dilluns, 27 de març del 2017

Els nens ghostling (VIII)

Anterior



CAPÍTOL 8

Ànakin i els seus amics Dorn, Kitster, i Pala patinaven en els seus skimmers de sorra pels carrers foscos de Mos Espa cap al Palau de Gardulla la hutt.
Un grall d’eopie va fer ressò per les parets de pedra de les habitacions dels esclaus. A l’altra banda, Ànakin podia escoltar una forta repicadissa.
Encara que era tard, el fred vent sobre la seva cara va ajudar-lo a despertar-se. Dorn li havia despertat d'un son profund i li havia repassat el seu pla per salvar els nens ghostling.
-Està bé, ajudaré, -Ànakin havia acceptat, encara que sabia que era perillós.
En realitat, simplement estava tornant una cosa que havia estat robada. Però podia realment si més no tornar als nens? Eren de Datar. No tenien forma de pagar un vol a casa seva. Com els portaria de tornada als seus pares?
Dorn i Kitster li havien portat una túnica de jawa feta de fibres casolanes de vermell sorrenc. Ànakin podia olorar la pudor de feristela del jawa que l'havia portat.
Dorn havia fet més que vestir-los com jawes. Hi havia portat pegats de llum per posar-se sobre els seus ulls de manera que si algú mirava sota la caputxa, pensarien que veien els ulls brillants d'un jawa. Ànakin fins i tot portava guants, així que les seves mans semblaven com les d'un jawa.
Era típic d’en Dorn tenir aquestes disfresses.
Kitster tenia una descripció de la masmorra, i sabia quins guàrdies estaven de servei. Li va dir als seus amics on trobar-lo si hi havia problemes. Fins i tot havia portat un blàster d’ions de jawa per desarmar qualsevol guàrdia droide. Pala estava tirant d'un trineu repulsor elevador, de manera que poguessin portar els nens ghostling de tornada a la ciutat una vegada que els traguessin.
Aviat, es van acostar a la fortalesa de la Gardulla.
Els pics serrats s'alçaven del desert com dents en un crani podrit, cap per avall. La fortalesa s'ajupia sobre ells com una spydr gegant. L'enorme cúpula negra central de la fortalesa podia obrir-se per rebre naus espacials. Per a l’Ànakin li semblava com l'esquena d'una spydr. Llavors sota els pics serrats, hi havia negres torres d'acer sintètic que tenien armes muntades en elles. Ànakin imaginava que aquestes eren les cames de l’spydr.
Però l'edifici només era part de la fortalesa. La llegenda deia que s'havia construït sobre una antiga mina. Els túnels i coves disparaven els turons sota la monstruosa fortalesa. Recordava vagament que era un laberint aquí baix.
Mentre alçava la mirada cap a l'edifici similar a un insecte, va sentir desesperació. Com traurien als nens ghostling?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada