dimecres, 22 de març del 2017

Emergència Jedi (II)

Anterior



CAPÍTOL 2

Nevava a Rhinnal quan les naus Radiant VII i Cremador Metron es van aixecar i es van dirigir lluny de la badia d'aterratge circular que envoltava la Casa Capitular Jedi. El creuer diplomàtic Radiant VII portava a la Mestra Jedi Adi Gàllia i els Cavallers Jedi Vel Ardox i Zak Noro. Dins de la cabina del pilot del Cremador Metron, el Cavaller Jedi Qui-Gon Jinn i el seu aprenent Obi-Wan Kenobi es van lligar als seus seients darrere del pilot talz Vook Bama i el droide Leeper.
Els dits de metall de Leeper sonaven en tocar l'ordinador de navegació del Cremador.
-Després de fer el salt a la velocitat de la llum, hem d'arribar al sistema de Corulag en trenta-quatre minuts-, va informar als passatgers Leeper.
Bama va girar el cap pelut per mirar enrere cap a Qui-Gon i li bromejà:
-Potser hauríem de fer una carrera amb el Radiant VII mitjançant l’hiperespai?
Qui-Gon va respondre:
-No has de demostrar-me res a mi, Bama. És una aposta segura que la teva nau guanyaria aquesta carrera.
El talz es va sentir molt complagut per la resposta d’en Qui-Gon. Els seus quatre ulls brillaven d'orgull quan va tornar la seva atenció als controls de la nau.
Qui-Gon va mirar a Obi-Wan i va veure l'expressió de desaprovació del seu aprenent.
-Hi ha quelcom en la teva ment, padawan? -va demanar Qui-Gon.
Mantenint la seva veu baixa perquè Bama i Leeper no ho escoltessin, Obi-Wan va dir:
-Estic agraït als talz i al droide de portar-nos a nosaltres fins a Rhinnal, però haurien d'haver estat dissuadits de portar-nos a Corulag. Hauríem d'estar viatjant amb els altres Jedi.
Qui-Gon va considerar la declaració d'Obi-Wan i després li va preguntar:
-Estant de tornada a Coruscant, quan Mace Windu se n'adoni que tu no hauries d’haver-te unit a mi en la missió d’Esseles, com et faria sentir això?
Obi-Wan va ser sorprès per la pregunta del seu Mestre.
-Abans que em tanquessin a bord del Radiant VII, tenia tota la intenció d'obeir el Mestre Windu.
-Estic segur que la tenies, Padawan. Però encara no has contestat a la meva pregunta.
-Molt bé, llavors -li va dir Obi-Wan. -Ho admeto, em va decebre quan el Mestre Windu em va dir que havia de romandre a Coruscant.
-Per què?
-Com que Adi Gàllia estava en problemes i jo volia ajudar.
Qui-Gon va fer que sí amb el cap.
-Aquí ho tens. Tu volies ajudar. Ara, m'ho dius. És que els Jedi tenen un monopoli en el desig d'ajudar els altres?
-Per descomptat que no-, va dir Obi-Wan. -Però aquest no és el punt. Ni tan sols sé per què el Mestre Yoda ens ha demanat que ens reunim amb ell a Corulag. Podríem estar posant en perill a Bama i Leeper.
-Crec que coneixen els riscos-, va respondre Qui-Gon. -Potser hauries d'estar més preocupat amb el que Yoda et farà quan et vegi amb mi. Després de tot, ell era a la cambra del Consell quan Mace Windu et va dir que tu romanguessis a Coruscant.
Obi-Wan es va quedar bocabadat.
-Però pràcticament em vas segrestar per portar-me a Esseles!
Mantenint la calma de la seva veu, Qui-Gon va respondre:
-Tu no has d'estar a la defensiva, Obi-Wan.- Qui-Gon va tancar els ulls i va assumir una posició de descans, després va dir:
-Estic d'acord amb tenir tota la responsabilitat per tu. Si a Yoda li desagrada que m’acompanyessis en aquesta missió, s’haurà d'ocupar de mi.- Obi-Wan va trobar poc consol en les paraules d’en Qui-Gon.
Yoda era un gran mestre però també podia ser d'una severa disciplina. Mentre Obi-Wan es va trobar gairebé desitjant que hagués romàs en Coruscant, Leeper va dir:
-Que esperen, allà enrere. Estem preparats per fer el salt.- Segons després, el Cremador Metron i el Radiant VII es llançaven a l'hiperespai.

Un iot espacial de SoroSuub de cinquanta metres de llarg, va sortir de l’hiperespai i va entrar en el sistema de Corulag. El iot nou i elegant havia estat construït com una embarcació d'esbarjo, i presentava molts detalls de luxe. Un motor Twin amb unes beines que s'estenien des del casc principal del iot, i finestres retràctils alineades tant a la banda de babord i estribord. El vaixell havia estat encarregat per un ric trandoshà, però l'amo no estava present. En canvi, el vaixell portava a la Reina Bartokk, quinze bartokks, i sis droides operats per control remot per al projecte X10-D.
Els bartokks havien robat tant el iot d'esplai com els droides d'una fàbrica de naus espacials al planeta Sullust. El iot havia estat escollit per dues raons: els bartokks volien evitar ser identificats a Corulag, i volien un vaixell amb un motor hiperimpulsor de gran potència en cas que fos necessària fer una escapada ràpida. Per descomptat el vaixell no era una nau de combat, però els bartokks esperaven que no atragués cap atenció indesitjada.
Sis bartokks estaven estacionats a la coberta principal del vaixell per provar els droides X10-D. Cada bartokk operava un transmissor de mà que marcava instruccions a un robot únic. Dempeus tenien poc més de tres metres d'alçada, X10-D tenien el doble de l'altura dels droides de protocol 3PO. A diferència dels droides de protocol, els X10-D només poden ser operats per signes trandoshans en el control remot, els desconeguts podrien no saber que les mans de rèptil no eren tan destres i els seus dits no tan àgils, havien dissenyat i fabricat l’X10-D per carregar mercaderies en els ports espacials interestel·lars. Els androides estaven equipats amb armes de gran abast, grans torsos cònics, fotoreceptors infrarojos, i els peus recautxutats en forma de corró. Els sis X10-D semblaven en tots els sentits ordinaris, ja que estaven sent instruïts per caminar a través de la coberta principal del iot.
Però no tots els droides eren normals. Immediatament després de robar els X10-D, els bartokks van obrir el tors d'un nombre selecte de droides i van instal·lar compactes bombes de plasma. Cada bomba portava prou poder de foc per destruir una petita ciutat.
El pla dels bartokks era simple. Mentre que usaven els X10-D no modificats com a exploradors i esquers, els droides que portessin bombes maniobrarien en ubicacions estratègiques dins de la torre de servei de l'Acadèmia de Ciències. Després de què els droides letals estiguessin en posició, els bartokks escaparien de Corulag i activarien les bombes de plasma.
La Reina Bartokk era al pont del iot i va mirar a través d'una finestra cap a Corulag. La Reina no sabia què havia anat malament amb el pla per atacar l'Acadèmia, i encara estava furiosa per la pèrdua de trenta assassins i els caces droide de la Federació de Comerç. Per descomptat, Groodo el Hutt havia dit que ja no li importava venjar-se de la Federació de Comerç, però el fet seguia sent que els bartokks havien fracassat.
La Reina no permetria que això tornés a passar.
El iot espacial robat va anar baixant la seva òrbita cap a Corulag. Tot d'una, una llum d'advertència va brillar per sobre de la consola del sensor al pont, el que va portar a la reina ha fer una ullada a la pantalla principal del sensor. Dues naus espacials s'havien materialitzat des de l’hiperespai a menys d'un quilòmetre de distància. Una nau era un vaixell de càrrega corellià i l'altre un creuer diplomàtic de la República. Atès que cap de les naus semblava representar una amenaça, la reina va decidir que eren poc importants.
La Reina es va comunicar amb els seus subordinats; Preparar la baixada a terra i preparar els droides. Després que els droides estiguin en posició, establirem els seus temporitzadors per a la detonació i deixarem Corulag. Fent clic amb les seves mandíbules facials, la reina afegí; en dues hores, l'Acadèmia no serà res més que cendres radioactives.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada