dimecres, 8 de març del 2017

Els assassins Bartokk (III)

Anterior



III

Els Molls del 25 al 30 no estaven lluny del Calaix de Sorra Iònica, i el lliscant dels Jedi va fer el viatge en menys de tres minuts. Cada moll era una estructura de quatre nivells semblant a una llanda gegant recolzada de costat; l'arquitectura circular atrapava i protegia la badia submergida de la vista, però l'àrea central oberta permetia l'accés immediat per a enlairaments i aterratges. Els carrers que delimitaven les badies d'embarcament semblaven una sèrie de glorietes interconnectades.
-Las badies d'embarcament són més grans del que vaig imaginar -comentà Qui-Gon-. Però haurien de ser més grans per allotjar a vaixell de càrrega bartokk-. Girant el cap suaument, es va dirigir a Bama Vook -vas esmentar la teva nau, la Cremador Metron. Quina marca i model és?
- La Cremador Metron és un transport corellià YT-1300 -va respondre Bama via el seu vocalitzador.
- Últim model? -preguntà Obi-Wan amb una mica d'incredulitat. Obi-Wan sabia que els vaixells de càrrega YT-1300 eren bastant cars.
-No l'últim, però està en bona forma -va respondre Bama-. Va ser un bon tracte. Leeper, Xup-Xup i jo també estem remodelant un Caçacaps Z-95, fent-lo més favorable per al viatge espacial. Li hem expandit la seva cabina per a allotjar a dos pilotos.
Quan Obi-Wan va disminuir la velocitat del lliscant prop del Moll 28, Bamma va retirar un comunicador del seu cinturó d'armes.
-Ve pel costat nord -El va instruir Bama-. Hi ha un turboascensor just en aquesta corba.
El turboascensor era un disseny de cabina industrial oberta encastat al costat de l'estructura de forma d'anell. Obi-Wan va desaccelerar el lliscant fins a aturar-lo al costat d'un munt de caixes de càrrega buides. A l'altra banda del carrer, al capdavant del Moll 27, un gran tanc d'emmagatzematge de deixalles químiques descansava en un oxidat gravitrineu de fora.
-Quina pudor tan horrible -va dir Bama, apuntant cap al tanc-. És millor que el meu veí truqui a un equip de droides de neteja per remolcar aquest gravitrineu o el denunciaré a les autoritats.
El carrer estava estranyament callat i lliure de trànsit. Quan Qui-Gon, Obi-Wan, Bama i Trinkatta van baixar del lliscant, tots dos Jedi van llançar cauteloses mirades als edificis limítrofs.
- Alguna cosa va malament? -preguntà Trinkatta.
Sense cap explicació, Qui-Gon va respondre:
-Un disturbi en la Força.
Al sostre del Moll 27, un ràpid moviment i una espurna de cuirassa insectoide van captar l'atenció d'Obi-Wan.
- Bartokks! Va dir. Girant cap a Trinkatta i Bama-. Estan a sobre de nosaltres. Cobreixin-se.
Trinkatta va seguir la mirada del Jedi.
-No veig ningú allà... -Va comentar. Abans que el kloodavià pogués completar la seva frase, el braç d’en Qui-Gon es va abalançar i el va tirar a un costat. Una fracció de segon després, una llarga i filosa llança va volar des de ben amunt i es va enfonsar a terra on Trinkatta havia estat aturat. Qui-Gon va empènyer a Trinkatta sota el lliscant estacionat i va ordenar:
- Mantinguin-se fora de la vista!
Tres llances més van volar pels aires, totes apuntaven al Mestre Jedi. Qui-Gon es movia tan ràpid que amb prou feines era una taca visible. Mentre les llances es clavaven a terra, Qui-Gon es rematerialitzava contra el mur a la dreta de la cabina del turboascensor.
Des de la seva posició, estava fora del rang de tir dels bartokks. A l'altre costat de la cabina, Obi-Wan i Bama s'ajupien darrere de la pila de caixes buides.
-A jutjar per aquestes llances, almenys hi ha tres bartokks allà a dalt -va observar Obi-Wan.
- Com ens van trobar?! -udolà Trinkatta.
-Los bartokks es comuniquen telepàticament -Va replicar Qui-Gon mentre escodrinyava les cornises per si veia cap senyal de moviment. -Abans que els dos bartokks fossin assassinats a la teva fàbrica, van poder haver transmès mentalment un avís als altres tretze membres del seu rusc, alertant-los de la nostra presència a Esseles.
-Llavors és possible que els hàgim portat aquí al Moll 28 -va intuir Obi-Wan amb una mica de frustració.
Un xiuxiueig pneumàtic indicà que el turboascensor s'elevava per entre el conducte. Quan el turboascensor va arribar al nivell del carrer, el xiuxiueig va cessar i un droide de navegació LI-PR s'ensopegava per entre les portes obertes de la cabina. Un desagradable bony era visible al front metàl·lic del droide.
- Leeper! -exclamà Bama. En un ràpid moviment, Bama va arribar fins al droide i el va allunyar de la cabina i el va empènyer darrere de les caixes de càrrega buides. Bama tot just estava darrere de la caixa quan una dotzena de fletxes enverinades a les puntes van baixar brunzint des del sostre. Les fletxes produïen un soroll staccato i ondulant en estavellar-se contra el mur prop de la cabina, a pocs centímetres del cap d’en Bama.
- Què va passar? -Bama li va preguntar al droide- On està Xup-Xup?
-Lo sento, Bama -va respondre Leeper amb una profunda veu artificial-. Xup-Xup i jo estàvem vigilant el vaixell de càrrega quan els alienígenes van saltar sobre nosaltres. Insectoides de quatre braços. Els amos del vaixell de càrrega, suposo-. El droide va apuntar al seu malmès front. -Em van prendre completament per sorpresa. Em van subjectar dels braços i em van llançar pel turboascensor abans que pogués activar el meu blàster.
Encara que era una modificació no autoritzada, el blàster retractable estava amagat dins del braç dret de Leeper.
-Just abans que l'elevador pugés, els vaig veure emportar-se a Xup-Xup al vaixell.
- Què? -Bama va quedar bocabadat de la incredulitat-. Oh, no vaig voler robar un vaixell de càrrega bartokk! -. Dotze fletxes més van envestir i es van clavar a la caixa de càrrega que servia de protecció. Obi-Wan va estudiar ràpidament l'angle d'impacte de les fletxes.
-No deixin que el nombre de fletxes dels enganyin -va advertir al talz i al droide-. Cada bartokk està disparant quatre fletxes a la vegada.
Leeper va mirar a Obi-Wan i a Qui-Gon, després va alternar a Bama i va preguntar:
- D'on són aquests tipus?
-Som Jedi -Va informar Qui-Gon al droide-. Digues-nos, el vaixell de càrrega dels bartokks està equipat amb un motor d’hiperimpuls?
-No -va respondre Leeper-, vaig inspeccionar la nau. A part de la seva càrrega, el vaixell de càrrega només té un motor sublumínic. Els bartokks no faran una fugida ràpida. Només esperin que posi les meves mans sobre ells!
Una altra descàrrega de fletxes van ploure al voltant dels herois. Qui-Gon va mirar a Obi-Wan i va dir:
-Hem d’eludir a aquests franctiradors i abordar aquesta nau.
- Per què no només destruïm el vaixell de càrrega i tot el seu contingut? -Va preguntar Obi-Wan.
Veient la mirada de reprimenda i sentint la indignació d’en Bama, Obi-Wan ràpidament va afegir:
-Vull dir, per què no el destruïm després de rescatar el fill d’e, Bama Vook?
-Els bartokks sempre tenen un pla de suport en cas que alguna cosa surti malament -va informar Qui-Gon al seu aprenent-. Destruir el vaixell de càrrega no evitarà necessàriament que un altre equip d'assassins completi la missió dels bartokks.
Obi-Wan va considerar el judici d’en Qui-Gon, després va afegir:
- Si podem entrar en el computador de navegació del vaixell de càrrega i esbrinar el destí dels bartokks, podríem saber la identitat del blanc dels bartokks. Després podrem avisar a la victima.
Qui-Gon va fer que sí.
-Ara estàs pensant, Padawan. També hauríem de recuperar el motor prototip neimoidià. El Consell voldrà fer-li un cop d'ull...
Abans que Qui-Gon pogués acabar, tres bartokks van saltar del sostre del Moll 27. Tot i el pes de la seva lluent cuirassa negra, els assassins escassament van fer soroll quan van aterrar al carrer. Qui-Gon i Obi-Wan els van albirar però no van prendre els seus sabres de llum. Els bartokks van esperar, lleument ajupits, sostinguts sobre les seves cames segmentades en una posició d'assalt. Cada assassí brandava dues ballestes de mànec bessones i totes apuntaven al cor d’en Bama Vook. Sota el lliscant estacionat, un furtiu kloodavià va deixar escapar un gemec.
-Intel·ligents, són vostès, Jedi -Va murmurar el bartokk més proper amb una veu digitalitzada. Com Bama, el bartokk portava un vocalitzador que traduïa la seva llengua nativa al bàsic. -Malgrat la seva velocitat, saben que és poc probable que puguin evitar que les dotze fletxes assoleixin el seu objectiu. Deixaran sortir el vaixell de càrrega d’Esseles, o el talz i el seu fill segrestat moriran.
- Quina seguretat tenim de què el fill d’en Bama encara estigui viu? -preguntà Qui-Gon. Amb un dels seus braços lliures, el bartokk va estendre un comunicador. Va pressionar un interruptor i l’espantadís crit d'un captiu Xup-Xup va ser transmès des del altaveu comunicador. Amb un moviment de la seva urpa, el bartokk va apagar el comunicador.
-Como van poder escoltar, el nostre ostatge encara respira-. Bama va grunyir mentre agafava al seu blàster enfundat, però Obi-Wan va agafar el canell del talz.
-Compte -va xiuxiuejar Obi-Wan-. No només t'has de preocupar de les seves fletxes. La intel·ligència dels bartokks està distribuïda a través de centres nerviosos per tot el seu cos. Fins i tot si els talles el cap, les altres parts del cos continuarien atacant.
Tot d'una, el proper rugit ensordidor d'uns grans motors repulsors van omplir l'aire.
- Aquest és el vaixell de càrrega! Va saber en Bama-. S'estan preparant per a l'enlairament!
La veu d’en Qui-Gon era calmada quan es va dirigir als bartokks.
- No s'aniran amb això.
- Què estan esperant els seus trets? -ploriquejà Trinkatta als Jedi des de sota del lliscant.- Facin alguna cosa!
No era culpa del talz, Obi-Wan va pensar per a si. Si tan sols Qui-Gon no s'hagués aliat amb aquesta gentussa indefensa.
Arraconat prop al turboascensor al Moll 28, Obi-Wan estava confós per l'actual situació. Encara que confiava que ell i Qui-Gon podrien sobreviure a una trobada amb els bartokks, no estava tan segur que podrien evitar que assassinessin a Bama Vook disparant les seves fletxes. Des de la seva posició a prop de les caixes de càrrega, Obi-Wan escoltava rugir el motor del vaixell de càrrega dels bartokks a l'interior del moll. No sabia molt dels assassins bartokks, però sabia que no tenien reputació de deixar vius als ostatges. Dubtava que els assassins tinguessin qualsevol intenció d'alliberar al fill d’en Bama, Xup-Xup. Mentre els ulls d'Obi-Wan romanien sobre els tres assassins, la seva visió perifèrica va captar un ràpid moviment: una ombra es movia lentament a través del mur exterior del moll de davant. L'ombra era projectada per alguna cosa directament per sobre d'ell, i va mirar cap a dalt a temps per veure una ampla xarxa caient des del sostre.
En aquest instant, Obi-Wan es va adonar que els tres bartokks a terra eren només una simple distracció perquè un quart assassí tendís el parany. Alhora, el jove Padawan va saber que no hi havia temps d'advertir al seu Mestre, el talz o al droide. Els reflexos d'Obi-Wan van saltar gairebé abans que comprengués el que estava fent. Més ràpid del que un ull va poder captar, va saltar per l'aire i va rodar cap al lliscant. La seva mà va volar sobre el bec d’en Trinkatta, evitant que el kloodavià cridés de pànic. Tan aviat com la xarxa va caure sobre Qui-Gon, Bama i Leeper, va alliberar una descàrrega elèctrica. La duraxarxa de la xarxa brillava en blanc-i-blau mentre era alliberada la descàrrega. El Mestre Jedi i el talz van caure inconscients immediatament i els circuits del droide van ser interromputs. La descàrrega va acabar amb un sibilant i malaltís so. Atrapades dins de la xarxa, les tres figures van caure en munt sobre el sòl. Des de sota del lliscant, Obi-Wan va mirar als tres assassins al carrer. No podia veure el del sostre, però semblava que els bartokks no havien presenciat la seva escapada del parany. Obi-Wan va esperar per atacar. No gaudia la idea de fer-li mal a cap criatura viva, però estava més que preparat per donar-los als despietats bartokks una batalla que no oblidarien.
Trinkatta va llançar un esmorteït gemec i Obi-Wan va alliberar la seva mà del bec sec del kloodavià. Alhora, els tres bartokks van afluixar la subjecció de les seves ballestes i es van acostar a la xarxa. Els seus moviments eren idèntics. Amb la seva mentalitat col·lectiva, les criatures insectoides es movien de la mateixa manera, com titelles controlades per un sol cervell. La ment d'Obi-Wan corria. Es preguntava si els bartokks ja sabien que un dels seus objectius havia escapat de la xarxa.
Sortirien cap al vaixell de càrrega o el buscarien? Podria abordar el vaixell de càrrega sense que matessin a ningú? Abans que Obi-Wan pogués preguntar-se més, cadascun dels tres bartokks van obrir les seves motxilles i van treure una llança. Després van aixecar les llances i es van preparar per baixar les seves filoses puntes sobre els indefensos cossos dins de la xarxa. Obi-Wan sabia que era moment de fer el seu moviment. El Padawan va rodar ràpid fora del lliscant i va sortir amb el seu sabre làser. El seu cos va emergir de la invisibilitat mentre avançava cap als tres bartokks, com un vent hostil. Va activar el seu sabre de llum. Els bartokks mai el van veure arribar. Obi-Wan es va materialitzar prop de la cabina de l'elevador del moll. El seu sabre làser encès encara estava premut a les seves mans quan va escoltar el so de parts corporals picant a terra. Hi havia tallat els braços dels bartokks. Els dotze. Si els bartokks d'alguna manera estaven espantats, no ho van demostrar. Mentre els impassibles assassins giraven els seus caps d'ulls bulbosos per enfrontar a Obi-Wan, els seus retallats braços espetegaven a terra. Tractant de recollir les armes caigudes.
Intentant allunyar els bartokks d’en Qui-Gon i els altres, Obi-Wan va córrer pel carrer i es va parar prop d'un contenidor d'emmagatzematge de deixalles químiques. Dos dels bartokks mutilats van saltar sobre Obi-Wan. Els va evitar, desapareixent mentre aterraven a prop al tanc d'emmagatzematge. Mentre els braços dels bartokks s'arrossegaven cap als seus respectius cossos, Obi-Wan va reaparèixer i va enfonsar la seva resplendent fulla en el tanc, es va llançar a un costat per protegir-se. El tanc trencat va escampar deixalles químiques sobre els dos bartokks i els seus membres retorçats, liquant-los efectivament en una pluja tòxica. Mentre els dos bartokks es fonien, Obi-Wan va veure al seu còmplice prop de la xarxa. El bartokk supervivent va aixecar una pota, preparant-se per colpejar les inconscients figures dins de la xarxa. Obi-Wan es va moure de nou amb increïble rapidesa, i el bartokk de cop i volta es va quedar sense les seves potes també. El bartokk va emetre un xiuxiueig i va trontollar cap endavant, movent-se com un colossal cuc cuirassat en un esforç per usar les seves mandíbules per mossegar a Obi-Wan. El Padawan va aixecar una mà cap al bartokk i es va concentrar, utilitzant la Força per repel·lir el letal monstre. El desmembrat assassí va lliscar ràpidament per terra, deixant un deixant greixós fins que va arribar al seu destí final, al vessament químic. Un xiscle eixordador va sonar de dalt. Obi-Wan va mirar cap a dalt a temps per veure un bartokk posat en la vora corbada del sostre del Moll 28. Encara que tots els bartokks eren gairebé idèntics, Obi-Wan estava justament segur que era el mateix bartokk que va llançar la xarxa. Va imaginar que el bartokk estava furiós pel que li havia succeït als altres assassins. El bartokk va treure un ganivet d'àmplia fulla de la seva cintura i va saltar en l'aire, descendint de cap cap a Obi-Wan.
Obi-Wan va saltar a un costat, i el bartokk va reaccionar enrotllant el seu cos insectoide en l'aire. L'assassí va colpejar el sòl en un perfecte rotllo cap endavant i es va aturar. Abans que Obi-Wan pogués atacar, el braç superior dret del bartokk es va projectar i va apuntar una ballesta a les figures a la xarxa. Amb l'altra urpa, el bartokk es va moure cap a Obi-Wan per prendre el seu sabre làser. El Padawan sabia que si desactivava el seu sabre i el tirava al pis, el bartokk probablement dispararia a la xarxa de totes maneres. Impacient per la resposta d'Obi-Wan, l'alienígena va fer petar les seves mandíbules i xiuxiuejà. Obi-Wan va tirar el seu sabre de llum en una tancada espiral al repugnant assassí. La fulla del sabre làser va lliscar per entre l'espatlla dreta del bartokk i va tallar el braç que sostenia la ballesta. Mentre el braç queia a terra, la seva urpa agafava el gallet de la ballesta i llançava dues fletxes directament cap a l'assassí. Les potes del bartokk es corbar, i llavors la criatura va caure de front a terra. El sabre làser va girar en l'aire i va tornar a Obi-Wan. El Padawan havia utilitzat la Força per controlar cada moviment de la seva arma.
Li va robar el sabre làser a l'aire i va desactivar l'interruptor per desactivar la seva fulla letal. Obi-Wan va anar cap al bartokk caigut i va retirar el vocalitzador de l'alienígena.
Encara que dubtava que els bartokks volguessin negociar la seva rendició, Obi-Wan va creure que podia necessitar l'aparell traductor per comunicar-se amb els assassins. Sobre el cinturó d'armes del bartokk, Obi-Wan va notar que semblava ser una unitat de control remot per a la xarxa. Va agafar la unitat de control i va córrer cap als seus inconscients aliats. Tot d'una, el gairebé ensordidor soroll d'un motor propulsor va omplir l'aire de nou.
Obi-Wan va mirar cap amunt i va veure el vaixell de càrrega bartokk quan s'elevava i s'allunyava del Moll 28. El vaixell de càrrega bartokk era un gegantí vehicle, de gairebé setanta metres de llarg i vint d'ample. Per Obi-Wan, semblava una criatura marina inflada. Fins i tot el plat sensor gran i triangular que sobresortia d'un dels costats del vehicle semblava més a una aleta que a una extensió tècnica. A l'altra banda del vaixell de càrrega, una caça bartokk de sis ales estava subjectat al nucli exterior. Assegurat al vaixell de càrrega, el caça semblava un plançó mutant aferrat a la seva colossal mare. Obi-Wan va suposar que els bartokks havien retardat el seu enlairament en anticipació d'una victòria fàcil a Esseles. La sobtada partida del vaixell de càrrega indicava que s'havien rendit en aquest assalt.
Prendria diversos minuts perquè el vaixell de càrrega arribés l'estratosfera d’Esseles i entrés a l'espai. Encara que Qui-Gon podria haver criticat a Obi-Wan per la seva decisió, el Padawan es va prendre el temps per alliberar de la xarxa als seus inconscients amics. Donaria persecució al vaixell de càrrega tan aviat com fos possible. La xarxa ja no alliberava cap descàrrega elèctrica, però la seva duraxarxa estava assegurada fortament al voltant de Qui-Gon, Bama i Leeper. Obi-Wan va examinar la unitat de control remot bartokk, després va pressionar un interruptor per alliberar la xarxa. La xarxa centellejà sobtadament i Obi-Wan ràpidament va apagar l'interruptor. Es va adonar que accidentalment va pressionar l'interruptor equivocat i va provocar que una altra descàrrega passés a Qui-Gon, Bama i Leeper. Encara que havia estat una descàrrega lleu i Qui-Gon i els altres ja estaven inconscients, Obi-Wan es va sentir horrible per haver-los causat malestar. A més, encara estaven dins de la xarxa. Mentre Obi-Wan examinava la unitat de control remot més acuradament, Trinkatta va lliscar des de sota del lliscant estacionat.
- Ja va acabar? -preguntà el kloodavià- Els nostres amics estan bé?
-Estaran bé -va respondre Obi-Wan, després va afegir-. No gràcies a tu.
- Què se suposa que vols dir?! -esbufegà, Trinkatta es va inclinar cap endavant i va mirar el dispositiu bartokk subjectat per Obi-Wan. Tenia deu botons de colors.
- Què és això? Un control remot de xarxa?
-No et preocupis -va dir Obi-Wan mentre baixava un dit cap al botó verd de l'aparell. - Crec que ja sé com s’utilitza-. Amb el seu braç bo, Trinkatta va carregar contra Obi-Wan i va agafar el seu canell.
-Primer de tot, estàs sostenint el control al revés -Li advertir Trinkatta-. Segon, aquest botó que estàs a punt de pressionar matarà a tot allò que estigui dins de la xarxa. Ara, si em permets...
Obi-Wan li va lliurar la unitat de control remot a Trinkatta, i aquest va pressionar dos botons grocs al mateix temps. Instantàniament, la xarxa es va apartar dels tres cossos inconscients. Trinkatta va veure la mirada de preocupació a la cara d'Obi-Wan quan el Padawan tirava dels membres del seu Mestre des del terra.
-Estarà bé -va assegurar el kloodavià. - Tots estaran bé. Només necessiten un temps per recuperar-se.
Obi-Wan va aixecar amb cura a Qui-Gon i el va portar cap al lliscant estacionat. Després que Obi-Wan va posar al seu Mestre dins del vehicle, va voltejar cap a Bama Vook.
-Ajuda’m amb aquest tipus, Trinkatta. Pesa bastant.
Sense discutir, el kloodavià va ajudar a carregar a Bama i Leeper al lliscant. Després que les tres figures inconscients estaven segures, Trinkatta va preguntar:
- Llavors quin és el teu pla, noi?
-Hauries de portar aquest lliscant de tornada a la fàbrica -va respondre Obi-Wan-. Fins que despertin, els nostres amics necessiten d'algú que els vigili i protegeixi. Et necessiten, Trinkatta.
-Però... per què no en pots tenir cura tu? -preguntà Trinkatta nerviosament-. Aquest vaixell de càrrega bartokk està emportant-se els caces de la Federació de Comerç i el motor d’hiperimpuls.
-Jo vaig per ells.
- Tu sol? -boquejà Trinkatta-. És bona idea?
-Es l'única idea que tinc -va admetre Obi-Wan. -Els bartokks tenen un ostatge, i ara sóc l'únic que pot perseguir-los. Llevat que els bartokks li fessin alguna cosa a les naus d’en Bama, hauria d'haver un vaixell de càrrega corellià i un Caçacaps Z-95 al Moll 28. Prendré una nau i volaré a l’encalç del vaixell de càrrega.
-Però pensa en les probabilitats que tindràs en contra -va advertir Trinkatta.
-Vegem, quinze bartokks d'un rusc, menys els dos primers a la fàbrica, els tres que van saltar sobre nosaltres, i el de la xarxa... -. Bellugava els dits sobre la seva mà esquerra mentre comptava.
- Vaja, encara queden nou bartokks en aquesta banda d'assassins!
-Llavors desitja’m sort -va dir Obi-Wan mentre prenia a Trinkatta i el llançava al seient de conductor del lliscant. -Ara, mou-te.
Trinkatta va encendre el lliscant. Mentre s'allunyava del carrer amb els seus tres passatgers, Obi-Wan va notar a dues figures encaputxades espiant a l'altra banda del carrer. No estava segur, però semblaven dos neimoidians, possiblement la mateixa parella que Bama havia descrit abans. Obi-Wan es preguntava si els neimoidians havien escoltat la seva conversa amb Trinkatta sobre l'enviament del vaixell de càrrega, però no tenia temps per encarregar-se d’ells. Va córrer cap al turboascensor al Moll 28. Va pressionar un interruptor però l'elevador no va descendir. Una cosa anava malament amb el mecanisme de l'elevador. L’obstinat Padawan no va perdre temps amb pensaments de voler reparar l'elevador danyat. En lloc d'això, va agafar el seu sabre làser, va activar la fulla i va fer en forat al pis metàl·lic de l'elevador. L’escletxa metàl·lica va caure, desplomant-se fins que es va estavellar al fons del conducte. Obi-Wan va saltar pel buit que havia creat i va agafar l'escletxa per la vora. Aferrant-se al fons de l'elevador, es va penjar en l'aire. Va comprendre que la caiguda a terra estava més lluny del que esperava. Un cable d'energia encastat al mur oferia una solució.
Obi-Wan es va estirar i va agafar el cable. Ràpidament va baixar pel cable fins al pis del moll. Tal com havia afirmat Bama, hi havia dues naus. Obi-Wan va reconèixer els models. La nau més gran era un transport corellià YT-1300 amb una cabina situada a estribord. La nau més petita era un Caçacaps Incom Z-95 amb forma de dard i de motors bessons.
Segons Bama, el Caçacaps havia estat modificat per portar a un segon passatger i era capaç de viatjar per l'espai. Tot i que l’YT-1300 tenia una major capacitat de càrrega, Obi-Wan no esperava recuperar molt del vaixell de càrrega bartokk. El Caçacaps modificat oferia prou espai per al fill d’en Bama i el prototip del motor d’hiperimpuls. Com Obi-Wan sospitava que el Caçacaps era probablement més ràpid, va decidir anar a pel Caçacaps en lloc del transport corellià. Obi-Wan va preferir la velocitat a la capacitat de càrrega. Va aixecar la cabina del Caçacaps i es va introduir al seient frontal de la cabina. Va revisar el panell d'instruments i es va impressionar de les moltes modificacions fetes per Bama i Leeper. La més notòria era la forma en què havien expandit el compartiment interior per acomodar una segona cadira darrere de la cabina. Fins i tot hi havia un sofisticat sistema de pilot automàtic.
Va ajustar els controls a manera manual, Obi-Wan es va preparar per a enlairar-se. Va agafar el dosser i el va baixar, però mentre fixava la posició, va escoltar un estrany so. Era una bomba.
No hi havia dubte en la ment d'Obi-Wan que la bomba havia estat col·locada en el Caçacaps pels bartokks. Qualsevol altre simplement poder haver inhabilitat el motor de la nau per evitar que s'enlairés. Preparant la nau perquè explotés i matés a qui fos que l’abordés era més l'estil dels bartokks. En baixar-lo, el dosser de transpariacer havia activat el temporitzador de la bomba. El comptador també era mostra del do dels bartokks per a les trampes explosives. No només volia que les seves víctimes volessin en trossos; volien que sabessin que anaven a morir. Afortunadament, havia estudiat desactivació de bombes a Coruscant i sabia què fer. Va localitzar el cable activador que corria des del temporitzador en el dosser i arribava al lloc on es trobava la bomba. Estava directament a sota de la cadira. Es va estirar i va deixar que els seus dits palpessin la bomba, utilitzant la Força per delinear els subtils contorns de la bomba. La bomba era una granada de protons en forma de cistella, i Obi-Wan estava familiaritzat amb el disseny. Va alliberar el passador i la granada es va desactivar instantàniament. La va retirar i li va fer un cop d'ull, després la va desar en el seu cinturó d'armes. Tenia la sensació que l'aparell explosiu seria útil més tard, i amb prou feines podia esperar a retornar-lo als bartokks.
Va activar el repulsor del Caçacaps. La pols va sortir de sota mentre el seu motor s'encenia i Obi-Wan va dirigir el caça cap amunt i va sortir del Moll 28. Va accelerar i es va allunyar de Calamar. El Caçacaps solcava el cel a gran velocitat mentre Obi-Wan premia les dents i agafava els controls. Menys d'un minut després, el vaixell de càrrega havia ascendit per l'atmosfera d’Esseles i ingressava a l'espai. Obi-Wan va mirar per fora de la cabina i va buscar el vaixell de càrrega bartokk, però només va veure un camp d'estrelles. Fins i tot sense motor d’hiperimpuls, el vaixell de càrrega ja estava més enllà del camp visual d’Esseles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada