dimecres, 22 de març del 2017

Emergència Jedi (III)

Anterior



CAPÍTOL 3

Segons després de què el Radiant VII i el Cremador Metron sortissin de l'hiperespai i entressin en el Sistema de Corulag, els aguts fotoreceptors de Leeper el droide van veure una nau en l'òrbita distant de Corulag. Leeper va estirar el cap per tenir una millor vista de la nau a través de la cabina del Cremador.
-Hi ha un iot espacial SoroSuub a un quilòmetre del nostre costat d'estribord-, va comentar Leeper a Bama, Qui-Gon i Obi-Wan. -Sembla que és el model més nou.
Bama va llançar una mirada de dalt a baix a Qui-Gon i Obi-Wan i després va dir:
-Heu de perdonar a Leeper. La identificació de naus fosques és una espècie de hobby per a ell.
Leeper es va girar cap a Bama i va dir en un to una mica petulant:
-Jo només ho esmento perquè l'últim model SoroSuub encara no està disponible comercialment. Per la qual cosa la nau hauria d'estar encara a la fàbrica de Sullust.
-Serà millor que executis un control d'identificació per a ella -, va dir en Bama.
Leeper va posar els entrenats sensors del Cremador al iot per determinar el seu propietari i origen.
-D'acord amb el perfil d'identificació, el iot és propietat d'un comerciant anomenat Ausec Grogle de Trandosha.
-Potser el fabricant li ha deixat per a un vol de prova-, va murmurar Obi-Wan.
-Potser-, va dir a Qui-Gon quan el iot quedà ocult en la distància mentre baixaven cap a Corulag. -Però cal un camí molt llarg per arribar aquí des de Sullust i Trandosha...
Qui-Gon va ser interromput per una sèrie ràpida de sons de les comunicacions de la fogons de la consola, seguits per la veu d'Adi Gàllia.
-Radiant VII a Cremador Metron. El Port Espacial de l'Acadèmia informa que no tenen ni esperen cap nau de càrrega bartokk. Tenim llum verda per a l'aterratge al moll d'embarcament 39-G. El Mestre Yoda ja ha arribat, i ens espera.
-Bé, ell està esperant a la majoria de nosaltres de totes maneres-, va contestar Qui-Gon mirant al seu padawan. Obi-Wan va fer una ganyota.
-Una cosa més-, afegí Adi Gàllia. -La missió de Corulag és més important del que havia imaginat. Yoda va arribar amb Mace Windu.
Enfrontat amb aquesta informació Obi-Wan es va posar vermell. Ja no hi havia dubte en la seva ment que ell hauria d'haver estat a Coruscant com Mace Windu li havia manat. Obi-Wan ja hauria estat inquiet davant d’en Yoda, però la perspectiva que també s'enfrontaria a Mace Windu el va omplir d'una cosa semblant a la por. Va mirar a Qui-Gon i li va dir:
-No creus que em puguin deixar per aquí fora?
Qui-Gon semblava fer cas omís de la pregunta d'Obi-Wan quan ell va ordenar,
-Porta’ns a baix, Bama.
Mentre la Cremadora Metron seguida del Radiant VII emprenia el descens cap a Corulag, Leeper es va adonar que no podia treure’s del pensament el iot espacial SoroSuub del seu cervell positrònic. Si ell fos un ésser orgànic, podria haver confessat que tenia un mal pressentiment sobre aquest iot. Si no fos perquè era un modest droide, Leeper no hagués tendit a mantenir els seus sentiments per si mateix.
Leeper va explorar la zona amb els seus fotoreceptors per tenir una visió més del iot espacial.
Però ja havien desaparegut de la vista.

Entre els altres planetes dels Sectors Darpa i Bormea, Corulag havia estat considerat durant molt de temps insignificant. A diferència d’Esseles i Ralltiir, Corulag no comptava amb centres de recerca d'alta tecnologia o de bancs famosos intergalàcticament. El seu terreny mai igualaria la capacitat agrícola de Chandrilà o la bellesa gelada de Rhinnal. A Corulag el clima era més hospitalari que el del sec planeta Brentaal, però després Brentaal tenia l'avantatge de ser a una intersecció estratègica de la Ruta Comercial Perlemiana i el Camí Hydian.
Tot va canviar per Corulag quan l'Acadèmia va començar a buscar un planeta sobre el qual construir un nou institut. Durant anys, l'Acadèmia havia d’apartar els sol·licitants del planeta Raithall perquè hi havia massa estudiants. Corulag semblava ser la solució perfecta, representants de l'Acadèmia es van quedar encantats amb la qualitat gairebé sense desenvolupar de Corulag i la seva proximitat a la popular Brentaal.
Ells sabien que podien transformar Corulag per a les necessitats de l'Acadèmia, i es van basar en els navegants espacials de Brentaal per difondre la paraula de les noves instal·lacions.
Després de dues dècades, la població de Corulag havia augmentat més de cent vegades, i la cara del planeta havia canviat. Les planes havien estat transformades en canons per crear pistes d'obstacles per a entrenament de vol, i la ciutat, un cop el petit poble de Curamelle, s'havia convertit en una gran metròpoli.
Era al capvespre quan el Radiant VII i el Cremador Metron van baixar al Port Espacial de l'Acadèmia. El port espacial era una vasta xarxa d'estructures hexagonals de sostre obert de més de dotze quilòmetres quadrats als afores de Curamelle. Des del cel, la nit anterior, el port espacial s'assemblava a un rusc per aquest sistema d'il·luminació tan gegantí.
Al moll d'embarcament 39 G hi havia espai suficient per a contenir dues naus espacials de mida mitjana. El Radiant VII va ser el primer a prendre terra, seguit del Cremador Metron. Adi Gàllia, Ardox Vel, i Zak Noro van desembarcar del Radiant VII, i es van dirigir a l'àmplia porta de garatge que portava a la badia d'acoblament. Allà, un transport amb xofer-droide a repulsors planava en l'aire darrere del comitè de recepció d’en Mace Windu i Yoda.
Qui-Gon va sortir de la nau i va baixar per la rampa d'aterratge a la pista. Va ser seguit pel vacil·lant Obi-Wan, que tenia algunes dificultats per tornar les mirades d’en Mace Windu i Yoda. Adi Gàllia estava parlant a Mace Windu i Yoda, però els tres membres del Consell Jedi miraven directament a Obi-Wan.
Qui-Gon es va dirigir directament al petit grup de mestres Jedi i els hi va dir:
-Estic d'acord amb la plena responsabilitat de portar a Obi-Wan a Esseles i...
-No, Qui-Gon,- Obi-Wan va intervenir audaçment. Mirant a les cares d’en Yoda i Mace Windu, va declarar: -La responsabilitat és meva. Me'n vaig anar de Coruscant amb Qui-Gon Jinn perquè volia ajudar. Sento haver-li desobeït, Mestre Windu.
Els ulls d’en Mace Windu no pestanyejaren ni vacil·laren quan va respondre:
-Pel que Adi Gàllia m'ha dit, va ser una sort que et quedessis al costat del teu Mestre. Segons ella, si no haguessis seguit al vaixell de càrrega Bartokk d’Esseles, almenys vint-i-cinc caces droides haurien arribat ja a l'Acadèmia de Corulag.
Obi-Wan es va quedar sense parla. Ple d'admiració i gratitud, va mirar a Adi Gàllia i va baixar el cap.
Yoda va sospirar.
-Temps de reprimendes, aquest no ho és. El més greu és la nostra presència aquí. Els informes que hem rebut d'un nadó de Corulag. Diuen que com nosaltres és, que fort amb la Força és.
Mace Windu va fer que sí amb el cap.
-Si els informes són certs, és el nostre deure portar-lo al Temple de Coruscant.
Qui-Gon va mirar a Mace Windu i Yoda, a continuació, va declarar:
-Però algú ha protestat perquè el nen sigui lliurat al temple. Altrament, cap de vosaltres seria aquí.
-Tens raó, Qui-Gon-, va reconèixer Mace Windu. -Ens ho va dir el president de l'Acadèmia Científica que va descobrir l'alt nivell de midiclorians de l'infant mentre executava una prova a la sala del Servei Científic. L'investigador en Cap ho va notificar al Consell Jedi, però ara insisteix que la nena ha de romandre en la torre del Servei Científic per al seu estudi.
-I ja sis mesos d'edat, la nena té, si ser un Jedi és el seu destí, romandre en Corulag ella no pot-, va dir en Yoda.
-Així que estem aquí per convèncer els científics per alliberar la nena -va avaluar Qui-Gon.
Les orelles d’en Yoda van tocar la seva esquena encorbada quan ell va assentir amb el cap.
-Forts són els Jedi, però som molt rars. Al Temple, la nena s'ha de fer arribar, o perduda per a nosaltres hi serà.
En aquest moment, Mace Windu va veure a Bama Vook i Leeper sortir del Cremador Metron i caminar per la rampa d'aterratge.
-Coneguts teus, Qui-Gon? -va preguntar el veterà Mestre Jedi.
-Amics-, va respondre Qui-Gon, -i m'agradaria convidar-los a què ens acompanyin a la torre del Servei Científic.
-Amics de sempre, usar podem-, va dir Yoda es va tornar cap al transport repulsor. -Suficients tenir mai podem.
Obi-Wan no estava segur, però pensava que hi havia una sensació de tristesa en el to d’en Yoda.

Hi havia caigut la nit i les estrelles brillaven com diamants en el clar cel de Corulag. La torre de servei de l'Acadèmia de Ciències era un gratacel piramidal de quatre costats de plastiacer i transpariacer. La base del primer pis de la torre abastava sis illes de la ciutat, i el seu punt més alt estava a dos-cents pisos d'alçada. Vorejada per més edificis del campus, la torre dominava l'horitzó com una muntanya artificial.
La cantonada nord-oest del setè pis de la torre contenia les oficines administratives i un gran viver per als nens dels empleats dels serveis acadèmics de Ciència. Gestionat per petits Model E de droides mainaderes, el viver semblava una zona de jocs coberta i tenia en el centre un carrusel giroscòpic. El carrusel estava decorat amb seients modelats en forma de bèsties exòtiques somrients, que giraven de manera vertiginosa per a delit dels joves pilots.
Mace Windu, Yoda, i Adi Gàllia van sortir d'una sala de conferències del setè pis i van entrar en l'il·luminat vestíbul principal. Van passar pel post de control del tub elevador quan un droide de seguretat va impedir l'entrada de visitants no autoritzats al nivell 7.
Just a l'altra banda del vestíbul, una dotzena de petits robots jugaven amb un grup de trenta nens al pati d'esbarjo. Quan els tres Mestres Jedi caminaven pel pati d'esbarjo, el fet de veure a Yoda gairebé va provocar que dos joves excitats estiguessin a punt de caure dels seus scooters repulsors. Els nens no tenien ni idea del gran poder d’en Yoda, però van quedar fascinats per la seva anciana i petita forma.
Els tres mestres Jedi es van trobar als altres esperant mentre miraven per la finestra la imatge panoràmica del terra al sostre que donava a les teulades dels edificis veïns de la torre.
Quan Yoda, Mace Windu i Adi Gàllia es van acostar, Qui-Gon sabia per les seves greus expressions que la conferència amb l'investigador en Cap no havia anat bé.
-Què ha passat? - va demanar Qui-Gon.
-La situació és complicada-, va respondre Mace Windu. -El nom de la nena sensible a la Força és Teela Panjarra. Els seus pares eren erudits de l'Acadèmia que van morir en un accident durant una excavació. Segons el cap científic Frexton, Teela es troba ara en una llar d'infants privada aquí a la torre.
Adi Gàllia, va afegir;
-Frexton va dir que consideraria l'alliberament de la nena al Temple Jedi, però no fins que l'Acadèmia hagi realitzat una sèrie de proves físiques i neurològiques.
En veu baixa, Yoda, va dir:
-Mentida, tot és. Proves més extremes en ment Frexton té, sentit hem que té.
-Llavors hem de detenir-lo-, va proclamar Qui-Gon. -Fins i tot si la Teela Panjarra és sensible a la Força, ella és encara un nadó. L'Acadèmia l'està tractant com un experiment de laboratori.
Yoda va bellugar el cap.
-Desafortunadament, autoritzada l'Acadèmia està.
-Sembla que l'investigador en Cap té alguns amics influents al Senat Galàctic-, va dir Adi Gàllia. -L'Acadèmia ni tan sols ens permet veure la Teela. És dubtós que el Senat escolti la nostra apel·lació abans que ella sigui massa gran per entrar al temple.
-On és Frexton ara? - va demanar Qui-Gon.
-Amb pressa va sortir de la nostra trobada, perquè sospitem-, va respondre Yoda. -A veure la nena Panjarra, va anar ens imaginem.
Mentre els Jedi debatien seu pròxim moviment, Leeper havia albirat dos droides que entraven en el nivell 7 per la porta de les escales d'emergència. A l'uníson, van creuar el vestíbul cap al control de seguretat. Leeper va reconèixer ràpidament als dos droides com a part del projecte X10-D, que donava feina Control Remot dissenyat per als reptilians trandoshans. Tan aviat com va veure Leeper als X10-D, els seus processadors van començar a reescalfar-se. Girà el cap de metall cap a Qui-Gon i li va dir:
-Disculpi, senyor, però crec que hi ha una cosa que vostè ha de saber.
-Què és? - va demanar Qui-Gon.
-Els dos droides que hi ha prop de la garita de seguretat són X10-D.
Bama Vook va arrufar les celles i va colpejar a Leeper a l'espatlla. Parlant a través del seu vocalitzador, el talz li va reprendre:
-Ja n'hi ha prou, Leeper. Els Jedi estan tan interessats en els teus coneixements de droides com en la teva capacitat per reconèixer les naus.
-Està bé, Bama,- Qui-Gon va parlar amb calma. -Passa res dolent amb els droides, Leeper?
-Els X10-D només poden ser controlats per un senyal remot-, va dir Leeper mentre examinava el vestíbul i el proper pati interior. -Veig els nens i el model de droides E mainaderes, però no hi ha cap senyal dels operadors dels X10-D. Els droides del projecte X10-D tenen un radi de control de quatre-cents metres, de manera que els operadors podrien estar fora de l'edifici, o en un altre pis. el més molest és que els X10-d estan fabricats per realitzar treballs de manteniment i càrrega de mercaderies per a trandoshans.
-Trandoshans? - va dir en Qui-Gon, fent la connexió immediatament. -Creus que aquests dos androides tenen alguna cosa a veure amb el iot que hem vist, el que va ser construït per al comerciant trandoshà?
-Sembla molt probable, senyor. Però com vostè ha dit, estem molt lluny de Trandosha.
-Què és tot això, Mestre? -li va preguntar Obi-Wan.
-Mantingues els ulls en els droides del post de control, Obi-Wan-, va dir en Qui-Gon mentre mirava per la finestra d'imatge, buscant en els edificis dels voltants qualsevol activitat sospitosa. Encara era de nit, els llums de la ciutat il·luminaven les teulades, i Qui-Gon no va tenir cap dificultat a detectar el misteriós iot espacial SoroSuub. Que estava estacionat en una teulada al carrer de la torre del Servei Científic, parcialment ocult per una xemeneia de ventilació cònica, però l'atenció d’en Qui-Gon va ser desviada per dues ombres insectoides que canviaven confonent-se amb la superfície de la pròpia llar de foc.
-Bartokks-, va pronunciar Qui-Gon, gairebé amb incredulitat.
Un fort cop va sonar a l'altre extrem del vestíbul. Qui-Gon i els altres es van tornar per veure el droide de seguretat de l'Acadèmia tirat a terra del pis a prop del tub d'elevació. A prop del punt de control, un nen espantat va cridar, i després va córrer cap als braços protectors d'una unitat model E. Els dos X10-D van saltar fora del post de seguretat, van passar sobre el droide caigut i van entrar en el tub d'elevació.
Obi-Wan es va posar alerta mentre corria cap al post de control de seguretat. Però abans que Obi-Wan pogués arribar als X10-D, les portes es van tancar deixant el tub segellat amb una xiulada.
Obi-Wan polsà el panell de control de l'ascensor.
-L'ascensor no tornarà-, va dir amb frustració. -Els controls estan encallats.
-Podria algú explicar-me què està passant? -Va preguntar Mace Windu mentre ell i els altres corrien cap al post de control.
-Són els Bartokks-, va respondre Qui-Gon. -Ells han vingut a Corulag en un iot espacial robat i estan usant droides de control remot per dur a terme la seva missió, tal com ho van fer a la fàbrica d’Esseles.
Si la declaració hagués estat dita per algú més, Mace Windu i Yoda haurien posat en dubte la seva veracitat. Però coneixien a Qui-Gon prou bé com per confiar en el seu judici.
-La majoria de bartokk mortals enemics són-, va dir en Yoda mentre mirava per la finestra. -Almenys quinze d'ells, sempre n'hi ha.
-I poden estar usant un major nombre d’X10-D -, va afegir Obi-Wan.
-Tens alguna idea de qui podria ser l'objectiu dels bartokks? -Va preguntar la Vel Ardox.
-No -Va respondre Qui-Gon. -Tot el que sabem és que els bartokks estaven destinats a aconseguir els caces droide de la Federació de Comerç per atacar Corulag. Com que aquest esforç va fracassar, semblen estar intentant un pla diferent.
Leeper va ajudar a recolzar-se al caigut droide de seguretat de l'Acadèmia fins a aconseguir la posició d'assegut davant de la cabina de control i li va preguntar:
-Estàs bé?
-Les meves cames estan danyades-, va respondre el droide de seguretat. -Vaig tractar d'evitar que els X10-D entressin a l'ascensor.- El droide es va emportar una mà a les seves antenes de banda ampla. -Estic transmetent als altres droides de seguretat... per evacuar tots els cadets de l'edifici. Hem de detenir els X10-D. Hi ha una amenaça de bomba.
-Què vols dir, amb amenaça de bomba? -Va preguntar Leeper.
El droide de seguretat, va assenyalar l'equip de la consola del punt de control.
-Els sensors de seguretat de raigs X van indicar que un dels X10-D contenia una bomba oculta de plasma.
-Un bomba de plasma? -es va fer ressò un alarmat Noro Zak. -Això podria arrasar un quadrant complet de Curamelle.
-Els bartokks podrien estar intentant plantar la bomba a la torre-, va conjecturar Qui-Gon. Va córrer cap a l'alta finestra i va mirar cap avall a l'edifici de davant. El iot espacial SoroSuub romania estacionat darrere d'una àmplia xemeneia, però els dos bartokks no estaven a la vista. -No hi ha rastre dels assassins, però la nau segueix aquí. Atès que els bartokks han pres la precaució d'utilitzar a droides, dubto que estiguin en una missió suïcida. Han d'estar pensant en fer una fugida per no morir quan detonin la bomba de plasma. -De sobte, els llums es van apagar i tot el corredor va ser llançat a les tenebres. Un petit nombre de nens van començar a plorar, i Adi Gàllia suaument els va instar a mantenir la calma.
El droide de seguretat discapacitat es va sacsejar contra el quiosc.
-Me les vaig arreglar per transmetre l'ordre d'evacuació, però alguna cosa va encallar el sistema de comunicacions de seguretat.
-Els X10-D o els bartokks han d'haver trencat un terminal d'alimentació-, va comentar Obi-Wan.
-Un obstacle, la foscor no és,- profetitzà Yoda. -Moltes vides en joc, n'hi ha. Guardin tots els nens. Detenir Bartokks i els seus droides, hem!
Un cruixit va provocar que els Jedi i els seus aliats miressin en direcció a l'escala d'emergència. Dempeus a la porta de to negre de l'escala, dos nous droides estaven il·luminats per les llums dels seus propis fotoreceptors infrarojos.
Tots dos droides eren X10-D.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada