dimecres, 22 de març del 2017

Emergència Jedi (IV)

Anterior



CAPÍTOL 4

Els dos X10-D van avançar cap a l'interior del pati central. Els seus fotoreceptors infrarojos brillaven amb amenaces en l'ombrívol vestíbul.
-Els robots no estan autoritzats a estar en aquest nivell! -va dir que el droide de seguretat danyat, incapaç de moure’s.
Yoda es va escapolir dels altres Jedi i es va acostar als X10-D. El Mestre Jedi sabia que els bartokks podien estar utilitzant equips òptics i podien veure el que estava dins de l'abast visual dels fotoreceptors dels X10-D controlats remotament.
Yoda estava decidit a no deixar que els X10-D fessin mal a ningú a la llar d'infants, però tampoc volia alertar als bartokks de la presència Jedi dins de la torre del Servei de Ciències. En comptes d'atacar obertament als X10-D, Yoda va decidir fer-los creure que els X10-D van tenir un accident.
Yoda es va traslladar a peu fins al X10-D i va estendre el seu bastó de canya gimer sota del peu en moviment. El droide va ensopegar i es va estavellar contra l'altre X10-D. Quan tots dos droides van perdre l'equilibri, Yoda va treure el seu sabre de llum i grapejà l'activador. A mesura que els X10-D queien, la fulla de l'espasa de llum resplendent va decapitar als droides.
Els altres Jedi no es van sorprendre per l'acció d’en Yoda.
Tot i l'edat d’en Yoda, tots el coneixien com un lluitador amb recursos. Bama Vook i Leeper, però, van ser sorpresos per la victòria d’en Yoda sobre els dos droides experimentals. Si no ho haguessin vist amb els seus propis ulls, haurien tingut dificultats per imaginar-se que Yoda podia moure’s amb aquest poder.
Mentre que els caps dels X10-D rodaven pel terra del passadís, Yoda va fer un pas amb cautela entre els dos androides caiguts i va arribar als seus panells blindats del pit. Tenint molta cura, va deixar anar els dos panells del darrere.
L’X10-D a la seva esquerra contenia una bomba de plasma.
Qui-Gon es va inclinar al costat d’en Yoda i li va dir:
-Els bartokks sempre tenen un pla d'emergència, així que té sentit que tinguin més d'una bomba. No s'atreviran a activar les bombes fins que estiguin a una distància segura de la ciutat. Però ara que aquests dos X10-D han quedat fora de servei, els bartokks que els controlaven podrien venir en la seva recerca aquí.
-Tots els nens i els adults han de ser retirats de l'edifici alhora-, va dir Adi Gàllia.
Yoda es va tornar cap als seus aliats i va proclamar:
-Per a la seva seguretat, emportar-se’ls precís és. Desactivar la bomba, jo faré. I trobar a Teela Panjarra també precís és.
-Obi-Wan i jo podem buscar la nena, Mestre Yoda-, va suggerir Qui-Gon.
-Guàrdia i protecció d'aquests joves, es requereix,- va dir en Yoda, assenyalant als nens de la guarderia. -La meva responsabilitat, Teela Panjarra és. Sabia dels seus pares, fer-ho he. Amics que érem. Marxeu ara, jo ho faré.
Qui-Gon i Adi Gàllia es van mirar entre ells, i després van mirar a Mace Windu. L'alt Mestre Jedi aparentava estar impertèrrit per les paraules d’en Yoda.
-Ens veiem aviat, vell amic,- va dir. -Que la Força t'acompanyi.
El grup Jedi, Bama, Leeper, i les unitats del model E ràpidament van envoltar als nens i els van acompanyar fins a les escales d'emergència, deixant a Yoda examinant la bomba de plasma. Tenia la forma d'una esfera geodèsica, la bomba compacta estava fixada magnèticament dins de la cavitat toràcica de l'X10-D. Un transmissor de ràdio primitiu estava col·locat en el mecanisme d'activació. Yoda va mirar el pati interior al seu voltant i va veure l'escultura d'un nen que descansava sobre una taula propera.
El Mestre Jedi va anar a la taula i li va treure un tros a l'estàtua del nen. El va ficar a pressió pel mecanisme d'activació de la bomba de plasma, en prevenció que els bartokks activessin la bomba per control remot.
Amb els seus petits i verds dits, Yoda va treure la bomba del tors del droide. Tot i que la bomba pogués estar desactivada, Yoda sabia que havia de ser destruïda.
Si els bartokks recuperaven la bomba intacta, sens dubte tractarien de reparar-la.
I Yoda tenia la sensació que els bartokks vindrien aviat.
-Bona feina-, va elogiar el droide de seguretat danyat de l'Acadèmia, estant recolzat contra la cabina de control. -Ho sento, no vaig ser de cap ajuda.
-Aquí -va dir en Yoda al droide quan li va lliurar la bomba de plasma.- Desmunta això, si pots.
A mesura que el droide de seguretat s'encarregava de la bomba, Yoda va escoltar una xiulada des de la porta de l'escala d'emergència. Es va tornar just a temps per veure les formes fosques de dos assassins bartokk esmunyir-se fora de la porta. Els bartokks van deixar caure els seus dispositius de control remot dels X10-D i van saltar a per Yoda a través de tot el vestíbul. Tots dos bartokks portaven mortals vibro-fulles.
Encara que Yoda no era violent per naturalesa, es va adonar que no hi havia possibilitats de negociar amb els bartokks. Eren assassins de sang freda que no es detindrien davant res per destruir a qualsevol que ells percebessin com un enemic. A més, havien vist la bomba de plasma en les mans del droide de seguretat. Yoda no permetria que els bartokks posessin les seves urpes a la bomba.
Yoda va aixecar una mà i els dos bartokks van semblar xocar contra un mur invisible. El Mestre Jedi va tirar la mà cap enrere, i els insectoides van ser llançats cap amunt, cap a l'alt sostre. Els seus caps bulbosos es van estavellar contra el sostre, a continuació, tots dos van caure de nou al terra del passadís.
Els bartokks havien subestimat el poder de la Força.
Els dos assassins jeien immòbils a terra prop dels caiguts droides del projecte X10-D. Yoda es va adonar que podria haver-hi més bartokks o X10-D al forat de l'escala d'emergència, de manera que es va treure el comunicador del seu cinturó i va contactar amb Qui-Gon.
-Atacat des del forat de l'escala d'emergència per dos bartokks, jo era. Derrotats els dos són, però vés amb compte més haver poden.
-Gràcies per l'advertència,- va replicar en Qui-Gon. -Els nens i els cadets de l'Acadèmia estan fora de la torre, però no hem vist al Cap Científic Frexton o qualsevol signe de la Teela Panjarra. És possible que els dos estiguin encara dins de la....
Una forta ràfega d'estàtica va sorgir del comunicador d’en Yoda. Una cosa estava interferint amb el seu senyal. Yoda va sospitar que els bartokks interferien les transmissions de la torre.
Hauria de seguir pel seu compte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada