divendres, 22 de desembre del 2017

La pista del Jedi (XVI)

Anterior



Capítol 16

Obi-Wan estava pertorbat. Se sentia indisposat, gairebé marejat. Va buscar a través de la neu, però no sabia el que estava buscant.
No coneixes el seu poder. Ve de la pròpia piràmide.
Obi-Wan havia sentit fred des que escoltés aquelles paraules. La piràmide era una forma reverenciada pels Sith.
El sentiment d'intranquil·litat es va tornar més fort. Ho recordava bé. Ho havia sentit en presència de l’holocró Sith. En aquella missió, havia estat descrit pel poder de l'holocró. S'havia preocupat per la reacció d'Ànakin a ell. No volia que el seu Padawan sabés el que sospitava.
Com guiat per la seva pròpia intranquil·litat, Obi-Wan va buscar a través de la neu i va posar la seva mà en un petit objecte. El va treure de la neu. Era una petita caixa negra.
La va examinar, empassant-se les nàusees que s'enfilaven per la seva gola. No hi havia obertura que pogués veure, no hi havia juntes. Simplement semblava ser un cub.
Desembeinà el seu sabre làser i acuradament va tallar una petita fissura al cub. La caixa es va obrir. Una petita piràmide negra estava imbricada en brillaseda negra. Va brillar amb vida i ell va veure que era un holoprojector.
Escenes inenarrables van resplendir cap a ell, tan ràpidament que no va poder absorbir-les. Assassinat. Patiment. Destrucció.
Obi-Wan va tancar la caixa. Es va netejar la suor del front. No, el seu Padawan no havia de veure això.
–Mestre?
Ànakin havia deixat la nau. Estava insegur a un parell de metres de distància.
–Ha trobat alguna cosa?
–No és res. –Obi-Wan va ficar la caixa dins de la seva capa–. Podem portar-ho de tornada al Temple perquè l'examinin. Vinga, Padawan.
Però Ànakin no es va moure.
–Necessito saber què ha trobat. No creu que jo ho puc percebre també?
Va veure la suor al front d'Ànakin, va veure el lleuger tremolar dels seus genolls.
Podia rebutjar-lo. Podia dir, No et cal saber-ho.
L'hi hauria dit Qui-Gon? Potser no. El seu Mestre revelava les coses en el seu degut moment.
Ànakin va enfrontar la seva mirada valentament. No retrocediria. Obi-Wan ho va veure clarament. No deixaria que passés el moment. S'aferraria a ell, l'estendria, el doblegaria a la seva voluntat. Faria qualsevol cosa per obtenir el que volia.
És tan diferent a mi, va pensar de nou Obi-Wan, desconcertat.
Si és tan diferent a tu, per què el tractes com si fos una versió més jove de tu mateix? Per què actues com penses que Qui-Gon hagués actuat amb tu com el seu Padawan?
La pregunta li va sorprendre. El que va ser especialment sorprenent és que no va escoltar la veu d’en Qui-Gon fent la pregunta. Va escoltar la seva pròpia.
Potser era hora de deixar de tractar de ser el Mestre que Qui-Gon era. Era hora de clamar el paper per si mateix.
–És un artefacte Sith. –va dir.
El seu Padawan va empassar saliva.
–Això vaig pensar.
–El caça-recompenses va esmentar una piràmide abans de morir. Va dir que Granta Omega extreia el seu poder d'ella. Si els Sith estan involucrats, o un culte Sith, això explicaria molt. La implacabilitat i l'astúcia de l'atac. L'ús de caça-recompenses. L'objectiu específic de Jedi.
–Creus que Granta Omega és un Sith?
–No, –va dir Obi-Wan–. Si ho fos, ho hauríem sabut. Crec que és un ésser ordinari amb un do per a l'ocultació a un nivell molt profund. Podria haver tingut tractes amb un Sith, o un culte Sith. Però ell mateix no és un Lord Fosc. Crec que volia que trobéssim aquesta caixa. Volia que sabéssim exactament com de perillós que és, i fins on està disposat a anar.
Obi-Wan va abaixar la mirada cap a la muntanya i va assimilar el cel baix. Els núvols vibraven, i de sobte van començar a caure, densos i ràpids.
–Tenim un nou enemic, Padawan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada