divendres, 24 de març del 2017

Els nens ghostling (II)

Anterior



CAPÍTOL 2

A la ciutat de Mos Espa, els sols bessons de Tatooine tallaven a través d'una entrada enfosquida de l'Acadèmia d’Encant de Madame Vansitt i llançaven ombres superposades sobre el sòl. El dia era tan calorós com un forn fora. Un home salvatge era a l'entrada amb la suor amarant-li en el seu front.
Una noia esclava anomenada Pala es va agenollar a terra i va fer un cop d'ull a l'home davant seu. Era alt i d'aspecte cruel, amb els seus llavis corbats cap avall en una ganyota permanent. El seu pèl llarg era majoritàriament del color del coure, amb metxes daurades i platejades sobre ell. Una banda de cuir lligada sostenia el seu cap cap enrere en una cua de guerrer.
Els seus braços forts estaven coberts de tatuatges tridimensionals d'estranyes bèsties, i portava una llarga túnica grisa feta de seda firrereana, lligada a la cintura amb un cinturó daurat. El cinturó sostenia un blàster pesat a una banda, una daga llarga enjoiada en l'altra.
Ell va abaixar la mirada a Pala amb ulls cruels, i no va dir ni una paraula mentre la propietària de la Pala, Madame Vansitt, assenyalava els punts forts de venda de la Pala. Pala va mantenir les seves mans d’un verd pàl·lid plegades netament a la falda, i els seus ulls daurats miraven a terra. Era una twi'lek del planeta Ryloth, així que tractava d'assegurar-se que les seves cues del cap no es retorçaven nerviosament.
-Pala és una nena molt astuta, Lord Tantos, -va dir Madame Vansitt en la seva millor veu de venedora.
-Ha estat entrenada en totes les arts corteses: dansa, cançó, conversa. Serà una bona esposa per al seu fill algun dia.
-Sí, sí, -va dir Lord Tantos impacientment, arrufant-li les celles a Pala-. Però el meu fill no tindrà cap necessitat de conversa.
-Ella és per descomptat hàbil en l'espionatge, -va assenyalar Madame Vansitt-. Serà una valuosa espia. I ha estat entrenada en les fines arts del suborn i l'extorsió.
Lord Tantos va somriure a Madame cruelment. Els seus ulls eren del color turquesa més sorprenent. La seva pell pàl·lida estava coberta de taques més fosques, cosa que era comú entre els firrereans.
-Però es diu que vostè entrena assassines.
-Ella ha tingut entrenament en combat mà a mà, -va respondre Madame Vansitt-. I és bona amb els verins.
-Què hi ha de l'entrenament en combat real? Pot utilitzar un blàster, una espasa?
-Jo no ensenyo això aquí. Les meves noies són entrenades per no atreure l'atenció. Aquestes armes tan crues no són per a dones que estaran viatjant en els cercles polítics.
Pala va fer una altra mirada al seu possible comprador. No li agradava aquest home. Era brutal, perillós.
Si us plau no em compris, va pensar ella, esperant que el bàrbar passés d'ella. Sabia el que ell volia. Volia que ella viatgés en els creuers de luxe de les naus de comerç com una espia. D'aquesta forma, ella podria dir-li quines naus portaven un carregament valuós. Llavors atacaria les naus més riques... mentre ella estava a bord.
Probablement faria que sabotegés els sistemes de defensa i armes abans d'abordar-les. Però de vegades hi havia enormes batalles de blàster. Era un treball perillós, molt més perillós que aquell per al qual havia estat entrenada la Pala.
Era el tipus de treball que et portaria a una mort prematura.
-Ella em té por, -va dir Lord Tantos, estudiant a Pala-. Està terroritzada.
-Potser, -va estar d'acord Madame Vansitt-. Vostè és, al capdavall, un dels lords pirates més temuts de la galàxia. Potser hauria de mirar de nou a alguna de les noies més grans, algunes que tinguin més coratge. -Lord Tantos va somriure cruelment-. No, m'agrada que les meves esclaves em tinguin por. És un senyal d'intel·ligència. -Lord Tantos va caminar cap endavant i va elevar la barbeta de la Pala. Va mirar-la per un llarg moment. El seu cor bategava amb força-. La recolliré al matí, demà passat.
Madame Vansitt va donar un copet com a senyal perquè la Pala marxés a la seva habitació i empaquetés les seves poques pertinences. La noia ho va fer ràpidament, llavors va anar a buscar al seu amic, Ànakin Skywalker.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada