dijous, 23 de març del 2017

Emergència Jedi (VIII)

Anterior



CAPÍTOL 8

Malgrat la seva situació, Yoda no va cedir al pànic. Ell sabia que la supervivència depenia de mantenir una ment clara.
Yoda es va concentrar, per arribar a comunicar-se amb la planta. La ment de la planta era primitiva, i els seus pensaments se centraven només al voltant de la llum, la calor i els aliments. No es podia fer qualsevol connexió mental amb la planta, Yoda va redirigir la seva concentració en els pròpies vinyes, el que la va obligar a deixar-lo anar. La planta va cedir finalment, i Yoda va caure a terra del laboratori.
Les portes de l'ascensor es van obrir al tub. Frexton va escapar del tanc en forma de barril i va saltar cap al tub d'elevació.
Quan Yoda s'aixecà de terra, les portes del tub ascensor començaven a lliscar per tancar-se. Yoda es va obligar a obrir les portes, però l'ascensor ja estava descendint per l'eix.
Yoda va saltar a la part superior de l'ascensor i va esperar. Ell havia a penes agafat alè quan l'ascensor va arribar a una parada sobtada, sorprenent. Segons els càlculs d’en Yoda, l'ascensor estava en algun lloc entre els nivells 35 i 40. Hi havia pensat que Frexton podria haver estat tractant d'arribar al Nivell 1 o un dels subnivells de la torre del Servei Científic, pel que li va sorprendre que l'ascensor s'hagués detingut tan aviat. Yoda es va ajupir a la part superior de l'ascensor parat i va posar el seu sentit sobre l'escotilla superior d'emergència de l'ascensor. Va sentir el so del tub d'elevació obrint les portes.
A continuació, el Cap Científic Frexton va començar a cridar.
Yoda va tirar de l'escotilla de l'accés d'emergència, però s'havia encallat. Agafar i va activar el seu sabre de llum, il·luminant el fosc tub d'elevació, amb la llum vibrant de l'arma. Ell va tallar l'escotilla buidant l'entrada superior a l'ascensor, i es va llançar a través del forat obert a la cabina de l'ascensor.
Des de l'interior de la cabina de l'ascensor, Yoda va mirar a través del tub obert les portes per veure que estava en el nivell 32. D'acord amb un rètol a la paret, aquesta zona es dedicava a la investigació i desenvolupament de l'aeronàutica.
-Allunya't de mi!- va cridar el Cap Científic Frexton des de fora de l'ascensor.
Yoda va sortir de la cabina de l'ascensor i les portes es van tancar darrere seu. Una avantcambra el va conduir directament a un laboratori d'aeronàutica, on els científics de l'Acadèmia i els enginyers desenvolupaven nous sistemes de repulsors. Yoda va veure un peu d'alçat, una figura robòtica en l'entrada al laboratori i gairebé el va confondre amb un X10-D abans d’adonar-se que era un servo-elevador bípede sense tripulació. Igual que els X10-D, els servo-elevadors s'utilitzen per al moviment de càrrega pesada, però eren operats per un pilot en lloc de per control remot. El pilot ja havia fugit. Yoda es va ajupir darrere de la màquina de càrrega de dues potes i va mirar a l'interior del laboratori.
Va veure a Frexton arraulit contra una paret, vigilat per un únic droide del projecte X10-D. Nombrosos compartiments d'emmagatzematge plens de peces de motors de naus també eren evidents, però no hi havia cap senyal de la caixa de transport que contenia la Teela Panjarra. El laboratori estava en penombres, amb gran part de la superfície perduda entre les ombres. Yoda es va escórrer fins al servo-elevador per obtenir una visió més àmplia de l'habitació. No va veure a cap dels bartokks. Però ell sabia que estarien a prop si es tractava de controlar a l’X10-D.
-Ajuda! -Frexton va cridar quan el droide va aixecar una urpa de metall i es preparà per colpejar-lo, Yoda va encendre la servo-grua i la càrrega del robot va trontollar cap endavant, fent que l’X10-D trontollés al seu torn. En el moment en què els fotoreceptors d'infrarojos de l’X10-D havien localitzat a Yoda, el sabre del Mestre Jedi estava activat. Va passar primer Yoda a través de les cames de l’X10-D, i el seu cop acuradament va eliminar el cap del droide de les seves espatlles.
El Cap Científic Frexton es va desmaiar. Yoda va tractar de reanimar-lo, amb l'esperança de conèixer que li havia passat a la Teela Panjarra. Però l'home estava fora de combat.
Yoda es va tornar cap al cos caigut de l’X10-D i es va agenollar sobre el seu tors. Ell va obrir un panell en el pit del droide, només per descobrir que el droide no contenia una bomba de plasma.
Yoda es va preguntar on podria estar el sisè X10-D.
Tot d'una, els llums brillants de dalt es van encendre, il·luminant el laboratori d'aeronàutica sencer. A deu metres d’en Yoda, el LOCC estava al terra del laboratori. Un droide del projecte X10-D tenia un peu fermament plantat a la part superior de la caixa transportadora. Tres assassins bartokk estaven també al laboratori. Un bartokk operava el dispositiu de Control Remot de l’X10-D, mentre que els altres dos tenien ballestes carregades amb punta de fletxa explosives tenint com a objectiu el cor d’en Yoda.
El Mestre Jedi havia caigut directament en el parany dels bartokks.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada