dimarts, 7 de març del 2017

Els assassins Bartokk (I)



Els assassins Bartokk



Episodi I Aventures 2

Ryder Whindam


 33 ANYS ABANS DE LA BATALLA DE YAVIN


INTRODUCCIÓ

Abans dels esdeveniments de la invasió a Naboo per part de la Federació de Comerç, el Consell Jedi va rebre una misteriosa targeta de dades que els alertava de la construcció de cinquanta caces estel·lars droides, cadascun equipat amb motors d’hiperimpuls. El Consell va enviar a la Mestra Jedi Adi Gàllia al planeta Esseles, en el Sector Darpa, per investigar. Quan la Mestra Adi va fracassar en informar de la seva missió, el Consell va enviar un equip de rescat a Esseles. El Mestre Qui-Gon Jinn va liderar l'equip que incloïa a dos Cavallers Jedi: Vel Ardox, un amfíbia del Sector Ploo; i Noro Zak, un baxthrax alat. En contra dels desitjos d’en Mace Windu, Qui-Gon també va portar al seu aprenent Padawan, Obi-Wan Kenobi. A Esseles, els Jedis es van assabentar que Adi Gàllia estava atrapada a l'interior d'una fàbrica de naus que havia estat custodiada per droides renegats. Després que els Jedi van rescatar al propietari de la fàbrica, un reptiloide kloodavià anomenat Boll Trinkatta, es van assabentar que els caces estel·lars havien estat construïts per a la Federació de Comerç. Trinkatta va afirmar que no havia volgut treballar per la Federació de Comerç, però va canviar d'opinió després que el seu pilot de prova hagués desaparegut. Trinkatta va creure que la Federació de Comerç va ser responsable de la desaparició del pilot, i va témer per la seva pròpia seguretat. El kloodavià li va ordenar als seus droides construir els caces.
Abans que els caces acabats poguessin ser despatxats a la Federació de Comerç, els droides d’en Trinkatta van ser reprogramats pels bartokks, una mena de insectoides mercenaris amb mentalitat col·lectiva. Els bartokks havien intentat utilitzar als droides per apoderar-se de la factoria de naus i robar els caces droide. Per consternació dels bartokks, els caces estel·lars ja havien estat robats de la fàbrica d’en Trinkatta per un enemic desconegut. Els Jedi van derrotar als droides reprogramats juntament amb dos bartokks, i la Mestra Adi va necessitar de tractament mèdic. Qui-Gon va decidir que Vel Ardox i Noro Zak escortessin immediatament a la Mestra Adi al planeta veí de Rhinnal, conegut a tot el sector per l'habilitat dels seus ciutadans en medicina. Mentrestant, Qui-Gon i Obi-Wan van romandre a Esseles, on esperaven seguir el rastre dels caces droide robats. Qui-Gon i Obi-Wan temien que els caces poguessin haver caigut en les urpes d'algú molt més amenaçador que els bartokks de la Federació de Comerç. Necessitats d'un guia per a la ciutat capital d’Esseles, Calamar, els Jedi van allistar al poc inclinat Trinkatta.


I

Qui-Gon va assegurar el seu cinturó de seguretat al seient davanter del lliscant mentre Obi-Wan Kenobi lliscava darrere dels controls. Obi-Wan va encendre els motors de turbina i va portar el lliscant lluny de la fàbrica de naus d’en Trinkatta rumb a Calamar. La capital ja estava visible en la distància, una silueta de diversos centenars de torres abraçava el sumptuós horitzó verd.
- Això és una bogeria! -Exclamà Boll Trinkatta des del seient posterior del lliscant-. Fins i tot si tots els cinquanta caces droide encara estiguessin a Esseles, vostès dos com esperen treure'ls-hi als bartokks?
Mentre el lliscant s'apropava sobre les denses planes, Qui-Gon es va voltejar cap al seu irritat passatger.
-Como vaig dir, Trinkatta, els bartokks no tenen els caces. Si fos així, no haurien deixat a dos assassins per vigilar la teva fàbrica. Amb aquests dos morts, els tretze membres supervivents del rusc bartokk probablement encara estan buscant les naus.
- Llavors he de fugir d'aquest planeta immediatament! -cridà Trinkatta, obrint el seu bec-. I no només perquè temo per allò que els bartokks puguin fer-me. Com els caces droide no van ser enviats a la Federació de Comerç, els neimoidians que els van demanar construir probablement ja estan de camí a Esseles per investigar. Em mataran si no puc lliurar aquestes naus.
-Llavors potser no hauries d'haver fet negocis amb la Federació de Comerç en primer lloc -va comentar Obi-Wan mentre dirigia acuradament el lliscant sobre un camí polsegós que conduïa a la ciutat.
-No vaig tenir opció -Va insistir Trinkatta-. Si no hi hagués construït aquests caces, la Federació de Comerç m'hauria fet desaparèixer sense cap rastre, tal com va fer amb el meu pilot de proves. Tinc sort que aquests bartokks només van reprogramar els meus droides perquè em tallessin els braços -va fer una ganyota en recordar el violent interrogatori. Amb la seva mà esquerra, l'alienígena reptilià es va fer massatges al seu colze dret, on el seu avantbraç estava creixent ràpidament.
Mentre el lliscant s'aproximava a Calamar, Obi-Wan va mantenir els seus ulls en el camí.
- Mestre! No entenc per què sospita que els caces droide estan a Calamar. No seria més intel·ligent per a algú amagar-los en un lloc remot o fins i tot en un món exterior?
-No subestimis la intel·ligència dels lladres, Obi-Wan -va assenyalar Qui-Gon-. Si van poder robar cinquanta caces de la fàbrica de Trinkatta sense alertar als bartokks, són molt intel·ligents, de fet. I en la meva experiència, el millor lloc per amagar una agulla és entre altres agulles. Tinc el pressentiment que els caces estan en un espaiport.
- No m’ho puc creure! -Exclamà Trinkatta-. Estàs arriscant la vida per un pressentiment?
Qui-Gon li va dirigir una simpàtica mirada al kloodavià i va respondre:
-Pots estar segur, Trinkatta, que cap perill t'arribarà mentre estiguis amb nosaltres. Tot el que et demanem és la teva ajuda.
- Però què puc fer? -preguntà Trinkatta, encongint les espatlles.
Qui-Gon li va aixecar una cella a l'alienígena.
-Pots començar per explicar-nos com va ser el teu contacte amb la Federació de Comerç. Els líders neimoidians van venir a la teva fàbrica?
El kloodavià va assentir.
-Sí, eren dos. Oficials, crec, encara que mai es van identificar. Van portar amb ells un prototip de motor d’hiperimpuls i van insistir que el dupliqués per als cinquanta caces droide.
- I què va passar amb el teu pilot de proves?
-Era un talz anomenat Bama Vook -va respondre-. Era un excel·lent pilot, encara que de vegades era una mica temerari. El seu copilot era un droide de navegació LI-PR34, anomenat Leeper. Eren tan bons amics que Leeper ni tan sols es dirigia a Bama com "amo". Oh, i Bama tenia un jove fill anomenat Xup-Xup, un veritable murri. El pobre noi ha de ser un orfe ara. Però, per què vols saber d’en Bama? Com vaig dir, els neimoidians es van desfer d’ell.
-De fet, vas dir que va desaparèixer sense rastre -va corregir-lo Qui-Gon-. Potser Bama Vook va escapar dels neimoidians, però ells simplement et van fer creure que ells van ser els responsables. No puc evitar preguntar-me si la desaparició d’en Bama Vook està d'alguna manera vinculada als caces droides desapareguts.
Obi-Wan va fer una ràpida mirada a Qui-Gon, després va prestar la seva atenció de nou en el camí.
-Mestre, està suggerint que Bama Vook encara està viu, i que ell va robar els caces droides de la fàbrica d’en Trinkatta?
-No suggereixo res -Va replicar Qui-Gon, després va fixar la seva mirada en el kloodavià.
- Bama Vook va esmentar alguna vegada que tenia alguns amics a Calamar?
Trinkatta es va gratar el cap amb la seva mà bona mentre tractava de recordar.
-Ara que hi penso, Bama passava una mica de temps en un lloc a l’espaiport Intergalàctic de Calamar, una taverna que és popular entre els pilots. Es diu la Caixa de Sorra Iònica.
-Llavors és allà on anirem -ordenà Qui-Gon.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada