espai situat entre els dos vaixells de càrrega de la Federació i Comerç.
—No podrem encaixar molts cops més així —va avisar Boiny, amb les ventoses dels dits fixes a la consola de control.
—Cohl —va dir la Rella amb duresa—. Si no sortim ja mateix, acabarem enmig del foc dels caces.
El Capità mantenia la mirada fixa a la pantalla que tenia sobre el seu cap.
—Què fa la beina?
—Imitar totes les nostres maniobres.
—Què és el que té aquesta cosa? —maleí entre dents un dels humans.
—O qui? —va apuntar un altre.
—Alguna cosa no va bé —va dir Cohl, negant amb el cap—. Això em fa olor de rata womp.
—Mai he conegut a ningú que pogués pilotar una beina d'aquesta manera —va comentar Boiny mirant-lo.
El Capità va donar un cop als reposa-braços com a gest final.
—Deixem de perdre temps. Connecta els motors principals.
—Així es parla —va comentar la Rella, portant a terme l'ordre.
Sense previ avís. Boiny es va regirar bruscament en el seu seient, gesticulant embogidament cap a un dels sensors de la consola i balbucejant atropelladament.
—Boiny! -li va cridar Cohl, com intentant trencar el tràngol en què semblava immers el rodià—. Fes-lo sortir d'una vegada!
Aquest es va girar i els seus ulls negres irradiaven incredulitat.
—Capità, tenim un detonador tèrmic en el nucli impulsor de la beina!
Cohl el va mirar amb la mateixa incredulitat.
—Quant falta per a la detonació?
—Cinc minuts i comptant!


[1] Headhunter Z-95, traduït també com un Caçacaps Z-95. (N. Del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada