dijous, 23 de març del 2017

Emergència Jedi (V)

Anterior



CAPÍTOL 5

-Què està passant? -va preguntar el droide de seguretat danyat.
-Amb les freqüències de comunicacions de la torre els bartokks interferint estan, crec-, va respondre Yoda. -De comunicadors els bartokks no necessiten. Comunicar-se telepàticament, fan ja.- Va mirar als assassins caiguts i va afegir: -Si advertir aquests dos al seu rusc van fer el que va succeir aquí, ja bartokks més preparats estar poden.
-Em temo que no estic en condicions per defensar molt més el nivell set-, va admetre el droide de seguretat, mirant les seves cames inútils. Es va posar a la tasca de desarmar la bomba de plasma.
Els pensaments d’en Yoda es van tornar cap a la Teela Panjarra. Segons el director científic Frexton, la nena sensible a la Força de sis mesos d'edat, es trobava en una guarderia privada dins de la torre del Servei Científic. Encara quedaven dos droides del projecte X10-D a la torre, un dels quals portava una bomba de plasma.
Mentre que el droide de seguretat danyat de l'Acadèmia desmuntava la primera bomba, Yoda estudiava el post de control mirant el desactivat equip de la consola. Ell sospitava que els X10-D o els bartokks eren els responsables de la ruptura d'un terminal d'alimentació i causant tant que el vestíbul quedés a les fosques com que l'ordinador s'apagués. A causa de la foscor, era difícil veure la consola.
Yoda va fer petar els llavis.
-Si aquest equip estigués operatiu, saber podríem la ubicació de l'anomenada Teela Panjarra-.
-Teela Panjarra? -el droide repetí amb sorpresa. -Per què vols saber que està sent investigada en un laboratori d'investigacions en el nivell cinquanta-vuit.
Yoda va obrir les seves ulls. La nena estava en un laboratori d'investigació! Les sospites d’en Yoda es van confirmar: el Cap Científic de l'Acadèmia no era de fiar.
-Al nivell cinquanta-vuit, anar tinc-, va dir en Yoda. Va revisar el tub d'elevació prop de la garita de seguretat, i es va trobar que les portes corredisses seguien tancades hermèticament. Els controls necessitaven reparacions.

Un cop més, Yoda va activar el seu sabre de llum. Amb només el més mínim gir del seu canell nuós, Yoda va enfonsar la fulla del sabre de llum a través de les portes i va tallar un gran cercle. Va donar uns copets al centre del cercle i aquest va caure cap a dins, deixant un gran forat a la porta del tub ascensor.
Yoda va desactivar el seu sabre de llum i es va quedar en l'eix del tub d'elevació. L'ascensor s'havia anat, traslladant als dos primers X10-D a un altre nivell dins de la torre de Serveis Científics. Yoda no sabia si els dos X10-D havien anat cap amunt o cap avall, però ell sabia que el seu propi destí era el Nivell 58.
Per sobre del post de seguretat, un conducte d'aire es va caure del sostre. Tot d'una, la pesada coberta de la ventilació va girar sobre les seves frontisses i dos bartokks van caure cap avall des del seu interior. Com Yoda havia sospitat, més bartokks havien estat alertats pels seus companys caiguts.
Tots dos bartokks portat fuets criògens, capaços de causar una reacció química gairebé explosiva quan la punta del fuet súper-fred colpejava a un objectiu. Els bartokks van aterrar al costat del droide de seguretat danyat. Abans que el robot pogués moure’s, els bartokks van llançar els seus fuets criògens sobre ell. El cruixit de l'explosió va sonar impressionant i fort quan el fuet va colpejar, i el droide desemparat quedà reduït immediatament a metall gelat.
Va ser una sort que el valent droide de seguretat hagués desmuntat la bomba de plasma. Tant el droide de seguretat com els components separats de la bomba es van transformar en trossos inútils de ferralla gelada.
Yoda es va quedar dret prop del forat de l'ascensor quan els bartokks van veure els tubs oberts es van allunyar del droide de seguretat i van saltar cap a ell. L'ancià Mestre Jedi es va ajupir, i un dels bartokks va volar per sobre de la seva esquena i va caure per la porta del tub d'elevació obert. Yoda va mantenir els seus ulls en el bartokk que havia quedat per sota de la porta oberta, i va sentir com l'altre accidentat bartokk queia xocant al llarg de l'eix del tub d'elevació. Tot i que els bartokks tenien un exosquelet com armadura, era una certesa que l'assassí no anava a sobreviure a la caiguda fins als nivells del sots-soterrani del Servei de Ciència.
El restant bartokk va aixecar el seu fuet, preparat per reaccionar davant Yoda. Un cop més, el sabre d’en Yoda va brillar. Yoda va oscil·lar i va colpejar alt a la dreta, tallant al seu atacant a l'abdomen i eliminant l'urpa que portava el fuet. Les parts del cos del bartokk van intentar reagrupar-se. Un braç va assotar accidentalment amb el fuet colpejant la part superior del tors del bartokk, que va explotar en trossos de gel. Segons més tard, les parts del cos estaven immòbils.

Yoda va creure que més bartokks aviat estarien de camí cap al nivell 7. Mirà dins de l'eix del tub ascensor, tractant de determinar si hi havia alguna manera d'arribar al nivell 58 per a ell. A la paret interior de l'eix, una escala de manteniment oferia una possibilitat d'ascens. Yoda va mirar cap enrere en el viver i va veure un scooter repulsor de taula plana flotant a uns pocs mil·límetres sobre el sòl. El scooter de mida petita estava dissenyat per a un nen, però semblava ser adequat per a Yoda.
Al llarg de la seva vida, Yoda havia descobert que la seva mida sovint treballava en el seu benefici. Si hagués estat tan gran com el típic humà adult, la moto no hauria estat capaç de suportar el seu pes. Yoda va pujar a la moto repulsora i es va agafar al manillar. Ell es va equilibrar i es va dirigir cap al tub d'elevació, a continuació, va accelerar el motor.
L’scooter va passar a través del forat a la porta de l'ascensor del tub i es va disparar fins a l'eix. Yoda es va aferrar al manillar i ràpidament va comptar els nivells a mesura que pujava en la foscor gairebé total. En qüestió de segons, va arribar al nivell 58 i desaccelerà l'scooter cap avall. Va agafar l'eix de l'escala de manteniment i es va baixar de la moto, llavors va anar cap a una porta d'accés. La porta estava tancada, però el mecanisme de tancament era a l'interior de l'eix. Els dits grassonets d’en Yoda van ballar al pany, obrint el mecanisme en qüestió de segons.
Yoda va creuar la porta d'accés i va entrar en Nivell 58. Igual que el viver de cinquanta-una plantes més avall, tots els llums estaven apagats.
Un droide de seguretat de l'Acadèmia estava estacionat al costat del tub d'elevació nord-est.
-No està autoritzat a accedir en aquest nivell-, va declarar el droide de seguretat. -Es van rebre ordres del nivell set... Totes les formes de vida orgànica han d'evacuar l'edifici.
- Ordres d’evacuació, del nivell set, jo vaig fer arribar -Yoda va proclamar, fent cas omís de la directiva del droide. -Sóc aquí per ajudar. Busco, jo, una nena de sis mesos d'edat anomenada Teela Panjarra. En algun lloc, en un laboratori de recerca d’aquest nivell està, ho sé.
-Teela Panjarra està sent atesa pel Cap Científic Frexton-, va respondre el droide. -Jo li dirigiré a la sortida més propera.
Yoda es va mantenir ferm i li va preguntar:
-D'aquest nivell l'investigador en Cap, ja va sortir, ho va fer, amb la nena?
El droide ràpidament es va estirar per agafar el braç d’en Yoda.
-Advertència... Vostè ha de sortir immediatament.

El droide de seguretat de l'Acadèmia podia no haver estant fent més que seguir ordres, però Yoda va sentir que el droide va triar deliberadament no ajudar-lo.
Yoda va imaginar que era possible que el droide estigués actuant sota ordres directes del doble Cap Científic.
-Un atac al nivell set, s'ha produït-, va dir Yoda al droide. -No es necessita que aquí siguis.
El droide va estirar el braç d’en Yoda.
-Vostè està envaint. Vostè sortirà d'aquí d'una vegada.
Yoda va sospirar.
-Deixar-me sense altra opció, vostè fa.- El Mestre Jedi es concentrar en els dits del droide, i els dits es van retirar, alliberant a Yoda del seu control. Abans que el robot pogués processar el que el poder invisible podia haver causat als seus dits de metall per a obrir-los, va caure a terra.
Mentre el droide tractava d'aixecar-se, Yoda va seguir pel vestíbul. En una paret al costat d'una àrea de recepció, va veure un mapa que revelava que existien deu laboratoris diferents d'investigació en el nivell 58. Cada laboratori estava representat per un rectangle de color codificat. Yoda va aixecar el seu bastó per recolzar-se en cada un dels rectangles, i un monitor mostrà una lectura de la finalitat del laboratori respectiu i el contingut.
D'acord a la informació del monitor, Teela Panjarra estava en el cinquè laboratori. Yoda no veia cap senyal de l'infant en el monitor, però va sentir que ella estava realment allà. Ell es va moure silenciosament cap al laboratori.
Yoda va arribar al cinquè laboratori d'investigació i va mirar dins la fosca cambra. El laboratori era una habitació llarga i profunda, tot just il·luminada per la llum de la ciutat que es filtrava a través d'una finestra d'imatge tenyida. Mirant cap a fora, Yoda va veure naus espacials que volaven cap i des del Port Espacial de l'Acadèmia.
Els ulls d’en Yoda es van adaptar a la foscor i van escanejar el laboratori. L'equip elèctric es va constituir en una gran taula de plastiacer. Centenars de flascons de productes químics es van mostrar clarament en una sèrie de prestatges muntats a la paret. A sota de la finestra va veure un recipient de dispersió per a la destrucció d'escombraries i un forn portàtil de fusió per a la generació d'energia.
Tot d'una, la silueta d'un home alt i prim, vestit amb una túnica de laboratori es va traslladar davant de la finestra d'imatge. L'home va fer la transferència d'alguna cosa que semblava un sac de paquets des d'una safata rectangular de poca profunditat a una caixa de mida mitjana.
Tot i la foscor, Yoda va reconèixer la caixa com un LOCC[1], un artefacte utilitzat per transportar animals petits durant els viatges interestel·lars.
Yoda portava una barra de llum d'emergència en el cinturó. Tan aviat com l'home prim tancà la tapa del LOCC, Yoda va activar la barra de brillantor. A l'instant, el Cap Científic Frexton va quedar atrapat en la llum brillant projectada per la vareta, i va llançar una mà sobre els seus ulls. Una petita finestra transparent, construïda al costat del LOCC, va revelar que el sac incloïa, de fet, a un nadó embolicat en teles de color gris pàl·lid.
Teela Panjarra estava profundament adormida.


[1] LOCC, en anglès Live Organism Comfort Conveyor, Confort Transportador d'Organisme Viu (N. del T.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada