dijous, 9 de març del 2017

La Fúria de Darth Maul (i III)

Anterior


III
A Ralltiir, en el lloc del que havia estat recentment la fortalesa bartokk, Darth Maul va usar la Força per aixecar una pesada pedra d'una pila de runes. Maul havia fet servir els sensors de l’Infiltrador Sith per explorar les ruïnes de la fortalesa buscant qualsevol signe de C-3PX. Els sensors havien penetrat profundament per sota dels pisos ensorrats i els murs caiguts, a la recerca de qualsevol rastre de metall que pogués pertànyer al droide assassí daurat.
Ara, Maul es va trobar tamisant a través de l'àrea del que havia estat una càmera a prop de la presó de la fortalesa. Maul no va mirar a la roca mentre levitava lluny per l'aire, i no va fer cas del soroll sord, a vuit metres de distància, que va sonar quan va donar a conèixer la roca el seu poder. Els ulls grocs del Lord del Sith estaven fixos en alguna cosa que descansava aixafat a terra, mirant una cosa que havia estat ocultada per la roca trasplantada.
Era un pern de restricció. El mateix pern que havia estat posat en C-3PX pel bartokk equipat amb el vocalitzador. El droide s'havia escapat de la seva cel·la, després de tot. Darth Maul va aixecar la mirada i va contemplar les restes. Al seu voltant, un dens fum negre s'aixecava dels incendis que cremaven sota la runa dispersa. Excepte pel fum, només es movia. Va mirar l’Infiltrador Sith, recolzat en una superfície plana de la terra a una distància segura de les ardents pedres.
Encara que en Maul tenia confiança en els sensors de la seva nau, ell es fiava més dels seus propis sentits. Va tancar els ulls i va contenir la respiració. Ell va bloquejar el so dels petits focs, crepitants, i del vent xiuxiuejant que bufava sobre les ruïnes, la caiguda de sorra fina a la deriva cap al terra del canó. Ell va sintonitzar amb tots els sorolls naturals, i va escoltar el feble brunzit dels processadors lògics, el brunzit sord d'un servomotor pèlvic, i el desgast dels peus de metall arrossegats per terra rocós.
Al final, va ser només el vent. C-3PX s'havia anat. Darth Maul sabia que Darth Sidious esperava un informe complet a la seva tornada a Coruscant. Maul es va posar la seva caputxa negra sobre el seu cap, després va caminar ràpidament cap a l’Infiltrador. No va deixar empremtes.

A la sala capitular Jedi al planeta de gel Rhinnal, Obi-Wan Kenobi va passar al costat d'un grup de metges i va entrar a veure a Adi Gàllia, a una suite medica molt il·luminada. Va trobar a Qui-Gon Jinn situat als peus del llit d’Adi Gàllia.
-Benvingut, Obi-Wan-, va dir Adi Gàllia. Estava asseguda a la vora del seu matalàs, i els seus peus calçats amb sandàlies penjaven gairebé tocant el terra blanc immaculat. La suite estava dissenyada per donar cabuda a dignataris, com era indicat per un car holocom de consola i altes finestres d'imatge.
Obi-Wan va inclinar el cap.
-Estic encantat de veure't bé, Mestra Adi-. Tot i que Obi-Wan amb prou feines podia contenir la seva curiositat, es va abstenir de demanar-li que li confirmés a Adi Gàllia que havia salvat una vegada la vida d’en Qui-Gon.
-Els metges diuen que està gairebé totalment recuperada-, Qui-Gon va informar al seu aprenent. -També cal destacar que les llums han arribat de nou. Ha passat la tempesta magnètica?
-Sí,- va respondre Obi-Wan. -Això és el que vaig venir a dir-te. Tenim autorització per sortir de Rhinnal, i tant Radiant VII com el Cremador Metron estan preparats per al llançament.
-Has pogut fer arribar un missatge a Corulag?- va demanar Qui-Gon.
Obi-Wan va fer que sí amb el cap.
-El satèl·lit de control del trànsit espacial de Corulag va informar d'una batalla espacial orbital que va tenir lloc fa menys d'una hora, vint-i-set vaixells van estar involucrats en la escaramussa. Un caça estel·lar bartokk i un creuer no identificat van ser destruïts, totes les altres naus semblaven com els caces droides de la Federació de Comerç però van escapar a l'hiperespai.
-Podria el creuer haver estat l'objectiu dels bartokks? -va preguntar Adi Gàllia.
-És poc probable-, va respondre Qui-Gon, acariciant-se la barbeta mentre pensava. -Els bartokks són assassins professionals, no esquadrons suïcides. El propòsit de la caça dels bartokk hauria estat per controlar els vint-i-cinc caces droides. Si el creuer hagués estat el blanc, els bartokks simplement haurien programat els caces droides per destruir-lo.
-Potser els bartokks van ser emboscats pel creuer-, va suggerir Obi-Wan.
-Potser,- va admetre Qui-Gon. -Però encara ens quedem amb una pregunta incòmoda: Qui té els caces droides ara?
Abans que ningú pogués oferir una resposta, un metge va entrar a l'habitació.
-Disculpi-, digué, -però hi ha un missatge d’HoloRed demanant per Qui-Gon Jinn. És de Coruscant.
El metge va deixar la suite d'Adi Gàllia, i Qui-Gon va anar a la consola holocom. Ell va passar la mà per un escàner d'identificació, després va veure com una llum verda emanava de l’holoprojector. La llum va parpellejar, a continuació, va prendre la forma inconfusible d'un ésser vell, estrany, amb ulls savis i mida petita, amb orelles fortament punxegudes.
-Mestre Yoda?- va dir Qui-Gon, realment sorprès. -Estàvem a punt de sortir cap a Corulag.
-Llavors, per a vostès tard ja és -, va respondre l'holograma d’en Yoda.- Ens veiem a Corulag, cap a allà vaig. Assumptes més urgents a l'Acadèmia ens esperen. Ara d'una vegada venir!

Continuarà...

PROPERA AVENTURA: EMERGÈNCIA JEDI


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada